Bende nazana aydın hocayla gorusme alıyorum 4 5 ay oldu tüp bebekle gebe kaldım 5 haftalığım su an ama nazan hoca bana ilaçların etkilerini tam bilmediğini falan soyluyor orta konuşuyor tam net içimi ferahlatmadı daha cok benım saglığımı düşündüğünü soyluyor o zamanda ben korkuyorum cunku bende zor gebe kaldım bebegımı daha cok düşünüyorum ister istemezBen nalan hanımla görüştüm. Memnun kaldım. Bilgilendirici bir görüşme oldu. İçim rahatladı. İlaçların o kadar korkulacak şeyler olmadığını söyledi. Lustrala devam dedi yanına redepra 7.5 ekledi. Eğer yeterli gelmezse 15 e çıkar redeprayj dedi. Ben başta anafranil kullandığım için güçlü bir ilaç o yüzden lustral a direk geçisten dolayı iyi gelmemiş. Çünkü 10 yıldır kullanıyordum ben bu ilacı. Nalan hanımdan önce başka doktorla görüşmüştüm o lustrala geçirmişti. Nalan hanım ilk bana gelseydin anafranili düşük dozda 3 ay devam eder sonra zamanla yükseltirdik dedj ama sen dedi anafranil kullanırken hamile kalmışsın sonda lustrala geçmişsin sonda redepra eklemişsin sonra tekrar anafranil olmaz dedi.bu kadar ilc geçişi iyi olmaz dedi. O yüzden lustral arti rdepra devam.
Bi de ben tüp bebekle hamile kaldıgım için rahım kasılmasını engelleyen bir ilaçım var bagısıklığı düşürücü var, estrofem var östrojen hormonu ama o gebelikte kesın kullanılmaması gereken bi ilaçmış x kategori hatta o kadar kotu hepsi birlikte bebegı etkiler diye korkuyorumBen nalan hanımla görüştüm. Memnun kaldım. Bilgilendirici bir görüşme oldu. İçim rahatladı. İlaçların o kadar korkulacak şeyler olmadığını söyledi. Lustrala devam dedi yanına redepra 7.5 ekledi. Eğer yeterli gelmezse 15 e çıkar redeprayj dedi. Ben başta anafranil kullandığım için güçlü bir ilaç o yüzden lustral a direk geçisten dolayı iyi gelmemiş. Çünkü 10 yıldır kullanıyordum ben bu ilacı. Nalan hanımdan önce başka doktorla görüşmüştüm o lustrala geçirmişti. Nalan hanım ilk bana gelseydin anafranili düşük dozda 3 ay devam eder sonra zamanla yükseltirdik dedj ama sen dedi anafranil kullanırken hamile kalmışsın sonda lustrala geçmişsin sonda redepra eklemişsin sonra tekrar anafranil olmaz dedi.bu kadar ilc geçişi iyi olmaz dedi. O yüzden lustral arti rdepra devam.
Kesınlikle için rahat etsin dedi mi canım?Evet duydum kabini. Aynen lustralin en güvenilir ilaç olduğunu söyledi.
Ona da ii değil diyorlar ben de kullanıyorum ama korkuyorumLustral gebelik için en uygun ilaçmış
Kadın doğum mu dedi? Ben 5. Haftada ilaçı bıraktım 1 haftadır içmiyorum kadın doğum doktorum ilk 3 ay içmemeye calış 3 aydan sonra guvenli bi ilaç hiç korkma dedi. Zaten su an 6 haftalığım 6 haftam var 3 aya bi şekilde gecicek inşallahOna da ii değil diyorlar ben de kullanıyorum ama korkuyorum
Detaylı ultasona girdin mi canımEvet rahat olsun dedj. Şuan 3 ay oldu benim
Cok şükürDetaylı derken. Ultrasonda baktı. Bebeğin ense kalınlığı iyi burnu kemiği göründü. Suyu iyi boyu da iyi dedi. Hiç bir sıkıntı yok dedi. Haftaya cinsiyet ogrenecegiz. İkili tarama testi yaptik oda haftaya cikacak
İlk 5 hafta bebek anneden beslenmıyomuş zaten plesenta 5. 6. Hafta aradında oluşmaya başlıyomuş bu sayede bebek beslenmeye başlıyor. Banada kadın doğum doktoru cok zorda kalırsan kullanırsın dedi ama bakalım idare edebılıcem gibiBen hep kullandim ilaç. Hatta ilk 5 hafta ağır olanını kullandim hamile oldugumu bilmeden. Ben ilaçsız 2. Gün eror veririm dayanamam zaten.
Merhaba bende yıllardır anksiyete den tedavi görüyorum ve 36 haftalık hamileyim . Hamile kalmadan önce citol 20 mg kullanıyordum . Hamileligimi dört haftalıkken öğrendim ve doktorum hemen bırakmamı istedi . Bıraktım bende .üc aydan sonra sıkıntılarım katlanarak geri geldi .uyumama iştahsızlık sürekli kusma yerinde duramama. Cildiracakmis gibi hissetme . Anskiyetenin tüm semptomlarını yaşadım dibine kadar . Psikiyatriste gittim selectra verdi. Seleoctta bende aşırı yan etki yaptı .olduğumdan beter hale geldim . En son bıraktım . Emdr terapisi aldım . 12 seans kadar . Tek başına hiçbir faydası olmadı . Bıraktım onu . Np İstanbul beyi. Hastanesi'ne gitmeye başladım . Ordaki cipraleks başlattı 20 mg. 29. Hafta da başladım bu arada. Çok zor durumlar ve krizler için ativan 1mg verdi . Şükür ki rahatlattı beni . Bir buçuk ayda yüzde elli bir iyilesme gösterdim. İlk hallerim çok çok kötüydü. Girdiğim ultrasonlarda bebeğim sağlıklı çok şükür . Sadece ben kilo alamadığım için bebeğim de alamadı.gelisimi biraz geride kaldı . Ben henüz doğum yapmadim ama buradan okuduğum kadarıyla lohusalık daha zor bir surecmis . Benim size kisisel tavsiyem kesinlikle ilaçlarınızi bırakmayın. Hem hormonlar hem zaten varolan hastalık sizi kötü etkileyebilir . Sizin stresli olmanızda bebeği kötü etkiler . Belki ben başından ilaç icseydim . Doğru düzgün beslenseydim şuan bebeğimin kilo problemi olmayacaktı. Buz bizim elimizde değil keşke olsa . Bu süreçte devamlı takipli olduğunuz iyi bir psikiyatr ve kadın doğum uzmaniyla çok daha iyi bir hamilelik geçireceginizi düşünüyorum. Ben burda başından beri efexor içerek hamile kalıp doğuran bir sürü kişi tanıdım . Şunu unutmayın ilaç ocmesenizde çok sağlıklı bir bebek dünyaya getoreceginizin garantisi yok .İyi akşamlar arkadaşlar bende de panik atak anksiyete durumu var. Yaklaşık 9 senedir ilaç kullanıyorum. Ara ara bırakıp geri başladım. Bırakmak bir türlü mümkün olmuyor. Yeni evliyim bebek düşünüyoruz yine bırakmayı denedim deprem yaşadım neler çektim ben bilirim yine bırakamadım günlerdir korkudan panikten kaygıdan uyuyamıyorum. İlaçları bırakmıştım ama bugün dayanamayıp geri başladım ilaçlara. Gebelik düşündüğüm içinde doktor folik asit yazmıştı onu da kullanıyorum. Buradaki yazıları okuyunca umut oldu. Gebelik boyu ilacı kullanmak istiyorum çünkü gerçekten hayat kalitemi çok kötü etkiliyor bırakınca çok zor şeyler yaşıyorum. Sabah misol 50 mg akşam atarax 25 mg ve stilizan 1 mg alıyorum. Bu ilaçlar gebelikte nasıl bir etki yapar bilmiyorum. Online terapiye başladım ilacı bırakmaya çalışıyordum ama bırakamadım geri başladım bi sonraki seansta doktorumla paylaşacağım. Lütfen bana da yardım edin
Hamile kalmayı düşündüğüm için bıraktım ama 1 ay zor dayandım gerçekten ilaç olmadan yapamıyorum. Gebelik durumu olursa da kullanmayı düşünüyorum ama belki aynı ilaçlarla devam ettirmezler. Bebek sahibi olmayı çok istiyorum ama bu durumdan dolayı da iyice stres oluyorum kullanıp sağlıklı bebek doğuran çok kişi var burda onlar bana bi nebze umut olduMerhaba bende yıllardır anksiyete den tedavi görüyorum ve 36 haftalık hamileyim . Hamile kalmadan önce citol 20 mg kullanıyordum . Hamileligimi dört haftalıkken öğrendim ve doktorum hemen bırakmamı istedi . Bıraktım bende .üc aydan sonra sıkıntılarım katlanarak geri geldi .uyumama iştahsızlık sürekli kusma yerinde duramama. Cildiracakmis gibi hissetme . Anskiyetenin tüm semptomlarını yaşadım dibine kadar . Psikiyatriste gittim selectra verdi. Seleoctta bende aşırı yan etki yaptı .olduğumdan beter hale geldim . En son bıraktım . Emdr terapisi aldım . 12 seans kadar . Tek başına hiçbir faydası olmadı . Bıraktım onu . Np İstanbul beyi. Hastanesi'ne gitmeye başladım . Ordaki cipraleks başlattı 20 mg. 29. Hafta da başladım bu arada. Çok zor durumlar ve krizler için ativan 1mg verdi . Şükür ki rahatlattı beni . Bir buçuk ayda yüzde elli bir iyilesme gösterdim. İlk hallerim çok çok kötüydü. Girdiğim ultrasonlarda bebeğim sağlıklı çok şükür . Sadece ben kilo alamadığım için bebeğim de alamadı.gelisimi biraz geride kaldı . Ben henüz doğum yapmadim ama buradan okuduğum kadarıyla lohusalık daha zor bir surecmis . Benim size kisisel tavsiyem kesinlikle ilaçlarınızi bırakmayın. Hem hormonlar hem zaten varolan hastalık sizi kötü etkileyebilir . Sizin stresli olmanızda bebeği kötü etkiler . Belki ben başından ilaç icseydim . Doğru düzgün beslenseydim şuan bebeğimin kilo problemi olmayacaktı. Buz bizim elimizde değil keşke olsa . Bu süreçte devamlı takipli olduğunuz iyi bir psikiyatr ve kadın doğum uzmaniyla çok daha iyi bir hamilelik geçireceginizi düşünüyorum. Ben burda başından beri efexor içerek hamile kalıp doğuran bir sürü kişi tanıdım . Şunu unutmayın ilaç ocmesenizde çok sağlıklı bir bebek dünyaya getoreceginizin garantisi yok .
Kadın doğum doktorum 3 ayı atlattıktan sonra lustral için hiç bir problem olmıcagını cok guvenli bir ilaç oldugunu soyledi. İlaçı bırakalı 3 hafta oluyor iyiyim su an ama boyle gidrcevının garantisi yok. Zaten 3 aya 1 ayım kaldı eger kendımı kotu hissedersem başlayacagım 1 ay sonra. Bana psikiyatrımda demişti eger stres yaparsan düşük doğum agırlığı gibi sorunlar cıkıyor bebekte diyeMerhaba bende yıllardır anksiyete den tedavi görüyorum ve 36 haftalık hamileyim . Hamile kalmadan önce citol 20 mg kullanıyordum . Hamileligimi dört haftalıkken öğrendim ve doktorum hemen bırakmamı istedi . Bıraktım bende .üc aydan sonra sıkıntılarım katlanarak geri geldi .uyumama iştahsızlık sürekli kusma yerinde duramama. Cildiracakmis gibi hissetme . Anskiyetenin tüm semptomlarını yaşadım dibine kadar . Psikiyatriste gittim selectra verdi. Seleoctta bende aşırı yan etki yaptı .olduğumdan beter hale geldim . En son bıraktım . Emdr terapisi aldım . 12 seans kadar . Tek başına hiçbir faydası olmadı . Bıraktım onu . Np İstanbul beyi. Hastanesi'ne gitmeye başladım . Ordaki cipraleks başlattı 20 mg. 29. Hafta da başladım bu arada. Çok zor durumlar ve krizler için ativan 1mg verdi . Şükür ki rahatlattı beni . Bir buçuk ayda yüzde elli bir iyilesme gösterdim. İlk hallerim çok çok kötüydü. Girdiğim ultrasonlarda bebeğim sağlıklı çok şükür . Sadece ben kilo alamadığım için bebeğim de alamadı.gelisimi biraz geride kaldı . Ben henüz doğum yapmadim ama buradan okuduğum kadarıyla lohusalık daha zor bir surecmis . Benim size kisisel tavsiyem kesinlikle ilaçlarınızi bırakmayın. Hem hormonlar hem zaten varolan hastalık sizi kötü etkileyebilir . Sizin stresli olmanızda bebeği kötü etkiler . Belki ben başından ilaç icseydim . Doğru düzgün beslenseydim şuan bebeğimin kilo problemi olmayacaktı. Buz bizim elimizde değil keşke olsa . Bu süreçte devamlı takipli olduğunuz iyi bir psikiyatr ve kadın doğum uzmaniyla çok daha iyi bir hamilelik geçireceginizi düşünüyorum. Ben burda başından beri efexor içerek hamile kalıp doğuran bir sürü kişi tanıdım . Şunu unutmayın ilaç ocmesenizde çok sağlıklı bir bebek dünyaya getoreceginizin garantisi yok .
Ben ilaçtan dolayı sağlıksız bebek dünyaya getiren gerçekten duymadım hiç . Kullandığın ilacı kullanan gebelerde gördüm çok . Mısol hafif bir ilaç zaten . Ben de o kadar çok araştırdım ki . Burayı ben baştan sona kadar okudum. Herkese sordum . Diyorum ya stres de çok kötü etkiliyor. Düşük kilo alımı erken doğum . Zihin sağlığı hepsini etkiliyor. Ben son zamanlarda cipralexe başlamasam yemek yiyemiyodum. Yediğim an kusuyordum stresden . Kendini üzme yıpratma .rabbim inşallah çok sağlıklı bir bebebk nasip eder sanaHamile kalmayı düşündüğüm için bıraktım ama 1 ay zor dayandım gerçekten ilaç olmadan yapamıyorum. Gebelik durumu olursa da kullanmayı düşünüyorum ama belki aynı ilaçlarla devam ettirmezler. Bebek sahibi olmayı çok istiyorum ama bu durumdan dolayı da iyice stres oluyorum kullanıp sağlıklı bebek doğuran çok kişi var burda onlar bana bi nebze umut oldu
Evet evet bende öyle oldu bebegimin kilosu düşük. Kendinizi çok yipratmayin . Çünkü bu hastalıklar hicbirsey benzemiyor . Benim psikiyatristim beni görünce neden bu kadar bekledin dedi . O kadar acı cektirdim ki kendime kriz geldiğinde ne yapacağımı bilemiyordum bir türlü . Hala da korkiyoruum . Lohusalıkdan . İlacım değişecek doğumdan sonra . Lohusalık psikolojisi üstüne ilacın değişmesi beni çok geriyor meselaKadın doğum doktorum 3 ayı atlattıktan sonra lustral için hiç bir problem olmıcagını cok guvenli bir ilaç oldugunu soyledi. İlaçı bırakalı 3 hafta oluyor iyiyim su an ama boyle gidrcevının garantisi yok. Zaten 3 aya 1 ayım kaldı eger kendımı kotu hissedersem başlayacagım 1 ay sonra. Bana psikiyatrımda demişti eger stres yaparsan düşük doğum agırlığı gibi sorunlar cıkıyor bebekte diye