- 26 Aralık 2020
- 1.096
- 474
Aa gecmis olsun canim uzuldum..asiliysaniz ama korkma grip gibi atlatiliyor insallh tez zamanda iyilesirrsinizİyi olmaya calısıo gene corona olduk kızda oldu agır gecıyor bazen gene uyuyamıyorum ılac alıom ara ara ama ayda 2 kez fılann sız nasılsınız
en başta o kadın doğumcunu kesinlikle degistir ben 3 ayımı bitirdim cok sukurde bi skntı yom en basndan beride hem psikiyari hem kadın dogumun destegiyle ilac kullaniyorum lustral xanax inan okadar korkuttularki benide bes senelik evliyim hep erteledim ama hic gerek yokmus burda yuzlerce arkadas var ilac kullanarak saglkli bebegi olan bir kisiyede raslamadim ilac kullandgi icin bebegi sorunlu olan hic korkmaHerkese merhaba yardımlarınıza çok ihtiyacim var ben de ankisiyete bozukluğu var ilaçsız yasiyamiyorum şuan 6yasinda bir kızım var onda ilaç kullanmadım ama hayatım zindan oldu bebeğim bile gelişmedi karnimda oyuzden bir daha olursa ilaç kullanicam ikinciyi istiyorum ama olmuyor kullandığım ilaçlar engeliyormus hamilelikte ilac kullanan var mı kadın doğum doktorum kesinlikle bebeğin özürlü olur diyor çocuk olmadığı için tedavi bile etmek istemiyorum çok çaresizim bana yardımcı olur musunuz
Çok sağolun cevabınız için çok zor durumdayım bebeğimde olmuyor muhtemel kullandığım ilaclardanmis engel olabiliyormuş bende efexor ve rexapin kullanıyorum biraz ağır ilaçlarimen başta o kadın doğumcunu kesinlikle degistir ben 3 ayımı bitirdim cok sukurde bi skntı yom en basndan beride hem psikiyari hem kadın dogumun destegiyle ilac kullaniyorum lustral xanax inan okadar korkuttularki benide bes senelik evliyim hep erteledim ama hic gerek yokmus burda yuzlerce arkadas var ilac kullanarak saglkli bebegi olan bir kisiyede raslamadim ilac kullandgi icin bebegi sorunlu olan hic korkma
yok cnm onlari kullanan bir suru gebe var bastan sona hic kesmeden onunla alakasi yoktur onu kafana takma hic sen baska bi kadn dogumda normal kontrollerini yaptr ilaclardan degil ama stresten olamayabilir cok fazla takma kafanaÇok sağolun cevabınız için çok zor durumdayım bebeğimde olmuyor muhtemel kullandığım ilaclardanmis engel olabiliyormuş bende efexor ve rexapin kullanıyorum biraz ağır ilaçlarim
Genede ilk 3 ay kullanmak o kadar masum değil, direkt bir sey olmaz demek çok doğru değil. Allah bilir tabi ama ben genede direkt bir sey olmaz diyemiyorum.Hele ilk 3 ay hic bu kadar iddialı konuşmam ,yanlış yönlendirme olur.Ben 15.haftadan beri kullaniyorum ama hic rahat değilim vicdanenen başta o kadın doğumcunu kesinlikle degistir ben 3 ayımı bitirdim cok sukurde bi skntı yom en basndan beride hem psikiyari hem kadın dogumun destegiyle ilac kullaniyorum lustral xanax inan okadar korkuttularki benide bes senelik evliyim hep erteledim ama hic gerek yokmus burda yuzlerce arkadas var ilac kullanarak saglkli bebegi olan bir kisiyede raslamadim ilac kullandgi icin bebegi sorunlu olan hic korkma
bunu ben söylemiyorum gittigim danstgm doktorlar söylüyo ve hepsini arastrıp oyle gittim tabiki kendi kafama gore boyle bise soyleyemem ayrıca butun ilaclar icinde demedim kullanılabilecek bir cok ilac var bu yuzden kimsenin ilk aylar ilac icilmez diye bosuna sıkıntı yasamasına gerek yok bu sebeple cocuk yapamayan cesaret edemeyen yuzlerce kadın var artı doktorların yanls yönlendirmesi sonucu korkutması sonucu sen ilac kullandın diyip cocuklarını aldrtan doktorlar var bunun psikolojisini yasayan kadınlar var ben srf bu sebeple bes senedir cocuk icin cesaret edemedim asla yapamam dedim ama hic gerek yokmus bosuna korkmusum dayanabilen takibi icmesin ama malesef bazılarımız okadarda hafif geciremiyo ilacsz donemleri boyle insanlarada ilacla ilgili tepki verip korkutmak onu daha çok dibe itmekden baska hic biseye yaramazGenede ilk 3 ay kullanmak o kadar masum değil, direkt bir sey olmaz demek çok doğru değil. Allah bilir tabi ama ben genede direkt bir sey olmaz diyemiyorum.Hele ilk 3 ay hic bu kadar iddialı konuşmam ,yanlış yönlendirme olur.Ben 15.haftadan beri kullaniyorum ama hic rahat değilim vicdanen
Xanax diyorsunuz mesela ,hic masum bir ilaç değil.Doktorlar ilk 3 ay annenin hayatı tehlikesi yoksa ilaç vermiyor.Herkesin kendi fikri ,su an ben de çaresizlikten ilac kullanıyorum 3.aydan sonra.Ama kimseye bu kadar net hicbir şey olmaz diyemem.Bu büyük bir vebal olur.Sahsi fikrim tabiki ,herkes istediğini söylerbunu ben söylemiyorum gittigim danstgm doktorlar söylüyo ve hepsini arastrıp oyle gittim tabiki kendi kafama gore boyle bise soyleyemem ayrıca butun ilaclar icinde demedim kullanılabilecek bir cok ilac var bu yuzden kimsenin ilk aylar ilac icilmez diye bosuna sıkıntı yasamasına gerek yok bu sebeple cocuk yapamayan cesaret edemeyen yuzlerce kadın var artı doktorların yanls yönlendirmesi sonucu korkutması sonucu sen ilac kullandın diyip cocuklarını aldrtan doktorlar var bunun psikolojisini yasayan kadınlar var ben srf bu sebeple bes senedir cocuk icin cesaret edemedim asla yapamam dedim ama hic gerek yokmus bosuna korkmusum dayanabilen takibi icmesin ama malesef bazılarımız okadarda hafif geciremiyo ilacsz donemleri boyle insanlarada ilacla ilgili tepki verip korkutmak onu daha çok dibe itmekden baska hic biseye yaramaz
İste bunu ben söylemiyorum doktorlar söylüyo onu anlatmaya calıstım evet bazı doktorlar bu konuda çok katı korkutucu senaryolar sunuyolar zaten dayanabilicek durumda rahatszlığı olana neden versinlerki ben illahaki ilac icin demiyorum kimse demez ama bu konuda tedirgin olmaya gerek yok çaresi olmayan bi durum degil bi çok kadın kabus dolu üc ay geciriyolar sorasndada toparlanmak çok daha zor oluyo ve sağlklı bi psikolojide bebeklerine bakamıyolar bunlar çok daha fazla zarar veriyo bebege herkes iyi olsa kimse ilac icmek zorunda olmasa keske ama malesef... yirmi seneye yakındır panik atak ankisiyete rahatszligm var ve bu konuda çokda bilinçsiz sayılmam bazen kime nasl yaklasmak gerekiyo bunu anlayabiliyorum siz zaten skntli korkan bi insana gidip ilaclar hicde masum degil tarznda konusursaniz dahada çkmaza girer doğru doktorla kisiye gore doğru ilacla atlatılabilicek bi sürecXanax diyorsunuz mesela ,hic masum bir ilaç değil.Doktorlar ilk 3 ay annenin hayatı tehlikesi yoksa ilaç vermiyor.Herkesin kendi fikri ,su an ben de çaresizlikten ilac kullanıyorum 3.aydan sonra.Ama kimseye bu kadar net hicbir şey olmaz diyemem.Bu büyük bir vebal olur.Sahsi fikrim tabiki ,herkes istediğini söyler
Bu kadar zor durumdaysa bir de evladı varsa belkide vazgeçmek gerekir ,ya da ilacla hiçbir şey olmaz demek yerine riskleri anlatıp kararı kendine bırakmak gerekir. Sizin çocuğunuz kac yasindaİste bunu ben söylemiyorum doktorlar söylüyo onu anlatmaya calıstım evet bazı doktorlar bu konuda çok katı korkutucu senaryolar sunuyolar zaten dayanabilicek durumda rahatszlığı olana neden versinlerki ben illahaki ilac icin demiyorum kimse demez ama bu konuda tedirgin olmaya gerek yok çaresi olmayan bi durum degil bi çok kadın kabus dolu üc ay geciriyolar sorasndada toparlanmak çok daha zor oluyo ve sağlklı bi psikolojide bebeklerine bakamıyolar bunlar çok daha fazla zarar veriyo bebege herkes iyi olsa kimse ilac icmek zorunda olmasa keske ama malesef... yirmi seneye yakındır panik atak ankisiyete rahatszligm var ve bu konuda çokda bilinçsiz sayılmam bazen kime nasl yaklasmak gerekiyo bunu anlayabiliyorum siz zaten skntli korkan bi insana gidip ilaclar hicde masum degil tarznda konusursaniz dahada çkmaza girer doğru doktorla kisiye gore doğru ilacla atlatılabilicek bi sürec
ben dort aylk hamileyim ilk hamileligim aynı seyleri yasadıgım icin cok iyi anlıyorum neler dusundugnu neler hissettiğni o riskler nedense bazı doktorlara göre var ama bazılarına gore özellikle deneyimli doktorlara göre ilac kullananla ilac kullanmayanların riski aynı oranlarda yani tabiki ben kimseye burda sunu kullan bunu kullan diyemem sonucda herkesin kendi hayatı ama bunun bi cıkışyolu var anlaak istedigim bu ayrıca katlmiyorum bitane evladın var onun icin vazgec ilac kullanarak yapma demek gibi bise söz konusu olmamalı tıpda bu dedignize yer yok malesef ... Allah herkese hayrli saglkli evlatlar versinBu kadar zor durumdaysa bir de evladı varsa belkide vazgeçmek gerekir ,ya da ilacla hiçbir şey olmaz demek yerine riskleri anlatıp kararı kendine bırakmak gerekir. Sizin çocuğunuz kac yasinda
E siz böyle düşünüyorsunuz ben de tam tersini düşünüyorum daha bastan bu kadar ilac kullanarak bir sey olmaz diye bu yola çıkılmaz bana göre de.Henuz 4 aylik hamilesiniz ozellikle bence bu vebale girmemek gerekliben dort aylk hamileyim ilk hamileligim aynı seyleri yasadıgım icin cok iyi anlıyorum neler dusundugnu neler hissettiğni o riskler nedense bazı doktorlara göre var ama bazılarına gore özellikle deneyimli doktorlara göre ilac kullananla ilac kullanmayanların riski aynı oranlarda yani tabiki ben kimseye burda sunu kullan bunu kullan diyemem sonucda herkesin kendi hayatı ama bunun bi cıkışyolu var anlaak istedigim bu ayrıca katlmiyorum bitane evladın var onun icin vazgec ilac kullanarak yapma demek gibi bise söz konusu olmamalı tıpda bu dedignize yer yok malesef ... Allah herkese hayrli saglkli evlatlar versin
pekii doktorlarıma söylerim bosuna prof olmussunuz derim onca sene bosuna okumussunuz siz yanls biliyosunuz hastalarınızı yanlıs tedavi ediyosunuz diye iletirimE siz böyle düşünüyorsunuz ben de tam tersini düşünüyorum daha bastan bu kadar ilac kullanarak bir sey olmaz diye bu yola çıkılmaz bana göre de.Henuz 4 aylik hamilesiniz ozellikle bence bu vebale girmemek gerekli
Süt derken canım normel sütemi gectın erken degıl canım sorma ataklar yogun gece uykuda yakalanıyorum uyuyamıyorum sonra ılacla ne edem böle böle ıdare edıcem zor bı hastakın bu hastalıkAa gecmis olsun canim uzuldum..asiliysaniz ama korkma grip gibi atlatiliyor insallh tez zamanda iyilesirrsinizay canim benim yaa o daha bebis ya zor olur ama gecer merak etme bnm arkadasin kizida oldu oda 8 aylik falan agir atlatti simdi iyi sukur..anliyorum canim arada al ilac yani atak geldikce al eger etkili olursa yoksa o ataklar nasil igrenc bir sey iyi bilirim..bizde iyiz sukur bnm oglanla ugrasip duruyorum bu aralar cok kaka yapiyor niye anlamadim 2 gundur boyle 2 saatte bir hemen hemen yapiyor..acaba süt veriyorum ondan mi diye şupeleniyorum kafama takiliyor
Ben bırakmadım dogumsabahı bıle aldım bısey olmadı cok şükürSu an ayni şeyi düşünüyorum, bazi doktorlar biraktiriyor bazilari biraktirmiyor. Hem bırakmak istiyorum hem cok korkuyorum,bebeğimin de zarar görmesini asla istemiyorum.Pulmoner hipertansiyon gelisebiliyormuş
Emiyor evet 8 e gıdıyoruz evet ılacta alıyorum quetıpın 50 mg dortte bırı bazen yarım alıyorum uykusuzluk devam hala bendeOyy maşaallah hala emiyor mu ilaca devam mı bi kaç mg alıyorsunuz
Korkmayın ilacsız olmuyorsa olmuyordur ınanın cok zor ben bılıom hala cekıyorum uykusuzluk daha zorÇok mutlu oldum sizin adınıza umarım bnde kendime beni anlıycak bir doktor bulurum
Ataklar cok zor canim cok iyi bilirim ama ilac kullaniyorsan ilacin etki etmesi lazim etki etki etmiyorsa doktorunu ara soyle.eger ilac gecirmiyorsa demekki o ilac sana iyi gelmiyor..Süt derken canım normel sütemi gectın erken degıl canım sorma ataklar yogun gece uykuda yakalanıyorum uyuyamıyorum sonra ılacla ne edem böle böle ıdare edıcem zor bı hastakın bu hastalık