Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Evt malesef birakinca geri basa donuyorsun bunu yasadim..ama icerken ne bilim huzursuz oluyorum ama sonrada mecbursun iyi olmak bebegine iyi bir anne olmak icin diyorum kendimecovid olmassin insallh canm merak etme Rabbim korur bn 13 14 haftaliktim esim covid oldu..10 gun ben baktim ayni evin ayni ortamin icindeydik sukurr bana bulasmadi..bnde korktum o aralarda baya kotuydum ben ataklardan ve hamilelik septomlrndan ama sukur Rabbim korudu..

Vallaha ilaç konusunu bence kasmayın. Ben 25 haftalığım neler kullanıyorum. Doktorumun dediği gibi sen iyi ol bebekte iyi olsun

Merhaba herkese,
Ben yıllardır bazen yılda 1 bazen 3-5 ayda 1 panik atak yaşıyorum ama doktoruma anlattığım şeyler içinden tek kaydadeğer bulduğu uçuş ve asansör fobimdi. Çok hafif bir ilaç yazmıştı ilacın prospektüsünü okuyup kaygım tavan yaptı eminim bi yan etki yapmayacaktı ama işte bunu kendime anlatamadım kullanmadım. Şimdi hamileyim ve dün gece aylar sonra ilk kez uykumdan uyanıp panik atak yaşadım. Telkinle atlatmaya çalışırken ya şimdi acile gitsem ve bana hamile olduğunuz için hiçbi şey yapamayız derlerse ve ben aklımı kaybedersem diye korktum. Hatta çok istediğim bebeğim için daralıyorum alın bu çocuğu diye delirirsem diye korktum. 5,5 saat boyunca çok kötüydüm. Bugün hala etkisindeyim. Şu anda da yine yatınca aynı şey olursa diye ödüm kopuyor. Size danışmak istediğim ben ilaç kullanacak duruma gelmiş miyim artık? Yoksa yine telkin vs bi şeylerle atlatma ihtimalim var mı? Bir de acile gidersem hamileyim diye ilaç vs vermeyip kaderime terk etmezler di mi?

Vallaha ilaç konusunu bence kasmayın. Ben 25 haftalığım neler kullanıyorum. Doktorumun dediği gibi sen iyi ol bebekte iyi olsun
Mrb canim iyisindir insallh..insan takio ister istemez ama yapack bir sey yok mecbur..bnm mental hemsire geldi gecen hafta evime ona soyledim..kullan azlatma dedi kullanmazsan vucut zararli hormonlar uretir dedi..kullanki bebegin mutlu buyusun huzurlu buyusun dedi..

Merhaba oncelikle gecmis olsun..daha dun basladi galiba ataklar korkular?bence biraz erken hani belki terapiyle falan atlatabilirsin..ama tabi siz kendinizi daha iyi bilirsiniz..acile gitsenizde pek bir sey yapmaz acil..baktiniz artarak devam ediyor bir psikiyatriye gidin bence

Çok teşekkürler. Çok uzun zamandır ilk kez oldu ve uzun sürdü. Normalde 1 dakikada geçerdi.
Psikoterapi gerçekten işe yarayan bir şey mi? Bunu benim yaşayan birinden duymaya ihtiyacım var. Psikiyatrist ve psikologların videolarını izleyip demeçlerini okuyorum panik atak hakkında hiçbiri bana uymuyor gibi söylediklerini saçma bile buluyorum çoğunun. Bunlar nasıl tedavi edebilir ki falan diyorum.

Acile gidersen ilaç vermezler. Hamilelikte doktor onayı olmadan hiçbir ilaç vermiyorlar, çok kriz halinde degilsen hele hiiç vermezler. Bence boşuna oralarda uğraşma. Zaten çok sık yaşamıyormuşsun, telkin ile atlatmaya calis derim, hamileliğin vermiş olduğu sıkıntılar de geç kendi kendine.

Teşekkür ederim. Telkinden başka çarem yok gibi. Çünkü bununla ilgili kitap okuyup yazarına allahaşkına bu ne saçma kitap konuyu hiç anlamamışsın diye mail yazmışlığım var. Videolar izliyorum diyor ki "gün içinde yaşadığınız stres, işte hamilelikte bebeğin sağlığı ile ilgili kaygılar sebep olur yok şöyle beslenin" alakası yok gayet iyiyim ben de bebek de çok iyi şükürler olsun streslik bi durumum da yok ve uyuyordum yani atak geldiğinde. Sonra bu insanlar mı bana çare olacak diye umutsuzluğa kapılıyorum.

Canım david burns - iyi hissetmek kitabini tavsiye ederim evde kendi kendine uygulayabilecegin psikoterapi teknikleri var. Bir de psikonet yayinlarının kitaplarına bak, panik atak ile alakalo kitapları da vardi. Yine o kitapta da kendi kendine yapabilecegin calismalar mevcut. Psikonet yayinlarina mutlaka bak ama. Yoksa depresyonda mısınız, gidin yürüyüş yapın omega hapı kullanın her şey kafanizda biter diyen içi boş kişisel gelişim kitapları insanı hayal kırıklığına uğratıyor.

Hemen not aldım, okuyacağım. Ben okumayı her şeye çare sandığım için bayaa büyük umutlarla almıştım o saçma kitapları ama yazarına sinirlenmekten başka bi etkisi olmadı. Beni anlamanız, mesajlarınız çok daha iyi geldi.

R.ederim..senin yasadiklarini senin haftalarinda yasadim bnde yurubeden surekli psikologlari izliyordum hatta bir seansta terapi aldim online..meditasyon muzikleri dinliyordum..kendimi oyalayack bir seyler bulmaya calistim kursa gittim..ne yaptiysam bana bir faydasi olmadi..cok cabaladim gitgide sikayetlerim artarak devam etti..ama tabi kisiden kisiye degisebilir..25 ci haftamdan mecburen ilaca baslamak zorunda kaldim..bnce biraz dene canim mucadele etmeye calis baktin olmuyor psikiyatriye git tedavini ol..

Neler çektiğini anlıyorum. İlerleyen dönemlerde nasıl olur tahmin edemiyorum kendimde neyse ki ilk 3 aylık dönem geçti en kötü ihtimalle ilaca başlarsam da bebek için sorun olmayacağını biliyorum. Evden çalışıyorum ben şu saatte bile çalıştım bi şeylere konsantre olayım diye. Umarım sağ salim devam ederiz.

Aminn insallhh..insallh atlatirsin ilaca gerek kalmadan..baktin olmuyor psikiyatriye gidersin canm..

Bayanlar hamileyken iyileşmeye bakın. Ben doğum yapınca iyileştim demiştim ama 3 gündür inanılmaz kötüyüm. 14 gün oldu doğum yapalı 11 kilo verdim hiçbir şey yiyemiyorum. Sütüm var gibi ama muhtemelen azalacak. Doktorum ilacımın dozunu attırdı. Hamilelikteki iç sıkıntısı hiçmiş.. Doğum yapınca çok çok daha zor. Size muhtaç bir bebek oluyor bir de uykusuzluk yorgunluk anksiyete had safhaya çıkıyor.

Gecmis olsun canm..bebegin nasil iyidir insallh? Bende korkuyorum dogumdan sonrasindan ya duzelmezsem ya kotu olursam diye..bide emzirme stresi var ustune..insallh gecer yaa Allah yardimcimiz olsun

İyi olmaya çalışıyorum canım. 3 hafta iyiydim bu hafta tetiklenme haftam

Gecmis olsun canm..bebegin nasil iyidir insallh? Bende korkuyorum dogumdan sonrasindan ya duzelmezsem ya kotu olursam diye..bide emzirme stresi var ustune..insallh gecer yaa Allah yardimcimiz olsun
Sağol canım inşallah geçer. Bebek iyi şükür ama ben iyi değilim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…