Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Ayni ben😊 martin 7 8 i gibiydi kendimi iyi hissdiyordum bir ozguven geldi dedim ilaci bir gun iceyim bir gun icmeyeyim dedim..2 hafta oyle yaptim iyi gidiyordu..2 hafta sonra bir sarsildim kac gun toparlanamadim..geri hergun kullanmaya basladim..simdi 1 2 gundur biraz daha iyiyim..
Bende ikinci kutumdayım beş tane kaldı o bitince üçüncü kutuda azaltarak bırakmayı düşünüyorum doktorla da öyle konuştuk bakalım umarım başarabilirim benim etrafımda sevdiğim insanlar varken kalabalıkta baya mutluyum iyisin işte hiç bir sorunun yok diyorum bakalım inşallah başarabilirim

selam ben de 20 mg citalopram içerek 13. Haftama erişmeyi başardım. İlk trimesterde devamlı ilaç kullanmama ramen Bebekte hiç bir gerilik görünmüyordu ultrasonda çok şükür ölçüleri hep yerindeydi. Bana biraz rahatlama oldu ileride bunları okuyanlara da olur umarım. Stres yüzünden çalışamıyordum haftaya işe de başlayacağım, korku içinde olsam da bi yerden de başlamam lazım.
Geceleri uyuyamadam da gündüz uyuyordum çalışmazken, bakalm şimdi neler olacak
herkese anksiyetesiz günler dilerim:)

Slm arkadaşlar çok kotuyum selektra 50 basladim bes gun oldu cok kötüyüm kullanan varmi emzirirken korkuyorum bir yandan ama cok kotuydum artik bebegim iki bucuk aylık

Slm arkadaşlar çok kotuyum selektra 50 basladim bes gun oldu cok kötüyüm kullanan varmi emzirirken korkuyorum bir yandan ama cok kotuydum artik bebegim iki bucuk aylık
A.selam canm ben kullaniyorum selekra 50 mg ama daha dogum yapmadim..gecen hafta evime kontrole mental hemsire geldi o bana hamilelikten sonrada devam et emzirirken demisti sorun olmaz dusuk doz dedi..doktor ne dedi size emzirdiginizi soyleyince?

A.selam canm ben kullaniyorum selekra 50 mg ama daha dogum yapmadim..gecen hafta evime kontrole mental hemsire geldi o bana hamilelikten sonrada devam et emzirirken demisti sorun olmaz dusuk doz dedi..doktor ne dedi size emzirdiginizi soyleyince?
Yuzde ,99 güvenli ama ben seni iyi gördüm istersen alti ay dolsun dedi dayanamadim bugun oglumun yuzu çok kuru ilactanmi bilmem kabuk bağladi doktora goturcem bırakıp başlamak kötü doktora güvenmek önemli benim okb hastasıyım lohusalikta artıyor malesef

Yuzde ,99 güvenli ama ben seni iyi gördüm istersen alti ay dolsun dedi dayanamadim bugun oglumun yuzu çok kuru ilactanmi bilmem kabuk bağladi doktora goturcem bırakıp başlamak kötü doktora güvenmek önemli benim okb hastasıyım lohusalikta artıyor malesef
Canim bence hic ilgisi yoktur ilacla yine tabi doktora gotur ama sanmam..kac gundur kullaniyorsun?

Bes gun daha once az vardi cogaldi
Evt malesef cogaliyor..bnm kuzenimin esi emziriyorum diye 1 bucuk yil kullanmdi ilclarini 1 bucuk yil sonra hastaligi baya artti hatta intihari bile dusunmus o kadar kotuydu..mecburen emzirmeyi birakti ilaca basladi suan agir ilaclar kullaniyor eski kullandigi ilaclar tesir etmemis..yani malesef artiyor..kar edeyim derken zarar edebiliyorsun

Herkese merhaba.Ben de panik atakliyim yıllardır.Gecen yıl çok ağır geçirdim tekrar ilaca başladım citol ve en kötü durum için ativan.Ama Ativan a güvenerek ve çok az icerrk baya duzelmistim ama hamilelik söz konusu olunca nuksetti çünkü ativami kullanmicam diye sanirim.Citolu yarına düşürdüm iyiydim epeydir ancak şuan adetim gecikti hamileyim sanırım çünkü klomen falan kullandım bu ay.Ama iki gündür resmen ölüyorum elim ayağım tutmuyor iştah yok genelde kalbim hızlı atıyor çok kötüyüm 😔

Kadın doğum ve psikiyatri izin verdi citol e ama yetmiyor şuan napicam bilmiyorum

Kızlar merhaba, 22 haftalık oldum ben. 9. haftamdan beri ilaç kullanıyorum, yaklaşık 1 aydir da citoles kullanıyorum. Dün detaylı ultrasonum vardı, çok şükür bebek iyi hiçbir sorun görmedi perinatolog. Kendimi yedim boşu boşuna ilaçlar bişey yapmiyo artık emin oldum çok çok yüksek dozlarda fazla ilaç kullanımında belki. Ama biz malesef keyfimizden değil, zorumuzdan içiyoruz. Belki hamileligin başında olanlar için bir umut olur diye yazmak istedim. İlaç icmek artık kaçınılmaz ise için, çünkü emin olun anksiyete panik atak hamilelikte insanı cok zorluyor. Ben hala tam toparlandım diyemiyorum, 3 gün iyi ise 1 gün kötü geçiyor belki ama o 3 gün iyi olup sağlıklı hissetmek o kadar önemli ki hem siz hem bebek için.

Allah hepimizin bebeklerini korusun🤲🏻

Kadın doğum ve psikiyatri izin verdi citol e ama yetmiyor şuan napicam bilmiyorum
burdan konustugum arkadaslar var
cok kisi var gebelikde ativan,xanax vs kullanan gecmis yazilanlara bakarsan ordan kullanan kisileri bulursun okadar sknti yasamana gerek yok bence o yasadigin stres daha cok zarar

Aa iyi yapmisin canim nazan hocaya baya iyi diyorlar..instegramdan takip ediyorum nazan hocayi..iyi bir doktor secmissin
Merhaba nazan hocanın soyadı nedır nasıl ulasabılırım 18 hafta 3 günlük gebeyim ataklr yogundu antıdepresana basladık ama uyku sıkıntımda coktu ılacla uyuyorumm sımdıden tsk ederım🙏❤️

Merhaba nazan hocanın soyadı nedır nasıl ulasabılırım 18 hafta 3 günlük gebeyim ataklr yogundu antıdepresana basladık ama uyku sıkıntımda coktu ılacla uyuyorumm sımdıden tsk ederım🙏❤️
Merhabaa gecmis olsun..Nazan Aydın doktorun adi..instegramida var ordan takipte edebilirsiniz..dm den sorulara cvp ta veriyor..

Selam kızlar ben ara sıra yazıyorum, citalopramı da hiç bırakmadan 13. Haftamı bitiriyorum. Uykularım iyiydi ama 4-5 gündür gecede birkaç saaten fazla uyuyamıyorum gündüz de hiç uyumamama ramen, siz de böyle uykusuz gecelerde doktorunuza danıştınız mı? Ben iyi uyuyamasam da çocuk iyi kalır mı? Benim uykusuzluğum dert değil ama gelişiminde bi sıkıntı olur mu diye üzülüyorum. Bi de uyku ilacı kullanmak istemiyorum benm citalopram ile mide ilacım yetmezmiş gibi.

Selam kızlar ben ara sıra yazıyorum, citalopramı da hiç bırakmadan 13. Haftamı bitiriyorum. Uykularım iyiydi ama 4-5 gündür gecede birkaç saaten fazla uyuyamıyorum gündüz de hiç uyumamama ramen, siz de böyle uykusuz gecelerde doktorunuza danıştınız mı? Ben iyi uyuyamasam da çocuk iyi kalır mı? Benim uykusuzluğum dert değil ama gelişiminde bi sıkıntı olur mu diye üzülüyorum. Bi de uyku ilacı kullanmak istemiyorum benm citalopram ile mide ilacım yetmezmiş gibi.
Merhaba ben remeron + citoles kullanıyorum bizim aynı maddeler ilaç zaten esitalopram. Remeron uyku için, 12. Haftadan beri kullanıyorum bebeğimde cok şükür bir gelisim problemi yok. Doktorunuza danışabilirsiniz ama şöyle ikinci trimesterda uyku sorunu oluyo biraz.

X