- 26 Aralık 2020
- 1.097
- 475
Ben 50 mg lik kullaniyorum.doktora 25 mg kullanayim dedim etki etmez dedi..50 mg kullan 1 hafta sonra 100 e cikalim dedi..ama bn 50 ile devam ediyorum suan..evt eskisine gore iyiyim sukur..ama beynimdeki vesveselerde gitse cok iyi olacak..tam duzelme yok ama eskiye gore iyiyim..25 mg ssna nasil geldi iyimisin?
banada zaten 2 ayda anca şifa bulursun dedi o zman iyi hissetceksin dediBen 50 mg lik kullaniyorum.doktora 25 mg kullanayim dedim etki etmez dedi..50 mg kullan 1 hafta sonra 100 e cikalim dedi..ama bn 50 ile devam ediyorum suan..evt eskisine gore iyiyim sukur..ama beynimdeki vesveselerde gitse cok iyi olacak..tam duzelme yok ama eskiye gore iyiyim..
Tabi ne kadar az doz o kadar iyi..ben 25 ci haftada basladim ilaca.suan yeni 28 haftalik oldum.evt benm doktorda soyledi hamilelikten sonrada kullanirsin dedi ve en guvenilir ilac oldugunu soyledi hamileler icin..banada zaten 2 ayda anca şifa bulursun dedi o zman iyi hissetceksin dedi
beni rahatlatan sütede geçmemesi çünkü bu sefer doğum yapınca ilaç bırakırsam kötü olurum diye düşünüyordum.
50 de idare ediosa süper ne kadar az o kadar iyi
Ya sunu atın kafanızdan ağır ilaç ya da hafif ilaç diye bir sey yok. Kisiye göre kimine iyi geliyor kimine yaramıyor. Benim paxerayla hic iyileşemeyen ama selectra ile kendine gelen arkadasım da var mesela. Tamamen kisiye özel bu ilaçlar.. sana 100 bile hafif geldi ama o 50 ile iyileşti mesela. Paxeranin 20ligi hiç hafifletmedi bile. Sana bana paxera iyi gelir baskasına prozac selectra.. ki ben senelerce cymbalta ictim cok cok iyiydim, sonra panik atak baslayınca ilaç degistirdik o dönem cok stresli zamanımdı. Öncesinde Atak matak bilmezdim. paxerayı henüz 1,5 sene oldu.Yok zararından değil çok hafif olduğu için söyledim ben de. Ben 25le başlayıp 3 günde 50ye 1 haftada 100e çıkmıştım. Ve 10 hafta içtim yanında ilave 2 hap ile birlikte. Olmadı bıraktım. Ama belki size yarar herkesin bünyesi farklı.
Eder canim sabret en az 3 haftabaşından beri buradaki tüm anne adaylarının yazdıklarını okuyorum hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallahBurda sizden biraz cesaret toplayıp doktora gidip ilaç almaya karar verdim selectraya başladık 17. Haftadayız 10 gündür içiyorum henüz pek etki etmedi sabırla bekliyorum etki etmesini
Bana iyi gelmedi mesela, hamile kalmadan seneler önce lustral kullanmıştım. Sertralin zaten selectra ile aynı. O zaman da iyi gelmemişti, şimdi de hiç etkisi olmadı. Paxil/paxera bana iyi geldi mesela. Hatta kardeşim üni sınavı yüzünden depresyon yaşadı. Doktor sordu ailenizde ilaç kullanan var mı vs neyse benim paxilş söylediler. Doktor ablan iyi geldiyse sana da iyi gelir diye riske girmeden yazdı ona da paxera. Gerçekten iyi geldi.Ya sunu atın kafanızdan ağır ilaç ya da hafif ilaç diye bir sey yok. Kisiye göre kimine iyi geliyor kimine yaramıyor. Benim paxerayla hic iyileşemeyen ama selectra ile kendine gelen arkadasım da var mesela. Tamamen kisiye özel bu ilaçlar.. sana 100 bile hafif geldi ama o 50 ile iyileşti mesela. Paxeranin 20ligi hiç hafifletmedi bile. Sana bana paxera iyi gelir baskasına prozac selectra.. ki ben senelerce cymbalta ictim cok cok iyiydim, sonra panik atak baslayınca ilaç degistirdik o dönem cok stresli zamanımdı. Öncesinde Atak matak bilmezdim. paxerayı henüz 1,5 sene oldu.
Nasıl oldun daha iyi misinO telkinler bıktı benden bıktı :) ama başka türlü de duramıyorum zaten. Bak konusurken yazarken bile kalbimin ritmi değişti. Öyle büyük bir kaygı olmuş bu durum bende. şimdi de normal mi böyle ritminin saçma sapan atması diye sormaya başladım kendime. Bu nasıl bir hastalıktır ya.. tövbe yarabbim.. netten baktığımda da panik atak ve anskiyetesi olanların yaşadığı bir durummuş bu. Aslında ekstrasistol deniyomuş herkesde varmış ama bizim bünyemiz hassas olunca net hissediyomuşuz felan. Bir arkadaşım vardı burdan, o da hep derdi çocukluktan beri var diye.
Paxil (aynı sey zaten) 10 mg kullanırken hamile kaldım, aniden kesmek durumunda kaldım tabii. Bırakınca birden kötü oldum malesef, 9. Hafta başında selectra yazdılar. Paxera gebelikte tercih edilmiyor genelde doktorlar tarafından ama şu an kullanan arkdaşımız var ve doğum yapmak üzere. Bebegi de sağlıklı maşallah. Ama senin 50 mg doz fazla o doza bu ilacı kullansan bile doktorun çıkaracağını sanmam.Allahım günlerdir başımı kemiren sorunumu yaşayan bir sürü insanla beraberim nihayet. Kızlar ben 3 senedir panik bozuklukla mücadele ediyorum. 3 senedir 50 mg paxera kullanıyorum. Geçen sene evlendim. Eşim bebek istiyor ve artık bunu sürekli dile getirmeye başladı. İlaçları kullandığım zaman iyiyim. Bırakma maceramda çok kötü olduğum için tekrar başladım. Siz neler yaptınız? Nolur bana yardımcı olun, akıl verin.
Atak yasamıyorsan idare et derim. Ya da remeronun dozunu yükseltebilir doktorun.. paxera verir mi sanmam. Sen de korkudan icemezsin zaten. Cok kaygı duyanlara ben hic önermiyorum ya aslında. Bende okb yok mesela kaygı da yok panik bozukluk var. Rahatım böyle seylerde cesaretliyim doktoruma güvenirim ama bu forumda cogu kişi okb li benceBana iyi gelmedi mesela, hamile kalmadan seneler önce lustral kullanmıştım. Sertralin zaten selectra ile aynı. O zaman da iyi gelmemişti, şimdi de hiç etkisi olmadı. Paxil/paxera bana iyi geldi mesela. Hatta kardeşim üni sınavı yüzünden depresyon yaşadı. Doktor sordu ailenizde ilaç kullanan var mı vs neyse benim paxilş söylediler. Doktor ablan iyi geldiyse sana da iyi gelir diye riske girmeden yazdı ona da paxera. Gerçekten iyi geldi.
ben de remerona geçtim 25 gündür kullanıyorum. İlk başlar iyi geldi eski ilacım üstelik ama şu an malesef depresif belirtiler, ufaktan kaygılar hissediyorum. Doktora gitsem mi, yeniden bir SSRI tipi ilacq mı dönsem bilemedim?
Ben 30 luk iciyordum, ilk 3 ay 10 mg sonra 15 ve sonra da 20 mg ile devam ettim. 50mg yüksek bir doz önerecegini sanmıyorum doktorların. Doktora gidin ve dozunu azaltın ya da ilac degistirin.. korkmayın ilaçla da hamilelik gayet güzel geçiyor.Allahım günlerdir başımı kemiren sorunumu yaşayan bir sürü insanla beraberim nihayet. Kızlar ben 3 senedir panik bozuklukla mücadele ediyorum. 3 senedir 50 mg paxera kullanıyorum. Geçen sene evlendim. Eşim bebek istiyor ve artık bunu sürekli dile getirmeye başladı. İlaçları kullandığım zaman iyiyim. Bırakma maceramda çok kötü olduğum için tekrar başladım. Siz neler yaptınız? Nolur bana yardımcı olun, akıl verin.
Dualarım seninle. Allah yatdımcın olsun. O güne kadar her gün okurum ben sana. Annemede söylerim okur.Perşembe günü doğumum var kızlar hepiniz dua edin de sezaryen sırasında atak yaşamayayım
İnşllah şifa olur canım. Şu 2 ayda o kadar psikiatriye gittim ki anlatamam sana. Hepsinin tek ortak görüşü celectra idi. En güvenilir o diye.paxera hiç içmedim bilmiyorum. iyi olmana sevindim doğumda yaklaşmış zaten hayırlısıyla doğsun belki o iyi gelir :) 21. hafta iyi dayanmışsın ben heyecanla hep 12. haftayı bekledm :) biter bitmez gittim . umarım hepimiz sağlığımıza kavuşuruz bizi bizden başkası anlamıyor. ilaç içicem diyince aman içme kendin yapıosun vs bişiere yönel diyip duruyolar çok kolaymış gibi
Epidural seseryanmi olcaksinPerşembe günü doğumum var kızlar hepiniz dua edin de sezaryen sırasında atak yaşamayayım
Seroquell ben çok içtim canım. Günde 4 tane alıyordum selectra ile birlikte. Başlarda uyutur sonra etkisi azalıyor ama yine de sakinleştirir. Paxeraya başlayınca onu da bıraktım.Arkadaşlar ben size bişey danısşmak istiyorum. Bir doktor önerdiler bana. Gittim hafta içi. Bana zestadı bırak rivotrilide alma serguel diye bir ilaç verdi. Celectraya devam et dedi. Güvenmedim pek. Bu ilacı duyan var mı