Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Arkadaşlar ben size bişey danısşmak istiyorum. Bir doktor önerdiler bana. Gittim hafta içi. Bana zestadı bırak rivotrilide alma serguel diye bir ilaç verdi. Celectraya devam et dedi. Güvenmedim pek. Bu ilacı duyan var mı
Yalnız biraz tansiyon düşürüyor. Baş dönmelerin olur başlarda korkma. Bence içebilirsin

Arkadaşlar ben size bişey danısşmak istiyorum. Bir doktor önerdiler bana. Gittim hafta içi. Bana zestadı bırak rivotrilide alma serguel diye bir ilaç verdi. Celectraya devam et dedi. Güvenmedim pek. Bu ilacı duyan var mı
Zaten neden rivotril onu anlayamadım. Zestad tamam da rivotril içene kadar xanax iç ihtiyacın olduğunda haftan ilerledi artık iyice

3 gündür selectraya basladim ama istahim.kesildi baslamadan once yerindeydi istahim. İlacla bi ilgisi varmi bilen varmi acaba

Atak yasamıyorsan idare et derim. Ya da remeronun dozunu yükseltebilir doktorun.. paxera verir mi sanmam. Sen de korkudan icemezsin zaten. Cok kaygı duyanlara ben hic önermiyorum ya aslında. Bende okb yok mesela kaygı da yok panik bozukluk var. Rahatım böyle seylerde cesaretliyim doktoruma güvenirim ama bu forumda cogu kişi okb li bence
Hayırlı doğumlar diliyorum öncelikle inşallah sağ salim çabucak geçer hemen doğurursun🤲🏻 hiç atak falan gelmeyecek emin ol. Senin şansına doktorun cesaretlendirmiş sizi 25 mg selectrada benim doktorum ilk 3 ay içmeseydim iyiydi modundaydı. Risk var risk var diip duruyodu, sana öyle dendi mi bilmiyorum ama korkudan sen de içemezdin bence. Atak yok ama depresyon var ve geçmiyor gibi. Gündelik hayatında nasılsın ya da nasıldın diyeyim 20li haftalarında? Neşeli, keyifli miydin? Kendine bakıyor muydun? Amaan boşver geç diyebiliyor muydun mesela. Ben duş almaya bile yemek yapmaya bile üseniyorum hayatı idame ettirmek için zorla yapiyorum bazen. O yüzden bi doktorla konuşcam bakalım. Sadece atak değil ki olay. İlerleyince atak da geliyo çünkü biliyorum :KK43:

Ben 30 luk iciyordum, ilk 3 ay 10 mg sonra 15 ve sonra da 20 mg ile devam ettim. 50mg yüksek bir doz önerecegini sanmıyorum doktorların. Doktora gidin ve dozunu azaltın ya da ilac degistirin.. korkmayın ilaçla da hamilelik gayet güzel geçiyor.
Doktoruma sormuştum geçenlerde. Hamilelikte ilacı nasıl yapacağım diye. Bana direkt hamileysen aldır çocuğu dedi. Şok oldum. Değilim ama neden dedim. İlaçlarla hamilelik olmaz dedi

Paxil (aynı sey zaten) 10 mg kullanırken hamile kaldım, aniden kesmek durumunda kaldım tabii. Bırakınca birden kötü oldum malesef, 9. Hafta başında selectra yazdılar. Paxera gebelikte tercih edilmiyor genelde doktorlar tarafından ama şu an kullanan arkdaşımız var ve doğum yapmak üzere. Bebegi de sağlıklı maşallah. Ama senin 50 mg doz fazla o doza bu ilacı kullansan bile doktorun çıkaracağını sanmam.

bence hamile kalmadan önce ilaçsız yapamayacağını düsünüyorsan bir doktora git, ilaç değiştirsinler. Lustral ya da selectra gibi.hem alışma sürecin gebeliğe denk gelmemiş olur hem kafan rahat olur. En azından aniden bırakmak durumunda kalmaz belki tüm hamileligin boyunca devam edersin. 9 sene paxil kullanmış biri olarak ve hamilelikte kullanamayan ama birakmis biri olarak sana tavsiyem bu olur.
Önce paxil kullandım 1 yıl. Acayip tansiyonumu düşürdüğü için paxeraya geçtik.
inan işin içinden nasıl çıkacağımı bilmiyorum. Normalde bebek isteyen ben artık gözümde aşırı kötü bir şey gibi gelmeye başladı.

En doğrusu bu sanırım. Rivotril korkutuyor hepside ceyrekten bişey olmaz en masumu o diyor. Yapacak bişey yok

Önce paxil kullandım 1 yıl. Acayip tansiyonumu düşürdüğü için paxeraya geçtik.
inan işin içinden nasıl çıkacağımı bilmiyorum. Normalde bebek isteyen ben artık gözümde aşırı kötü bir şey gibi gelmeye başladı.
Hayır canım ya hamilelik kendi içinde çok güzel bir süreç. Sana ait bir şey var içinde büyüyen daha ne olsun🥰 sana tutunan, senden beslenen. İsteyen her kadın bunu yaşamalı. İlaç değiştirebilir ya da doz düşürebilirsin inan insanın alışamadığı durum yok. Asla paxil bırakamam derdim ama işte bıraktım bir şekil. He arıyor muyum evet ama direneceksin sen de çaba göstermelisin

Bırakma canım ilk etapta yan etkler ile uğraşırsın sen demedin mi hem doktor anca 2 aya etki eder dedi diye.. biraz sabret bakalım
Etki evet ama boyle zarar vercegini dusunmedim yani hamileyken zor gelio eskiden cok kullandim antidepresanda beni en cok krokuorkutan sey istahsizlik bulabtim tam gecmisti selectrayi icince mide bulanti bas agrisi istahsizlik basladi bi anda ya ondan dolayi dayaanmiyorum.. ilactan oncede mutsuzluk vardi ama napcagimi bilmiyorum:KK43:

Etki evet ama boyle zarar vercegini dusunmedim yani hamileyken zor gelio eskiden cok kullandim antidepresanda beni en cok krokuorkutan sey istahsizlik bulabtim tam gecmisti selectrayi icince mide bulanti bas agrisi istahsizlik basladi bi anda ya ondan dolayi dayaanmiyorum.. ilactan oncede mutsuzluk vardi ama napcagimi bilmiyorum:KK43:
Ilk 10 gun bnde oyleydim daha kotuye gidiyorum dedim hic yemek yiyemedim istahim tamamen kesildi..bir 10 gun dayan hele sen daha 3 4 gundur kullaniyosun..

Benim en büyük hatam çok doktor gezmek oldu. Birde şimdi tansiyon ilacına başladım sabah akşam doktorum biraz kullanalım keseriz dedi. Benim tansiyon 14-9 oluyor. Sakinlestirici iciyorum hopp 11-8. Anksiyete ve panik atak tansiyon yapiyor mus. Anlik
Yukselmelere neden oluyor. Birde takinti yapiyorum yuksek mi diye. Tansiyon aleti elimde. Olcuyorum hep. Ama aklimda yok ken tansiyon tuttu olculdum. Normal cikiyor sanirim ne yaparsa bu hastaliklarimiz yapiyor

X