Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Herkese merhaba ,yazdiklarinizi okudum beni anlayan kisileri gördükçe oldukça sevindim.icime ferahlik geldi.ben ilac kullanirken hamile kaldim.birakamiyorum ,kullandigim ilac citoles 5 mg. Normalde iyiydim ama sanki atak geldiginde delircem saniyorum.Hamileliktede ilac kullanmadan yapabilecegimi sanmiyorum. Prof pskiyatri ve kadin dogum doktorum onayladi. Pskiyatrstim riskin cok dusuk oldugunu soyledi,kadin dogumcumda anne sagligi daha onemli dedi. Sizler neler yaptiniz bu surecte cocugunu doguranlar son zamanlarda olanlar

Aynen iki çocukla vakit geçiyor kaygılarım var bı sefer de çoçuklarla ilgili beniimde 7 yaşında bir oğlum var yazın sekiz yaşına girecek inşallah umarım bıradaki herkez bir gün iyileşir

Bir kızım var bu hastalıktan müzdaribim ona kardeş yapamam diye düşünüyorum bu da beni çok üzüyor 4 yaşında şuan doğumdan sonra dönem dönem iyi oldum birşeylere üzülünce hep tekrarladı bu hastalık anksiyete depresyon da eklendi tabii hamile iken hiç ilaç kullanmamıştım atak çok geldiği dönemler evde durarak geçirmiştim doğumdan sonra kızım da emmediği için ilaç kullanmaya başladım ve mama ile beslendi şimdi vicdan azabı çekiyorum kızıma kardeş yapmak için cesaretim olmadığı için Allahım yardım etti o dönemler geçti şimdi de ara ara yokluyor tam düzelemedim aslında düzeldim de hayatımda ters giden şeyler olunca yine başa sardım eşim ailem kızıma bir kardeş konusunda çok ısrarcılar kendimi çok suçlu hissediyorum bunu tarif edemem ama aynı süreçlere hiç ama hiç cesaretim yok ilaç bırakma evresi aşırı ataklar sonra yine ilaca başlama
Açıkçası çok iyiyim diyemeden hiç düşünmüyorum bunun suçluluğunu yaşıyorum

Ne güzel bir kızınız varmıs allah bagıslasın bizler daha ona kavuşmak icin neler cekiyoruz ilaç da kullanıyoruz cogumuz. Bence kardese gerek yok bu durumda. O cocuga sağlam anne lazım cünkü. Ailen ne yasadıgını anlamaz ki sen bilirsin bu günleri. Ya da hamile kalacaksan ilaçla kalacaksın öncesinde görüsüp. Ben acıkcası kendim yasadigim icin önermem kimseye bu halde hamile kalmayı. Hamilelik döneminde cok daha artıyor bu hastalık.

İlaç ile hamile kalabilirsin tabii eğer sen de gerçekten hamile kalmak istiyorsan. Vicdan azabı, eşin dostun istemesi ile olacak şey degil. Sen ne zaman istersen o zaman olsun. 4 yaş cok büyük degil benim kardeşimle 10 yaş aram var. İyice toparlanıp çocuğun da büyüyünce tekrar bebek bakımı İşlerine girişmek daha kolay olabilir. Ben ikinci düşünürsem büyük konuşmayım ama ilaçsız hamilelik asla düşünmem hala toparlandım denemez ve hamilelikte çoğu arkadaş ile benzer durumdayız.

Aynen ben su an hiç düsünmüyorum 2 falan gerçekten bunu sağlıkla kucagıma alıp büyütebileyim de.. cok zor bir dönem bizler için. İçsen ilaç kaygısı içmesen stresin bebegi daha cok etkilemesi. Bebeklere sağlam sağlıklı anneler lazım. 4 yas kücük bir yaş. Acıkcası büyük konusmayayım ama tekrar bunları yasamaktansa allah bebeklerimize saglık uzun ömür versin bana yeter Eş dost anne baba yapalım isterler ama su 9 ayı biz biliriz. Daha bunun büyütmesi var. Dedigin gibi kardeş olacaksa da 7-8 yasından önce olmamasi lazim ki cocuk kendini kurtarsın. Benim yegenlerim arasında 5 yas var ve büyük olan annesine cok cektiriyor.. hem hamilelik hem diğer cocuk hem anksiyete cok daha zor olur.

Canim bu arada hepimiz aynıyız. Bu hastalık zor ve sıkıntılı zamanlarda tekrarlıyor tamamen geçmesi söz konusu değil malesef. Hamileligin zorlugunu da biliyorsun. Ben de hamile kalmadan önce cok iyileşmiştim mesela. Nüksetti ama hormonal degisimle. Hic depresyon yasamamis biri bile hamilelik depresyonu yasayabiliyor bizim riskimiz daha fazla. Ben İlaci birakamadim sadece azaltabildim. Cektiklerimi kimse ceksin istemem ama cocugu hic olmayan arkadaslar icin geçerli değil bu yazdıklarım. Eğer kendin gerçekten istiyorsan hazırım basa cıkabilirim diyorsan yap tabi ki. Bana sorarsan birkaç sene daha büyüsün okula başlasın derim.

Benim görümcem de öyle 4 yaş fark var iki bebek arasında malum pandemi şimdi çocuk kreşe falan da gidemiyor herkes evde çocuk durmuyor bi de enerjisini atamıyo annenin başını kaşıyacak vakti yok. Anksiyete vb öyle problemleri yok ama çok tahammülsüz ve gergin oldu büyüğe karşı özellikle ve cok bunalıyor. Annem o konuda rahattı yeri gelir bana emanet eder markete gidip gelirdi bile. Ama herkesin kendi tercihi hayatı tabii. Ben göze alamıyorum şahsen. Hele bi doğsunlar da bakalım

Yok simdiki cocuklar baska ya. Bence 7 yas falan olmasi lazim gerçekten hic anksiyete bilmeyenler bile ne krizler geçiriyor Anneye en büyük kıskanclık ne sinir oluyor cocuklarda diğeri dogunca. En büyük krizler hep büyük cocuktan geliyor zaten. Ya yaşları cok yakın olacak 1,5-2 sene ya da uzun

Reddress e katılıyorum çocuğuna sağlam anne lazım ama yeterince destekçin varsa, gerektiğinde babası veya büyükler yardım edebilecekse ilaç kullanarak neden olmasın. Ben ilacı ömrüm boyunca bırakabileceğimi sanmıyorum. Yine de 2 çocuğum olsun isterdim ve yapmaya çabalardım. Benim kardeşim yoktu hep ondan

Kardeşsizlik nasıl birşey gerçekten vicdan azabı çekiyorum ben de ilacı pek bırakabileceğimi sanmıyorum bu sabah ilaç kullandığım halde kötü bir anksiyete başlangıcı ile atak yaşadım

Gönlüme su serptiniz 4 yaş evet çok büyük değil kızıma kardeş yapamayacağım diye düşününce çok üzülüyorum anlatamam

Gönlüme su serptiniz 4 yaş evet çok büyük değil kızıma kardeş yapamayacağım diye düşününce çok üzülüyorum anlatamam
Benim hiç anksiyete depresyon gecmisi olmayan bir arkadasim evlenmeden önce 5-6 çocuk yapicam der dururdu :)) Evlendi 3 yaşında kızı var şu an ikinciyi düsünmüyor. Annelik zor kaldı ki hamileliği de doğumu da çok rahat geçti. Ona rağmen şu an gözü yemiyor. Belki tek çocuk olarak kalır diyor. Bebeği taşıyacak olan sizsiniz sizin kararınız daha önemli. Hele bizim gibi anksiyete vb geçmişi olanlara daha da zor.. Ama bence sen yaparsın hamileliği ilaçsız atlatabilmek bu hastalıkta bence süper bi başarı.. bunu yabana atma derim :) ataklar azalınca, kendni bedenen ve ruhen daha iyi hissedince hazırlkklara başla. Bu süre 6 ay da olabilir 6 yılda.. sen önemlisin hepsinden önce.

Ben de öyle derdim 4 tane çocuk istiyorum derdim hamileliğim rahat geçti ama ondan sonra 1 yıl depresyon yaşadım çok zor günlerdi yine aynı olma korkusu ara ara gelen ataklar beni geleceğe dair umutsuz bırakıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…