Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Mer
Evet bende stresi düşünüyorum cnm o yuzden baslayacagim.sanirim 12 aya kadar sabredip zaten 2 haftam kaldi 3 aylik olmaya. Allah hepimizin yardimcisi olsun cok zor

İyi olacaksın canım sen güçlü ol yeter senin gibi yaşamaktan bezdigim günler oldu hast yatıralım dediler kabul etmedim korktum kendine gel dedim lütfen sen de öyle de bunların hepsi vesvese gerçek düsüncelerimiz degil ilaçlarını mıtlaka kullan sakın aksatma cok daha yi olup keyfli bir gebelik geçireceksin buna emin ol. Biz buradayız ne zaman istersen yaz
Valla kizlar ben 2 sene kullandim ve birden hamile oldugumu ogrendigimde biraktim ben cok kotu olacak diye beklerken bebegim bana iyi geldi ve ben 5 snee hic panik atak yasamdim sonrasinda covid e yakalandim ve ilkler arasindaydim hastalik daha cok iyi bilinmiyordu o korkuyla yine tekrarladi ama asla ilac almam cunku bildigim birsey varsa korktugun korku senin korkun uzerine gittignde azaliyo soyle dusunun ucurumun kenarina getiren korkunuza inat korkmadan birakin kendinizi bosluga sonunda yine saglam kalacaksiniz size bisey yapmaz cunku onlar sizin dusunceleriniz ben valla artik korkularima sarildim siki siki onlar benim ve berabar nere kadar olursa devam simdi 2 bebisim bekliyorm ve icim son derece rahat kuran namaz ve dua en buyuk yardimci insana allahim hepimizin sifasini versin cok cok amin isllah🥰

Kardeşsizlik nasıl birşey gerçekten vicdan azabı çekiyorum 😔ben de ilacı pek bırakabileceğimi sanmıyorum bu sabah ilaç kullandığım halde kötü bir anksiyete başlangıcı ile atak yaşadım 😪
Ben de tek cocugum gayet memnunum. Hele ki bu ekonomik düzende.. her kardeşi olan mükemmel mi anlasıyor sanki. Siz iyi olun önce kardesten daha önemli

Reddress e katılıyorum çocuğuna sağlam anne lazım ama yeterince destekçin varsa, gerektiğinde babası veya büyükler yardım edebilecekse ilaç kullanarak neden olmasın. Ben ilacı ömrüm boyunca bırakabileceğimi sanmıyorum. Yine de 2 çocuğum olsun isterdim ve yapmaya çabalardım. Benim kardeşim yoktu hep ondan :KK43:
Bnmde yok kardesim ama mutsuz olmadım. Maddi acıdan hep sanslı oldum. Annemin sağlıklı güçlü olmasını tercih ederim düşününce..

Mer

Valla kizlar ben 2 sene kullandim ve birden hamile oldugumu ogrendigimde biraktim ben cok kotu olacak diye beklerken bebegim bana iyi geldi ve ben 5 snee hic panik atak yasamdim sonrasinda covid e yakalandim ve ilkler arasindaydim hastalik daha cok iyi bilinmiyordu o korkuyla yine tekrarladi ama asla ilac almam cunku bildigim birsey varsa korktugun korku senin korkun uzerine gittignde azaliyo soyle dusunun ucurumun kenarina getiren korkunuza inat korkmadan birakin kendinizi bosluga sonunda yine saglam kalacaksiniz size bisey yapmaz cunku onlar sizin dusunceleriniz ben valla artik korkularima sarildim siki siki onlar benim ve berabar nere kadar olursa devam simdi 2 bebisim bekliyorm ve icim son derece rahat kuran namaz ve dua en buyuk yardimci insana allahim hepimizin sifasini versin cok cok amin isllah🥰
Sanslıymıssınız. Ben hamile kalınca tam tersi hormonlarla nüksetti. Cok zor günler yasadım hala da yasıyorum hamilelik kaynaklı. İlaçsız basarabiliyorsanız iyisiniz demektir zaten. Ben hastanelik oluyorum malesef ataklar ağır oluyor. Yataga düşüyorum sonrada. Öyle kalkacak güç falan olmuyo yani basit bisey değil telkinle duayla geçmiyor.

Bnmde yok kardesim ama mutsuz olmadım. Maddi acıdan hep sanslı oldum. Annemin sağlıklı güçlü olmasını tercih ederim düşününce..
Kesinlikle sana katılıyorum ben de 2. çocuğu yapmayacağım daha doğuramadım bile. İlaç içmesen hastasın içsen bebeğime bi şey yapacak. 100 gram eksik alsa işte ilaç yüzünden oldu ilaç içmesen stres kötü etkiliyor. 9 ay bu hamilelik 3 ay 5 ay değil. 13 haftadır neler çektiğimi ben bilirim. Ama siz bilirsiniz yine de illa kardeşi olsun derseniz. Kardeş iyi bi şey diye düşünüyorsunuz ama her zaman değil benim abim hala bekar ve annem çoğu zamanlar onu bırakıp benim yanıma gelemiyor. Sadece benimle ilgilensin isterdim.

İnsan iyileştiği zaman yaşadıklarını unutuyor, korku geçiyor. 6 sene önce neler yaşadığımı unutmuşum ki hamile kaldığımı öğrendiğimde paxerayı şak diye bıraktım bir anda. Şimdi 30 hafta öncesine gitsem asla bırakamam asla. Fiziksel hastalıklar tabiki zor allah kimseye tedavisi olmayan hastalık vermesin ama bu psikolojik hastalıklar da birer illet ne ultrasonda ne filmde ne mrda hiçbi şeyde gözükmüyor ne hissettiğini ne düşündüğünü gösteren bi cihaz yok. İyi psikiyatr dediklerimiz de bence bu hastalıkları yaşamış olan insanlar, yaşamayan gerçekten anlayamaz

Merhaba Arkadaşlar;

3. ayım doldu ve bugün gittim psikiyatriye
Psikiyatrim bana Selectra yazdı
Rahme ve süte geçmiyormuş doğduktan sonrada kullanabilirsin dedi çok rahatladım
inş bir an önce eski neşeme kavuşurum
herkese sağlıklı mutlu huzurlu günler diliyorum :)

Merhaba Arkadaşlar;

3. ayım doldu ve bugün gittim psikiyatriye
Psikiyatrim bana Selectra yazdı
Rahme ve süte geçmiyormuş doğduktan sonrada kullanabilirsin dedi çok rahatladım
inş bir an önce eski neşeme kavuşurum
herkese sağlıklı mutlu huzurlu günler diliyorum :)
Daha önce selectra kullandınız mı? Ya da daha önce kullandığınız başka ilaç var mıydı? Burada selectrayı bir araştırın isterseniz ben de kullandım başka kullanan arkadaşlar da oldu.

Daha önce selectra kullandınız mı? Ya da daha önce kullandığınız başka ilaç var mıydı? Burada selectrayı bir araştırın isterseniz ben de kullandım başka kullanan arkadaşlar da oldu.
11 sene önce ilk içtiğim antidepresan selectraydı
dahaq önceki ilaçlarım prozac ve remeron du ondan öncede sulinex
yani araştırın derken zararı olup olmadığınımı
eğer öyleyse doktor dedi o biliyodur herhalde :)
kadın doğum uzamnımada söledim içebilirsin dedi
çok masum bi ilaçmış
inş etki eder benime ndişem o hafif die etki etmezse diye

11 sene önce ilk içtiğim antidepresan selectraydı
dahaq önceki ilaçlarım prozac ve remeron du ondan öncede sulinex
yani araştırın derken zararı olup olmadığınımı
eğer öyleyse doktor dedi o biliyodur herhalde :)
kadın doğum uzamnımada söledim içebilirsin dedi
çok masum bi ilaçmış
inş etki eder benime ndişem o hafif die etki etmezse diye
Yok zararından değil çok hafif olduğu için söyledim ben de. Ben 25le başlayıp 3 günde 50ye 1 haftada 100e çıkmıştım. Ve 10 hafta içtim yanında ilave 2 hap ile birlikte. Olmadı bıraktım. Ama belki size yarar herkesin bünyesi farklı.

Yok zararından değil çok hafif olduğu için söyledim ben de. Ben 25le başlayıp 3 günde 50ye 1 haftada 100e çıkmıştım. Ve 10 hafta içtim yanında ilave 2 hap ile birlikte. Olmadı bıraktım. Ama belki size yarar herkesin bünyesi farklı.
anladım evet bende ondan endişeliyim ama zaten bana 2 aya anca düzelirsind edi direk etki etmicek dedi
2 ay sonra çağırdı yine bakalım başkada ilaç vermedi
bende atak olmuyor neyseki bayadır
benim isteksizliğimi mutsuzluluğumu gidersin yeterli

anladım evet bende ondan endişeliyim ama zaten bana 2 aya anca düzelirsind edi direk etki etmicek dedi
Geçmiş olsun inşallah işe yarar :)

Ben 10 hafta selectradan sonra kendi ilacıma döndüm 31. Haftadan beri paxera içiyorum. Artık iyiyim şükür ki :) ben 21.haftaya kadar ilaç kullanmadan gelmiştim.
paxera hiç içmedim bilmiyorum. iyi olmana sevindim doğumda yaklaşmış zaten hayırlısıyla doğsun belki o iyi gelir :) 21. hafta iyi dayanmışsın ben heyecanla hep 12. haftayı bekledm :) biter bitmez gittim . umarım hepimiz sağlığımıza kavuşuruz bizi bizden başkası anlamıyor. ilaç içicem diyince aman içme kendin yapıosun vs bişiere yönel diyip duruyolar çok kolaymış gibi

paxera hiç içmedim bilmiyorum. iyi olmana sevindim doğumda yaklaşmış zaten hayırlısıyla doğsun belki o iyi gelir :) 21. hafta iyi dayanmışsın ben heyecanla hep 12. haftayı bekledm :) biter bitmez gittim . umarım hepimiz sağlığımıza kavuşuruz bizi bizden başkası anlamıyor. ilaç içicem diyince aman içme kendin yapıosun vs bişiere yönel diyip duruyolar çok kolaymış gibi
Evet bizi bizden başkası anlamıyor. Bana da 10.haftamda selectra vermişlerdi malesef ki iyi bir kadın doğum doktoruna denk gelmedim ben ilaçla ilgili öyle şeyler söyleyip korkuttu ki beni. Vazgeçtim içmekten. Şimdi olsa asla dinlemez doktor değiştirirdim öyle böyle sonuna geldik işte. İnşallah hepimiz sağlıklı bebekler doğururuz

Bnde selckra(sertaline) kullaniyorum..20 gundur..kac mg lik verdi doktorunuz..

X