Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Ben prof. Nazan aydindan randevu alacagim. Sanirim doktorumu bulamadim ve guvenemedim. Nazan hanimi duyan bilen var ise yazabilir mi? Ben alaninin en iyisi diye biliyorum

Ben prof. Nazan aydindan randevu alacagim. Sanirim doktorumu bulamadim ve guvenemedim. Nazan hanimi duyan bilen var ise yazabilir mi? Ben alaninin en iyisi diye biliyorum
Duydum hatta instagramdan konuştum kendi ilacımı sormak için. Onun da dediği lustral daha güvenilir olduğuydu. Bence doktorun sana iyi ilaçlar vermiş, lustral 100e çıktığımda kötü olmuştum 1-2 gün ben de sonra düzelmistim. Biraz daha sabretsen. Toplamda selectra ne kadardır kullanıyorsun?

Duydum hatta instagramdan konuştum kendi ilacımı sormak için. Onun da dediği lustral daha güvenilir olduğuydu. Bence doktorun sana iyi ilaçlar vermiş, lustral 100e çıktığımda kötü olmuştum 1-2 gün ben de sonra düzelmistim. Biraz daha sabretsen. Toplamda selectra ne kadardır kullanıyorsun?
50 olarak 15 ocaktan beri kullaniyorum. 100 e 2 gun oldu cikali

50 olarak 15 ocaktan beri kullaniyorum. 100 e 2 gun oldu cikali
2 günde kötü hissetmen yan etki olduğu için yazar prospektüste de. İlaca ilk başlarken doktorum eşime intahar düşüncesi bile tetikleyebilir senin çok dikkat etmen gerekiyor demişti. 6 haftaya kadar kendimi toparlayamamıştım bile ben. 8. Haftamda psikatrist ile görüşebileceğim ben de doz artışı istemeyi düşünüyorum. Resmen bu ilaçlar güvenli ama biraz da dandik. Hiçbiri bi paxil bi desyrel bi remeron değil malesef:KK43:

2 günde kötü hissetmen yan etki olduğu için yazar prospektüste de. İlaca ilk başlarken doktorum eşime intahar düşüncesi bile tetikleyebilir senin çok dikkat etmen gerekiyor demişti. 6 haftaya kadar kendimi toparlayamamıştım bile ben. 8. Haftamda psikatrist ile görüşebileceğim ben de doz artışı istemeyi düşünüyorum. Resmen bu ilaçlar güvenli ama biraz da dandik. Hiçbiri bi paxil bi desyrel bi remeron değil malesef:KK43:
Sanirim haklisin 10 gun disimi sikacagim

Aynen canım paxil remeron benim ilaç kombinasyonumdu tek iyi gelen onlardı. Simdi remeron kaldı elimde bir tek o da tek başına yetmiyor malesef. Öyle ilaçlar seçmişiz mübarek hamilelikte kullandırtmıyorlar bu da bizim şansımız 🤪 Paxil 6. Ayın içinde ya da 7. ayda verilebiliyormuş.. Remeron kullandıranı görmedim bi benim doktor yazdı topu da bana attı tercih senin diye saolsun...

benim doktorlar kararı bana bırakmadı citol(cipram) bunu 20 mgdan daha fazla düşürme diye kendileri söylediler, bu arada ben hollandada yaşıyorum belki burada biraz mentalite de farklıdır.
Kızlar herkes hergün bolca yürüyüş yapıyor mu? Doktorlar en çok da onu öneriyor antidepresanın yanında yürüyüş daha çok işe yarıyor diyorlar. Hava nasıl olursa olsun yürümek stresin ilacı diye. Ben günde 40-45 dakka fln yürüyebiliyorum. Hakkaten temiz hava fln açıyor biraz insanı

Sanirim bende depresyonda baslamis. Bakalim ne olacak
Geçen sene paxerayı bırakmaya çalıştığım sırada kaygılarım o kadar kötü olmuştu ki devamlı ishal ve kusmaktan dolayı devamlı halime acıyıp ağlamaya başlamıştım, artık demiştim ki öleyim de bitsin. İlk defa o zaman ben de depresyona girmiştim normalde depresif bi insan olmamama ramen. Geçecektir depresyon, bi iki hafta iyi hissetsen inş

Geçen sene paxerayı bırakmaya çalıştığım sırada kaygılarım o kadar kötü olmuştu ki devamlı ishal ve kusmaktan dolayı devamlı halime acıyıp ağlamaya başlamıştım, artık demiştim ki öleyim de bitsin. İlk defa o zaman ben de depresyona girmiştim normalde depresif bi insan olmamama ramen. Geçecektir depresyon, bi iki hafta iyi hissetsen inş
Cok tesekkur ederim verdigin moral icin. Bole donemlerde insan uzanan bir ele ihtiyac duyuyor

Cok tesekkur ederim verdigin moral icin. Bole donemlerde insan uzanan bir ele ihtiyac duyuyor
Bilmez miyim ben de sana teşekkür ederim ilk başta sen de beni avutmuştun baya :)

Maalesef dünya pek adil değil çekmeyenler anlayamıyor biz de psikoloji konusunda şanssısız. Ama bebek isteyip de olmayan bir sürü de insan var, tüp bebek ile uğraşırken görüyorsun. Aslında bebeğimiz sağlıklı gelişmekte herşeye ramen diye çok da şanslıyız.

Yaptım canım 4vaylık oldu bebeğim kızım iyi çom şükür sağlıklı ben pisikolojik olarak biraz rahatladım ama hala devam ediyor hamilelikteki kadar olmasada zaten önceden de vardı kafaya takacak bişey buluyorum nedense epeydir girmiyorsun sende sen nasılsın sıkıntıların geçmişti senini ilaç almadan doğumdan sonra bebeğin nasıl iyimisiniz
Yaa çok sevindim her ikinizinde iyi olmasına doğum gerçekten iyileştiriyor buna inandım tamamen geçmiyor ama gebelikteki kadarda sıkmıyor umarım tamamen geçer vaktim olmuyor 6 yaşında birde kizim var benim bide bebek nasıl akşam oluyor anlamıyorum

benim doktorlar kararı bana bırakmadı citol(cipram) bunu 20 mgdan daha fazla düşürme diye kendileri söylediler, bu arada ben hollandada yaşıyorum belki burada biraz mentalite de farklıdır.
Kızlar herkes hergün bolca yürüyüş yapıyor mu? Doktorlar en çok da onu öneriyor antidepresanın yanında yürüyüş daha çok işe yarıyor diyorlar. Hava nasıl olursa olsun yürümek stresin ilacı diye. Ben günde 40-45 dakka fln yürüyebiliyorum. Hakkaten temiz hava fln açıyor biraz insanı
Canim bnde ingilterede yasiyorum..buralarin havasini biliyosun sık sık yagmur yagiyor..surekli kara bulut insanin disari cikasi gelmiyor..bnde hergun hemen hemen cikiyordum ama 1 haftadir cikmiyorum hava boguyo..

Canim bnde ingilterede yasiyorum..buralarin havasini biliyosun sık sık yagmur yagiyor..surekli kara bulut insanin disari cikasi gelmiyor..bnde hergun hemen hemen cikiyordum ama 1 haftadir cikmiyorum hava boguyo..
Ilgilterede ilaca doktorlar nasil bakiyor cok merak ettim

Ilgilterede ilaca doktorlar nasil bakiyor cok merak ettim
Burda her sey once aile hekiminden gecio canim..bnm aile hekimim beni cok oyaladi risk var istersen vereyim dedi her konusmamda..en sonunda bn kizdim..dedim ya siz bana surekli boyle diosun ama bn hamileyim siz bu alani uzmani degilsiniz..psikiyatri degilsiniz bn sizin verdiginiz ilaci zaten kullanmam dedim..ben Turkum bizim Turkiyede sizin verdiginiz antidepresani eczane vermez oyle bir hakki yok aile hekiminin dedim..beni psikiyatriye sevk edin aylardir ben bunu soyluyorum dedim..baya bozuldu..sonra saglik bakanligini aradik onlara anlattik..aksamina hastaneye cagirdilar sıkıntilarimi yazdilar..2 ci gun gebe psikiyatri doktoru beni aradi 40 dk konustuk..ilac yazdi.doktorun soyledigi kullanna gebeler varmis..yani suana kadar hastalarimda sorun olan olmadi dedi..dedim en ufacik riskten bile korkuyorum dedim doktorda dogum aninda bebekte titreme falan olabilir ama suana kadar bnm hastalarimda olmadi dedi..kagit gondermis doktor 4 martta randevu vermis gidicem bakalim ne dicekk..

X