Takma su ilaci.. profesörün yazdıklarını düsün. İyileşmeni kendim engelliyorsunMerhaba arkadaşlar. Xanax için uzun süreli kullanımda bebekte yoksunluk sendromu olur diyorlar ya, uzun süreden kasıt nedir acaba bilginiz var mı? Ve bu çekilme sendromu tedavi edilebiliyor mu?
Hergün değil de cok yükselince icebilecegin dil altı yazsalar aslındaCanım 17 haftalık oldum tam. Bende de tansiyon takıntısı başladı. Çok heycanlı ve stresli olduğumda 14-9 a çıkıyor. Hastanede tansiyon holter cihazı takıldı 24 saat ölçtü. Bir kaç kez 14-9 olmuş. Karfiyoloji hocası gerek yok ilaca demiş. Pazartesi başka bir asistan tansiyon ilacı yazdı hemde gunde iki tane. Psikiatri servisinde benle ilgilenen doktor kardiyoloji hocası gerek yok dedi o niye verdi kadın doğum doktoruna sormadan içme dedi. Biri kullan biri kullanma dedi. Çok sinir bir durum. Genelde hep 11-7 12-8 Valaha doktoruma soracağım bencede gerek yok ama sinir oldum
Evt canim bncede..bende bugun cok mutsuz yalniz hissdiyirum kendimi ne bilim garip bir seyŞimdi kadın doğum doktorum ile konuştum oda gerek yok ilaca dedi. Şükür idare edeceğim gittiği yere kadar. Sen nasıl oldun
Gunun yaklastigi icin normal canim korkman..ama boyle çekmektense emin ol dogurmak daha kolay..hepsi 1 saat sureck..bn simdiden korkuyorum ama boyle cekmektende zor degildir..9 aydir yasadiklarini gozunun onune getir..hormonlarla mucadele hastalikla mucadele..inan yaninda dogum hic kalir..en azindan hormonlarin yatisir ilacini kullanirsin..Doğum yaklaştıkça korkmaya başladım. Yataktan çıkasım gelmiyor. Sırtımda sıkışma oluyo nefesimi kesiyo bebek büyüdü baskı yapıyo baya.. sezaryen olucam ondan da korkuyorum. Tecrübesizim nasıl olacak heyecanlanır mıyım canım cok acır mı sonrasında napıcam. İlk cocuk tecrübesizliği var. Çoğu kişi kolay korkulacak bi sey yok dese de yaşayana kadar inanmicam sanırım. Önceden doğum korkum yoktu şimdi o başladı
Korkma benim de ilk olacak zaten sancı vb durumlarında panik atak hiçbişey kalmaz vücut ‘gerçekten var olan şeye odaklanır’ sen gereksiz düşüncelere girmezsin. Görümcem oldu sezeryan bir gün yattı sanırım ertesi gün açıldı bu bi süreç zaten ameliyattan sonra aklın bebeginde olacağı için diğer durumları düşünecek vaktin bile kalmaz, aklın hep onda olur :)) Her olay kendine göre zordur ama unutma dogum gayet normal vücudun çabuk adapte olduğu bi süreç senin de cok iyi geçecek kurtulcan iste ağırlıktan sonunda beklediğine kavuşacaksin canım.Doğum yaklaştıkça korkmaya başladım. Yataktan çıkasım gelmiyor. Sırtımda sıkışma oluyo nefesimi kesiyo bebek büyüdü baskı yapıyo baya.. sezaryen olucam ondan da korkuyorum. Tecrübesizim nasıl olacak heyecanlanır mıyım canım cok acır mı sonrasında napıcam. İlk cocuk tecrübesizliği var. Çoğu kişi kolay korkulacak bi sey yok dese de yaşayana kadar inanmicam sanırım. Önceden doğum korkum yoktu şimdi o başladı
Kesin bilgim yok ama bence antidepresan gibi her gün düzenli alınan dozlar içindir. Atak anlarında haftada 1-2 düşük doz alıyorsan bence hiçbişey olmaz. Son günler de atak geçirsen bile almamaya çalışırsan kafan da daha rahat olur. Sonuçta geçiyor bir şekilde böyle düsün. Sen paxeranın toparlamasına odaklan şu an boşver onları.Merhaba arkadaşlar. Xanax için uzun süreli kullanımda bebekte yoksunluk sendromu olur diyorlar ya, uzun süreden kasıt nedir acaba bilginiz var mı? Ve bu çekilme sendromu tedavi edilebiliyor mu?
Ben 3 ay yerlerde süründüm. Kriz üstüne kriz geçirdim. Korkma hiçbişey olmuyor.Selam kızlar, ben 7 senedir anksiyete hastasıyım. Şu anda citalopram kullanıyorum ama paxera kadar etkili değil bende. Tüp bebek tedavisi be hamile kalma isteği ile gecen sene citalopramı (citol ya da cipram olarak bilinen) 20 mg a düşürdü doktor. Şimdi de tüp bebek denemesi başarılı oldu bu pazartesi pozitifi gördüm testte ama kafamda deli vesveseler, bu ay 3 kere anksiyete geçirdim uykusuz nefes daralmalı ve ishal oldugum geceler anlamına geliyor bu bende. Cok korkuyorum ilk trimester çok önemli diye ne yapacağımı şaşırdım işimi bırakmayı düşünüyorum. İlk trimesterda bu tarz sıkıntılar geçirip bebeği hala sağlıklı olan arkadaşlar bana yazabilirse çok sevinirim.
Doğum yaptım mi ne kadar oluyor sağlıkla büyüt insallah nasılsınız bebeğin senYok canım doğumdan sonrası daja kolay biz gibiler için uykusuzluk ve yorgunluk oluyor onlar bilmediği için öylw diyor bizim sıkıntımız çok fazla şahsen uykusuz kalmayı o sıkıntoya tercih ederim hormanlar bizim gibi anlsiyetesi olanı daha da kötü yapıyor ben stresten ölcem felan zannettim hamilelikte gerçekten çok zorlandım ilaçlara rağmen çom şükür geçti sıkıntılarımın %75 doğumdan sonra geçti doğumdan önce nekadar sıkıntılıydıysam şimdi de okadar sıkıntılıyım işte
Ultrasonuna çok sevindimof kızlar ya ne zor seymis. 8. Haftamın sonuna doğru ilaca basladim biliyosunuz selectra 25 mg 25 gün kullandim. 12 haftamda remeron 1 haftadır düsük doz kullanıyorum ama içim içimi yiyor acaba bişey olmuş mudur vs. Dün ultrasonum vardı iyi gözüküyordu her sey yolunda gibi ama bu haftlardan bebek iyi mi kötü mü anlaşılmaz herhalde . Erken haftalarda iççmek durumunda kaldığım için hep endişeliyim. Tüm ilaç kullanan annelerin bebekleri sağlıkla gelsin, bu durumda olmak çok kötü hep ikilemde kalmak..
Merhaba siz hamile misiniz? Bıraktınız mı ilaçları? Geçmiş olsun şimdiden. Hepimiz aynıyız burada rahat rahat icini dökebilirsin.Ultrasonuna çok sevindim
Selam
ben bu başlıkta tecrübelerini paylaşan insanları gördükçe biraz açıldım beni de anlayan birileri var diye, eşim bile anlamıyor neyi stres yaptığımı, iyi ki varsınız.
Baslayalı 6 ay geçen işyerinden 2 ay izin istedim riskli dönemi atlatmak için. patronum şok oldu(( ama bebeğe iş stresi yüzünden bişi olsa kendimi affedemem gibi geldi, zaten dünya kadar ilaç kullanıyorum mide ilacı antidepresan, uyku ilacı bile kullandım pozitifi görmeden 2 gün önce.
tüm gece anksiyete ishal ve uykusuzluk üstüne işlerimi devretmek için de bi dolu çalıştım. Şimdi yine uyku tutmuyor tam uyuyacağım nefesim daralıyor fln
2 ay sonra da beni neler bekleyecek nasıl işler kitlenecek belli değil ama o zaman bebeği görünce herşey kolaylaşır diye umuyorum ve dertlerimi erteliyorum biraz
Ben daha 4 haftalıgım yepyeni, tüp bebekle oldu. İlaçları bırakmadım aynen devam, doktor stabil olmam daha önemli dedi, yine de stabil değilim, işte anlattığım gibi sıkıntılar yaşıyorum anksiyete vuruyor.Merhaba siz hamile misiniz? Bıraktınız mı ilaçları? Geçmiş olsun şimdiden. Hepimiz aynıyız burada rahat rahat icini dökebilirsin.
Hayirli olsun bebeğiniz, inşallah hiçbir sıkıntı yaşamadan atlatırsınız bu süreci. İlacınızı eğer uzun zamandır kullanıyor ve memnunsanız bence kendinizi geçici olduğuna ikna edin bu durumun. Çünkü stabil olmayı fazlasıyla sağlıyorlar. Şu an yaşadığınız karmaşa muhtemelen hormonlar kaynaklı hamileliğin getirdiği stres ve düşüncelerdir çünkü bana da aynısı olmuştu. 4-5 haftalarımda sıkıntılarım basladı bir süre sonra çok kötü oldum ama ben korkudan ilaçları küt diye biraktim bulantı hormonlar vs derken berbat hale geldim. Bulantı kusma fobim vardır bi de ilac kullandım bişey oldu mu düşünceleri vs nası anne olcam şu halime bak düsünceleri ile aynı iştahsiz yemek yemeyen yataktan cıkmayan, devamlı ağlama kötü düşünce halleri ile boğuştum kötü günlerdi. Şimdi daha iyiyim ama eskisi gibi değilim. Hamilelik garip bir süreç her gün değişik bir belirtiye farklı bir hisse uyaniyosun bu dönem stabil olmak ömründe hiç psikiyatri görmemis insan için bile çok zor devamlı değişimler yaşıyosun fiziksel ve duygusal. Onun için kendinizi sıkmadan suçlamadan devam edin işi de bırakmayın kafanız meşgul olursa daha az atak geçirir yorulursanız uyursunuz. Tabi en doğrusunu siz bilirsiniz. Tabii risk vs yoksa. Ama bir yerden sonra toparlanıyor vücut alışıyor beyin alışıyor daha sakin gitmeye basliyor.Ben daha 4 haftalıgım yepyeni, tüp bebekle oldu. İlaçları bırakmadım aynen devam, doktor stabil olmam daha önemli dedi, yine de stabil değilim, işte anlattığım gibi sıkıntılar yaşıyorum anksiyete vuruyor.
20 mg citalopram 20 mg pantoprazol alıyorum günlük. Sadece uyku ilacını almıyorum
İşi aniden 2 aylığına bıraktım. Artık geri dönemem. Psikoloğum da var yarın konuşacağım. O da bırakma diyordu ama dayanamadım gerçekten kafamda deli safsatalar vardı ve sanki herşey daha iyi olacak iş olmazsa gibi geldi.Hayirli olsun bebeğiniz, inşallah hiçbir sıkıntı yaşamadan atlatırsınız bu süreci. İlacınızı eğer uzun zamandır kullanıyor ve memnunsanız bence kendinizi geçici olduğuna ikna edin bu durumun. Çünkü stabil olmayı fazlasıyla sağlıyorlar. Şu an yaşadığınız karmaşa muhtemelen hormonlar kaynaklı hamileliğin getirdiği stres ve düşüncelerdir çünkü bana da aynısı olmuştu. 4-5 haftalarımda sıkıntılarım basladı bir süre sonra çok kötü oldum ama ben korkudan ilaçları küt diye biraktim bulantı hormonlar vs derken berbat hale geldim. Bulantı kusma fobim vardır bi de ilac kullandım bişey oldu mu düşünceleri vs nası anne olcam şu halime bak düsünceleri ile aynı iştahsiz yemek yemeyen yataktan cıkmayan, devamlı ağlama kötü düşünce halleri ile boğuştum kötü günlerdi. Şimdi daha iyiyim ama eskisi gibi değilim. Hamilelik garip bir süreç her gün değişik bir belirtiye farklı bir hisse uyaniyosun bu dönem stabil olmak ömründe hiç psikiyatri görmemis insan için bile çok zor devamlı değişimler yaşıyosun fiziksel ve duygusal. Onun için kendinizi sıkmadan suçlamadan devam edin işi de bırakmayın kafanız meşgul olursa daha az atak geçirir yorulursanız uyursunuz. Tabi en doğrusunu siz bilirsiniz. Tabii risk vs yoksa. Ama bir yerden sonra toparlanıyor vücut alışıyor beyin alışıyor daha sakin gitmeye basliyor.
Öneri veremem pandemi dönemi vb ama intihar düşüncem var derken, kendine zarar vermek için plan mı yapiyorsun yoksa kafandan böyle düsünceler mi geçiyo sadece. Daha yeni çıktın hastaneden msjlarkn falan da iyiydi niye böyle olduBen cok kotuyum yine intihar dusuncem var. yattigim hastaneye gittim servis dolu yatmaman lazim dediler. Ozeldeki doktoruma gittim yatirilman lazim iyi degilsin dedi. Edirne tip fakultesine gitmeyi dusunuyoruz. Onerisi olan var mi. Istanbul edirne tekirdag civarlarinda
Evet canım çok ilaç kullanan var ben de Kullanıyorum rem..on insan ister istemez kötü hissediyo kendini ama kullanmadığım halimi de bildigim için Allaha bırakıyorum. 4-6-9-12 haftalarda ultrasona girdim bebek hep normal ilerledi ölçümleri vs yapıldı şimdilik iyi duruyor umarım da öyle gider. Bu hastalığınbi çözümü de kendini boş bırakmamak ama malesef depresyon atak geldiginde ya da gitmediginde cok zor oluyor. Geçmiş olsun umarim hepimiz sağ salim sorunsuz getiririz bebekleri dünyayaİşi aniden 2 aylığına bıraktım. Artık geri dönemem. Psikoloğum da var yarın konuşacağım. O da bırakma diyordu ama dayanamadım gerçekten kafamda deli safsatalar vardı ve sanki herşey daha iyi olacak iş olmazsa gibi geldi.
Aynı dediğin şeyleri yaşıyorum ama ilaç kullanarak doğum yapmış tanıdığım biri daha var amerikada bir çok insan da prozac kullanmış hamileyken fln kendimi rahatlatıyorum. Bi de doktorlar da kullan dedikten sonra ben daha mı iyi bileceğim gibi sorumluluğu paylaşmış gibi hissediyorum doktorlarla.
geçici olduğuna inanıyorum, ilk trimester bitsin, bebeğim benimle kalsın, risk azalsın rahatlarım gibi geliyor ama o gün gelince ne olur bilmiyorum tabi.