Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Arkadaslar ben ingilterede yasiyorum..24 haftalik hamileyim 2 gun sonra 25 haftalik olucam..bunu yazmamin sebebi belki yillar sonra biri okur onada bir umut olur..10 cu haftada anksiyetem basladi..cok zorr cok kotu gunler gecirdim gecede 6 7 atak geciriyordum..hergunum cok kotuyduu..18 ci haftada daha beter olmaya basladim.kac kere aile hekimimi aradim bana yardimci olmadi..hep risk var soyle boylee neler neler sayip imza at veryim dedi..hic halimi anlamadi..bende ilactan korkan biriyim destek bekledim acilarr icinde hastaligim artarak 25 ci haftaya geldim..artik gucum kalmadi ve (nhs) yi yani saglik bakanligini aradik dun..aksamina acilin ruh sagligi bolumunden arayip cagirdilar beni..ruh sagligi hemsiresiyle gorustum 30 dk..2 mental hemsire butun rahatsizliklarimi 3 sayfa yazdilar..ve gebe psikyatri servisine yonlendiricez ya bu hafta yada haftaya dediler..ve 2 saat once beni gebe psikiyatri doktoru aradi..40 dk konustu.. Lustral 50 mg yazdi..yarin saglik ocagindan git al dedi..bende baya sordum doktora ilactan korkuyorum dedim..bebege sorun olur mu dedim..hayir en guvenilir ilac sertaline grubu dedi..hic korkma ilk ayindam kullanan hastalarim var dedi..senin iyi olman lazim dedi..artmis hastaligin dedi..hic korkma benm hastalarimda daha sorun olan olmadi cok kullann hastam var dedi..diyecegim o ki arkadaslar korkmayin..ben salaklik ettim hastaligim artti..bide benim farkli ulkede olmam geciktirdi..gercektenn soyluyorum benim gibi hata yapmayinn..bakin oyuncak degil bu zikkim hastalik artio..bn yasadiklarimidan yola cikiyorum..korkmayinn bn hata yaptim siz yapmayin bn korktum siz korkmayin..insallh birgun bu yasadiklarim birine yol gosterirr insallh...

Profesör psikiyatrın bana paxera ve xanax ile ilgili yazdığı cevap. Artık ne paxeradan ne de xanaxtan korkmuyorum. Korkan arkadaşlara da bi referans olsun diye yazıyorum. Bu kadar doktor yanılıyor olamaz.
Bu doktora instagramdan mı sordun cnm. Ne güzel cevaplamış seni açıklayıcı bir biçimde. Paxerayı peki doğuma yakın düşürme gibi bişey konuştunmu kendi doktorunla. Umarım 20 likle doğurman taraftarıdır.

Merhaba C ccddss den gördüm ben de sordum aynı doktora paxil kullanabilir miyim diye. Haftam da belli zaten daha küçüğüz. İlk etapta önerilmiyor ancak tüm sonuçları tüketirsek 5. aydan sonra doktor tavsiyesi ile kullanabiliyoruz dedi doktor. Yani son trimester kullanılabiliyor anladığım kadarıyla. Zaten buradaki çoğu arkadaşa da başından beri bırakmayanlar hariç 5-6 aylarından sonra verildi. Her dr gibi lustral selectra öneriyorlar. Henüz gebe kalmayan arkadaslara tavsiyem paxil falan kullanıyorsanız değiştirmeye bakın. Ya da tedaviniz bitsin öyle hamile kalın. Hepimize allah kolaylık versin.

Profesör psikiyatrın bana paxera ve xanax ile ilgili yazdığı cevap. Artık ne paxeradan ne de xanaxtan korkmuyorum. Korkan arkadaşlara da bi referans olsun diye yazıyorum. Bu kadar doktor yanılıyor olamaz.
Ah canim ben sana cok anlattim cok söyledim.. en örnek benim zaten bu duruma ben de her gün yarım xanax aldim ilaç etki edene kdr. Benim doktorum da aynılarını söyledi hatta lütfen ilaçlarini düzenli iç demişti. Bu doktoru ben de takipteyim cok bilgili biri özellikle hamileler cok gidiyorlar ona. Ve sen sona geldin yani bebek simdi bile dogsa her seyi tam.

Sezaryen olucam ben o yüzden 38. Haftada kendi istegim

Yani paxeradan bebeği korumak icin baska ilaçlar icmek saçma geliyor bana aşırı. Sanki diğerleri a grubu da paxera d grubu gibi. Aralarında 1 grup fark var ve D grubu neden diye araştırdın mı mesela? Riskleri kaç artmıs? Benim okumadigim makale kalmadi. Yakın zamana kdr c grubu idi, lustralden ya da diğer c gruplarından sadece %1 %1,5 oranında “kalp anomalisi” yapma riski var. Peki total risk nedir %0,5 hepsinde... türkçe yok ama İngilizce cok yazıları var. ve paxeranin bu risk artırımı yüksek dozlar icin geçerli. C gruplarında risk 0 paxerada milyonmus gibi konuşuluyor komik yani. Kaç doktor söylüyor bunu. 100 mg lustral +seroquel ve rexapin+xanax bunlar diğer riskleri kat kat artmıs oldu. Ben paxera kullandigim icin bebegimi korumamis mi oldum? Hayır bence hastalıgın yaptıgı düsük riskinden, stresinden, bir sürü ilaç icmekten kurtardım onu..

Evet ınstagramdan yazdım ve sağolsun cevap verdi. Sadece doğum yapacağım gün içmeyeğim onun dışında azaltma yapmayacağız.

Bu benim doktorumdan kaynaklandı aslında 30.haftaya gelene kadar paxera yok paxera yok dedi bana... 21.haftada verseydi yine içerdim tabi ben de ısrar etmedim. Ne bileyim olan oldu artık bundan sonrasına bakıcam

Kızlar hepimizin bebeklerini Allah saglıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah 9.haftadan merhaba o zaman ...
Lustral 100 mg devam ediyorum ataklarim cok oluyor diger ilacın yoksunlugu kalmadi gibi birsey

Ay nasil moral oldu yazdiklarin kiyamam sana dahada iyi ol dahada mutlu ol insallah

Doktordan geliyorum. Bebis 2500 kilo olmus cok sükür her sey cok yolunda sezaryen olucam kendi istegimle. Artık bebek gelebilir, dogum zamanina girdin dedi. Suyun sancın falan gelirse de ben yetisirim korkma sezaryene alırım dedi İlaci azaltmiyoruz, paxera 20 mg iciyorum. Dogumdan sonra devam edicem emzirmede de. Bebegi etkilemez süte cok az geçiyor paxera, dozu da düsük zaten dedi doktor bile farketmiş ilk aylarım ve simdinin farkını. Bana yüzün aydınlandı gözlerin gülüyor diyor kadın doğumcum.

Hadi gözün aydın çok sevindim. Şimdi en son ne zaman xanax almıştın canım? Doğumdan ne kadar süre önce aldığını merak ediyorum ona göre kendimi ayarlayacağım. Ben de bırakmıycam ilacı, sadece doğum yaptığım gün almıcam ertesi gün yine devam

Bu hafta yarım aldım canım bikaç gün oldu

Hani ağır bi hastalandım ya, ondan sonra almaya basladım yine ya. Haftada 1-2kere almısımdır son zamanlarda işte

Arkdaslar ilaci bugun aldim sertalin grubu 50 mg..prespektifini okudum..gebelikte son 3 ay kullaniminda bebekte hpertansiyona yol acabilir falan diyor..sizin kullandiginiz ilaclardada bu tarz seylr yaziyor mi prespektifinde..

Arkdaslar ilaci bugun aldim sertalin grubu 50 mg..prespektifini okudum..gebelikte son 3 ay kullaniminda bebekte hpertansiyona yol acabilir falan diyor..sizin kullandiginiz ilaclardada bu tarz seylr yaziyor mi prespektifinde..
Hepsinde yazıyor onlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…