Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Benim ilk yüklemede yani 50 likte 150 çıktı.. Sınır 140 tı.. Dr. yüksek dedi, 100 lük yükledik.. Onda hepsi normaldi.. Yani şeker falanda yok.. Ya zaten diyorum ya, bende hamilelikten öncede vardı bu her yemek sonrası çarpıntı.. Kardiyolojiye gittim, dahiliyeye gittim, midemde sorun olabilir diye.. Birşey bulamadılar.. Ama mideme giren şeylerle alakalı birşey var bende.. Bunu biliyorum.. 5 senedir hiç es geçmez mi yaa..
Milletin gelme gitme işini hiç sorma.. Tam felaket.. Aman zaten ne felaket değil ki bize.. Yaşamak zaten başlıbaşına eziyet............
Rabb'im affetsin... Bunları söylediğime kendim bile yakıştıramıyorum ama hislerim bunlar ne yapayım... Rabb'im ver şifamızı... Devamızı.. Senden başka isteeyecek kimsemiz yok.. Vesilemiz her ne ise, nasip et bize onu ve ver çarelerimizi Allah'ım.. Ya Erhamerrahmiyn....

Canım benim, bak burada sırası gelen herkes doğurdu.. Sırada ben varım, benimde daha 1 ayım var.. Ama sırf destek için geliyorlar buraya, küçücük bebişleriyle.. Ne demek yabancı olmak.. Hepimiz aynı dertten muzdaribiz.. Birbirimizi o kadar iyi anlıyoruz ki.. En azından dualaşıyoruz, bu bile yeter.. Bence ara sıra gel.. Ama eğer psikolojini olumsuz yönde etkiliyuorsa, birşey diyemem.. O zaman tabiki sağlığın daha öneml,i.. Ama burada destekte çok önemli brşey..
Ne bileyim, keşke herkes tamamen atlatsa bu hastalığı da, kiimse gelmese bu topiğe.. Başka başlıklarda, başka topiklerde yazışsak keşke....

ewet cnm bendede vardı bazen elim ayağım boşalcak gibi hissetdiğim oluyodu elimledeki işleri bırakıp uzanıyodum biraz geçiyodu.işi gücü boşver takma kafana benim mutfak dolaplarım yağlanmıştı hep hamile hamile sandalyeye çıkıp silcek halim yoktu durdu valla uzun bir süre öyle bebeklerimizden ve bizden değerli değilya ev işleri.ewet insanlar sıkılıyo bizim bu hallerimizden belki ama o sıkılan insanlara Allah onlarında başına versin dicem olmicak çünki yakınlarımız en iyisi Allah onlara bizleri anlama gücü versin.bizede biran önce şifa versin.bizede misafir çok fazla gelmedi.bebiş ben buraya oturunca uykudaysa bile uyanıo Allaaa Allahh yaa daha uzun yazcaktım ben kaçtım yine gelirim.

iyiyiz cnm biz kabızlığımız devam bugün doktora gittik çocuk doktoru izinliymiş.gündüzleri yarı uykulu yarı uykusuz dolanıorum.gece uykusuz kalmak çok zormuş.iyice takıntılı oldum zaten öleydim bebişime iyi bakamıorum bişey olcak die korkuyorum ağlasa korkuyorum obsesifmiyim nee:)

bizim kız çığlıkların sesini yükseltti ben kaçtım

bu arada nilcim dualarım tabiki seninle Allah hepimize acil şifalar versin.hastalıkla imtihan etmesin özellliklede ruh saglıgımızla.

neyse bebiş ağlamayı kesti susmuşkene yazayım bişiler daha evet cnm sırada sen varsın.Allahın izniyle sende doğuracaksın hep birlikte burda bebişlerden bahsedicez.bu arada sen daha iyi bilirsin 2.bebeğin çocuk bakmakta çok kolay değilmiş valla.sürekli endişeli oluyo insan anne olmak insanı çok takıntılı yapıyo yaaa takıntılıydım iyiice oldum::)

efrah senin kız kaç aylık oldu duygu seninki kaç aylık unuttum kızlar sanki dün gibi.efrah sütün olması için neler yapıyosun

yok be cnm üzülme hangimizin ana babası panik ataktı ama biz olduk bak.sen yeterki bebeğini büyütürken ona yansıtmamaya çalış panik atağını önemli olan o.bu zor olsada artık elimizden geldigince onlara yansıtmamaya çalışcaz hep gülümsicez.

efrah senin kız kaç aylık oldu duygu seninki kaç aylık unuttum kızlar sanki dün gibi.efrah sütün olması için neler yapıyosun

adaycım bugün 55. günümüz:))) çok şükür... sormA canım uykusuzluk fena yapıyor insanı... zaten pek normal olduğumuzda söylenemez:)))
seninde sütün yoktu dimi tatlım ilaç kullanmaya başladın mı peki??

ayyy kuzum çok fena ya o durum aç geziyorsun resmen bebekte depolarından çekiyor iyice güçsüz düşüyorsun((
ilaç olarak vitamin falan alsan bari bebeğim yaaa...
ayyy ne diceğmi şaşırdım kuşum hastalanman çok normal senin aç gezersin olucağa o başında döner herşeyde olur...
ayyy nilim yaaa çok çok üzüldüm walla Allah ım tez vakittte senide bebeğinide sağa sağlim kurtarsın az kaldı bitanem dualarım seninle ve bebeğinle canım arkadaşım...

melttacım kendini yalnız hissetme hepimiz birbirimize destek olmak için burdayız sende katıl aramıza böyle düşünmene üzüldüm gerçekten...

yok cnm senindemi hiç yok çok üzülüyorum yok diye kız aramızda fazla yokmuş ben daha fazla sanıodum.bizde 24 günlük olduk.yok cnm ilaca başlamadım 9 ay idare etdim şimdide edebildiğim kadar edicem.hem ben daha çok ailemden uzakta gurbette oldugum için ve bir çok özel sebepten dolayı psikolojik bunalımlar yaşıyorum şartlar düzelmedikten sonra istediğim ilacı kullanayım fayda vermez.ben şu an anksiyete ve obsesiflik yaşıyorum daha çok şiddetli panik atak gelirse ilaca mecbur başlarım heralde Allahın izniyle inşallah gerek kalmaz bakalım zaman göstercek şimdilik ilaçsız devam.

Ayy bak gene senin arada bir oluyormuş.. Tüm gün olduğunu ve hiç geçmediğini düşünsene.. Bir yerden sonra artık taşıyacak gücüm kalmıyor.. Artık çaresizliğin verdiği o duygu mu desem.. Bıkkınlık mı desem.. acizlik mi.. İşte o duygu beni bitiriyor.. Sanki dünyanın sonu gelmiş gibi hissediyorum..

Canım 5. 6. aylardan sonra bebeğin biraz büyümüş oluyor, daha az endişeleniyorsun merak etme.. Şimdi daha çok yeniler.. Takıntılarınız normal.. Ve çocuğunuz büyüdükçe endişelerinizde azalacak..

Ne yapayım bende bilmiyorum Duygum.. Vitamin, demir ilacı, calsiyum, magnezyum, balık yağı..... hepsini kullanıyorum.. Z>Zaten ilaçlarla yaşıyorum.. Yarın dr. da randevum var.. İyice soracağım bakalım ne diyecek.. Gerçi birşey diyeceğini sanmıyorum ya.. Bakalım işte.. Birde şu sezeryan işini konuşacağım kesin olarak.. Herşey yarın belli olacak inşaAllah...

Canımsın sen ya.. O kadar içten dua ediyorsun ki, samimi olduğun öyle belli ki.. Rabb'im seni hiiiç darda zorda bırakmasın.. Hep yanında hisset onu..

melttacım kendini yalnız hissetme hepimiz birbirimize destek olmak için burdayız sende katıl aramıza böyle düşünmene üzüldüm gerçekten...

teşekkür ederim kızlar.burada birkaç yere yazıştım ama dediğim gibi herkes kendi aralarında sohbet edince cvp gelmiyor bende başlıkta durmuyorum.bende tecrübelerimi paylaşmak için burada bulunuyorum.geçmişten hatırlarsınız belki gebe iken panik atak geçirmediğim nefessiz kalmadığım birgünüm geçmedi.kabus gibiydi.hep gözyaşı döktüm.çaresizlikten kıvranıyordum bu başlıkta ve baktığım bir başlık daha var o şekilde unutmaya çalıştım.

panik duygu üzülme canım gerçek bu şimdi sizler gebelik heyecanı ,panik atak derken aynı dönemde yaşıyorsunuz paylaşıyorsunuz.ben olmuş bitmiş şeyin nesini paylaşayım.paylaşacağımı paylaştım ama sorarsanız panik atak geçiriyor muyum?nefessiz kalmıyorum ama arada kalp sıkışması gibi birşey oluyor reflüden ayırt edemiyorum.

doğumdan sonra malesef nur topu gibi reflüm oldu şimdi ayırt et edebilirsen.panik atak mı ,reflü mü ,kalp krizi mi ?bu da panik olmama sebep oluyor.

artık kabullendim ben malesef panik atak hastasıyım.önceden panik atağı nefessiz kalarak geçirirdim.ağzım boğazım kitlenirdi.birde doğum on yıl ömür katar derler.külliyen yalan.ömrümden on yıl gitmiştir

bırak etrafındakileri düşünmeyi bendede aynı şey ablam bile sıkıldı ama beni anlamayanlarla beraber olmak daha kötü ben herkezden uzaklaştım çok nadir görüyorum napıyım kimse benim çektigim sıkıntıyı çekmiyor destek olmayan köstekde olmasın temizlik felan artık iyice saldım zaten yaptıgım zaman bile eşimle yapıyoruz iyi olsak zaten yaparız hiç üzülme gerçekten sıkıntılarımız büyük ama unutmaki sıkıntılarımızdan büyük rabbimiz var elbet görüyor ve iyileşmemize zaman var sabredelim hep dualarımdasın allah yardımcımız olsun canım.

canım benim saol ya gerçekten bana çok önemli birşeyi vurguladın ben onu yapamıyorum çocuga yansıtma konusu yazık kızım sürekli anne iyimisin hep sorar biraz duraksıyım hemen ne oldu der ben çok yansıtıyorum elimde olmadan hele hamile olalı artık tamam bunaltıma çocuga sürekli dur bi çekil bi bu beni çok üzüyor iyiyken telafi etmeye çalışsamda oluyormu bilmiyorum ki çocugum benim herşeyim inşallah zamanla atlatırız hepsini.

slm arkadaşlar... bugün 3. gün ekstralar devam ediyor hala. normalde hadi 1 gün sürer geçerdi bu da neyin nesi anlamıyorum. sürekli devam etmesi beni daha da çileden çıkarıyor. bunu yaşayan arkadaşlar. bu psikolojik bi durum mu yoksa cidden kalbimizden kaynaklanan bi problem mi bilen var mı? Rabbim sen yardım et.

gebelik reflüsü olabilir.doğumdan sonra kalmaz inşallah.

ben doğumdan sonra stresten reflü oldum.kalp krizi gibi bi ağrı oluyor.sırt ağrısı da cabası

yok aday ya sorma hiç yok sütüm artık ilk zamanlardada azdı ama en azından geliyordu azda olsa yavaş yavaş tamamen kesildi((
aman tatlım ilaç bağımlısı olma bizim gibi boşver dayanabildiğin kadar dayan hamileliğinde dayandıysan zaten şimdi haydi haydi dayanırsın Rabbim beterinden korusun inşallah..
bu arada zamanında soğursaydım beraber doğurucaktık ya zaten ama bizim kız aceleci çıktı teyzesi:))

canımmm benimmm yaa Allah razı olsun Rabbim senide hiiç ama hiççç darda bırakmasın sağa sağlim bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallllaaaahhhh....
bebek tersti zaten dimi canım sezeryan olucak kısmetse düşünmemeye çalış ben resmen o mu olcak bu mu olcak derken resmen olumsuzlukları çektim kendime biliyorsun ölümden döndüm bebeğimle... düşünmemeye çalış canım benim gelişmelerden de haberdar et...

melitta ilaç kullanıyor musun sen??
birde imkanın varsa bir iş bulsan ne bilim çocuğa bakabilecek birisi varsa emin ol çok iyi gelicektir sana en azından kafan meşgul olur... ben en kötü zamanlarımı hep evdeyken geçirdim çalışırken hiç çok beter olmadım sanada iyi gelebilir... benden nacizane bir tavsiye...

canım hamilelik ilerledikçe çarpıntı olabiliyor... bırak bizim gibi sorunlu olmayı hiçbir sorunu olmayan hamilelerde de olabiliyor netten bak istersen...
ama seni rahatlatacaksa bir kardiyolojiye gözükebilirsin en azından bu durumun psikolojik olduğundan emin olmuş olursun...
Allah yardımcın olsun çok geçmiş olsun...
bu arada beni burdaki arkadaşlar bilir ilaçla hamilelik sürdürdüm ona rağmen genede çok paniktim hatta bir ara nete bile giremedim ama noldu şükürler olsun bebeğimi sağa sağlim kucağıma aldım bol bol dua et hiçbişey olmaz Allah ın izniyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…