Olmazsın canım şizofren çok farklı birşey sen gayet sağlıklısın ilacini artırmayı doktorunla görüş takıntı yapıyorsun doz artınca daha iyi hissedersin terapi iyi gelmiş diyorsun tekrar almayı düşün bence düşünmekle olması çok çok farklı şeyler ne kadar böyle böyle olacakmi dersen kendini o halde hissedersin aslında öyle birşey yoktur sırf düşünceye takildigin için düşünce düşünceyi kaygı kaygıyı getiriyor şöyle düşün beyin kanaması mi geciriyorum düşüncesi gelince derin bir nefes al ver al ver gelsin gitsin dusuncelerin korkuların sen sadece bir seyirci gibi seyirde kal müdahale etme biraz hatta fazla sıkıntıya maruz kalıcaksin belki dayan müdahale etme sadece gelsin geçsin korkuların biraz dayan kendiliğinden geçiyor bende ilaçsız bu şekilde kendim dayaniyorum mücadeleyi bıraktığımız da böyle kötü oluyoruz halbuki sıkıntıya katlan gelip geçecek acaba miMerhaba arkadaşlar size danışmak istiyorum hamile değilim doğumdan sonra bir türlü düzelemedim 3 sene oluyor terapi de aldım bi ara çok iyiydim yine nüksetti dün gece ve bikaç gündür çok kötüyüm çocuğuma zor bakıyorum bugün annemlere geldim anksiyete anında delirme korkusu kendini kaybetme hastanelik olma korkusu aynı anda ölüyorum korkusu şizofren oluyorum beyin kanaması geçiriyorum korkusu hepsi geliyor nasıl bir anksiyete bu tüm düşünceler geliyor acaba bende başka hastalık mı var artık çok korkuyorum şizofren belirtileri mi diye düşüncelerim karışıyor 2 ay önce doktor kontrolünde ilacımı bıraktım 1.5 ay dayandım ilaçsız ama olmadı yapamadım yine ilaca başladık ama henüz etki de etmiyor çokk kötüyüm sakinleştirici alıyorum lütfen bişeyler deyin çok korkuyorum delircem şizofren olcam galiba ben
Cevabın için çok teşekkür ederim bu ara o kadar sık geliyor ki en son artık ölüyorum diyorum ya da öleyim kurtulayım diyorum çok zor düşüncelerim birbirine karışıyor şuan anafranil 20 alıyorum ama zanax ve tranko ile biraz iyiyim annemde öylece yatıyorum düşüncelerim inanılmaz korkutuyor keşke ilacımı bırakmasaydım başa sardım artık en son delirip hastaneye yatırılmaktan çok korkuyorumOlmazsın canım şizofren çok farklı birşey sen gayet sağlıklısın ilacini artırmayı doktorunla görüş takıntı yapıyorsun doz artınca daha iyi hissedersin terapi iyi gelmiş diyorsun tekrar almayı düşün bence düşünmekle olması çok çok farklı şeyler ne kadar böyle böyle olacakmi dersen kendini o halde hissedersin aslında öyle birşey yoktur sırf düşünceye takildigin için düşünce düşünceyi kaygı kaygıyı getiriyor şöyle düşün beyin kanaması mi geciriyorum düşüncesi gelince derin bir nefes al ver al ver gelsin gitsin dusuncelerin korkuların sen sadece bir seyirci gibi seyirde kal müdahale etme biraz hatta fazla sıkıntıya maruz kalıcaksin belki dayan müdahale etme sadece gelsin geçsin korkuların biraz dayan kendiliğinden geçiyor bende ilaçsız bu şekilde kendim dayaniyorum mücadeleyi bıraktığımız da böyle kötü oluyoruz halbuki sıkıntıya katlan gelip geçecek acaba miyada boylemiyim deme bak gör devamlılığı sürdür önce azaliyo sonra geciyo inşallah ben 75 anafranil kullanıp 200 lere çıkan biri olarak söylüyorum bir dene ama denerken birkez bile acabalari deme geçecek inşallah çok doktor pisikolog takip edip uyguluyorum lütfen dene
Sizofren olsan oldugunu anlamazsın zaten korkma öyle seylerden. Aynı ilacina geri dönsen rahatlarsın belki ama etki etmesi 1-2 ayi bulur yine. O sürede sakinlestirici ile destekleyebilirsin. Malesef nükseden bi hastalık bu tamamen kurtulmak diye bi sey oldugunu düsünmüyorum. Keske ilacını bırakmak yerine düsük dozda devam ettirseydinMerhaba arkadaşlar size danışmak istiyorum hamile değilim doğumdan sonra bir türlü düzelemedim 3 sene oluyor terapi de aldım bi ara çok iyiydim yine nüksetti dün gece ve bikaç gündür çok kötüyüm çocuğuma zor bakıyorum bugün annemlere geldim anksiyete anında delirme korkusu kendini kaybetme hastanelik olma korkusu aynı anda ölüyorum korkusu şizofren oluyorum beyin kanaması geçiriyorum korkusu hepsi geliyor nasıl bir anksiyete bu tüm düşünceler geliyor acaba bende başka hastalık mı var artık çok korkuyorum şizofren belirtileri mi diye düşüncelerim karışıyor 2 ay önce doktor kontrolünde ilacımı bıraktım 1.5 ay dayandım ilaçsız ama olmadı yapamadım yine ilaca başladık ama henüz etki de etmiyor çokk kötüyüm sakinleştirici alıyorum lütfen bişeyler deyin çok korkuyorum delircem şizofren olcam galiba ben
Aynı ilacıma döndük zaten çok iyiydim öyle böyle değil bıraktık sonuç ortada sakinleştirici alıyorum akşamdan beri siz ne kullanıyorsunuz sakinleştirici geçmişte yazmışsınız okudum şuan tranko ve zanax alıyorum benSizofren olsan oldugunu anlamazsın zaten korkma öyle seylerden. Aynı ilacina geri dönsen rahatlarsın belki ama etki etmesi 1-2 ayi bulur yine. O sürede sakinlestirici ile destekleyebilirsin. Malesef nükseden bi hastalık bu tamamen kurtulmak diye bi sey oldugunu düsünmüyorum. Keske ilacını bırakmak yerine düsük dozda devam ettirseydin
Ben paxera kullanıyordum. İlk zamanlar xanaxla birlikte sonra kestik. Ben de cok iyiyken bırakmaya calısmıstım baya da azaltmıştım yan etkileri cok olunca devam ettim malesefAynı ilacıma döndük zaten çok iyiydim öyle böyle değil bıraktık sonuç ortada sakinleştirici alıyorum akşamdan beri siz ne kullanıyorsunuz sakinleştirici geçmişte yazmışsınız okudum şuan tranko ve zanax alıyorum ben
Hamilelik nasıl geçmişti?Aynı ilacıma döndük zaten çok iyiydim öyle böyle değil bıraktık sonuç ortada sakinleştirici alıyorum akşamdan beri siz ne kullanıyorsunuz sakinleştirici geçmişte yazmışsınız okudum şuan tranko ve zanax alıyorum ben
Sizi gördügüme sevindim suan hamilesiniz ilaç içiyosunuz ve bebek saglıklı degilmi?ben antidepresan kullanıyorum bırakınca anksiyete ve depresyon baslıyo yemek yiyemem nefes alamama vs bebek düsüncemi hep bu sebeple erteliyorum ilacm cip...lex 10 mgO zaman ilaç yanlıstır eksiktir vs. Tedaviden vazgeçmeyin. Tek ilacla tedavi olamayan hasta da cok. Ben paxera 30mg icerek atlatmıstım panik atağı. simdi cipralex 10 mg iciyorum. İlacı bırakmaya calısınca cok atak geçirdim onlar daha tehlikeli ruh gibi oluyorum. Önce paxerayı azaltıp sonra cipralexe geçirdi doktorum. Bebek de cok sağlıklı masallah
Hangi ilacı kullanıyorsunuz acaba doktor ne diyo ilaç olayına bende Hamile kalmak istiyorum ama ilacı bırakamıyorumBugun yine iyi değilim atak geçirdim ağır bi sekilde. Sanırım yeni ilac yetersiz geliyor napıcam böyle bilmem cok zorlandım cokbebek de daha küçük. Ağlayıp duruyorum ve biliyorum bu stres bebege daha cok zararli
Merhaba ben de bırakamadım ilac icerken hamile kaldı. paxera iciyordum önce onu azaltıp cipralex 10 mg a geçtik onla devam ediyorum sorun yok cok sükürHangi ilacı kullanıyorsunuz acaba doktor ne diyo ilaç olayına bende Hamile kalmak istiyorum ama ilacı bırakamıyorum ☹
Bende cip .... Kullanıyorum ama doktorlar ilacı bırakmalsn diyorlar ilacı bırakınca iç sıkıntısı nefessizlik bas dönmesi hersey yeniden baslıyo şaşırdım neyapacagmı cünkü ilaçsız yasayamıyorm iyi olmanıza sevindm inşallah sag Salim kucagnza alırsnz suan ilaçla iyimisnzMerhaba ben de bırakamadım ilac icerken hamile kaldı. paxera iciyordum önce onu azaltıp cipralex 10 mg a geçtik onla devam ediyorum sorun yok cok sükür
Evet daha iyiyim. Birakmaya calistim ama cok kötü oldum. O durum bebege daha zararlı. İyi bir doktor bulun.. ben de cok uğraştım. Sizin dozunuz zaten az ve cip gebelikte en cok kullanılan ikinci ilac. İlki lustral. Riski cok cok düsük.Bende cip .... Kullanıyorum ama doktorlar ilacı bırakmalsn diyorlar ilacı bırakınca iç sıkıntısı nefessizlik bas dönmesi hersey yeniden baslıyo şaşırdım neyapacagmı cünkü ilaçsız yasayamıyorm iyi olmanıza sevindm inşallah sag Salim kucagnza alırsnz suan ilaçla iyimisnz
Kadın dogumcunuzmu kullanabilirsin dedi yoksa iyi bir psikiyatri mi dedi kullanabilirsn diye..Valla ilaca izin verseler beklemem sanırım ama ilaç olmadan normal sekilde yasamam zor degilki gebelik zaten zor bir süreç can tasıyosun..Evet daha iyiyim. Birakmaya calistim ama cok kötü oldum. O durum bebege daha zararlı. İyi bir doktor bulun.. ben de cok uğraştım. Sizin dozunuz zaten az ve cip gebelikte en cok kullanılan ikinci ilac. İlki lustral. Riski cok cok düsük.
Hamile iken hiç ilaç kullanmadım son aylarda doğum korkusundan kaynaklı panikatak geçirdim o da dışarı çıkınca çok geliyordu evde durdum öyle böyle geçti ilk gebeliğin kürtajla sonuçlandığı için bunda üzerine titremiştimHamilelik nasıl geçmişti?
Paxera kaç mg icerken birden kestiniz? Bnm doktorum birden kesmek daha tehlikeli dedi ve 8. Haftaya kdr azaltarak kullandım mesela.öncelikle herkesin allah yardımcısı olsun. 28 yaşındayım 10 haftalık gebeyim 1 senelik evliyim. 6 sene paxera kullandım anksiyetemden ötürü, ilacı bırakmaya korktuğum için çocuk yapmayı hep erteledim ve plansız bir şekilde hamile kaldım. ilaç kullanırken ve sigara da.. 4 haftalıkken hamile olduğumu öğrendim ilacımı da sigrayı da öğrenir öğrenmez bıraktım. çünkü paxera, paxil gibi ilaçlar gebelikte ne yazık ki tehlikeli gruba giren ilaçlarmış. İlk haftalarım çok zor geçti 8.haftada biraz rahatlama yaşadım ama son 1 haftadır yine çok kötüyüm. 6 senelik ve çok güvendiğim psikiatrım 25 mg selectra verdi. emzirirken de kullanabileceğimi söyledi.. tabiki takıntılı bir beyine sahip olan ben ilaca başlayamadım.. her gün ağlıyorum, iç sıkıntısı dediğimde beni en iyi sizler anlarsınız. 2 hafta sonra ikili taramam var ve 12 haftalık olacak bebeğim, o zamana kadar sabredeyim diyorum, işin kötü yanı kadın doğum doktorumla henüz yüz yüze bu konuyu görüşemedim ama kendisinin ilaca karşı olduğunu yazdıklarından hissediyorum. Ne olacak bilmiyorum 7 ay nasıl geçecek.. geceleri iç sıkıntısıyla delirecek gibi uyanıyorum, eşim işten geç geldiğinde içime sıkıntı giriyor ne yiyorum ne içiyorum, bir fabrikada çalışıyorum normalde corona korkusundan üretim alanına girmekten kaçan ben, hamile halimle sıkıntılarımdan üretime iniyorum sürekli dolanıyorum yerimde duramıyorum.. ilaca başlasam, bebeğim doğup da çokk ağlarsa, uyumazsa, ilaçtan değilse bile, ilaçtan diye kendimi yiyeceğimi de biliyorum. herkesten bebeğim için dua istiyorum .. herkesin bebeği sağlık ve hayırla doğsun inşallah. sevgiler..
kadın doğumcular kullanın demKadın dogumcunuzmu kullanabilirsin dedi yoksa iyi bir psikiyatri mi dedi kullanabilirsn diye..Valla ilaca izin verseler beklemem sanırım ama ilaç olmadan normal sekilde yasamam zor degilki gebelik zaten zor bir süreç can tasıyosun..
20mg içiyordum, ben de yavaş yavaş azaltır diye bekledim ama test yaptıktan sonra içmiyorum deyince iyi yaptın içemezsin,paxera olmaz dedi.. bir anda bırakmış oldum.Paxera kaç mg icerken birden kestiniz? Bnm doktorum birden kesmek daha tehlikeli dedi ve 8. Haftaya kdr azaltarak kullandım mesela.
Panik ataktan deliren ya da ölen tek bir kişi yok. Bu düşüncelerden korktuğunuz için üstünüze üstünüze geliyor. Atak anlarında kendinize telkin verin bin drfa bu durumu yaşadım hiçbir şey de olmadı diye. Bir dönem iyi olduğunuza göre yine iyi olabilirsiniz. Youtube da İzzet Güllü diye bir psikolog var. İzleyip faydasını gören insanlar oluyor. Bir deneyin istersenizMerhaba arkadaşlar size danışmak istiyorum hamile değilim doğumdan sonra bir türlü düzelemedim 3 sene oluyor terapi de aldım bi ara çok iyiydim yine nüksetti dün gece ve bikaç gündür çok kötüyüm çocuğuma zor bakıyorum bugün annemlere geldim anksiyete anında delirme korkusu kendini kaybetme hastanelik olma korkusu aynı anda ölüyorum korkusu şizofren oluyorum beyin kanaması geçiriyorum korkusu hepsi geliyor nasıl bir anksiyete bu tüm düşünceler geliyor acaba bende başka hastalık mı var artık çok korkuyorum şizofren belirtileri mi diye düşüncelerim karışıyor 2 ay önce doktor kontrolünde ilacımı bıraktım 1.5 ay dayandım ilaçsız ama olmadı yapamadım yine ilaca başladık ama henüz etki de etmiyor çokk kötüyüm sakinleştirici alıyorum lütfen bişeyler deyin çok korkuyorum delircem şizofren olcam galiba ben
Paxerayi düsük dozda kullanan cok kisi var hamilelikte. Yurtdısında özellikle. Hicbir ilac kullanılmaz diye bir sey yok ne hastalıklar var kullanılan. Xanax da ativan da d grubu mesela ama ben burdan hamileligi boyunca kullanan kaç kisiyle konustum. Kendi doktorum günde üç kere xanax alıp saglıklı cocugu olan hastam var dedi bana. Rivotril damla mesela d grubu onu da kullanan arkadaslarla konustum burdan. Özelden yazarsanız istanbuldaysanız söylerim doktoru. Risk diğer ilaclardan biraz daha fazla sadece. C ve d grubu cok farketmiyor. B ve d olsa neyse. Genele bakıldıgında aldıgınız risk binde 1 den az. Cok araştırdım korkmayın lütfen ve iyi bir hekim bulun.Merhaba arkadaşlar. Ben 10 yıldır paxera kullanıyorum. Üç kez bıraktım azaltarak ancak anksiyetem geri geldi herseferinde ve tekrar başlamak zorunda kaldım. Hamilelik düşünüyorum. İlaçsız duramadığımı bildiğim için ilaçla hamile kalmayı planlıyorum. Hatta bu konuda psikiyatri desteği ile paxerayı kesip hamilelik için c kategorisinde olan cipram adlı ilaca geçtik. 1.5 ay kullandım ancak bana iyi gelmedi ilaç. Depresyon ve anksiyeteye etkili olmadı mecburen paxeraya geri döndüm. Tabi bu süreçler benim için oldukça zor ve yıpratıcı geçti.
Şuan lustral önerildiği için lustrale başlamayı planlıyorum. Ancak işe yaramamasından endişeliyim. Yine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Sorum şu lustral kullanıp anksiyetesi tekrarlamayan arkadaşlarım varmı.
Ayrıca ilaç kullanırken iyiymişsiniz o ilaçlar beyin kanamasını ya da şizofreniyi önleyen ilaçlar değildi. O ilaçlar sizin düşüncelerinize hassasiyetinizi azaltan ilaçlardı. Kendinize bunları telkin verin. Panik atak yaşamış ve ilaçsız atlatmış biri olarak söylüyorum bunları. Yaşadığım dönem bu hastalığı benim gibi yaşayan insanlar için dua ettim. Nasıl kötü hissettiğinizi tahmin edebiliyorum. Ama inanın telkinle geçiyor. Ama bir defa da geçmez her atak geldiğinde soğuk kanlı olun bir süre sonra sizin aşırı tepkinizi görmeyince beyin yanlış algı yaptığını farkediyor ve ataklar sizi yoklamayı bırakıyorPanik ataktan deliren ya da ölen tek bir kişi yok. Bu düşüncelerden korktuğunuz için üstünüze üstünüze geliyor. Atak anlarında kendinize telkin verin bin drfa bu durumu yaşadım hiçbir şey de olmadı diye. Bir dönem iyi olduğunuza göre yine iyi olabilirsiniz. Youtube da İzzet Güllü diye bir psikolog var. İzleyip faydasını gören insanlar oluyor. Bir deneyin isterseniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?