başta böyle olur cnm geçecek inşallah ilaç etki süresi var sık dişiniCevabın için çok teşekkür ederim bu ara o kadar sık geliyor ki en son artık ölüyorum diyorum ya da öleyim kurtulayım diyorum çok zor düşüncelerim birbirine karışıyor şuan anafranil 20 alıyorum ama zanax ve tranko ile biraz iyiyim annemde öylece yatıyorum düşüncelerim inanılmaz korkutuyor keşke ilacımı bırakmasaydım başa sardım artık en son delirip hastaneye yatırılmaktan çok korkuyorum
Reddress teşekkür ederim cevabın için. Söylediklerin biraz cesaret verdi. Ama yine de tam anlamıyla cesaret edemiyorum. Sık sık aklımdan geçiyo aslında paxera ile hamile kalmak. Ama hamileliği boyunca paxera kullanıp sağlıklı doğumlar yapan canlı örneklere ihtiyacım var. Ve inebildiğim en düşük doz 20 mg bu arada. Bu riskli bi dozmu olur. Yani aslında biliyorum bir kaç doktorla da konuştum. Risk olarak yüksek risklerden bahsetmiyolar. Ama insanın içini de tamamen rahatlatmıyolar malesef.Paxerayi düsük dozda kullanan cok kisi var hamilelikte. Yurtdısında özellikle. Hicbir ilac kullanılmaz diye bir sey yok ne hastalıklar var kullanılan. Xanax da ativan da d grubu mesela ama ben burdan hamileligi boyunca kullanan kaç kisiyle konustum. Kendi doktorum günde üç kere xanax alıp saglıklı cocugu olan hastam var dedi bana. Rivotril damla mesela d grubu onu da kullanan arkadaslarla konustum burdan. Özelden yazarsanız istanbuldaysanız söylerim doktoru. Risk diğer ilaclardan biraz daha fazla sadece. C ve d grubu cok farketmiyor. B ve d olsa neyse. Genele bakıldıgında aldıgınız risk binde 1 den az. Cok araştırdım korkmayın lütfen ve iyi bir hekim bulun.
Ne mutlu siz atlamışsınız telkin de versem bazen beyin dinlemiyor ben de benim gibi bu hastalığı yaşayan başka tüm hastalara dua ediyorumAyrıca ilaç kullanırken iyiymişsiniz o ilaçlar beyin kanamasını ya da şizofreniyi önleyen ilaçlar değildi. O ilaçlar sizin düşüncelerinize hassasiyetinizi azaltan ilaçlardı. Kendinize bunları telkin verin. Panik atak yaşamış ve ilaçsız atlatmış biri olarak söylüyorum bunları. Yaşadığım dönem bu hastalığı benim gibi yaşayan insanlar için dua ettim. Nasıl kötü hissettiğinizi tahmin edebiliyorum. Ama inanın telkinle geçiyor. Ama bir defa da geçmez her atak geldiğinde soğuk kanlı olun bir süre sonra sizin aşırı tepkinizi görmeyince beyin yanlış algı yaptığını farkediyor ve ataklar sizi yoklamayı bırakıyor
Okudun ve beynin aldı tamam şimdi onemseme beynin gereksiz olan bütün çöpleri atsın aklımıza herşey geliyo gelen herşey doğru değil sen o düşünceye acabaNe mutlu siz atlamışsınız telkin de versem bazen beyin dinlemiyor ben de benim gibi bu hastalığı yaşayan başka tüm hastalara dua ediyorumne kadar doğru söylemişsiniz bu ilaçlar beyin kanaması yahut şizofreni önleyen ilaçlar değil ama ya şizofreni belirtilerini biraz azaltıyorsa diyorum gün içinde her an kötü bişey olacak hissi ile kaygı dolu anlar yaşıyorum ben de bol bol telkin vereyim sanırım bilinçaltı araştıra araştıra doldu keşke okumasaydım diyorum bi ara Ms e takmıştım bazen beyin kanamasına takıyorum ama şizofreni takıntısı bi türlü geçmek bilmiyor keşke okumasaydım keşke annem okuma dedi okudum hep okudum
Reddress teşekkür ederim cevabın için. Söylediklerin biraz cesaret verdi. Ama yine de tam anlamıyla cesaret edemiyorum. Sık sık aklımdan geçiyo aslında paxera ile hamile kalmak. Ama hamileliği boyunca paxera kullanıp sağlıklı doğumlar yapan canlı örneklere ihtiyacım var. Ve inebildiğim en düşük doz 20 mg bu arada. Bu riskli bi dozmu olur. Yani aslında biliyorum bir kaç doktorla da konuştum. Risk olarak yüksek risklerden bahsetmiyolar. Ama insanın içini de tamamen rahatlatmıyolar malesef.
Reddress teşekkür ederim cevabın için. Söylediklerin biraz cesaret verdi. Ama yine de tam anlamıyla cesaret edemiyorum. Sık sık aklımdan geçiyo aslında paxera ile hamile kalmak. Ama hamileliği boyunca paxera kullanıp sağlıklı doğumlar yapan canlı örneklere ihtiyacım var. Ve inebildiğim en düşük doz 20 mg bu arada. Bu riskli bi dozmu olur. Yani aslında biliyorum bir kaç doktorla da konuştum. Risk olarak yüksek risklerden bahsetmiyolar. Ama insanın içini de tamamen rahatlatmıyolar malesef.
Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi. Sertralin vücudum kabul edecek mi hiç bilmiyorum. Ve daha fazla yıpratmak istemiyorum kendimi. Paxera için farmakolojik araştırma yapıyorum. Umarım olumlu şeyler duyarım. Lustrale geçtikten sonra yararlı gelip gelmediğini benimle de paylaşırsınız sevinirim.ve ben amerika, avrupa'da yapılan ilaç kullanımları ile ilgili makaleler de okudum. sertralin grubu ilaçların hamilelikte kesinlikle bir zararı olmadığı yazıyor. şöyle bir alıntı paylaşayım;
'' Reefuis, “Kesinlikle, yaptığımız araştırma süresince Amerika’daki hastalarımızda en fazla SSRI kullanmamıza rağmen, daha önce yapılmış beş araştırmada olduğu gibi doğum kusurlarının sertraline’le bir alakasının olduğunu göremedik,” dedi. Reefuis ayrıca, “Her ne kadar daha önce yapılan araştırmalar bu ilaçların zararlı olduğunu savunsa da, bu ilaçları kullanan hamile kadınların aldığı risk oldukça küçük,” dedi.
ben de sertralin'e başlama aşamasındayım, tek beklediğim bebeğimin 12.haftasının dolması.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Bana malesef iyi gelmemişti. Cok yan etki yaşadım iyileştirmemesi de cabasi. Paxera gibi olmadı hicbiri.Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi. Sertralin vücudum kabul edecek mi hiç bilmiyorum. Ve daha fazla yıpratmak istemiyorum kendimi. Paxera için farmakolojik araştırma yapıyorum. Umarım olumlu şeyler duyarım. Lustrale geçtikten sonra yararlı gelip gelmediğini benimle de paylaşırsınız sevinirim.
Paxerayı kesince naptınız? Benim doktorum hemen kestirmedi mesela. Xanaxi da aldım atak zamanlarımda dediginiz gibi, doktorum onu sürekli almak zorunda olan hastaları oldugunu söyledi. Bugun tarama testi sonucumu aldım bebegin zeka gelisimi cok cok iyi dedi doktorum ve bir daha tarama yapmayacagiz dedi. Bu arada lustral ve paxera arasındaki risk farkı cok az. Ya hic icmemek ya da ictiginin pek önemi yok. Ben ingilizce ögretmeniyim zaten cok araştırdım yabancı forumlarda da başa gelince. Artik paxeraya geri dönücem iyi gelmedigi icin cipralex. Zaten cogunlukla paxera icmis oldum düsük dozda.Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. 2018den beri 10mg paxerayı 2ye bölüp içiyordum, mart2020'de hamile kalma planları yapmaya başladığım için ilacı 1gün içip 1 gün içmeme kararı aldım kendimce, kendimi denemek için. Olmadı hepsi geri geldi ve 2 senelik emek boşa gitti tekrar 20mg a çıktım, 3 ayda zaten xanax desteğiyle anca toparlanıyorsun tam yavaş yavaş toparlandım derken bir de hamile kaldım ilacı yine bıraktım.. bana doktorum en azından ilacını buldun buna sevinmelisin demişti, ama paxera ile hamilelik önermedi. ben 1 ay (hamile olduğumu bilmeden) içtim paxera.. devam edebilir miydim bilmiyorum ama sertralin gurubunu bir deneyin isterseniz. selectra, lustral, misol.. ben xanaxı da sordum doktoruma bazen öyle bir atak geliyor ki acile götürün beni diye ağlıyorum ama gitsem hiçbi şey yapmayacaklar hamileyim diye böyle durumlarda xanax alabilir miyim dedim. 1 kere almaktan bir şey olacağını sanmıyorum, bence olmaz, her gün kullanımlarda zararı oluyor dedi, ve bu doktor, hastanenin heyet başkanı çok bilgili bir doktor..
bana söylenilenleri sizinle paylaştım, inanın çok iyi anlıyorum sizi umarım en kısa zamanda ben ve ızdırap çeken herkes bu hastalıktan kurtuluruz..
Cnm ben pisikyatriye gitti ilk on hafta önermiyoruz ondan sonra demistive ben amerika, avrupa'da yapılan ilaç kullanımları ile ilgili makaleler de okudum. sertralin grubu ilaçların hamilelikte kesinlikle bir zararı olmadığı yazıyor. şöyle bir alıntı paylaşayım;
'' Reefuis, “Kesinlikle, yaptığımız araştırma süresince Amerika’daki hastalarımızda en fazla SSRI kullanmamıza rağmen, daha önce yapılmış beş araştırmada olduğu gibi doğum kusurlarının sertraline’le bir alakasının olduğunu göremedik,” dedi. Reefuis ayrıca, “Her ne kadar daha önce yapılan araştırmalar bu ilaçların zararlı olduğunu savunsa da, bu ilaçları kullanan hamile kadınların aldığı risk oldukça küçük,” dedi.
ben de sertralin'e başlama aşamasındayım, tek beklediğim bebeğimin 12.haftasının dolması.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Cnm sen ogretmenmisin maşallah ne güzel mesleğin varmış bu zor günlerinde sağ saglim atların bebeyinle inşallahPaxerayı kesince naptınız? Benim doktorum hemen kestirmedi mesela. Xanaxi da aldım atak zamanlarımda dediginiz gibi, doktorum onu sürekli almak zorunda olan hastaları oldugunu söyledi. Bugun tarama testi sonucumu aldım bebegin zeka gelisimi cok cok iyi dedi doktorum ve bir daha tarama yapmayacagiz dedi. Bu arada lustral ve paxera arasındaki risk farkı cok az. Ya hic icmemek ya da ictiginin pek önemi yok. Ben ingilizce ögretmeniyim zaten cok araştırdım yabancı forumlarda da başa gelince. Artik paxeraya geri dönücem iyi gelmedigi icin cipralex. Zaten cogunlukla paxera icmis oldum düsük dozda.
Amin canım calısamıyorum malesef corona yüzündenCnm sen ogretmenmisin maşallah ne güzel mesleğin varmış bu zor günlerinde sağ saglim atların bebeyinle inşallah
Evet kuzum abimde öğretmen calismiyo az kaldıAmin canım calısamıyorum malesef corona yüzünden
Cnm selam nasılsın bebisin nasil bugün baya kötüyüm ilacami başlasam çokta korkuyorumDoğum yaptınız mı?bebeğiniz sağlıklı mı?
Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi. Sertralin vücudum kabul edecek mi hiç bilmiyorum. Ve daha fazla yıpratmak istemiyorum kendimi. Paxera için farmakolojik araştırma yapıyorum. Umarım olumlu şeyler duyarım. Lustrale geçtikten sonra yararlı gelip gelmediğini benimle de paylaşırsınız sevinirim.
Cnm iki hafta önce kadın dogumcuma sordum kullanabilirsin dedi antidepresan bilgin olsun diye söyledim doktorum tüp bebek tedavisi falan yapan biri ilk zamanlar onermedi küçük diye büyüdüğü için birşey olmaz dediHepimiz inşallah sağlıkla alırız kucağımıza bebeklerimizi.
Araştırma sonuçlarınızı yazarsanız çok sevinirim..
Ben dün tekrar kadın doğum doktorumla görüştüm, bir şey olsa hep ilaçtan bileceksin bunu göze alıyor musun dedi...
bana böyle bir doktor geldi, kullanmamı istemiyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
Hiçbir şey yapamadım. İlk 2 hafta bir şey olmadı sonra sıkıntılarım gelmeye başladı, xanax almayı çok düşündüm ama cesaret edemedim. 2 çocukluk arkadaşım da hamile, biri 1.5 ay sonra doğum yapacak biri benden 1 ay önde. ikisi de günde 2 paket sigara içerdi, değil ilaç içmek sigarayı bile bırakmışlar. onlar anlattıkça ben ilaç mı içeceğim diye kendimi suçluyorum ama onların ilaç geçmişi yok, ben de anlatamıyorum tabiki.. keşke bizlerin de olmasaydı.Paxerayı kesince naptınız? Benim doktorum hemen kestirmedi mesela. Xanaxi da aldım atak zamanlarımda dediginiz gibi, doktorum onu sürekli almak zorunda olan hastaları oldugunu söyledi. Bugun tarama testi sonucumu aldım bebegin zeka gelisimi cok cok iyi dedi doktorum ve bir daha tarama yapmayacagiz dedi. Bu arada lustral ve paxera arasındaki risk farkı cok az. Ya hic icmemek ya da ictiginin pek önemi yok. Ben ingilizce ögretmeniyim zaten cok araştırdım yabancı forumlarda da başa gelince. Artik paxeraya geri dönücem iyi gelmedigi icin cipralex. Zaten cogunlukla paxera icmis oldum düsük dozda.
Benim arkadaslarımdan ilaç icen ve günde 1 paket sigara icen de vardi. Sigara cok daha zararlı aslinda ciğerlerine falan. Sağlam dogurdular cok sükür. Paxera iciyorum ben, atak geçirirsem de mecbur xanax alıyorum. Xanaxi 9 ay günde üç kere alanlarla tanıstım burda. Allah korusun biz iyi olursak bebekler iyi olur. Paxera düsük dozda alıyorum yetmiyor hatta. Carpıntıyla uyandıgım, ic sıkıntılı gecirdigim günler cok. Biraz daha büyüyünce dozu artiricaz.Hiçbir şey yapamadım. İlk 2 hafta bir şey olmadı sonra sıkıntılarım gelmeye başladı, xanax almayı çok düşündüm ama cesaret edemedim. 2 çocukluk arkadaşım da hamile, biri 1.5 ay sonra doğum yapacak biri benden 1 ay önde. ikisi de günde 2 paket sigara içerdi, değil ilaç içmek sigarayı bile bırakmışlar. onlar anlattıkça ben ilaç mı içeceğim diye kendimi suçluyorum ama onların ilaç geçmişi yok, ben de anlatamıyorum tabiki.. keşke bizlerin de olmasaydı.
sizinki kaç haftalık? paxera ve xanax ne kadar kullandınız? kullanmayı düşünüyor musunuz hala?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?