Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

İnşallah cnmbende kullaniyon mecbur kullanmazsak sitres bebeğe zarar veriyo çok sitres olunca endişe etme çok araştırdım çok kullanan var ondan içim rahat
Bende böyle kullananları gördükçe içim rahatlıyo tabi ama yinede bi endişe oluyo. Kullanamasam dediğin gibi stres yapıcam bebeğe daha zararı olacak hayırlısı olsun artık daha ortada bebek yok zaten olmadan endişesine kapıldım işte

Merhaba canım bende panik atak ve anksitiye bozukluğu hastasıyım ilk bebegimde inanılmaz zor günler yaşadım 9 ay boyunca uykusuzluk çektim ve avlama nöbetleri geçirdim 12 yıl sonra hamile kaldım ve yine aynıyım bende deyişen bir şey olmadı canım çok aldırmayın düşündüm ama korktum kıyamadım iyi düşün arkadaş Allah yardımcın olsun

En doğal hakkin birtanem annelik iç güdüsü işte bizde öyleyiz doktorlar veriyo sitres gelişim geriliğine kadar sebeb oluyor burada birbirimize destek olalım hamile kalanlar doğuranlar ilaç kullanıp irtibatimizi kesmeyelim tecrübe iyi kizlar inşallah sağlıklı bebislerimiz olsun

Bebekler sağlıklı olsunda anneler razı zorluklara

Hem psikiyatrım hem doktorum kullanacaksın dedi canım ilk aylarda da.Hatta dün kadın doğumcumla konuştum.Kullanmaya devam et şimdilik dedi.Gidince muayeneye konuşacağız bakalım.Ama zorunlu kalınan durumlarda veriyorlarmış.Şuanda bırakırsam birden kasılmalarım artar atak geçiririm bebeğim tutunamaz belkide

Bide şöyle bi durum var hamile olup günde 4 5 sigara içen anneler var ilk günden itibaren.Sigara direk zehir bence bu ilaç sigaradan daha çok zarar veremez bebeğe.Biz sağlık için bebeğe yararlı olabilmek için içiyoruz ilacı ama onlar keyif için sigara içiyorlar.Böyle düşünüyorum bu konuda.Hiç içmesek keşke ama mecbur işte canım napacaksın kaç kere denedim bırakmayı ilacı ikisinde de acillik oldum yavaş yavaş bıraktığım halde hep sakinleştirici sakinleştirici artık onlar da etki etmediçok zor günler geçirdim.Işimi bile bıraktım bu lanet hastalık yüzünden.

Anlıyorum cnm bende takintiliyim malesef evet sigara çok zararlı bebek etkileniyo bizimde anneliğe hakkımız var mecburuz çok böyle doğum yapan var ve hiç olumsuz yorum yazmamışlar çok sukur

Hakkında hayırlısı olsun inşallah tatlım benim inşallah sağlıkla dogar

öncelikle Allah şifa versin sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Neler yaşıyosunuz bende ileri derecede anksıyete ve panık bozukluk var

Kızlar selam. Bende 3 yıldır evliyim ve artık bebek sahibi olmak istiyorum. Uzun süredir forumu takip ediyorum ama daha yeni üye oldum. Sebebi şu gebeliğe ilgimin arttığı dönemde tez yazıyor olmam ve tezimin konusunun hamilelerle ilgili olması. Sizden de bu konuda yardım istiyorum ve 10 dakikanızı bile almayacak bir şey. Asla reklam ya da herhangi bir amacım yok sadece yeterli sayıda hamilelere ulaşmaya çalışıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Doldurmak isterseniz linki bırakıyorum...

Nasıl oldunuz ilaç kullanıyor musunuz ataklar azaldı mı hamile değilim ama panikataklılarla konuşmak için buraya geldim bu aralar yoğun ataklar geliyor ilaç da kullanıyorum niye iyi gelmez anlamıyorum

Nasıl oldunuz ilaç kullanıyor musunuz ataklar azaldı mı hamile değilim ama panikataklılarla konuşmak için buraya geldim bu aralar yoğun ataklar geliyor ilaç da kullanıyorum niye iyi gelmez anlamıyorum
Şuanda hamileyim 7 haftalık ilacıma devam ediyorum.Hafif sıkıntılarım oluyor hormonlardan dolayı ama çok şükür iyiyim.Atak geldiğinde korkmayın kaçmayın onu yaşayın.Yenicem seni diyin.Ben korkmayarak üstüne giderek yendim aslında Biraz da.Hala arada içim sıkılıyor ama uğraş buluyorum geçecek diyorum ve sonra gidiyor.Ben terapinin çok faydasınu gördüm birde access bars diye bir şey keşfetmiştim 3 seans onun terapisinr gittim öyle öyle baya kontrol altına aldık.Hamilrliğin ilerleyen dönemlerinde ne olur bilemem inşAllah böyle devam eder

Merhaba. Ben hamile değilim ama panik atak ve panik bozukluk yaşıyorum. Sürekli içimde bir heyecan stres var. Birden korku kaplıyor içimi. Aslında terapi almaya başlamıştım ama virüs yüzünden gidemedim daha. Bu durumları nasıl aştınız peki?

Ben 5 seans falan aldım.Psikoloğun da psikiyatristindr söylediği şey korkularının üzerine git oldu.Ben ilk atağımı dışarda geçirdiğim için dışarı çıkmak istemiyordum.Kendi anneme bile gitmek benim için işkence haline gelmişti.Kaçtıkça atak geçirmekten ve korkmaktan korktukça bu durum sizi depresyona itiyor.Psikoloğumun söylediği şey şuydu.Korkularını 1 den 10 puanlandır.Ve en küçükten üstüne gitmeye başlayacağız.Kalabalığa girmek beni huzursuz ediyordu atak geçirirm korkusuyla.Üstüne gittim.Kötü oldum dışarı çıktım.Konsere gittim kalabalık korkumu yendim.Yani aa bak bişey olmadı dedikçe azalıyor.Psikoloğum korkularını küçük bir çocuk gibi düşün ona oyuncak verirsen seninle ilgilenmez dedi.Yani hobi edin dedi.şu süreçte herkes evde uzaktan eğitimler var ücretsiz onlara kafa verebilirsiniz.Ya da etamin işi bana çok iyi gelmişti.Kitap okumak.Kısacası çözüm bizde arkadaşlar.Bizi korkutan her ne varsa üstüne gitmek ve onu yendikçe daha fazlasını yapabileceğimizi gördükçe bu durumu kontrole almak.Korkmaktan korkmamak.Duygulardan asla kaçmamak.Kendinize bi kaygılanma saati koyun günlük düşüceler geldiğinde mesela daha kaygı saatim gelmedi diyin.Bunların hepsini denedim yaşadım.Inanın duyduğum şeyleri aktarmıyorum burada kendimle çok kavgalarım oldu.Çok mücadele ettim.Şuan da tam olarak bitmiş değil belki ama en azından kontrol altına aldım diyebilirim.Bide şu var ilaç tedavide destekleyici asla ilaca karşı olmayın.Bakın hamileyim şuanda ama mecbur kullanıyorum.Bırakmayı denedim olmadı hamile kalamadım stresten vs. Ama ilaçla birlikte terapi alırsanız farkındalık oluşacak sizde ve ilacı bıraksanız dahi bi şekilde kontrol altına almış olacaksınız bu durumu.Umarım tecrübelerimi aktarmam faydalı olur.Kimsenin ama kimsenin bu psikolojiyi korkuları yaşamasını istemem deneyimleniş biri olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…