- 12 Mart 2019
- 194
- 182
- 53
- 32
Ben 5 seans falan aldım.Psikoloğun da psikiyatristindr söylediği şey korkularının üzerine git oldu.Ben ilk atağımı dışarda geçirdiğim için dışarı çıkmak istemiyordum.Kendi anneme bile gitmek benim için işkence haline gelmişti.Kaçtıkça atak geçirmekten ve korkmaktan korktukça bu durum sizi depresyona itiyor.Psikoloğumun söylediği şey şuydu.Korkularını 1 den 10 puanlandır.Ve en küçükten üstüne gitmeye başlayacağız.Kalabalığa girmek beni huzursuz ediyordu atak geçirirm korkusuyla.Üstüne gittim.Kötü oldum dışarı çıktım.Konsere gittim kalabalık korkumu yendim.Yani aa bak bişey olmadı dedikçe azalıyor.Psikoloğum korkularını küçük bir çocuk gibi düşün ona oyuncak verirsen seninle ilgilenmez dedi.Yani hobi edin dedi.şu süreçte herkes evde uzaktan eğitimler var ücretsiz onlara kafa verebilirsiniz.Ya da etamin işi bana çok iyi gelmişti.Kitap okumak.Kısacası çözüm bizde arkadaşlar.Bizi korkutan her ne varsa üstüne gitmek ve onu yendikçe daha fazlasını yapabileceğimizi gördükçe bu durumu kontrole almak.Korkmaktan korkmamak.Duygulardan asla kaçmamak.Kendinize bi kaygılanma saati koyun günlük düşüceler geldiğinde mesela daha kaygı saatim gelmedi diyin.Bunların hepsini denedim yaşadım.Inanın duyduğum şeyleri aktarmıyorum burada kendimle çok kavgalarım oldu.Çok mücadele ettim.Şuan da tam olarak bitmiş değil belki ama en azından kontrol altına aldım diyebilirim.Bide şu var ilaç tedavide destekleyici asla ilaca karşı olmayın.Bakın hamileyim şuanda ama mecbur kullanıyorum.Bırakmayı denedim olmadı hamile kalamadım stresten vs. Ama ilaçla birlikte terapi alırsanız farkındalık oluşacak sizde ve ilacı bıraksanız dahi bi şekilde kontrol altına almış olacaksınız bu durumu.Umarım tecrübelerimi aktarmam faydalı olur.Kimsenin ama kimsenin bu psikolojiyi korkuları yaşamasını istemem deneyimleniş biri olarakMerhaba. Ben hamile değilim ama panik atak ve panik bozukluk yaşıyorum. Sürekli içimde bir heyecan stres var. Birden korku kaplıyor içimi. Aslında terapi almaya başlamıştım ama virüs yüzünden gidemedim daha. Bu durumları nasıl aştınız peki?