Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Hamileliğinin ilk ayında ya hep ya hiç kurali vardır. Bebekte bişeye sebep olduysa o bebek düşer zaten. Bişeye sebep olmadıysa da yaşar. Yani tüm doktorlar bu görüşü savunur. Takmamaya çalış bence artık.Düşmediğine göre iyi demekki.

Inşallah canim.internette doktor yorumlarini okudum ilaçla ilgili hamilelikte kullanilacak ilaç değil falan yazmislar.bu gibi yorumlar canımı sıkıyor.

Ben de dünden beri kötüyüm geçen hafta iyiydim halbuki bu iniş çıkışlar neden oluyor anlamıyorum hava kapalı yağmurlu olunca da içim daralıyor

Doktora mutlaka sor canım bu dalgalanmalar neden oluyo diye. Doğum sonrası bendede olmuştu ilk 2 ay ama ben 7 ay ilaç kullanmadığım için ilacın vücudumda ancak biriktiğine yormuştum bu durumu. Sen de uzun süredir kullanmıyoduysan belki ancak dengeyi sağlıyodur sendede.

Ben de uzun zamandır hamilelikten önce çok düşük doz (12.5 mg lustral kullanmıştım) bu ayın 23 ünde ilaca başlayalı 2 ay olacak. Bir an önce bu dalgalanmaların bitmesini istiyorum rahatlamak istiyorum

Dalgalanmalar bile şükredin biliyorumçok Zoe ama ben yataktan kalkamiyorum artık kafam o kadar kötü ki. Bugün bebek için alışverişe gittiler ben gidemedim bile. Kendimle ugrasmaktan o kadar yoruluyorum ki tek korkum dogumdan sonra duzelmezse. Benim anksiyeteye bağlı derealizayon muş norodol damla sakinleştirdi çok az ama kafam hala kötü. Siz dışarı cikabiliyorsunuz tatile gidiyorsunuz diyorum ki hergün ağlayarak acı çekerek gün bitsin diye dua ediyorum o kadar acı çekiyorum ki tabi herkes çektiğini bilir ama çok gününüz var biraz daha kötüyü söyledim ki belki beterı var diyin. Ben hayatım boyunca eğer duzelirsem bugünleri asla unutmayacağım asla hayata döner miyim onu bile bilmiyorum

Allah yardımcın olsun canım inşallah Doğumdan sonra düzelir kendini bırakmamaya çalış çok zor ama.Sana ve diğer arkadaşlara bol boş dua ediyorum

Hamilelik dışında yaşadın mı bunu hiç? Bu şiddette?

Ben de uzun zamandır hamilelikten önce çok düşük doz (12.5 mg lustral kullanmıştım) bu ayın 23 ünde ilaca başlayalı 2 ay olacak. Bir an önce bu dalgalanmaların bitmesini istiyorum rahatlamak istiyorum
12.5 mg kullanmak hiç kullanmamak gibi bişey zaten. Vücutta birikip rahatlatcak bir oran değil yani. Çoğu doktor 25 mg a bile plasebo etkisi verir ancak faydası olmaz diyor. Özetle senin de vücudunda ilaç bitmiş canım benim gibi o yüzden ancak toparlıyor. Valla şimdi ben de korkuyorm ilaca başlayınca fayda etmezse diye çünkü halim yok hiç kötüyüm toparlanmam lazım artık.

Allah çabucak versin şifanı ne diyim. Çok zor durumdasın belli. Ama yüzdün yüzdün sonuna geldin inşallah doğum sonrası çok iyi olur bu günleri de hiç hatırlamazsın canım.

Çok uçuk gelecek sana canım biliyorum. Kim ne derse inanmayacaksın yaşadıklarından dolayı ama doğumdan sonra düzeleceksin.
insan öyle birşey yaşıyor ki asla geçmeyecek gibi geliyor çünkü her sabah kalktığımda duzelecek diye umur ediyorsun ama duzelmiyor ve gitgide yaşamak nasıldı unutuyorum ve yoruluyorsun doğumdan sonrası tek umudum ama dediğin gibi sanki değişmeyecek gibi

Seni o kadar iyi anlıyorum ki ilk hamileliğimde olduğum gibisin. Ben kaç kez intiharı düşündüm iki kez deniyordum. Yaşamak, gülmek, zevk almak nasıldı. Hepsini unuttum. Hiç birşeyden ümidim yoktu. Bebeğim için etrafımdaki telaş öyle anlamsızdı ki. Sonuçta hamile kaldım ve hayatım karardı. Nasıl sevebilirdim ki. Kişisel bakım yapamaz olmuştum. 7-8 günde bir yıkanırdım saçlarımı tarayamazdım. Hareket etmek istemiyordum. Karanlık bir odada kimseyi görmeden saatlerce uzanmak tek içimden geçen şeydi. Asla asla düzeleceğime inanmadım. Ne değiştirecekti bu hali. Günde bir veya iki hurma ile bir kaşık pekmez ile ayakta kalmaya çalıştım. Gerçek anlamda yaşayan insanları çok kıskanıyordum anlam veremiyordum. Nasıl mutluydular ki niye konuşup gülüp yiyip içip eğleniyorlardı. Nasıl süslenebiliyor nasıl iş yapabiliyor nasıl gezebiliyorlardı. Nasıl sohbet edebiliyorlardı. Nefes alıyordum kalbim atıyordu ama yaşamıyordum.

Şiimdiki hamileliğin nasıl peki

Doğumu yaklaşan arkadaşlar nasılsınız?
Forum bomboş malesef hiç bu kadar boş olduğuna denk gelmemiştim. Bu ara anksiyeteli hamile yok galiba. Aman olmasın da zaten. Ama olanlarla dertleşmek iyi geliyodu tabi. Ya da yaşayıp atlatanlar yazdıkça rahatlıyosun tabi. Biz de yaşayıp atlatırız inşallah kazasız belasız sağlıkla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…