Asla iyileşmeden hamile kalma ciddiyim sakin bunu yapma kendineKizlar 4ay kadar once bebek planladigimz icin doktor esligginde azaltarak antidepresani biraktim. Ilk 3.-3.5 ay iyidim ancak 3 haftadir nuktesmeye basladi hele bugun ciddi anlamda yine nefes alamiyorum nobetleri gecirdim ardindan dizlerimde usume titreme... sizce ne yapmaliyimilacsiz dirensem daha kotu olurum diye korkuyorum tekrar baslasam henuz gebelik yok ama deniyoruz 3. Ayimiz...
Kizlar 4ay kadar once bebek planladigimz icin doktor esligginde azaltarak antidepresani biraktim. Ilk 3.-3.5 ay iyidim ancak 3 haftadir nuktesmeye basladi hele bugun ciddi anlamda yine nefes alamiyorum nobetleri gecirdim ardindan dizlerimde usume titreme... sizce ne yapmaliyimilacsiz dirensem daha kotu olurum diye korkuyorum tekrar baslasam henuz gebelik yok ama deniyoruz 3. Ayimiz...
Gebelikte daha çok artabilir. Doktorunuz ne diyor?
Omrum boyunca bunu cekiyordum
Zaten hic bir zaman tamamen gecmiyor
Ilaci birakinca tekrar basladi...
Kadin dogum doktorum bazi ilaclarin hamileliktede alinabilecegini soyledi. Bugun neuroformat a gittim psikolog ile seansim vardi ilk defa denedim. Bir sure daha ilacsiz denicem. Bebegi ertelemeyi dusunmuyorum cunku ilac icmeye baslarsam
Tekrar ve birakirsam ayni surec tekrar basima gelicek diye dusunuyorum. Hatta sanirim 2 ay hamile kalamayinca oda bence panik yapip tetikledi sanirim. Cunku bugun psikolog biseyler tetikliyor dedi.
Düşük dozlq hamile kal ögrenince 1 hafta içinde bırak benim öyle oldu ve rahat bıraktım eskiye göre. 12 haftadan sonrada düşük doz tekrar başladım yani yoksunluk dönemim kısa sürdü. Depo boşalmadan tekrar takviye yapmış oldum.Omrum boyunca bunu cekiyordum
Zaten hic bir zaman tamamen gecmiyor
Ilaci birakinca tekrar basladi...
Kadin dogum doktorum bazi ilaclarin hamileliktede alinabilecegini soyledi. Bugun neuroformat a gittim psikolog ile seansim vardi ilk defa denedim. Bir sure daha ilacsiz denicem. Bebegi ertelemeyi dusunmuyorum cunku ilac icmeye baslarsam
Tekrar ve birakirsam ayni surec tekrar basima gelicek diye dusunuyorum. Hatta sanirim 2 ay hamile kalamayinca oda bence panik yapip tetikledi sanirim. Cunku bugun psikolog biseyler tetikliyor dedi.
Gebelikte daha çok artabilir. Doktorunuz ne diyor?
Düşük dozlq hamile kal ögrenince 1 hafta içinde bırak benim öyle oldu ve rahat bıraktım eskiye göre. 12 haftadan sonrada düşük doz tekrar başladım yani yoksunluk dönemim kısa sürdü. Depo boşalmadan tekrar takviye yapmış oldum.
Her ilacın anne karnındaki bebeğe etkisi var. Ben o yuzden gebeliğimi ilaçsız gecirdim çok zorlandım..
Tabiki sadece ruh hali değil fazla depresyonun neden olduğu fazla stres annedeki kortizol seviyesinin yükselmesine neden oluyor bu da bebekte gerizekalılığa neden olur. İlk hamileliğimde dr.um lustrali kullandığında kesin bebekte şu olur diyemem sana ama bu halde iken kullanmazsan kortizol bebeğin zekasını etkileyebileceğini söyleyebilirim sana demişti. Ve kullandım hamilelik boyunca. Elhamdulillah sağlıklı bir oğlum var.Soyle bir durum var onda kar zarar dengesine bakiyorlar. Annenin kotu ruh halide bebege yansidigi icin ve o durumda cok saglikli olmadigi icin eger anneyi cok etkilyen bir durum varsa ilaca baslatiyorlar. Ama ben bir kac gun onceye kadar kendimi ilaca tekrar baslayacak kadar kotu hissetmiyordum bi anda oldu.
Bak benim uyku sorunum falan ilk cocukla cözüldü ama ankisiyetem sıkıntım falan geçmedi yine ilaç kullandım bu sefer düşük doz yetti. Cocugun sorumluluğuda agır gelebiliyor oyüzden ilaç gerekli yan iKeske oyle yapsaydim cok haklisin aslinda prof tanidigimiz ogrenene kadar icmeye devam et ogrenince birakirsin dedi ben bir bebek hevesi esliginde o kdar mutluydum ki biraktigimda 3 ay harikaydim sonradan vurdubu psikoterapi cok ise yaramazsa dedigin gibi dusuk doz baslayip ogrenince kesip 3. Aydan sonra yine dusuk doz kullanabilirim. Cok zor gercekten yasamayan bilemez. Bu arada yillar once bir doktor bebek cok daha iyi gelebilir demisti
Sana katılıyorum canım.Zaten ilaç kullandığımız için yeterince vicdan azabı duyuyoruz Allah’ın izniyle bebeklerimiz sağlıklı bir şekilde dünyaya gelecek Allahım korusun onlarıHiçbir anne ilaç kullanmak istemez. Hatta ilaç kullanırken yaşadıklarımız korkularımız bize ayrı bir anksiyete yaşatıyo çoğu zaman. Ama hastalığımız bundan daha ağır şeyler yaşattığı için yemeden içmeden kesilip ne bebeği ne kendimizi besleyemediğimiz için, uyku uyuyamadığımız için ve daha hayatımızı etkileyen birçok şey olduğu için mecbur kalıyoruz.Bebeklerimiz Allah a emanet. Ben her ilacın bebeğe mutlaka zararı olduğunu düşünmek istemiyorum doğrusu. Yeterince vicdan azabım sıkıntım var çünkü bu konuda. Herkesin hastalığı ve hastalığın yaşattıkları farklıdır. Mecbur kullananlar adı üstünde mecburdur yani.Allah isterse onu çok güzel koruyor. Ben 7 haftadır ilaçsız dayanmaya çalışıyorm. Mahvoldum. 5 kilo verdim ağlamadığım gün belki an yok.Huzurla yattığım uykularım hiç yok nerdeyse. Ve evet bulantım var ama bulantıdan önce de aksiyete yüzünden yiyemedim yemek. Bişeyden zevk almak ya da gülümsemek ya da huzurla bir koltukta oturmak bile bana yabancı. Bu şartlarda ne bebeğe ne kendime bi faydam yok yani. Ayrıca 20. Hafta sonrası bebeklerin psikolojisi ve nörolojik yapısı da annenin stresinden ve hormonundan etkileniyor malesef.Doktorların bana dedikleri bu yönde. Yani siz sakin olucaksınızki çocuğunuzda sakin olabilsin.
Buradaki insanlar zaten herseyi kafasına takıyor. Bu şekilde yazmak yerine daha teselli destek verici cümleler yazarsanız sevinirim.Sonuç ta siz de bu hastalığı biliyorsunuz.Her ilacın anne karnındaki bebeğe etkisi var. Ben o yuzden gebeliğimi ilaçsız gecirdim çok zorlandım..
hepsi Allaha emanet. Hiç bişey kullanmayıp bebeği sağlıksız olan yok mu? Kimse keyfinden yapmıyor hiç bişeyi. Hiç korkma Allaha emanet edeceksin ömrü varsa her türlü yaşayacak zaten. Seni senden iyi kimse bilemez ne yaşadığını en iyi sen bilirsin kendini de düşünmek zorundasın. Ben ilkinde de kullandım bunda da kullanıyorum. Pişman değilim kullanmasam oğluma kim gelip bakacak.Hiçbir anne ilaç kullanmak istemez. Hatta ilaç kullanırken yaşadıklarımız korkularımız bize ayrı bir anksiyete yaşatıyo çoğu zaman. Ama hastalığımız bundan daha ağır şeyler yaşattığı için yemeden içmeden kesilip ne bebeği ne kendimizi besleyemediğimiz için, uyku uyuyamadığımız için ve daha hayatımızı etkileyen birçok şey olduğu için mecbur kalıyoruz.Bebeklerimiz Allah a emanet. Ben her ilacın bebeğe mutlaka zararı olduğunu düşünmek istemiyorum doğrusu. Yeterince vicdan azabım sıkıntım var çünkü bu konuda. Herkesin hastalığı ve hastalığın yaşattıkları farklıdır. Mecbur kullananlar adı üstünde mecburdur yani.Allah isterse onu çok güzel koruyor. Ben 7 haftadır ilaçsız dayanmaya çalışıyorm. Mahvoldum. 5 kilo verdim ağlamadığım gün belki an yok.Huzurla yattığım uykularım hiç yok nerdeyse. Ve evet bulantım var ama bulantıdan önce de aksiyete yüzünden yiyemedim yemek. Bişeyden zevk almak ya da gülümsemek ya da huzurla bir koltukta oturmak bile bana yabancı. Bu şartlarda ne bebeğe ne kendime bi faydam yok yani. Ayrıca 20. Hafta sonrası bebeklerin psikolojisi ve nörolojik yapısı da annenin stresinden ve hormonundan etkileniyor malesef.Doktorların bana dedikleri bu yönde. Yani siz sakin olucaksınızki çocuğunuzda sakin olabilsin.
Buradaki insanlar zaten herseyi kafasına takıyor. Bu şekilde yazmak yerine daha teselli destek verici cümleler yazarsanız sevinirim.Sonuç ta siz de bu hastalığı biliyorsunuz.
İlkinde kaçıncı haftada başladın canım? Doğuma kadar kullandın mı? Hangi ilacı kullandın?hepsi Allaha emanet. Hiç bişey kullanmayıp bebeği sağlıksız olan yok mu? Kimse keyfinden yapmıyor hiç bişeyi. Hiç korkma Allaha emanet edeceksin ömrü varsa her türlü yaşayacak zaten. Seni senden iyi kimse bilemez ne yaşadığını en iyi sen bilirsin kendini de düşünmek zorundasın. Ben ilkinde de kullandım bunda da kullanıyorum. Pişman değilim kullanmasam oğluma kim gelip bakacak.
İlkinde 13te başladım doğuma girmeden bile aldımda girdim. Lustral artı uyku için remeron Risperdal sırayla ara ara aldım. Bunda 12de başladım pax.. Alıyorum 10 mg artı atarax arada uyku için.İlkinde kaçıncı haftada başladın canım? Doğuma kadar kullandın mı? Hangi ilacı kullandın?
İlkinde 13te başladım doğuma girmeden bile aldımda girdim. Lustral artı uyku için remeron Risperdal sırayla ara ara aldım. Bunda 12de başladım pax.. Alıyorum 10 mg artı atarax arada uyku için.
İlk hamileliğim derken ilk hamileliğim kabus gibiydi kastettiğim doğumdan sonrası. Bebeğimle.Benim ilk hamileliğim de limon arkadaşın dediği gibi ilaç oldu bana. Ama şimdi tüm bilgilerim sıfırlandı. Sanki hiç geçmeyecekmiş gibi. Bu haftaya kadar iyiydim psikolojik olarak ama bugün depresyon da yokluyor yine. Zaman akmıyor sanki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?