• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

İlacı hamilelikte işe yarayan var mı hanımlar? Beni en çok korkutan durum bu. Hep 3. Aydan sonra ilaç desteği ile iyi olurum diye avunmuştum. Ama görüyorum ki ilaç çok yaramıyor yazan arkadaşlar var... aydınlatabilir misiniz çok sevgiler
İlacla hamileligi iyi gecirenler var canim tabi 100de 100 degil hamilelik hormonlarindan kaynakli

İlacla hamileligi iyi gecirenler var canim tabi 100de 100 degil hamilelik hormonlarindan kaynakli
Tamamen iyi mükemmel olmayı inanın beklemiyorum. Sadece birazcık daha istikrarlı, rahat geçse ona razıyım. Azıcık iyi olduğum her an şükrediyorum. İnşallah işe yarar:( çok sağolun

Tamamen iyi mükemmel olmayı inanın beklemiyorum. Sadece birazcık daha istikrarlı, rahat geçse ona razıyım. Azıcık iyi olduğum her an şükrediyorum. İnşallah işe yarar:KK43: çok sağolun
Ne kadar zamandır kullanıyorsun canım ben de lustrale ilk başladıgımdan çok çok kötüydüm doktorun 15 gn dayan dedi ama nerde dayanılcak gibi değildi ilk kez bir ilaç beni bu kadar delirtmişti. Sonra özel hastanede bir doktora gittim kaç gündür çekiyorsun dedi 10 gündür dedim neden daha önce gelmedin dedi bana 2 gün serum tedavisi uyuladı öyle toparladım kendimi hiç düzelemicem sandım ama eskiye göre buna şükür biraz daha bekle bakalım işe yarar inşallah olandı arttırırsın ilacını

Cipralexle hamile kaldım tabiki kadın dogumcum hemen ilacı kesmemi söyledi kestim 9 ay hicbir sorun olmadı spinal anesteziyle 2 ekimde oğlumu kucağına aldım annem siz vermişti bu defa 20 gün kalicakti eşim destek olucaktı ilkinde çok çektiğim için herşey cokgüzel gidiyor kızımı sevmemin acısını oğlumda çıkarıyor öpmeye koklamaya doyamıyordum ta ki 23 gün sonra bir gece oğlumu emzirirken bir sıkıntı oldu içimde aniden ter ter ellerim ayakalrim titriyor delirecek gibi oldum eşim uyanmış sesine sürekli allahım yardım et diyormusum sesli bir şekilde balkona çıkıyorum hava yetmiyor içeri giriyorum delirmiş gibi evin içinde dolanıyorum hemen acile gittik tabiki anksiyete dedi doktor psikiyatriye görün dedi gidemedim bebeğim çok küçüktü ilaç kullanamazdım idare etmem lazımdı 2 gün dayanamadım tekrar panik atak geçirdim yine acile yine hiçbişey yapmadan eve en son dahiliye doktoruna gittim bana paxil yazdı ilacı içiyorum içtik ce daha kötü oluyorum ne kızıma bakabiliyorum ne oğluma ne evime hep ağlıyorum hep daralıyordum eşim bıkmıştı artık kendine gel toparlaan dedikce ben daha kötü oluyordum 15 gün böyle çektim iştahım gitti bu defa kusma ve ishal başladı ilaç gün gün daha beter yapıyordu beni annemleri aradım ya gelin beni götürün ya ben ölücem artık dayanamıyorum dedim o gün geldiler 3 saatlik mesafedeyiz o gün başka bir doktora gittik paxili biraktirdi bana yan etki yapmış tekrar cipralex verdi doktor sil baştan eşim e dedim ilaç bunyeme alışasıya kadar ben annemlerle gidicem kızım anasını ya gidiyordu onu okuldan uzaklastiricaktim ama ben iyi olmazsam o daha kötü olucaktı bugün 3 hafta oluyor ilaca başlayalı evet doktora gittiğim gün e göre iyiyim ama tam daha ilaç etkisini gostermis degil hala ic sikintim geliyor geçicek diyorum çocukların için dayan diyorum halen annemdeyim annem ben iyiyim artık evime gitmek istiyorum diyesiye kadar yollamam diyor kızım oğlum ben annemde eşim evimizde iyi olacağım sıkıntısız kaygısız panik ataksız anksiyetsiz depresyonsuz günü bekliyoruz Allahın izniyle hepinize sevgiler inşallah hepimiz atlaticaz bugünleri
Bu durumu doktoruna konuş canım hamilelikte yok rahat bir tedavi uygularlar inşallah düzene girersin Rabbim yardımcın olsun

gecmis olsun canim hepimiz benzer seyler yasadik yasiyoruz bende emziriyorum ilac almamaya direniyorum bigun iyiyim bigun kotu sen ne dusunuyosunda anksiyete yasiyosun neyden korkuyosun
Öncesinde ölüm yükseklik kapalı alanda uzun süre duramama araba hızlı gittiği zaman aşırı terleme çok kez dolmuştan indiğimi bilirim fenalaşıp. 3 kattan yüksek binada oturan arkadaşlarıma oturmaya gidemez gidersem otururken ter basar basım döner hep huzursuz olurdum en son eşime dedim ben psikiyatriye gidicem hayır dedi kendin aşabilirsin olmuyodu aile hekimine gittim tek tek anlattım cipralex yazdı bana 6 ayda gerçekten bitmişti herşey ailem sasiriyodu balkonda aşağıya bakmama arabada tatile giderken eşim e hiç yavaş yavaş dememeye başladım dolmuşa bindim fenalık basmıyor atmıyorum kendimi gideceğim yere kadar oturuyodum çok dua ettim ama Allahım ilacın şifasını verecekte sensin diye diye 1.5 yıl herşey muhteşemdi bir hamile kaldım ilacı bıraktım herşey hortladi

Ne kadar zamandır kullanıyorsun canım ben de lustrale ilk başladıgımdan çok çok kötüydüm doktorun 15 gn dayan dedi ama nerde dayanılcak gibi değildi ilk kez bir ilaç beni bu kadar delirtmişti. Sonra özel hastanede bir doktora gittim kaç gündür çekiyorsun dedi 10 gündür dedim neden daha önce gelmedin dedi bana 2 gün serum tedavisi uyuladı öyle toparladım kendimi hiç düzelemicem sandım ama eskiye göre buna şükür biraz daha bekle bakalım işe yarar inşallah olandı arttırırsın ilacını
3 ay ara verdikten sonra 1 haftadır kullanıyorum, yakın arkadaşlarımdan biri yeni başlama tepkimeleri olduğunu tam doz alınca iyi olacağımı söyleyerek telkin ediyor. sizler de alışma dönemi geçtikten sonra çok daha iyi olduk yazınca çok umutlanıyorum. Gerçekten iyi olmak istiyorum çünkü. Biraz iyi hissedince kendimi hemen neşeleniyorum, hayata sarılıyorum. ama işte çeken bilir, kötü olunan zamanlarda bir dipsiz kuyudayım...

3 ay ara verdikten sonra 1 haftadır kullanıyorum, yakın arkadaşlarımdan biri yeni başlama tepkimeleri olduğunu tam doz alınca iyi olacağımı söyleyerek telkin ediyor. sizler de alışma dönemi geçtikten sonra çok daha iyi olduk yazınca çok umutlanıyorum. Gerçekten iyi olmak istiyorum çünkü. Biraz iyi hissedince kendimi hemen neşeleniyorum, hayata sarılıyorum. ama işte çeken bilir, kötü olunan zamanlarda bir dipsiz kuyudayım...
Bırakıp tekrar başlamak çok zor oluyor çok pişmanım hamilelikte icmedigim birden kestigim için sen hangi ilacı kullanıyorsun şikayetin neydi

Bırakıp tekrar başlamak çok zor oluyor çok pişmanım hamilelikte icmedigim birden kestigim için sen hangi ilacı kullanıyorsun şikayetin neydi
Paxil kullanıyordum. Zaten bırakmak çok zordu. Şimdi başlangıç daha da zor. Ve ilginç bir şekilde kendimi hamilelik hormonları yüzünden ilaç işe yaramayacak düşüncesinden kurtaramıyorum. Tam doz almıyorum şu an. Alabilirsin diyor doktorum. Korkuyorum hem işe yaramaz hem bebeğe dokunur diye. Kafam çok karışık. Şikayetim panik atak ve anksiyeteydi. hala öyle. Önceleri hamilelik düşüncesinden bile deli gibi korkuyordum. Bebeğin kımıldayacak olmasından, karnımın büyüyecek olmasından... şimdi bu düşüncelere alıştım. Ama ya hiç iyi olamazsam, delirirsem, işe gidemezsem korkusu ile cebelleşiyorum. Tam doza yükselsem mi bilemiyorum. İşe yarar mı:(

Paxil kullanıyordum. Zaten bırakmak çok zordu. Şimdi başlangıç daha da zor. Ve ilginç bir şekilde kendimi hamilelik hormonları yüzünden ilaç işe yaramayacak düşüncesinden kurtaramıyorum. Tam doz almıyorum şu an. Alabilirsin diyor doktorum. Korkuyorum hem işe yaramaz hem bebeğe dokunur diye. Kafam çok karışık. Şikayetim panik atak ve anksiyeteydi. hala öyle. Önceleri hamilelik düşüncesinden bile deli gibi korkuyordum. Bebeğin kımıldayacak olmasından, karnımın büyüyecek olmasından... şimdi bu düşüncelere alıştım. Ama ya hiç iyi olamazsam, delirirsem, işe gidemezsem korkusu ile cebelleşiyorum. Tam doza yükselsem mi bilemiyorum. İşe yarar mı:KK43:

Hamilelikte genelde paxil vermiyorlar ama miş. Çünkü ben de normalde çok uzun bir süredir paxil kullanıyorum ama onu yazmıyor doktor lustral yazdı ama henüz etkisini göremedim. Bu arada korkularımız çok benziyor. Şu an herne kadar böyle hissetsekte bildiğim tek şey bu korkularımız olmayacak ve iyi olacağız. Hamilelilte herşeyi iki kat fazla yaşıyoruz doktor öyle demişti bana. İlaç etkisini gösterdikçe rahatlamaya başlayacağız yavaş yavaş normal hayatımıza döneceğiz.

Hamilelikte genelde paxil vermiyorlar ama miş. Çünkü ben de normalde çok uzun bir süredir paxil kullanıyorum ama onu yazmıyor doktor lustral yazdı ama henüz etkisini göremedim. Bu arada korkularımız çok benziyor. Şu an herne kadar böyle hissetsekte bildiğim tek şey bu korkularımız olmayacak ve iyi olacağız. Hamilelilte herşeyi iki kat fazla yaşıyoruz doktor öyle demişti bana. İlaç etkisini gösterdikçe rahatlamaya başlayacağız yavaş yavaş normal hayatımıza döneceğiz.
Evet paxil vermeyen hekim de çok. Ama klinik olarak ilk trimesterde düşük yapma riski olduğu için vermiyorlar. İkinci trimester güvenli sular diyor doktorum. Son ay yine geri çekeceğiz diyor. Bu gidiş size katılıyorum kesinlikle hormonlarla ilgili, bir türlü stabil kalamadım ben de. Çok iyi olduğum günlerim oldu ama dönüşü de bir o kadar şiddetli oldu. İnşallah dediğiniz gibi alışırız ilaca ve tedavi başlar. Siz kaçıncı haftadasınız ve ne kadar zamandır kullanıyorsunuz ilaç?

Paxil kullanıyordum. Zaten bırakmak çok zordu. Şimdi başlangıç daha da zor. Ve ilginç bir şekilde kendimi hamilelik hormonları yüzünden ilaç işe yaramayacak düşüncesinden kurtaramıyorum. Tam doz almıyorum şu an. Alabilirsin diyor doktorum. Korkuyorum hem işe yaramaz hem bebeğe dokunur diye. Kafam çok karışık. Şikayetim panik atak ve anksiyeteydi. hala öyle. Önceleri hamilelik düşüncesinden bile deli gibi korkuyordum. Bebeğin kımıldayacak olmasından, karnımın büyüyecek olmasından... şimdi bu düşüncelere alıştım. Ama ya hiç iyi olamazsam, delirirsem, işe gidemezsem korkusu ile cebelleşiyorum. Tam doza yükselsem mi bilemiyorum. İşe yarar mı:KK43:
Yarar canım neden yaramasın çok umutsuzluğa kapılma devam et pes etme herşey yoluna girecek inşallah

Bu cümleyi kurabileceğimi tahmin etmezdim ama inan ilaç ise yarıyor tam 1 ay öncesi deliricem coxujlarim harap olucak herkes bi doğum yaptı kafayı kırdı diyecek diye kuruyodumda kuruyodum eşimden soğuyorum diyip kendi kendime kaygılanıyodum hepsi beynimizin bize bir oyunu nasıl diyosun bak kipirdamisindan korkuyodum artık alıştım bi bakicaksinki delirmemişsin herkesin imrendiği bir anne olmuşsun inan bana gelgitler oluyor olmuyor değil ama kendimizi sakinleştiren olan yine kendimiziz ilaç buna yardım edicek

Siz ne kadardır kullaniyosunuz lustrali.Lustral paxil paxera etkisini biraz daha geç gösteriyor ama ise yarıyor bende yan etki yaptı paxil 23 gün kullandım cipralexe geçti doktorum reflum var onu arttırdı paxil tam alisiyodu vücudum bu defa cipralexle sil baştan yaptık 3 hafta oldu bugün önümüzdeki haftalarda daha iyi olacağıma inanıyorum

Doktorun tam doza geç diyosa geç hiç korkma dünde yazmıştım keşke hamilelikte hiç kesmeseydim ilacımı doğum sonrası depresyonu ağır geçti siz en azından hamilelikte ilaca alışma süresini atlayıp lohusalık ve sonrasını çok rahat gecireceksiniz

Siz ne kadardır kullaniyosunuz lustrali.Lustral paxil paxera etkisini biraz daha geç gösteriyor ama ise yarıyor bende yan etki yaptı paxil 23 gün kullandım cipralexe geçti doktorum reflum var onu arttırdı paxil tam alisiyodu vücudum bu defa cipralexle sil baştan yaptık 3 hafta oldu bugün önümüzdeki haftalarda daha iyi olacağıma inanıyorum
Ben 15 gündür kullanıyorum ama gözle görülür bi etkisi yok bence. Hep kendimi denetliyorum ve durumumu düşünüyorum çıkamıyorum bu ruh halinden. Ha bir de baş ağrılarım var.

Ben 15 gündür kullanıyorum ama gözle görülür bi etkisi yok bence. Hep kendimi denetliyorum ve durumumu düşünüyorum çıkamıyorum bu ruh halinden. Ha bir de baş ağrılarım var.
3 haftadan sonra daha iyi olursun bende öyleydim başının tepesi sürekli ağrıyordu düşünmekten bu hafta baş ağrılarım tamamen bitti

Back