Merhaba arkadaşlar uzun zamandır bu forumu takip ediyorum ve yazılanların çoğunu okuyorum. Ben de bir çoğunuz gibi çok zor günler geçiriyorum. 33 haftalık hamileyim ve yaklaşık 1 aydır anksiyete ve panik atak ile mücadele ediyorum. 10 yıldır da bu hastalıkla yaşıyorum. Tabiki ilaç kullanarak çoğunlukla paxil kullandım ve hayatımı normal bir şekilde sürdürdüm. Bebek düşünmeye başlayınca cipralex e geçtim o da bi şekilde yetiyordu. İki olumsuz tüp bebek deneyiminden sonra kendiliğinden hamile kaldım. 11. Haftaya kadar cipralex kullandım ve birden bire kestim. İlk 1 ay baş ağrısı oldu sonra ablam çok ciddi ameliyatlar oldu ölümden döndü bu esnada 1 çocuğu oldu ve çocuğa 1 ay ben baktım. Çok güçlü hissediyordum kendimi ama aslında bir o kadarda korkmuştum. Herşey rayına oturmuş kendi çocuğumla ilgilenme vakti geldiğinde asıl kabuslar baş göstermeye başladı. Başım ağrıdı gittim mr çektirdim en ufak bi kan değerim farklı çıksa en kötü hastalıkları düşündüm. Böyle düşüne düşüne biricik hastalığım panik atağım birden bire geliverdi. İlk başlarda unutmaya çalıştım işime devam etmek için uğraştım ama gittikçe artıyordu. Ne yapsam kafamda dönen olumsuz duygu ve düşüncelerden kurtulamadım. İnternette ne varsa okuyorum ilaç kullanmamam gerektiğini bilmek beni daha da çıldırtıyordu. Kafamda hep şu soru ben napıcam. Ya hiç iyileşemezsem. Eşim hep yanımda, yardım etmeye çalışıyor ama içimde kopan fırtınalar bir türlü dinmiyordu. 2 hafta direndim sonra baktım olmuyor memleketime annem ve ablamın yanına geldim ilaca bailamaya da karar verdim. Durumu biraz olsun kabullenmiştim ama içimdeki beni yiyip bitiren düşünceler hiç geçmiyordu. Anksiyete ve bunun yarattığı çaresizlik beni çok mutsuz ediyordu. Bu arada fiziksel aktiviteletrim iyice azaldı zevk aldığım hiçbişeyden zevk alamıyor yemek dahi zar zor yiyorum. Çok şeye sahibim mutlu olmak için o kadar çok nedenim var ki ama ben çocuğum için heyecanlanamıyorum bile ona bakabilecekmiyim diye korkuyorum.
Yaklaşık 2 haftadır lustral 50mg kullanıyorum büyük bi umutla etki etmesini bekliyorum. Dün bir panik atak geçirdim ve umutlarım yerle bir oldu tam daha iyiyim derken gerilemiş gibiyim. Bir gün iyi olucam bu yaşadıklarımı unutucam ama yine ilaçla. O günü tekrar hayatın akışına kendimi bıraktığım günü özlemle bekliyorum.
Burada benim gibi hisseden arkadaşları çok iyi anlıyorum ve hepize Allah şifa versin diyorum...
Yaklaşık 2 haftadır lustral 50mg kullanıyorum büyük bi umutla etki etmesini bekliyorum. Dün bir panik atak geçirdim ve umutlarım yerle bir oldu tam daha iyiyim derken gerilemiş gibiyim. Bir gün iyi olucam bu yaşadıklarımı unutucam ama yine ilaçla. O günü tekrar hayatın akışına kendimi bıraktığım günü özlemle bekliyorum.
Burada benim gibi hisseden arkadaşları çok iyi anlıyorum ve hepize Allah şifa versin diyorum...