• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Eddai Eddai Busraada18 Busraada18 cok teşekkür ederim kızlar inşaallah dediginiz gibi olur dua edelim birbirimize şimdiden korktum hadi hayırlısı , yine diyorum beni tek bunaltan bebeği hissetme psikolojisi o olmasa sadece karnım büyüse düşüncesi olsa bu kadar korkmazdım heralde ama işte hissedince ne olcak ondan korkuyorum rabbim yardimcimiz olsun ama çok istiyorum bebegimin olmasını ;)

Eddai Eddai Busraada18 Busraada18 cok teşekkür ederim kızlar inşaallah dediginiz gibi olur dua edelim birbirimize şimdiden korktum hadi hayırlısı , yine diyorum beni tek bunaltan bebeği hissetme psikolojisi o olmasa sadece karnım büyüse düşüncesi olsa bu kadar korkmazdım heralde ama işte hissedince ne olcak ondan korkuyorum rabbim yardimcimiz olsun ama çok istiyorum bebegimin olmasını :KK66:
Emin ol hareket ettiginde degil etmediginde korkcaksin canim

İnş beni hamilelik çok bunaltıyor farkındayım sanki doğunca herşey bitçek diyorum bazen ya daha kötü olursam çocuğa bişey olduysa bu vicdan azabıyla nasıl yaşarım doğum yaklaştıkça bundan korkuyorum
Bende bunu soruyordum hep doktora benim stresimden bisey olur mu diyo carpintimdan,korkularimdan falan bisey olmaz o takilir içerde derdi:)bizde boyle olmak istemezdik elimizde olan bisey degil bende isteyerek hamile kaldim,hamilelik bana iyi gelcek diye dusunup istedim ama hamile kaldigimi ogrenince sanki o dusunceler bana ait degildi korkulara büründüm hamilelikte bunlari yasiycagimi bilseydim kesinlikle dusunmezdim ama bikere oldu keske ölse diye cok agladim dayanamiyorum diye cok buhran gecirdim icimde hic sevgi yoktu korku ve kaygi vardi simdi yanimda uyuyo yuzune bakinca vicdan azabi cekiyorum keske bukadar korkmasaydim kaygilanmasaydim diye hatta bazen diyorum benim hamilelikteyken hissettiklerimi hissettiyae beni ilerde sevmezse diye,karnimdayken hic bisey hissetmiyodum simdi o kadar cok seviyorum ki tarifi yok hep sey diyodum dogsun emzirmem ilaca baslarim diye suanda gönllum razi gelmiyor cok sukur Allahta yardim ediyor iyiyim gittigi yere kadar dayancam belkide dahada iyi olup hic gerek duymiycam sevemem diye hic korkmayin sizin önunuze geciyor

Nasilsiniz kizlar nasil gidiyor bu ilavlari aldigim halde neden tam anlamiya rahatlayamoyorum bu gun yine tedorginim cok esimde bunaldi artik diyiyorum s]ikintim var diye ah su ani yasauabilmeyi bi ohrensem yoruldum arrik kafam hep dolu ama sacma seylerle hayirlisi ile bi dogursak saglikl li sihhatli

Teşekkürler bi bakalım . Hiç araştırdınız mı?[/QUOTE formda ofelya cabral diye arattım birkaç kişi gitmiş özelden görüştüm fayda sağladığını belirttiler ama yüzde kaç oranında bilmiyorum... Ben panik atak geçirmiyorum elhamdülillah ama yetiştirmeden kaynaklı kaygılı yapım var... Ankaradayım ofelya hanım ben farklı şehirdeyim çok kararsız kaldım gidip gitmemekte

Zenits sen nasılsın yurtdışında ilaç kullanımı çokmuş sende söylüyorsun nasıl çocukları bişey duyarsan buraya yaz olur mu içim daraldıkça onları okuyorum bi nebze rahatlıyorum
Bir gün çok dipteyim diğer gün biraz daha iyi yani dengesiz.ya evet mesrla zanaxla çok geçiren var.antidepresanın yanında .birde emzirende var.

slm Zeniths Zeniths .işin aslı ben hamileliğimin 13.haftasında ilaca başlamıştım ve doğuma kadar kullandığım halde ilaç anksiyetemi kestiği halde panik atağımı ve depresyonumu geriletmedi, doğurayım diye gün saat saydım resmen. ilaçların etki etmeme sebebi yükselen hormonlarımızın buna müsaade etmemesi tabi birde normal insanı bile tedirgin eden BELİRSİZLİK. Yani öyle yada böyle sürünerek, canımdan can giderek doğuma kadar hayatta kalabildim. doğum sonrası ferahlığı oluyor, hormonlar düşüyor veee şimdikinden daha iyi hale geliyorsunuz bu kesin.sana tavsiyem çevren hep kalabalık olsun,çok yalnız kalma,ben sırf çevrem dolu diye kendimi salamıyordum, çıldırma korkusu yaşıyordum ama etrafımda insan olduğu için kendimi frenliyordum. çevre, kalabalık bi nevi sibop görevi alıyo bu hastalıkta. bir de doğum sonrası herşeyin düzeleceği konusunda kendini sürekli telkin et. benimle aynı şeyleri yaşayan kişiler doğurmuş, iyiler hatta ilacı bırakan bile var deyip umudunu içinde eksiltme.
Tavsiyelerin için çok sağol çok güzel özetlemişsin durumları.ben çok yalnız kaldım o çok tetikledi zaten ülke değiştirdik aynı anda .ama İstanbula gelip kalabalıkta olunca azalıyor dediğin gibi.doğumdan sonrada çoğu kişinin geçmiş defiğin gibi

Ay inşaallah canım ya bide senin hemen mi sıkıntı bunalma falan başladı yoksa belirli bir aydan sonrami
e vet canim ben genel olarak hamilelikten korktum bence senin daha iyi geccek cunku benim hastane doktor fobimde vardi sogum korkum vs sende onlar yok cok daha rahat gecer

Bir gün çok dipteyim diğer gün biraz daha iyi yani dengesiz.ya evet mesrla zanaxla çok geçiren var.antidepresanın yanında .birde emzirende var.
Benim ataklarım hala bitmedi depresyon fazla kalmadı o yüzden ativan içiyorum ama çeyrek yarınında yarısı onunla idare etmeye çalışıyorum dün kontrole gittik herşey yolundaydı Allah’a şükür son 7 haftam kaldı inş daha iyi oluruz. Zanax daha ağır bi ilaç diye biliyorum o yüzden duydukça böyle içenleri bi nebze rahatlıyorum

Benim ataklarım hala bitmedi depresyon fazla kalmadı o yüzden ativan içiyorum ama çeyrek yarınında yarısı onunla idare etmeye çalışıyorum dün kontrole gittik herşey yolundaydı Allah’a şükür son 7 haftam kaldı inş daha iyi oluruz. Zanax daha ağır bi ilaç diye biliyorum o yüzden duydukça böyle içenleri bi nebze rahatlıyorum
Bi gün iyi bi gün kötü bendede bu durum var tabi herşeyide hastalığa bağlamamk gerekiyor hamilelik de var sonuçta

Ben çok iyi değilim ama hep aynıda değil.Elif şafağın siyah süt kitapına başkadım.tavsiye ederim okuyacak enerjinz ve motivasyonunuz olduğu zaman hamilelik ve lohusalık depresyonu yaşamış kendisi onu anlatıyor.
Tevafuk oldu kaç gündür bu kitap çıkıyor karşıma hiç neden bahsettiğin bakmadan geçiyordum. Okuyacağım inşaallh.

e vet canim ben genel olarak hamilelikten korktum bence senin daha iyi geccek cunku benim hastane doktor fobimde vardi sogum korkum vs sende onlar yok cok daha rahat gecer
Yaa inşaallah dediğin gibi olur ama benim müthiş derecede hamilelik korkum var ama şuan bişey hissetmiyorum birkaç gündür çok uyuyorum kalkamıyorum resmen benim gözümü korkutan son 3, 4 ay kötü olursam ne yaparım diye ama düşünmek o istemiyorum o şekilde geçiştirmeye çalışıyorum

Çok doğru hamilelik semptomlarını unutuyoruz.onlarıda bu rahatsızlıktan zannediyoruz
Aynen mesela ben hala istifra ediyorum midem bulanıyor ama bazen hastalığa bağlıyorum sonra hamileyim ondan oluyor diye idare ediyorum

Back