• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Anksiyete ve değresyon teşhisi koydu bana doktor . Bazen bütün vücudum yanıyo gibi uyuşuyo .sendede oluyomuydu insan geçiceğine inanmıyor

benim daha 2 ay olmadı başlayalı

nasılsın biraz daha iyimisin?ilk başlarda bana olanlarda böyleydi aynısı
ben ilac kullanmadigim icin hamileligi hep kotu gecirdim canim dakika saydim bitae diye nezaman dogurdum ozman rahatladim simdjde tam duzelemedim diye ara ara basladi yine anksite idare ediyorum gecicek diye telkin ediyirum neler gecti buda gececek diyorum

ben ilac kullanmadigim icin hamileligi hep kotu gecirdim canim dakika saydim bitae diye nezaman dogurdum ozman rahatladim simdjde tam duzelemedim diye ara ara basladi yine anksite idare ediyorum gecicek diye telkin ediyirum neler gecti buda gececek diyorum
Büşra gerçekten mücadeleci bir yapın var bence birde pozitifsin bu bir rahatsızlık gerçekten, normalde bende çok pozitif ve neşeliyim ama bu endişe hali yoğunlaşınca hiç alakasız depresif hiç bir şey istemeyen bi insan oluyorum .beyin kimyasıyla ilgiliymiş . Bunu biliyoruz mantıken ama önünede geçemiyoruz çok ilginç yaa
Resmen acı çektiriyor. Ama ne mücadele verdin ve bebeğini aldın kucağına :)
Emzirme işi ve uyku durumun nasıl?

Büşra gerçekten mücadeleci bir yapın var bence birde pozitifsin bu bir rahatsızlık gerçekten, normalde bende çok pozitif ve neşeliyim ama bu endişe hali yoğunlaşınca hiç alakasız depresif hiç bir şey istemeyen bi insan oluyorum .beyin kimyasıyla ilgiliymiş . Bunu biliyoruz mantıken ama önünede geçemiyoruz çok ilginç yaa
Resmen acı çektiriyor. Ama ne mücadele verdin ve bebeğini aldın kucağına :)
Emzirme işi ve uyku durumun nasıl?
Ay tesekkur ederim ama hergun agladim etrafimi cok zorladim belki ilac kullansam daha iyiydi canim bilmiyorum ki ,suanda tek tesellim neler gecti buda gececek:halay:bebegim bazen cok sakin bazen cok gazli geceleri zor oluyor ,cok agladigi zamanlar oluyo fenalik geliyo ozaman,1bucuk 2 saatte bir kendisi uyaniyo emzir alt degistr tekrr uykuya dalmak derken biraz yorucu bazen cok daraliyom annem olmasa yapamazdim cunku buyuk sabir gerekiyo bebek bakmak esim yogun calistigi icin cok yardim edemiyor ilk 3aydan sonra rahatliycaksin diyolar dogumdan.sonra yaninizda kalcak biri varsa daha kolay yinede sevgisi herseyi yaptiriyor dayaniyosun

Ay tesekkur ederim ama hergun agladim etrafimi cok zorladim belki ilac kullansam daha iyiydi canim bilmiyorum ki ,suanda tek tesellim neler gecti buda gececek:halay:bebegim bazen cok sakin bazen cok gazli geceleri zor oluyor ,cok agladigi zamanlar oluyo fenalik geliyo ozaman,1bucuk 2 saatte bir kendisi uyaniyo emzir alt degistr tekrr uykuya dalmak derken biraz yorucu bazen cok daraliyom annem olmasa yapamazdim cunku buyuk sabir gerekiyo bebek bakmak esim yogun calistigi icin cok yardim edemiyor ilk 3aydan sonra rahatliycaksin diyolar dogumdan.sonra yaninizda kalcak biri varsa daha kolay yinede sevgisi herseyi yaptiriyor dayaniyosun
Bu durumdayken anlamıyoruz tabi ama dbebek doğduktan ve bağ kurduktan spnra birşeyler değişiyor sanırım kimisi hamileliğini çok iyi geçiriyor doğumdan sonra depresyona giriyo , kimisi bizim gibi hamilelik çok zor geçiyo doğumdan sonra hastalanıyo bakalım.ama iyileşincede yazalım burayı bırakmayalım iyileşenler çok girmiyo sonra ams insan iyileşenleti dinleyince çok umutlanıyo

Na
Merhaba,
Ben yıllardır anksiyete ile mücadele ediyorum. uzun yıllar ilaç tedavileri gördüm ara ara yoklasada iyi gidiyordum. taki evlenene kadar. evlendikten bir kaç ay sonra yemek yapmak ev geçindirmek ay sonunu getirmek gibi kaygılar beni tekrar şiddetli anksiyete krizlerine sürükledi. Bunları bir şekilde atlattım ve ilacı bırakacak cesareti buldum. İlacı bıraktım ve çocuk yapmaya karar verdik. Herşey yolundayken korunmayı bıraktıktan bir kaç gün sonra ya hamile kalırsam korkusu başladı bakamam besleyemem yeterli bir anne olamam sıkıntı çekeriz.tekrar endişe kaygı kalp çarpıntısı bulantı titreme başladı.Test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim öğrenince korktuğum gibi olmadı ve anksiyetem geçti. ama sadece bir kaç gün. şu anda bir çıkmazın içindeyim kallbim deli gibi çarpıyor uyuyamırum titriyorum midem bulanıyor ne olduğunu bile bilmediğim bir şeyden sürekli korkuyorum. kalbimin orta yerine çökmüş bir korku hissi bazen kabime bir bıçak saplayıp bundan kurtulmak istiyorum ama bunu asla yapamam. çıkmazdayım ve aynı zamanda bu durumum bebeğe zarar verir diye de korkuyorum. psikologa başladım ama daha yeni inşallah kurtulurum.Şu an 4 haftalığım ama hiç sevinemedim bile dün ultrasonda göründü ama ben o kadar kötüydüm ki bir şey hissedemedim. Benim durumumda olanlarınız varsa bu durumu nasıl atlattınız hamilelğiniz nasıl geçti benimle paylaşırmısınız?
nasıl gidiyor gözde ,dokyora gittin mi?

Na

nasıl gidiyor gözde ,dokyora gittin mi?
Merhaba pek iyi sayılmam tam iyi olcak gibi oluyorum tekrar başlıyor. Geçen gün çık rahatsızlandım psikiyatriye gittim bitkiel ilaçlar yazdı saftnight ve newsame diye ama doğum doktoru tabsiye tmedi. İkaçsız idare ediyorum ama çok depresigim mutsuzum vr çocugu sevemicem endişesi devam ediyor. İnşirah suresini okuyorum sürekli rahatlamak için anlamını okumanızı tavsiye ederim. Bide candan erçeyinin bir şarkısı var mrlrk diyr onu dinleyip öyle olacağını umut ediyorum. Eşim ve ailrm çok üzgün brnim yüzümdrn onada ayrı kafayı takıyorum. Doktoruma benşm gşbi hastanız varmıyı nasıl geçiyo hamilelik dedim baya zor dedi sağolsun. Allahtan yardım istiyorum başkada yapcak birşeyim yok. Birde burayı takip edip güzel şeyler okumayı umut ediyorum

Anksiyete ve değresyon teşhisi koydu bana doktor . Bazen bütün vücudum yanıyo gibi uyuşuyo .sendede oluyomuydu insan geçiceğine inanmıyor

Senin nasıl geçti nasıl atlattın

Senin nasıl geçti nasıl atlattın
Canım ben tam atlatamadım bazen çok çok kötüyüm dünya durmuş gibi , bazen kötüden iyiyim yani tam iyilşmenyok zaten bu sıkıntılar başlayalı 2 ay oluyor .ilaç içiyorm ama etki etmedi henüz hamileliğimin ikinci ayında başladı. Hormonlarla beraber iyileşme geç oluyor sanki bakalım tavsiyelerin için saol candan erçetinin hangi şarkısı dedin?

Canım ben tam atlatamadım bazen çok çok kötüyüm dünya durmuş gibi , bazen kötüden iyiyim yani tam iyilşmenyok zaten bu sıkıntılar başlayalı 2 ay oluyor .ilaç içiyorm ama etki etmedi henüz hamileliğimin ikinci ayında başladı. Hormonlarla beraber iyileşme geç oluyor sanki bakalım tavsiyelerin için saol candan erçetinin hangi şarkısı dedin?
Şarkının adı melek. Çok güzel motive ediyor.

Merhaba pek iyi sayılmam tam iyi olcak gibi oluyorum tekrar başlıyor. Geçen gün çık rahatsızlandım psikiyatriye gittim bitkiel ilaçlar yazdı saftnight ve newsame diye ama doğum doktoru tabsiye tmedi. İkaçsız idare ediyorum ama çok depresigim mutsuzum vr çocugu sevemicem endişesi devam ediyor. İnşirah suresini okuyorum sürekli rahatlamak için anlamını okumanızı tavsiye ederim. Bide candan erçeyinin bir şarkısı var mrlrk diyr onu dinleyip öyle olacağını umut ediyorum. Eşim ve ailrm çok üzgün brnim yüzümdrn onada ayrı kafayı takıyorum. Doktoruma benşm gşbi hastanız varmıyı nasıl geçiyo hamilelik dedim baya zor dedi sağolsun. Allahtan yardım istiyorum başkada yapcak birşeyim yok. Birde burayı takip edip güzel şeyler okumayı umut ediyorum
slm gözdecim. bak bu forumun 2,5 yıl öncesi müdavimlerindendim. seninle yaklaşık aynı şeyleri yaşamıştım. doğum sonrası yükün stresin korkuların geçecek. bebeği sevmeme gibi bir durum olmuyor zaten. aşık oluyorsun resmen.kaldıki benim kızım 5 aylık olana kadar kolikti, hastalığımı falan unutmuş onun derdine düşmüştüm. kızım büyüdü,ben yıllarca kullandığım ilaçlara hamileyken de emzirirken de devam ettim.şimdi 2. ye hamileyim. 7 haftalıkken ilacı kestim ve şu ana kadar mucizevi bir şekilde anksiyetem depresyonum tekrarlamadı. inş diyorum kurtuldum bu hastalıktan. demem o ki umudunu yitirme. bak senin şuanda geçtiğin yollardan geçenler olmuş ve yaşıyorlar, şimdikinden daha iyi durumda çoğu. belirsizlik korkutuyor evet ama geçiyor rahat ol lütfen.

slm gözdecim. bak bu forumun 2,5 yıl öncesi müdavimlerindendim. seninle yaklaşık aynı şeyleri yaşamıştım. doğum sonrası yükün stresin korkuların geçecek. bebeği sevmeme gibi bir durum olmuyor zaten. aşık oluyorsun resmen.kaldıki benim kızım 5 aylık olana kadar kolikti, hastalığımı falan unutmuş onun derdine düşmüştüm. kızım büyüdü,ben yıllarca kullandığım ilaçlara hamileyken de emzirirken de devam ettim.şimdi 2. ye hamileyim. 7 haftalıkken ilacı kestim ve şu ana kadar mucizevi bir şekilde anksiyetem depresyonum tekrarlamadı. inş diyorum kurtuldum bu hastalıktan. demem o ki umudunu yitirme. bak senin şuanda geçtiğin yollardan geçenler olmuş ve yaşıyorlar, şimdikinden daha iyi durumda çoğu. belirsizlik korkutuyor evet ama geçiyor rahat ol lütfen.
çıkmazdayım gerçekten. dualar okuyorum bekliyorum sabretmeye çalışıyorum geçmiyor kalan 8 ayda böyle mi geçicek diyorum kendi kendime hep daralıyorum. kendimi bildim bileli anne olma hayali kuran ben, başkalarının bebeklerine bile tapan ben, herkesin ne kadar anaçsın senden harika anne olur dedikjleri ben şimdi kendi bebeğimi hissedemiyorum. Kendime gıcık oluyorum böyle olduğum için bu dünyada benim başımın tek belası kendimim gerçekten. iyice kapandım konuşmuyorum ve olabildiğince az hareket ediyorum. eşim benimle sohbet etmeye çalışıyo cevap dahi vermiyorum sürekli yatıyorum. işyerinde insanlar benimle konuşmasın diye uzak duruyorum ya da konuşmalarını bitirsinler diye başka taraflara bakıyorum. yemek yapamıyorum banyo yapmak istemiyorum. ansiyeteyle birlikte birde depresyon başladı sanki.dua ediyorum. burada atlatanlar bana umut oluyor. sende tecrübelerini paylaştığın için teşekkür ederim canım benim inşallah senin gibi atlatırım bende.

Nurok bende çok kötü oluyorum ama kendimi tutuyorum hastanelik olmamak için , eşim beni bırakır diye korkuyorum . Tutuyorum kendimi ama çok zor ilaç fayda etmedi birbuçuk ay oldu kullanmaya başlayalı.sana ne kadarda faydalı oldu?

Bide şuan hormonlarında çok etkisi var dedi baktın düzelmedin Doğumdan sonra daha sıkı bir tedaviyle hallederiz dedi. Ben iki tane Prof. Çıktım görseniz o kadar normal bakıyorlar ki bnm durumuma herkesin hayatında bi dönem başlaması var bide bitmesi bu kadar kolay dedi. Bide en son gittiğim doktor yılın ödülünü almış bi doktor araştırmaları varmış beni görünce Allah Allah yaptı bende korktum kötü bişey dicek diye enteresan bi şekilde karşılıyoruz artık son dönemde hamilelerde en yaygın en çok görülen hastalık dedi şuan senin gibi bir sürü hastam var dedi
N nurok34 @Li-moon @busraada ,,,kızlar ya inşaallah sizler gibi hissederim bende ilk defa kendim gibi düşünenleri görüyorum normalde bu düşünceler o kadar saçma geliyor ki kimseyle paylaşamıyorum bile iyiki varsınız N nurok34 sen neden ilaç kullandın canım iyi oluyormuydun
eskileri okuyordumda şimdi nadıl oldun?

Kızlar ben baya kötüleştim tek bir atak olmuyor bende sürekli anksiyete var bitmeyen vücudum yanıyor yerimde duramıyorum.canım hiçbirşey yapmak istemiyor.ilaç fayda ediyo sandım ama etmiyor sanki şehir dışında yalnızda kaldım .yakınlarım şstanbulda çok çıkmazdayım.ölmek kurtuluş gibi ama bunu yazarken bile çok üzülüyorum.yapamam böyle birşey ama yapıcak duruma gelirmiyim kontrolü kaybedermiyim diye korkuyorum.lütfen yardım edin bana nasıl bir illet bu

Bu durumda olup iyileşence eski haline şaşıran oldumu ? Çünkü çok yoğun birşey geçmiyor:((((bebekle bağım hiç yok hamile olduğumu unutuyorum

Bu durumda olup iyileşence eski haline şaşıran oldumu ? Çünkü çok yoğun birşey geçmiyor:KK43:(((bebekle bağım hiç yok hamile olduğumu unutuyorum
canım bende initihar etmek istemiyorum ama hep bir gün dayanamayıp intihar ederim korkum var. bende bebekle bağ kuramadım onu dert ediyorum şu anda da. Arkadaşlarım kalbi atsın biraz büyüsün kımıldansın hissedeceksin diyorlar. Aklından kötü düşünceleri sil intiharı sil at kafandan. inanıyorum ki herşeyden herkesten çok seveceğiz bebeğimizi sadece şu an beynimiz bize oyun oynuyor ve biz önüne geçemiyoruz. Saçma olduğunu bildiğimiz şeylerden korkuyoruz. korkularımızın verdiği endişe kalbimizi vücudumuzu etkiliyor resmen esir ediyor bizi. Allah yardım etsin bize.

canım bende initihar etmek istemiyorum ama hep bir gün dayanamayıp intihar ederim korkum var. bende bebekle bağ kuramadım onu dert ediyorum şu anda da. Arkadaşlarım kalbi atsın biraz büyüsün kımıldansın hissedeceksin diyorlar. Aklından kötü düşünceleri sil intiharı sil at kafandan. inanıyorum ki herşeyden herkesten çok seveceğiz bebeğimizi sadece şu an beynimiz bize oyun oynuyor ve biz önüne geçemiyoruz. Saçma olduğunu bildiğimiz şeylerden korkuyoruz. korkularımızın verdiği endişe kalbimizi vücudumuzu etkiliyor resmen esir ediyor bizi. Allah yardım etsin bize.
Evet ama günlük hayattan kopmamıştım şimdi oda başladı.yemek yemek bile zor geliyo şimdi hayalet gibiyim :( sen yatıyormusun sürekli

Merhaba kızlar uzun zamandır yazamadım. Netim yoktu. Ben tam iyi oluyorum derken fiziksel anksiyete bitmiyor 10 gün önce gece ellerimde ayaklarımda kaşıntı başladı batmada vardı hamilelik ten die düşündüm acile gittim karaciğer enzimlerine baktılar bişey çıkmadı serum taktılar yine geçmedi psikiyatriye gittim anksiyete cildine vurmuş dedi sakinleştirici yazdı geçti iyim derken son bi haftadır felaket baş ağrısı başladı yine acil yine test bugün de nöroloji eeg çekildi bişey yok sonuç anksiyete stres başından beri o kadar çok yoruldum ki gün sayıyorum artık içmediğim hap serum kalmadı idrar y. Enfeksiyon çıktı çok yıprandım inanın sırf kızım için dayanıyorum şimdiye kadar intihar ederdim herhalde

Back