• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Duyguuuu nasılsın???

efraaahhhçım iyiyim tatlım geçmişe bir göz atim dedim, sen nasılsın canım benim pazartesiymiş doğum çok az kalmış çok sevindim canım benim düşünmemeye çalış pazartesiyi...
bende bugün kızımı emzirdim durumu gayet iyiymiş çok şükür ama tedbir amaçlı çok erken doğduğu için birkaç gün daha kalıcak kuvezde ama risk yok artık efrahhh şükürler olsun Rabbim e...
dualarınızı eksik etmediniz allah ım hepinizden razı olsun...
sizler nasılsınız??

canım benim çok teşekkür ederim sana. iyi ki varsın:) doktordan geldim. ritim bozukluğu. hafif mitral kapak yetmezliğinden kaynaklandığını söyledi doktor. bütün gün en az 53 en fazla 159 atmış kalbim düşün yani beni.. zararsız bi ritim bozukluğu dedi. ilaç vermek istemedi takip edlim ama kötü olursan gel dedi tekrar. kadın doğumcum gerekli olursa ilaç kullanabilirsin dedi. bi kaç gün takip edicem. zaten çarpıntım oluyordu ama bu sefer kalbim daha azda atmaya başladı. yani anlayacağın zor bi dönemdeyim bu durumun anksiyetemi tetiklemesinden çok korkuyorum ama burda sizin ve eşimin sayesinde daha iyi hissetmeye çalışıyorum. biraz unutmayı denicem. 2 saattir o farklı atışlar durdu. şükretmeye başladım. kafanı bulandırdım seninde ama inan aklıma sen geldin direk.Allahım hepimize şifa versin.

canım geçmiş olsun öncelikle,seni bizi yine bizim gibiler anlıyoruz,başkalarına ne dil dökersen dök anlamıyolar,bu eşin bile olsa bazen onunda bitiyo tahammülü,bugün tartıştık mesela eşimle,o sorunun beyinde olduğunu,bende beynimde bastırdığım korkularımın çarpıntıların etkisiyle çıktığını anlatmaya çalışıyorum,bazen anlıyo bazen de anlamıyo işte,bende buara çok çarpıntı yaşıyorum özellikle şu iki haftada maksimum seviyeye çıktım diyebilirim,panik atağım tekrar çıktı yani meydana,benim gibi teslim olma dikkat et kendine....

duygu efrah uyumadınızmı daha sizde benim gibi,gerçi duygu senin uykusuz gecelerin başlamıştır dimi,ama en azından kurtuldun artık çok şükür, bebekle uğraşırken unutur gidersin dertlerini;)))bide bizler kurtulsak doğumlarımızdan sağsalim bebeişlerimizle ....

duygu efrah uyumadınızmı daha sizde benim gibi,gerçi duygu senin uykusuz gecelerin başlamıştır dimi,ama en azından kurtuldun artık çok şükür, bebekle uğraşırken unutur gidersin dertlerini;)))bide bizler kurtulsak doğumlarımızdan sağsalim bebeişlerimizle ....

efsammcımmm çok erken doğduğu için meleğim kuvezde uykusuz gecelerim başlamadı henüz ama 4 gözle başlamasını beklyorum yeter ki kızım iyi olsun...
amiiin cnm kurtulucaksınız Allah ın izniyle ben çok korkuyordum noldu bitti gitti iştee... ilaçta kullanıyordum hem ben bırakamadım zaten başıma ne geldiyse ilaç yüzünden gelmiş ne yazık kiii!!!!! kullandığım ilaç hiçte masum değil prospektüsünde yazıyordu erken doğum diye ama bu şekilde olabileceği aklımın ucundan bile geçmezdi........

nilll, aday sizler nasılsınız??
ben gün içinde pek giremiyorum gelen giden oluyor eve ve artık kızım çıkana kadar hergün emzirmeye gidicem hastaneye ama aklım ve dualarım hep sizlerle kızlar geçicek bu günler ben ölümden döndüm Rabbim e emanet noldu o kadar taktım kafama ilaçları aldım ne oldu yaniii başımıza geleceklerden kaçamıyoruz Rabbim ne derse oluyor kızlar beni gebelik zehirlenmesinden amleiyata alırken doktorlar eşime,,, eşin mi bebek mi demişler neredeyse bak ikimizde sağa sağlimiz ne kadar şükretsek azdır bol bol dua edin ben hep öyle yaptım milyonlarca şükürler olsun Allah ıma geçti herşey kızım da evimr grlince tam olucak sizlerde atlatıcaksınız bu günlerimize hepberaber gülücez inşallah...

efsammcımmm çok erken doğduğu için meleğim kuvezde uykusuz gecelerim başlamadı henüz ama 4 gözle başlamasını beklyorum yeter ki kızım iyi olsun...
amiiin cnm kurtulucaksınız Allah ın izniyle ben çok korkuyordum noldu bitti gitti iştee... ilaçta kullanıyordum hem ben bırakamadım zaten başıma ne geldiyse ilaç yüzünden gelmiş ne yazık kiii!!!!! kullandığım ilaç hiçte masum değil prospektüsünde yazıyordu erken doğum diye ama bu şekilde olabileceği aklımın ucundan bile geçmezdi........

evet olayın o kısmı kötü ama dua et durumu iyiymiş bebeişin,sen de iyimişsin bak ne güzel bu kadar olduya olur gider o günleride görürsün inş.evet malesef ilaçlar masum deil,bi yannını tamie ederken bi tarafını bozuyor işte,eşimde bende bu yüzden istemiyorum ilaç kullanmamı,bu konuda eşime hak veriyorum ama inan çok çaresiz kaldığım durumlarım oluyor,günün %30 ağlamakla geçiyor, içim sıkılıyor bu ara çarpıntım kaygılarım vs işte.....

nilll, aday sizler nasılsınız??
ben gün içinde pek giremiyorum gelen giden oluyor eve ve artık kızım çıkana kadar hergün emzirmeye gidicem hastaneye ama aklım ve dualarım hep sizlerle kızlar geçicek bu günler ben ölümden döndüm Rabbim e emanet noldu o kadar taktım kafama ilaçları aldım ne oldu yaniii başımıza geleceklerden kaçamıyoruz Rabbim ne derse oluyor kızlar beni gebelik zehirlenmesinden amleiyata alırken doktorlar eşime,,, eşin mi bebek mi demişler neredeyse bak ikimizde sağa sağlimiz ne kadar şükretsek azdır bol bol dua edin ben hep öyle yaptım milyonlarca şükürler olsun Allah ıma geçti herşey kızım da evimr grlince tam olucak sizlerde atlatıcaksınız bu günlerimize hepberaber gülücez inşallah...

inşallah aminnn.

evet olayın o kısmı kötü ama dua et durumu iyiymiş bebeişin,sen de iyimişsin bak ne güzel bu kadar olduya olur gider o günleride görürsün inş.evet malesef ilaçlar masum deil,bi yannını tamie ederken bi tarafını bozuyor işte,eşimde bende bu yüzden istemiyorum ilaç kullanmamı,bu konuda eşime hak veriyorum ama inan çok çaresiz kaldığım durumlarım oluyor,günün %30 ağlamakla geçiyor, içim sıkılıyor bu ara çarpıntım kaygılarım vs işte.....

aman cnm sık dişini kullanma ben yaptım o hatayı az kalsın canımdan oluyordum yada bebeğimden Rabbim korudu şükürler olsun atlattık...
napalım efsam bizde bununla sınanıyoruz işte geçicek ama sayılı gün sık dişini cnm eninde sonunda geçiyor işte benim kadar ödlek olmasın kimde ilaç aldığım halde kötüydüm o derece yani noldu öldüm müü??? ama işte laf anlatamıyoruz bazen kendimize güzel Allah ım o gün geldiğinde öyle güç veriyor ki sen bile şaşıyorsun!!! bol bol dua edin benim dualarım sizlerle...

efraaahhhçım iyiyim tatlım geçmişe bir göz atim dedim, sen nasılsın canım benim pazartesiymiş doğum çok az kalmış çok sevindim canım benim düşünmemeye çalış pazartesiyi...
bende bugün kızımı emzirdim durumu gayet iyiymiş çok şükür ama tedbir amaçlı çok erken doğduğu için birkaç gün daha kalıcak kuvezde ama risk yok artık efrahhh şükürler olsun Rabbim e...
sizler nasılsınız??

duygucugum iyi olmana sevindim.allaha sükür.bende ilk hamileligimde agir bir zehirlenme yasamistim, ölümden dönmüstüm, seni cok iyi anliyorum.o yüzden simsi sik sik tansiyonumu ölcmek zorundayim.gebelik zehirlenmesi sakaya gelecek bir durum degil.yalniz ben antidepresan kullanmadigim halde yasadim bunlari.kendini cokta suclama.gebelik zehirlenmesi maalesef loto gibi.kimde cikacagi hic belli olmazmis.doktorlar bile tam olarak neden ortaya ciktigini bilmiyorlar.ben yogun bakimda kaldim 2 gün dogumdan sonra, ve 8 ay tansiyon ilaci kullanmak zorunda kalmistim.yavas yavas biraktim ilaci tansiyonumu gözlemleyerek.benim tansiyonum dogumdan sonrada düsmemisti. sende sezeryan oldun degilmi? ece bebege allahtan sifa diliyorum.cabucak evine annesine babasina kavussun insallah.gelen gidende seni rahat biraksin biraz.simdi senin yatip dinlenmen lazim bu yasadiklarindan sonra.

AYYYYY Duygumuz yazmış iyi haberler yazmış çok sevindim.maşallah maşallah..bu ilaçlar bebeğimi etkiler mi die die aldı yawrusunu kucağına...çok kısa zamanda bebeğinle evinde hasret gidermeye başlayacaksın inş..darısı bizlerin başına...

ben birazdan kan vermek üzere çıkıorum ve biliosunuz bundan bile korkuorum..görüşmek üzere canlar..

ayy nisan artık daha çabuk geçer zaman senin için hayırlısı olsun inş çok sevndm..herşey yolunda şükür..
çoooookkk kızıorum bu adamlara bize gereken anlayış anlayış anlayış!!!!

Benim nabzımın 180 olduğu günlerde gerçekten ölüorum sanmıştım 159 aaz değil.Anksiyeteyi çok artırır bana öyle yapmıştı Kafanı dağıtmaya bişeylerle meşgul olup unutmaya çalış acil şifalar diliorum..

benimde 185 çıkmıştı..Karbonhidrata dikkat et düşürürsün cnm. geçmiş olsun..İlaç alacaksan psikiyatri almayacaksan bir psşkolog şart eşin çok yanlış düşünüor sen sağlıklı olmazsan bebeğine faydalı olamazsın..bu ataklar bizi derinden etkilior..

Beni yarın sabah anestezi uzmanı çağırdı tahlil yapacakmış narkoza uygunluğum ve pıhtılaşma problemim var mı diye..Malum iğne korkum da var yarın bir sınav vereceğim..Ataksız geçirmeyi çok istiyorum bakalım neler olacak sizi öğleden sonra bilgilendiririm inş..Son 3 gün dua bekliorum..

Aa hadi baaklım.. Muhtemelen şu an kan veriyorsundur.. Rabb'im efrahıma yardım et.. Kuş gibi olsun.. Hafiflesin.. Bundan sonrada yaşayacak olduğu hiçbirşey onu etkilemesin.. KOlaylıklar nasip et Allah'ım... Hepimizede tabii...
Haberlerini bekliyoruz....

sizler nasılsınız??

E hadi şükür.. Nasıl kafamı taktım ben saana... Ama zor günler geçti inşaAllah..
Bebişinede kavuştun mu, artık keyfine diyecek yok..
Öyle de olur inşaAllah.. Zira hakettik biz bunu bencee....:14:

Deme öyle duygu yaa.. Bak sen 4. aydan snra kuullanmaya başladın ilacı.. Ben ne yapayım o zaman.. Ben 6 yıldır hiç bırakmadımkii.. Korkutma beni.. Bence doktorlar bahane bulavcaklar ya, onun için öyle diyorlar.. Benim ilaçla hamilelik geçiren arkadaşlarım var.. Doğuranlar var.. Hiçte kötü birşey yaşamadılar.. Bu sana zaten olacaktı gülüm.. İlaç kullanmasanda olacaktı.. Bunu böyle düşün tamam mı tatlım.. Aksi halde, benim kafayı yemem lazım.. İçinizde en riskli benim şu durumda...:14::14::14:

selam kızlar hayırlı cumalar.duygucum iyi olmana sevindim.bebişte iyiymiş.senin durumun nasıl toparlandınmı agrın sızın varmı sezeryanmı oldun.herşeyde bi hayır vardır Allah sanada bebişinede uzun ömürler versin cnm.iyiki suyun gelmiş gitmişin suyun gelmese farkında olmazdın belkide tansiyonunun yükseldiginin.bende çok yoruldum artık çok korku var içimde rabbşm sagsaglim alabilmeyi nasip etsin kızımı gerçekten doğum yaklaştıkça insan doğum korkularıınıdeğil bebeğin saglıgını daha çok düşünüyo.benimde hamilelikte tsh hep yüksekti ilaç kullandığım halde bebişimi etkilememiştir inşallah sanırım bu soru işaretleri dogurana kadar devam edecek.pazartesiye aldım randevmu inşallah hayırlı haberlerle dönerim.

efrahcım az kalmış ne güzel şu an korkuyosun ama endişeli bekleyişin bitecek pazartesi günü inşallah.

bende hastane çantamı hazırlıcam bugün bi kaç eksiğim var çarşıya çıkıcam hiç bişey yapamasım yok artık.çok yoruldum:(:( çok halsizim.

rabbim hepimize bu günleri tebessümle anmayı nasip etsin kucaklarımızda bebişlerimizle beraber.

kızlar gebelik zehirlenmesi tansiyondanmı oluo ben bazen midem bulanıo baygınlık gelio bagırsaklarım agrıo zehirlendimmi acaba diorum ama tansiyonuma bakıorum normal çıkıo.
bu tsh yüksekliğide yapıo bunu hem kansızlık hem tsh ruh gibi dolanıom.

canım geçmiş olsun öncelikle,seni bizi yine bizim gibiler anlıyoruz,başkalarına ne dil dökersen dök anlamıyolar,bu eşin bile olsa bazen onunda bitiyo tahammülü,bugün tartıştık mesela eşimle,o sorunun beyinde olduğunu,bende beynimde bastırdığım korkularımın çarpıntıların etkisiyle çıktığını anlatmaya çalışıyorum,bazen anlıyo bazen de anlamıyo işte,bende buara çok çarpıntı yaşıyorum özellikle şu iki haftada maksimum seviyeye çıktım diyebilirim,panik atağım tekrar çıktı yani meydana,benim gibi teslim olma dikkat et kendine....

teşekkür ederim canım iyi dileklerin için. bugün biraz daha iyiyim. artık dikkat edeceğim beni üzen sıkan insanlardan durumlardan uzak durmaya çalışacağım şu hamilelik döneminde. kimse anlamıyor her kafadan ses çıkıyor. herkesin benim bu durumuma bi yorumu var kimine göre kansız kimine göre iyi beslenmiyorum kimine göre kolestrol bu böyle uzuyor:) hakkımızda hayırlısı ne diyelim Rabbim dayanabileceğimiz yük versin.

selam kızlar hayırlı cumalar.duygucum iyi olmana sevindim.bebişte iyiymiş.senin durumun nasıl toparlandınmı agrın sızın varmı sezeryanmı oldun.herşeyde bi hayır vardır Allah sanada bebişinede uzun ömürler versin cnm.iyiki suyun gelmiş gitmişin suyun gelmese farkında olmazdın belkide tansiyonunun yükseldiginin.bende çok yoruldum artık çok korku var içimde rabbşm sagsaglim alabilmeyi nasip etsin kızımı gerçekten doğum yaklaştıkça insan doğum korkularıınıdeğil bebeğin saglıgını daha çok düşünüyo.benimde hamilelikte tsh hep yüksekti ilaç kullandığım halde bebişimi etkilememiştir inşallah sanırım bu soru işaretleri dogurana kadar devam edecek.pazartesiye aldım randevmu inşallah hayırlı haberlerle dönerim.

efrahcım az kalmış ne güzel şu an korkuyosun ama endişeli bekleyişin bitecek pazartesi günü inşallah.

bende hastane çantamı hazırlıcam bugün bi kaç eksiğim var çarşıya çıkıcam hiç bişey yapamasım yok artık.çok yoruldum:(:( çok halsizim.

rabbim hepimize bu günleri tebessümle anmayı nasip etsin kucaklarımızda bebişlerimizle beraber.

kızlar gebelik zehirlenmesi tansiyondanmı oluo ben bazen midem bulanıo baygınlık gelio bagırsaklarım agrıo zehirlendimmi acaba diorum ama tansiyonuma bakıorum normal çıkıo.
bu tsh yüksekliğide yapıo bunu hem kansızlık hem tsh ruh gibi dolanıom.

merhaba adaycigim,
icin rahat olsun.bu saydiklarinin gebelik zehirlenmesi ile alakasi yok.bazen cok sinsi hissettirmeden ilerleyen bu hastaligin en büyük belirtisi, yüksek tansiyon (140/90 dan itibaren) ve idrarda yüksek miktarda protein cikmasi, ki bu böbreklerin calismadigina isaret dolayisiyla vücudun zehirlendigine, bunun sonucunda böbrekler iyi calismadiginda vücut su topluyor.tek basina vücusun su toplamasi bile hemen zehirlenme sayilmiyor.birden fazla faktörün olusmasi lazim.ayrica cok takma kafana o kadar sik her kadinda görülen bir olgu degil.bak benim ilkimde 33. hafamda zehirlendim,ölümden döndüm.Doktorlar o zaman ikinci kez hamile kalirsan tekrarlama ihtimali %90 dediler.ama cok sükür 36.haftaya geldim.son tahlillerim temiz, idrar,tansiyon hatta daha cok düsük bu hamileligimde, protein az cikti.yinede siki gözlemleniyorum.heran degisebilir diye.ama simdilik iyi görünüyor.olasi bir zehirlenme yok.ama ben günde 2-3 kez ölcüyorum tansiyonumu.ölcmek zorundayim.madem tansiyonun normal cikiyor endiselenme.ve dedigim gibi tüm gebelerin 3% ünde görülüyor bu vaka, o kadarda yaygin degil aslinda.Allah hepimizi korusun insallah.

Pazertesi icin bol sans.hersey yolunda gider insallah.benim son doktor randevum, bir sikayetim olmazsa 4.Eylül.Sonra 12 eylülde narkoz doktoruyla görüsüp ameliyat kagitlarini imzalayacagim.13 eylüldede sezeryan insallah.Rabbim hepimizin yardimcisi olsun.

ama önce efrah var sirada.Lütfen doguranlar yazmaya devam etsin.biribirimizi birakmayalim.ne güzel aile gibi olduk burda.

Aa hadi baaklım.. Muhtemelen şu an kan veriyorsundur.. Rabb'im efrahıma yardım et.. Kuş gibi olsun.. Hafiflesin.. Bundan sonrada yaşayacak olduğu hiçbirşey onu etkilemesin.. KOlaylıklar nasip et Allah'ım... Hepimizede tabii...
Haberlerini bekliyoruz....

Nil'immmmmmmmmmm!!!!!!!! Biliyor musun kan verirken ilk kez bu kadar rahattım Rabbim senin dualarını bana hissettirdi sizleri düşündüm dua ettim yardım istedim şükürler olsun ayılıp bayılmadan verdim kanımı..Durmadan kanımı alan beyle konuştum inşallah eliniz hafiftir dedim ben bayılabilirim dedim..Allah razı olsun çok mülayim bir insandı beni rahatlattı..
Doğumhanenin kapısına gittim biraz kötü hissettim ama çarpıntım gelmedi ya ben başka ne isterim Rabbime sonsuz şükürler olsun..
Anestezi uzmanı ile görüştüm durumumu anlattım.Sakinleştirici bebeği etkilior biz bebeğin ağlayarak doğmasını istiyoruz dedi.Ben size ameliyathanede yardımcı olucam öncesinde de ailenizin desteği ve sizin biraz çabanız gerekior dedi...Çok şükür eve geldim kahvaltımı ettim derken nabzım yükseldi..Gizli heyecandan sanırım şimdi dinleniorum...Hepinize desteği için teşekkür ederim..Allah sağlık sıhhatle pazartesiyi atlatmayı nasip etsin sizleri telden sürekli bilgilendirip cesaretlendiricem inş..

Back