Hoşgeldin arkadaşım.. Keşke gelmeseydin ama madem geldin, dertleşelim, paylaşalım ki azalsın dertlerimiz..
Geçmiş olsun öncelikle, senin yaşadığın şeyleri hepimiz yaşadık inan.. Sadece sana şunu demek istiyorum.. Bak, burası çok önemli...
PA HASTALIĞININ EN ZOR DEVRESİ İLK SENESİDİR..... Bunu hiiç unutma.. Bu hastalığa ilk yakalandığında, intihar bile geçer adamın aklından.. En zr devredir ilk seneler.. Ama sonra hiçbir zaman ilk seneler kadar ağırını yaşamayacaksın, merak etme.. Ama hayatından hiçbir zaman tam olarak çıkmayacak bu hastalık.. Ara ara gelecek ama hiçbir zaman şu an yaşadığın kadar ağır olmayacak..
Senin şanssızlığın, ilk sene hem yeni evlenmiş olman hemde bir bebişe hamile kalmış olman olmuş.. Yani zaten tek başına yaşadığın zor birey.. Birde üstüne yeni bir hayat ve bebiş eklenmiş.. Bu da senin imtihanın.. Benimde ilk kapandığım sene gelmişti bu hasytalık bana.. Benimde eski hayatım aklıma gelmişti hep.. Ama eski hayatına dönsen bile geldi bir kere bu hastalık, tekrar eski sağlıklı gfünlerine dönmeyeceksin.. O yüzden aklına anne evini getirme..
Sen ilacı da birden kesmişsin ki, bu sende tamamen kriz etkisi oluşturmuş.. Keşke kesmeseydin.. Ben, kesemedim mesela.. en başından beri ilaçlı hamileleik yaşıyorum.. Eğer ilacımı bende senin gibi kesseydim, aynen sen gibi kriz yaşayacaktım.. Buna eminim.. Zaten doktorumda sakın kesme dedi bana.. Sende kendini çok kötü hissedersen, zaten 19. haftana gelmişsin, rahatlıkla ilaç kullanıp, rahatlayabilirsin.. Bu şekilde bir hamilelik yaşaman bebeğe de zarar bece.. Emin ol, ilaçlar o kadarda canavar değiller.. Hatta bence, önümüzdeki yıllarda, masumluğu kanıtlanacak ve serbest brakılacak ilaçlardandır bu psikyatrik ilaçlar.. Kendini bu kadar sıokma.. Ve kendine daha fazla eziyet etme.. Rabb'im büyüktür.. Keşke en başından beri ilacını hiç bırakmasaydın.. Bak, ilacı da bırakmanıjn etkisiyle, hastalığın artmış.. Hatta bebeğini aldırmaya kadar gidip, masadan dönmüşsün.. Bebeğime birşey olur diye ilacı bırak, ama sonra kötü ol, bebeği aldırmaya git.. Ne kadar zıt değil mi. En başından ilaçlı, ama huzurlu götürseydin işi keşke.. Neyse, bunda da vardır bir hayır.. Buraya sık sık uğra.. Seni anlayan, dinleyen insanlart var burada.. Madem bu kadar da kötüsün, hamilelikte kullanılan ilaçlardan kullan.. Daha yolun yarısındasın.. Bu hamilelik böyle geçmez gülüm.. Sana da bebeğe de yazık.. Haa, ben ilaçsızda sabrederim diyorsan, tabii o daha iyi bir çözüm.. Allah Yardımcın- yardımcımız olsun.....