Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

efrah yaa bizde şeker varmı yokmu halen anlamış değilim.benim 100 gramlıgı 50 gramlıktan sonra ertesi gün yaptılar periz felan vermediler.iki gün üstüste şekerli su içen birinin şekeri yüksek çıkar heralde.dahiliye normal dio kadın doğumcu yüksek dioya çok kızıyorum çünki ben net olmayan şeyler hepsinirimi bozuyoo.varsa vardır şeker yoksa yoktur bunun ortası varmıı:13:

Senin şekerin kaç çıkmıştı kii.. Niye öyle ikilemde kaldılar?

canım çok geçmiş olsun... nedir bu ya nazar değdi iyice... neyimizede değiyosa bende anlamış değilim...
gebelikte oluyor öyle şeyler tatlım sıkma canını benim suyumun şekerle alakası olma ihtimali varmış ben bebeğimde bişey olmasında bende gebelik şekeri olsun diyorum walla nasılsa geçici bişey sıkmamaya çalış tatlım kendimi... Allah ın izniyle bir atlatsak hepimiz şu günleri...

Aa seninki kaçtı pekii.. Ne alak canım yaa.. Sana da her olasılığı söylediler ha...
Yok ilaçtan, yok şekerden..

ewet cnm yemiyosun hiç bişey

duygucum şekerde olmasın şekerde basit bişey degil oda bebişe zararlı ben ondan çok takıorum şekere.

bu arada kızlar şekerler acaba biz çok evhamlı sıkıntılı oldugumuzdanmı çıkıyor acaba.hepimiz tatlı hamur işi o kadar tüketmioruzkii.

Anaaaaamm bunuda panik atağa bağlarlarmış şimdi... Offf ya yok artık...
Valla yeme içmeyle alakalı olsa, bende hiçbirşey çıkmaması lazım...
O kadar az yiyorum ki.. Ama bende de çıktı yaa...
Daha da birşey diyemem...

ewet cnm yemiyosun hiç bişey

duygucum şekerde olmasın şekerde basit bişey degil oda bebişe zararlı ben ondan çok takıorum şekere.

bu arada kızlar şekerler acaba biz çok evhamlı sıkıntılı oldugumuzdanmı çıkıyor acaba.hepimiz tatlı hamur işi o kadar tüketmioruzkii.

ayy walla ne diyceğmi şaşırdım ya haklısın cnm ama iyi düşünmeye çalışıyorum napim bende şaştım kaldım walla panik atak yetmezmiş gibi töbe Ya Rabbim...

Yav benimde başım döndüüü döndüüü.. Ha düştüm bayıldım bayılacağım..
Ama benimki şekerden değil biliyorum.. Tuzsuzluktan..

efrah ben zaten hiçbirşey yemiyorum kii.. Çarpıntım oluyor yaa.. Her zaman yarım tabak yer kalkarım..
Ne ekmek yerim, ne hamurişi.. Nerden n oldu bu şeker ben bileedim..
Dr. perhiz yap dese, neyden yapacağım kii..
ZAten yemiyorum hiçbirşey...

Birde anlat ban ne olur yaa...
100 lükte 4 kere kan alınıyor yaa.. 4 saat hiçbirşey yemiyor musun...
Yemek önemli değil.. Ben tuz yalasam bile bana yeter...

Nil 50 lik benim travma geçirdiğim gündü..Nabzım 180 olunca acil kardiyolojiye yönlendrdiler ama beni sedyede taşıdılar ben oarada gitmiştim:KK43::KK43: hayatımın en kötü günüydü..şeker de 185 çıkıca 100 lük dediler ve ben çöktüm..
O bir haftayı bile bekleyemedim 4 gün perhiz yaptım ama doğru sen zaten bir şey yemiorsun..Evet 4 kere alacaklar bişey yemeyeceksin ama o gün oyalanacak bişeyler yapmanı tavsiye ederim ben bilgisayarımı götürdüm kitap götürdüm arkadaşlarımla irtibatta kalmaya çalıştım ve 100lüğü ayakta atlattım..
Çok fazla fenalaşmadım allah'ım yardım etti..Son kanı verince de hemen tost yaptırdım...Seni 100 mg şeker 3 saat kadar ayakta tutar zaten..Dua edelim o gün için.Şu anki stresini çok ii anlıorum ama bak benim ikincisi güzel geçti senin de öyle olacak inş..

Aa seninki kaçtı pekii.. Ne alak canım yaa.. Sana da her olasılığı söylediler ha...
Yok ilaçtan, yok şekerden..

ayyy sorma nilll bebeğin solunumunda, yemek borusunda yada kalbinde bişey olabilirmiş...
bende çıkan ani şekerden olabilirmiş...
tatlıyla meyveyi karıştırdığım için olabilirmiş...
hiçbirşey olmayabilirmişte...
daha önce şeker yüklemem normal çıkmıştı ama bende anlamadım walla nil yaa bir karabasan var hepimizin üzerinde ama...
Rabbim sağa sağlim kavuştursun hepimizi meleklerimize inşallah...

Evet benim de stresten çıkmıştı benim babam 20 yıldır ünsilin kullanıor şeker herzaman çok yemekten çıkmaz..

ayrıca solunum yolunda filan bişy olmucak aklına getirme böyle şeyler benim 185 çıktı diorum sana 100lük de sınırdaydı düşün..benim kuzenlerimde de hep çıktı şeker biri insülin kullandı hamileyken diğeri kullanmadı bebekler gayet sağlıklı..

Nil 50 lik benim travma geçirdiğim gündü..Nabzım 180 olunca acil kardiyolojiye yönlendrdiler ama beni sedyede taşıdılar ben oarada gitmiştim:KK43::KK43: hayatımın en kötü günüydü..şeker de 185 çıkıca 100 lük dediler ve ben çöktüm..
O bir haftayı bile bekleyemedim 4 gün perhiz yaptım ama doğru sen zaten bir şey yemiorsun..Evet 4 kere alacaklar bişey yemeyeceksin ama o gün oyalanacak bişeyler yapmanı tavsiye ederim ben bilgisayarımı götürdüm kitap götürdüm arkadaşlarımla irtibatta kalmaya çalıştım ve 100lüğü ayakta atlattım..
Çok fazla fenalaşmadım allah'ım yardım etti..Son kanı verince de hemen tost yaptırdım...Seni 100 mg şeker 3 saat kadar ayakta tutar zaten..Dua edelim o gün için.Şu anki stresini çok ii anlıorum ama bak benim ikincisi güzel geçti senin de öyle olacak inş..

Ayy canaımsın sen varya, canımsın yaa.. içimi rahatlat ne olur..
Bned e1 bardak sıcak şekerli suyu içince bir çarpıntı başladı..
Nedendir bilmiyorum, gözleirmi zor açtım, öye bir uyku hali geldi..
Ama hem çarpıntı hem tansiyon düşmesiii.. Ne oturabildim, ne ayakta durabildim, öyle yani..

Çok korkuyorum 100 lükten ben yaa.. 1 saati zor atlattım 4 saaat ne yapacağım..
Hala bile çarpıntım sürüyor...

Ama senin 100 lük iyi geçmiş.. Belki benimde öyle olur..:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

ayyy sorma nilll bebeğin solunumunda, yemek borusunda yada kalbinde bişey olabilirmiş...
daha önce şeker yüklemem normal çıkmıştı ama bende anlamadım walla nil yaa bir karabasan var hepimizin üzerinde ama...

Allah'ım dağıtsın karabulutları.. Hepimizi felaha çıkarsın inşaAllah..
Bende anlamadım duygu yaa..
İnsan böyle ekstradan birşeyler olunca, şimdi bunca şeyin üstüne buda nerden çıktı diyor
ama böyle demekte iyi değil.. Rabb'im beterinden korusun...
ne diyeyim... Bak sen,ide o kadar strese soktular..
Belkide önemsencek hiçbirşey yoktur.

Aslında kurcalayıp duruyorlar işte.. Nedir bu yaa.. Yok şeker testi.. Yok sıvı miktarı..
Eskiden ölçüm mü varmışş..
Belkide hiçbirşeyi ölçtürmesek, rahat rahat hamilelik geçirip doğuracağız hee..

cnm benim 50 lik tokluk 175 çıkmıştı.100 lükte erstesi gün 150 175 150 çıkmıştı.açlıklarda 80 küsür civarı 90ı geçmedi.valla kesin tanı koyacaklarsa yine 100 lük yaptırırım şimdi bile.yeterki bebişlerimize zararı olmasın.

cnm zaten şekerde sık sık yemek lazım belkide az yediğinden çıkmıştır.şekerin çıkarsa günde 6 öğün felan diyet verirler.banada kadın doğumcum sık sık ye dedi.ama ne mümkün ben kendime günde 5-6 defa yiyecek nasıl hazırlıcam
ayy walla ne diyceğmi şaşırdım ya haklısın cnm ama iyi düşünmeye çalışıyorum napim bende şaştım kaldım walla panik atak yetmezmiş gibi töbe Ya Rabbim...

iyi düşün cnm bişey olmicak inşallah.

valla insanlar tatlıları beşer onar götürüo.hamilelikte koca pastayı alıp yiyolar bişey olmuo bizee ne oluyosaa.negatif düşüne düşüne cnm demekki üstümüze çekioruz olumsuzlukları:KK43:(ama bizi bu hale getirende hayat napalım.bir gün olgunlaştırcak bu acılar bizi.dimdik durcaz panik atak geçirmeden.

Ayy canaımsın sen varya, canımsın yaa.. içimi rahatlat ne olur..
Bned e1 bardak sıcak şekerli suyu içince bir çarpıntı başladı..
Nedendir bilmiyorum, gözleirmi zor açtım, öye bir uyku hali geldi..
Ama hem çarpıntı hem tansiyon düşmesiii.. Ne oturabildim, ne ayakta durabildim, öyle yani..

Çok korkuyorum 100 lükten ben yaa.. 1 saati zor atlattım 4 saaat ne yapacağım..
Hala bile çarpıntım sürüyor...

Ama senin 100 lük iyi geçmiş.. Belki benimde öyle olur..:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

benim o günkü 180 nabız tam gece 12 ye kadar sürdü!!! vücudum iflas etti de uyuya kaldım öyle sakinleştim gerçekten çok çok kötü bir gündü..
Ama 100 lüğe kendimi çok adapte ettim o gün iyi olacağım düşüncesine kendimi bi şekilde alıştrdım dediğim gibi bilgisayar götürdüm wınn götürdüm sırf irtibatta olayım die..kanı verdim hemen bilgisayara koştum ve birer saat çok çabuk geçti..100 mg şeker dediğim gibi seni tutuyor 3 saat..olmadı uzanırsın kulaklık götür müzik dinle sen ne yaparken zaman çabuk geçiyor onu götür elişi bile olabilir bu..Bak seninde öyle olacak korktuğun gibi olmayacak Allah'ın izniyle..

Evet benim de stresten çıkmıştı benim babam 20 yıldır ünsilin kullanıor şeker herzaman çok yemekten çıkmaz..

ayrıca solunum yolunda filan bişy olmucak aklına getirme böyle şeyler benim 185 çıktı diorum sana 100lük de sınırdaydı düşün..benim kuzenlerimde de hep çıktı şeker biri insülin kullandı hamileyken diğeri kullanmadı bebekler gayet sağlıklı..

Stressssssss... Çıkamıyorum ki içinden....
Herşeyin başı bu illet işte......

Allah'ım dağıtsın karabulutları.. Hepimizi felaha çıkarsın inşaAllah..
Bende anlamadım duygu yaa..
İnsan böyle ekstradan birşeyler olunca, şimdi bunca şeyin üstüne buda nerden çıktı diyor
ama böyle demekte iyi değil.. Rabb'im beterinden korusun...
ne diyeyim... Bak sen,ide o kadar strese soktular..
Belkide önemsencek hiçbirşey yoktur.

Aslında kurcalayıp duruyorlar işte.. Nedir bu yaa.. Yok şeker testi.. Yok sıvı miktarı..
Eskiden ölçüm mü varmışş..
Belkide hiçbirşeyi ölçtürmesek, rahat rahat hamilelik geçirip doğuracağız hee..

aynen nill orda hamile bir kadın daha vardı son 2 haftasıymış 2. hamileliği hiç test yaptırmamış 1. si bana ders oldu tahlil stresiyle falan uğraşmadım bu sefer hiçte sorun yaşamadım dedi kadın... maddi manevi insanı çok yıpratıyor yaa... her kontrol her tahlil ayrı bir stres yaptırsan bir dert yaptırmasan bir dert walla...
tarlalarda doğuranların canı yoktu herhalde...

ayy çok sıkıştım ama bizde misafir çocuk varyaa bilgisayarımı kapar die kalkmıyorum:KK1::KK1:ayy valla benim hamilelikte huyum suyum değişti ne çocuklara tahammül edebiliorum ne büyüklere herkes bana anlayışlı olsun istiyorum.elimdee değill.hormonlardan sanırım.

inşallah bizimkilerde sağlıklı olur cnm.senin bebişte önde gitme varmı irilik felan olur diolarya şekerden.irimi doğdular kuzenlerinin bebişleri.

ayy çok sıkıştım ama bizde misafir çocuk varyaa bilgisayarımı kapar die kalkmıyorum:KK1::KK1:ayy valla benim hamilelikte huyum suyum değişti ne çocuklara tahammül edebiliorum ne büyüklere herkes bana anlayışlı olsun istiyorum.elimdee değill.hormonlardan sanırım.

bende çok ağlak oldum bu sıralar aday yaa normal sanırım herşeye zırlıyorum:KK43:(( ya bu olanlardan ötürü yada hormonel...

cnm benim 50 lik tokluk 175 çıkmıştı.100 lükte erstesi gün 150 175 150 çıkmıştı.açlıklarda 80 küsür civarı 90ı geçmedi.valla kesin tanı koyacaklarsa yine 100 lük yaptırırım şimdi bile.yeterki bebişlerimize zararı olmasın.

cnm zaten şekerde sık sık yemek lazım belkide az yediğinden çıkmıştır.şekerin çıkarsa günde 6 öğün felan diyet verirler.banada kadın doğumcum sık sık ye dedi.ama ne mümkün ben kendime günde 5-6 defa yiyecek nasıl hazırlıcam

iyi düşün cnm bişey olmicak inşallah.

valla insanlar tatlıları beşer onar götürüo.hamilelikte koca pastayı alıp yiyolar bişey olmuo bizee ne oluyosaa.negatif düşüne düşüne cnm demekki üstümüze çekioruz olumsuzlukları:KK43:(ama bizi bu hale getirende hayat napalım.bir gün olgunlaştırcak bu acılar bizi.dimdik durcaz panik atak geçirmeden.

Oooooo.. Senin çok çıkmış... Yinede yok mu deidler sana...
150 ile bana yüksek dedi dr.
Ne yapalım kızlar.. Bu da bizim kaderimiz.. Daha beterlerinden Rabb'ize sığınalım..
Başkalarına özenti işini hiç sorma adaycım..
Valla hemde naasıl özeniyorum ben..
Allah'ım herkezi de iyi etsin, bizi de...
Hiç birimiz mahrum bırakmasın..

ben de aynı şekildeyim kimseye tahammülüm kalmadı 1 kaşık suda boğacam herkesi :KK52:

inşallah bizimkilerde sağlıklı olur cnm.senin bebişte önde gitme varmı irilik felan olur diolarya şekerden.irimi doğdular kuzenlerinin bebişleri.

Ne yapalım kızlar.. Bu da bizim kaderimiz.. Daha beterlerinden Rabb'ize sığınalım..

benimde aday gibiydi şeker değerlerimin hepsi üst sınır doktorum öyle bişey olsaydı bebek çok iri olurdu sen hiç merak etme dedi bana..bebekler haftalarıyla uyumluysa sorun yok..

benim o günkü 180 nabız tam gece 12 ye kadar sürdü!!! vücudum iflas etti de uyuya kaldım öyle sakinleştim gerçekten çok çok kötü bir gündü..
Ama 100 lüğe kendimi çok adapte ettim o gün iyi olacağım düşüncesine kendimi bi şekilde alıştrdım dediğim gibi bilgisayar götürdüm wınn götürdüm sırf irtibatta olayım die..kanı verdim hemen bilgisayara koştum ve birer saat çok çabuk geçti..100 mg şeker dediğim gibi seni tutuyor 3 saat..olmadı uzanırsın kulaklık götür müzik dinle sen ne yaparken zaman çabuk geçiyor onu götür elişi bile olabilir bu..Bak seninde öyle olacak korktuğun gibi olmayacak Allah'ın izniyle..

Valla şu an hala çarpıntımla uğraşıyroum.. Haftaya olacak olan o günü düşünmek bile istemiyorum..
Hala bu günün etkisindeyim..
Gitmesem mi diye bile düşünüyorum şimdi hee...
Bu bile kulağıma çok hoş geliyor nedense...

Evet, bende oyalanacak birşeyler bulmalıyım kendime.. Kur'anımı götürüm belki..
Ama ben bugün en çok yatıp uzanmayı arzuladım.. Hem çarpıntı hem tansiyon düşmesi...
Bence arabayı olabilecek en güzel yere parkedip, içinde yatabilmeliyim..
Evet evet, bana iyi akıl verdin efrah hee.. Arabada yta işini tuttum ben..
En azından tansiyonumu yatarak dengeleyebilirim...:KK14::KK14:

kızlar ben kaçar montaja geldiler meleğimin odasına gene konuşuruz Allah a emanet olun hepiniz iyi haberlerle dönücez yarın inşallah hepinizi öpüyorum dualarınızı eksik etmeyin:KK16:

bende çok ağlak oldum bu sıralar aday yaa normal sanırım herşeye zırlıyorum:KK43:(( ya bu olanlardan ötürü yada hormonel...
aynen cnm bende ağlıyorum bide ağladığım bebeği üsdüğüm için ağlıyorum.vardır bundada bi hayır çok sıkıntılıyım bazen o kadar çaresiz hissediyorumki Allah mükafatını verir inşallah çektiklerimizin.ailem çevrem uzakta eşimdende gereken ilgiyi görmediğim için acaip zorlanıyorum.mesela ben yemek hazırlıyorum sahurda bazen hoşuna gitmiyo az gelio burun kıvırıyoo.ben hamile hamilee ugraşıyorum.hamileyken hem doğum günüm geçti hem evlilik yıldönümümüz hiç birine süpriz yapmadı.genel olarak iyi ama ince düşünceleri hiç yok sağolsun.hiç kimse için ailesi işini çevreni bırakıp hayatından ödğn vermeye değmezmiş.hayatta ilk önce kendini düşünmeliymiş insan meğer.

amin cnm.ooooo deme kıs sende iyice korkutma beni:)dahiliyecilere göre normal cnm.daha doğrusu sınırda.
aman zaten az kaldı napimm ölede bölede geçecek.sen al erkenden tedbirini varsa şeker önlemini al.

X