Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

kızlar bu arada geçmiş yapamadım him keyfim yok kusura bakmayın umarım herkes iyidir...
bana ve kızıma dua edin nolur...

kızlar selam keyifler nasıl???
biz dün kızımın odasını aldık... ama hiç tadını çıkaramıyorum bugün gene doktordaydım ve haberler hiçte iyi değil:KK43:(( sanırım hepinizden önce ben doğurucam bu gidişle:KK43:((
sancım çıktı biraz açılmam yok ama erken doğum riskimiz var geciktirmek için ilaç başladı ve beklenmedik bir anda bebek gelirse diye ciğer geliştirici iğne oldum yarında olucam aynı iğneden... perşembe günü bir doktor var prof. ona randevu aldım özel cihazlarla suyun fazla olmasının nedenlerini araştırıcakmış bu doktor:KK43:( umarım hiçbirşey çıkmaz çok korkuyorum ve çok mutsuzum kızlar hiç keyfim yok moralim sıfır bebeğim daha çok küçük doğarsa yaşar mı 1800 gr daha çok minik:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:
ya bana bişey olursa ya bebeğimi kaybedersem çıldırıcam kızlar hiç iyi değilim zaten paniğim iyice kötü oldum anlicağnız...
neyse sizinde moralinizi bozdum kusura bakmayın...
umarım sizler iyisinizdir...

kuzum geçmiş olsun..
Ciğer geliştirici iğne 48 saatte etki ediyor çok iyi olmuş yapmaları..Benim kuzenim 1600 gr doğurdu ve sıpa şu an ortaokula gidiyor canavar gibi..Şu an doğsa bile çok iyi imkanlar içersindeyiz bebeğine hiçbişey olmaz Allahın iznyle..Ancak en iysi gelmemesi tabiki o yüzden senin şimdi yapman gereken odayı filan bırakıp dinlenmek..Asli ihtiyaçların dışında kalkma ayağa sadece uzan.İlacının saatine geçirme bizim arkadaşlardan iki tanesi de sancılı ilaçla duruolar doğmadı bebekleri o ilaç engeller doğumu ancak sen de buna hareketsiz kalarak yardım etmelisin..

Allah hayırlı zamanda bebeğini sağlıkla kucağına verecek inş..

biz dün kızımın odasını aldık... ama hiç tadını çıkaramıyorum bugün gene doktordaydım ve haberler hiçte iyi değil:KK43:(( sanırım hepinizden önce ben doğurucam bu gidişle:KK43:((
sancım çıktı biraz açılmam yok ama erken doğum riskimiz var geciktirmek için ilaç başladı ve beklenmedik bir anda bebek gelirse diye ciğer geliştirici iğne oldum yarında olucam aynı iğneden... perşembe günü bir doktor var prof. ona randevu aldım özel cihazlarla suyun fazla olmasının nedenlerini araştırıcakmış bu doktor:KK43:( umarım hiçbirşey çıkmaz çok korkuyorum ve çok mutsuzum kızlar hiç keyfim yok moralim sıfır bebeğim daha çok küçük doğarsa yaşar mı 1800 gr daha çok minik:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:
ya bana bişey olursa ya bebeğimi kaybedersem çıldırıcam kızlar hiç iyi değilim zaten paniğim iyice kötü oldum anlicağnız...

üzülme canım ya bebek sağlıklı ise sorun yok.elbette yaşar .ciğer geliştirici iğne de vurulmuşsun gerisini düşünme.hem aşırı su fazlalığın olsaydı şimdiye kaç kere suyun gelirdi .tedirgin olma. sen kiloya takılma ciğerleri geliştiyse sorun yok.

benimde oğlumun suyu azdı ve kordonu boynuna dolalıydı.kızımnda oğluma göre fazlaydı ama ikisi de doğdu.kızım 2230 doğdu minnacıktı kutu gibi.bacakları baş parmağım gibiydi.şimdi görsen tosun gibiler maşallah.sonra ödemlerini attılar daha da düştü kg leri.

ikizler başlıklarına baksan 1 er kg doğanlar var :)

duygucugum cok gecmis olsun.ama bosuna üzülüyorsun.ben oglumu senin haftanda dogurdum 2 sene önce.4 gün hastanede yattim sonra sezeryana alindim tansiyon ve böbrek ödem sorunlarindan ötürü.ve bana hastanede o dört icinde ciger gelistirici igne vurmadilar bile, erken doguracagim bariz oldugu halde.nedenmi?cünkü 34.haftada cigerler zaten gelismis oluyor dediler.ve ben almanyanin en iyi üniversite hastanelerinden birinde yattim ve dogum yaptim.34.haftada bebek aslinda tüm gelisimini tamamlamis oluyor.sadece güc topluyor geri kalan zamanda kilo aliyor.benim oglum küveze bile girmedi, kendi akciger solunumu yapti dogar dogmaz.bebegin icin tehlikeli olacak haftalari coktan gectin sen. inanmazsan arastir.kendi tecrübemi aktardim sana. benim arkadasim 38.haftada 1800 gr dogurdu, kötü beslenme ve sigara dedi doktorlar.buna ragmen 1 hafta sonra eve ciktilar.

amniyo sivisini arastirsinlar tabi.tedbir her zaman iyidir.ama icini ferah tut.allah yar ve yardimcin olsun.

kuzum geçmiş olsun..
Ciğer geliştirici iğne 48 saatte etki ediyor çok iyi olmuş yapmaları..Benim kuzenim 1600 gr doğurdu ve sıpa şu an ortaokula gidiyor canavar gibi..Şu an doğsa bile çok iyi imkanlar içersindeyiz bebeğine hiçbişey olmaz Allahın iznyle..Ancak en iysi gelmemesi tabiki o yüzden senin şimdi yapman gereken odayı filan bırakıp dinlenmek..Asli ihtiyaçların dışında kalkma ayağa sadece uzan.İlacının saatine geçirme bizim arkadaşlardan iki tanesi de sancılı ilaçla duruolar doğmadı bebekleri o ilaç engeller doğumu ancak sen de buna hareketsiz kalarak yardım etmelisin..

Allah hayırlı zamanda bebeğini sağlıkla kucağına verecek inş..

üzülme canım ya bebek sağlıklı ise sorun yok.elbette yaşar .ciğer geliştirici iğne de vurulmuşsun gerisini düşünme.hem aşırı su fazlalığın olsaydı şimdiye kaç kere suyun gelirdi .tedirgin olma. sen kiloya takılma ciğerleri geliştiyse sorun yok.

benimde oğlumun suyu azdı ve kordonu boynuna dolalıydı.kızımnda oğluma göre fazlaydı ama ikisi de doğdu.kızım 2230 doğdu minnacıktı kutu gibi.bacakları baş parmağım gibiydi.şimdi görsen tosun gibiler maşallah.sonra ödemlerini attılar daha da düştü kg leri.

duygucugum cok gecmis olsun.ama bosuna üzülüyorsun.ben oglumu senin haftanda dogurdum 2 sene önce.4 gün hastanede yattim sonra sezeryana alindim tansiyon ve böbrek ödem sorunlarindan ötürü.ve bana hastanede o dört icinde ciger gelistirici igne vurmadilar bile, erken doguracagim bariz oldugu halde.nedenmi?cünkü 34.haftada cigerler zaten gelismis oluyor dediler.ve ben almanyanin en iyi üniversite hastanelerinden birinde yattim ve dogum yaptim.34.haftada bebek aslinda tüm gelisimini tamamlamis oluyor.sadece güc topluyor geri kalan zamanda kilo aliyor.benim oglum küveze bile girmedi, kendi akciger solunumu yapti dogar dogmaz.bebegin icin tehlikeli olacak haftalari coktan gectin sen. inanmazsan arastir.kendi tecrübemi aktardim sana. benim arkadasim 38.haftada 1800 gr dogurdu, kötü beslenme ve sigara dedi doktorlar.buna ragmen 1 hafta sonra eve ciktilar.

amniyo sivisini arastirsinlar tabi.tedbir her zaman iyidir.ama icini ferah tut.allah yar ve yardimcin olsun.

kızlar Allah hepinizden razı olsun içime nasıl su serptiniz anlatamam Rabbim mübarek gün milyon kere razı olsun hepinizden... Allah hepimize sağa sağlim meleklerimize kavuşmayı nasip etsin inşallah...
gelişmelerden haberdar edicem kızlar sizleri dualarınızı eksik etmeyin nolur...
bu arada sizler nasılsınız keyifler ne alemde????

amin inşallah.derler ya herşeyin ilki ve ilk gözağrım diye malesef benim ilk doğumum kaynana ve sülalesiin ve o muhit ' in elinde heder oldu.

o yüzden rabbim beni affetsin ama yüzlerini dahi görmek istemiyorum.hemde hiçbirinin.

kendime bile inanamıyorum nasıl yüzünü göremedim diye.kadının ruhu meğerse yüzüne yansımışta ben kandırmışım kendimi.iyi görmeye çalışmışım.bide nasıl oynamış masum rolünü.

ben o kadar okurdum ve herksten duyardım kaynana illetini de hep düşünürdüm " Allah allah ya bunlarda sorun var galiba hadi biri kötü hepsi mi kötü " derdim.ama yanılmışım bu kaynanaların en iyisi bile gelini kullanmaya ve ezmeye çalışıyor.oğullarının yanında kötü göstermeye çalışıyor.

ben şokları yaşadım ya bi komşusu oturmaya çağırdı bende başka bi yere davetliyiz dedim sonra gelelim dedim.olmaz olmaz bekliyorum bak şunu yapcam gel dedi.bende anneme bi sorayım ama başka bi yere davetliyiz dedim.kayınvalideme de söyledim.bişey olmaz dedi.giderken de annecim komşunu en iyi sen bilirsin bi haber et burası davet etti oraya gidiyoruz diye. haberi olsun ayıp olmasın dedim.kayınvalidemi de artık çözdüğüm için iki kere daha tekrarladım ve ben karışmıyorum o zaman dedim. ya ya boşver dedi buruşuk suratlı pislik.komşusunun kapısının önünden geçtik gittik.
birde gebe halimle onca yolu yürüttü.bi sonraki gece de doğum yaptım zaten.kadın biz hastaneden çıktıktan sonra eve geldik.ben açğırdım gelmedin dedi.
benim buruşuk suratlı pis kaynanam gelin etti ben etmedim dedi.kendi gitmek istedi bana demedi dedi ve pis pis yüzüme baktı.

"içimden yalancısın da yüzüme baka baka bu kadar da yalan söyleyemezsin illet " dedim.beni komşusuna rezil etti.
ama komşusu da dedi ki "ben ona kızmam yenge sonraki gün doğum yaptı ama o sana kızarım " dedi.

rabbimden bulsun inşallah mübarek ramazan gıybetini ettirip günaha sokuyor.aaah bi fırsat gelse hepsini yüzlerine vursam.binlerce kere pişmanım en güzel günlerimi onların yanında harcadığım için.

hangi gelin yapar Allah aşkına hangi gelin gider de kendi ailesi varken kayınpederinin evine doğuma gider ki benim ailem izmirde onların ki akdeniz bölgesinde...Oranın kışı sert izmir ılık.
çok pişmanım çok ....

ay melittacigim neler yasamissin sen.cok üzüldüm.kendini ezdirme ya.kaynanaysa kaynana.ekmegin asin ondanmi geliyor.kocanin nasil bir insan oldugunu bilemem tabi ama ezdirme kendini.madem insan olamiyor ana olamiyor uzak dursun.seni bukadar üzmeye hakki yok.kocan ne diyor bunlara.

geçmiş olsun cnm üzülme her şerde bir hayır vardır.emin ol bebeğin gelmesi gereken en hayırlı zamanda gelecek inancını dualarını eksik etme annesi.önemli olan kilosu değil cnm gelişimi gelişimi iyiyse sen bakarsın dogduktan sonra tombikleşir o annesi.sancıyı sen hiisediyormusun sadece cihazdamı çıktı cnm.bu erken doğum riskinin sancının su ilemi ilgisi var acaba.dikkat et kendine dinlen bol bol.

ayy cnm ikizlerin suyu ayrımı oluyor ben bi suyun içinde ikiside gelişiyor sanıyordum.

kızlar Allah hepinizden razı olsun içime nasıl su serptiniz anlatamam Rabbim mübarek gün milyon kere razı olsun hepinizden... Allah hepimize sağa sağlim meleklerimize kavuşmayı nasip etsin inşallah...
gelişmelerden haberdar edicem kızlar sizleri dualarınızı eksik etmeyin nolur...
bu arada sizler nasılsınız keyifler ne alemde????

amin inşallah.bak ben bile atlattım gitti :) panik atak geçiriyordum ona mı ağlayım yoksa bebeklerime bilememiştim.bu sayfalar ne sıkıntılarıma şahit oldu .hamdolsun hepsi geride kaldı.

ay melittacigim neler yasamissin sen.cok üzüldüm.kendini ezdirme ya.kaynanaysa kaynana.ekmegin asin ondanmi geliyor.kocanin nasil bir insan oldugunu bilemem tabi ama ezdirme kendini.madem insan olamiyor ana olamiyor uzak dursun.seni bukadar üzmeye hakki yok.kocan ne diyor bunlara.

anlattıklarım sadece birkaçıydı.reflü oldum stresten birde panik atak geçirdim hemde boyut değiştirmişti.boyut dediğim nefes alamamın dışında ruhum bedenimden çıktı geri girdi sanki buraya yazmıştım ve tedavi görmeye karar verdiğimi söylemiştim.şimdi psikolog eşliğinde psikiyatri tedavisi görüyorum.ben bile kendime güçlüyüm derdim.ama manevi şeyler daha yıpratıyormuş kendini.

eşim mükemmel bir insan.eşim olmasaydı bu süreci atlatmak çok zor olurdu.eşim en büyük destekçim.rabbim kızım dahil herkese eşim gibi bir eş nasip etsin inşallah.

ayy cnm ikizlerin suyu ayrımı oluyor ben bi suyun içinde ikiside gelişiyor sanıyordum.

evet benim bebeklerim ayrı yumurta ikizi idi.tek yumurta ikizi değildi.tek yumurta ikizleri bir kese de gelişiyor.allah korusun birine bişey olsa diğeri de etkileniyor.mesela burada bazı arkadaşlar vardı ayrı yumurta ikizi olan . biri ölü iken diğer bebek sağ olarak doğdu.

önce doktorumun peşinden gitme yolunu deneyeceğim nil.Akşam arayacak yeni anlaştığı hastaneyi haber verecek nasipse ilk randevuda gidip hastaneye bakacağım odalarına filan içim ısınırsa devam..En kötü eski hastaneden yeni doktor ama bahsetmiştim bende plesenta previa var..Riskli gebelik grubuna giriyor kendi doktorum durumumu iyi bilior malum bırakmak istemiorum..Bu sabah bi sıkıntıyla uyanmıştım zaten..Allah herşeyin hayırlısını versin...

Senin için en hayırlısı neyse o olsun gülüm.. Vardır bunda da bir sebep..:KK34:

Aaaa.. Ama üzülme be birtanem.. Senin haftan doğurmaya müsait.. bneimde yeğenim 7 aylık doğmuştu.. Şİmdi Üni. sınavını kazandı maşaAllah.. 1.80 boyu var.. Doğduğunda bacağındaki derisi sallanıyordu.. Ufacıktı.. Bak, etrfında ne örnekler var annesi.. Sen sakin ol ki, bebişinde huzurlu olsun..

geçmiş olsun cnm üzülme her şerde bir hayır vardır.emin ol bebeğin gelmesi gereken en hayırlı zamanda gelecek inancını dualarını eksik etme annesi.önemli olan kilosu değil cnm gelişimi gelişimi iyiyse sen bakarsın dogduktan sonra tombikleşir o annesi.sancıyı sen hiisediyormusun sadece cihazdamı çıktı cnm.bu erken doğum riskinin sancının su ilemi ilgisi var acaba.dikkat et kendine dinlen bol bol.

evet cnm sudan kaynaklı erken doğum riskim var rahim onu bebek büyüdü olarak algılarmış su fazla diye değilde... umarım perşembe herşey tremiz çıkar... haberdar edicem canım sizleri dularınızı eksik etmeyin Rabbim hakkımızda hayırlısnı versin inşallah...

evet cnm sudan kaynaklı erken doğum riskim var rahim onu bebek büyüdü olarak algılarmış su fazla diye değilde... umarım perşembe herşey tremiz çıkar... haberdar edicem canım sizleri dularınızı eksik etmeyin Rabbim hakkımızda hayırlısnı versin inşallah...

Duyguu, o kadar fazlamıymış suyun..
Hani doktorun abartılacak birşey yok demişti.....:KK53:

beklicez cnm haberlerini.amin. Allah hepiimize sağsaglim bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin kadir gecesi bol bol dua edelim inşallah kızlar.

Canım ya nasıl üzülmüşsün. İnanıyorum ki her sey yoluna girecek ve mesela iki ay sonra sütün az mı cok mu onu konusuyor olacagız:)) hep iyi düşün, en ufak bir olumsuzluk getirme aklına..Allahın izniyle bebeğin sağlıkla dunyaya gelir ve tadını cıkarırsın..Bizi haberdar et mutlaka..:KK24:

hayırlı kandiller kızlar sol gögüs kemiğim agrıyor gecede üstüne yatamıyorum doğru düzgün sagıma yatmak zorunda kalıorum gebeliktenmi üşüttmmü acaba dualarını eksik etmeyiz kızlar.sagsaglim atlatalım şu hamileliği hepimiz.

hayırlı kandiller kızlar sol gögüs kemiğim agrıyor gecede üstüne yatamıyorum doğru düzgün sagıma yatmak zorunda kalıorum gebeliktenmi üşüttmmü acaba dualarını eksik etmeyiz kızlar.sagsaglim atlatalım şu hamileliği hepimiz.

Canım dogumuna az kalmıs, son haftalarda şikayetler sıkıntılar artar..içindeki panik duygusuna yenik düşme. Elbette doktoruna sor ama bir çok seyi de son haftalarda normal kabul et..az kalmış sabıırrr :KK24:

saol cnm sanada hayırlı kandiller..geçmiş olsun ben de çok üşütüyorum mecburen sıcaklarda açıorum camları vantilatörü..

Canım dogumuna az kalmıs, son haftalarda şikayetler sıkıntılar artar..içindeki panik duygusuna yenik düşme. Elbette doktoruna sor ama bir çok seyi de son haftalarda normal kabul et..az kalmış sabıırrr :KK24:

saol cnm sanada hayırlı kandiller..geçmiş olsun ben de çok üşütüyorum mecburen sıcaklarda açıorum camları vantilatörü..

sağolun kızlar bende herhalde üşüttüm efrahcım.dolaptan su içiyorum hep.gecede camlar açık üstümede askılı giyiniyorum göbek felan açık ondan ağrırmıki bilmiorum bugün hiç soguk su içmedim üstümede belimi örten bişey giyindim sıcak bişeylerde içim bari belki geçer.ciğerlerimimi üşüttüm naptım.hiç halim yok yine iftar hazırlıgındayım Allahın izniyle ramazanda bitiyo be.
çok az kaldı.

Kızlar, bugün psikyatride randevum vardı.. Çok güzel geçti.. Beni anlayan bir doktorum var..
İlacı çoğaltmayalım, biraz daha dayan deid bana.. Ama ben çok kötü olduğumu, artık atakların hergün geldiğini söyledim..
O genede 10 mg. da kalmamı söyledi.. Seni daha sık göreceğim doğuma kadar dedi..
Ataklar geldiğinde, "hiçbirşey olmayacak, buda diğerleri gibi geçip gidecek" diyeceksinm dedi..
Ayrıca psikolog terapisine beşledık.. Sıkı bir terapi uygulayacaklşarmış. Ama asıl terapi yapan dr. izinliymiş..
O gelene kadar diğeriyle idare edecekmişim..

Yarında şeker yüklemem var.. Off dua edin kızlar, kolay geçsin ve birşey çıkmasın..
Gözümde o kadar büyüttüm ki ben bu şeker yüklemesini...
Ooff anam ooff....

Herkesede hayırlı kandiller.. Bir uğrayıp hem haber vereyim hem kandilinizi kutlayayım dedim..
Dualarınızda benide unutmayın olur mu?:KK3:

X