Panik atak anksiyete.

Merhaba canım ben de panik atak anksiyete var ben tedavi olmadım ama geçti arada bir yine kötü oluyorum psikiyatriye git mutlaka ilerlerse hayatın zindan olur benim çocuktan sonra oluştu defalarca hastanelerşn farklı bölümlerine gittin nöroloji dahiliye hiç bir şey çıkmadı en son üniversite endokrinoloji her tahlilim yapıldı uzman doktor bana seni yatıracağım dedi senin hiçbir şeyin yok psikolojin çökmüş tedavi olman lazım dedi tabi kabul etmedim çok şükür biraz düzeldim ama yine arada ataklar oluyor ben bayılacak gibi olurdum Rabbim kimseye vermesin kaç ay dışarı çıkmadım
Allahım havalar böyleyken kapalı ile daha bi tetikliyo sanki.evlencem mayıs ayında herkes evlenince geçer diyor ona güveniyorum. Bir de kendimi kontrol altına almayı kitaplar okuyarak nefes teknikleri öğrenerek biraz olsun öğrendim.çok faydası oldu.kitaptaki.şu ayrıntı çok.önemli.atağı hissedin dibine kadar.beyniniZden girmiş ayak uçlarınızdan çıkmış gibi düşünün diyor.o kadar faydası olduki bana.

Seni üzmek istemiyorum ama bu hastalık hiç geçmiyor sadece biraz iyileşir gibi olursun bi dönem sürekli tekrarlıyor

Canım bi de biraz özel bi yorum olacak ama bol bol dua et maneviyat eksşkliğinden belki böyle oluyoruz ben daha kötülerini yaşadım bacaklarım tutmuyordu inanıyor musun
Ben de işyerinde bayılmıştım.anlamayan insanlar dalga geçiyor .ay ne takıyosun kafana daha gençsin falan diyorlar.kafama bişey takmıyprum işte onu anlamıyorlar.

Ben de işyerinde bayılmıştım.anlamayan insanlar dalga geçiyor .ay ne takıyosun kafana daha gençsin falan diyorlar.kafama bişey takmıyprum işte onu anlamıyorlar.
Ben defalarca aynı şeyi yaşadım tansiyon şeker öççölüyorum sorun yok tahlil desen yok o kadar üzülüyordum ki acaba kanserşm testlerde mi çıkmıyor diye çok fazla vücudunu dinliyor musun bü de ölüm korkusu var mı

Ben defalarca aynı şeyi yaşadım tansiyon şeker öççölüyorum sorun yok tahlil desen yok o kadar üzülüyordum ki acaba kanserşm testlerde mi çıkmıyor diye çok fazla vücudunu dinliyor musun bü de ölüm korkusu var mı
Ölüm korkusu mı var sadece sen de.tedavi gördün mü canım

Ben cok cektim bu panik ataktan .. benim sorunum daha cok kaygi bozukluydu.. durduk yere gelirdi.. neye ugradigimi sasirirdim.. galiba yasadigimiz kotu anilardan ileri geliyor.. ben fiziyo terapiste gittim bir kac kez.. cok iyi geliyor.. arti baska tedavilerede basvurdum ... Akapunktur, spor, dua vs.. birazda genetik galiba, benim annemdede var panik atak azda olsa..

Bastırmaya öğrenmeye çalış. Terapiste gidemiyorsan çeşitli kitaplar var. Özellikle Bilişsel davranışçı Terapisi

- canımıniçi malesef bende senin gibiyim.. panik atak, anksiyete, okb........ :KK43:
bizi en iyi biz anlarız.
yıllardır, çocukluğumdan beri, kullanmadığım ilaç, gitmediğim dr kalmadı..
terapilerden, seanslardan çıkmadım. dünyanın poarasını harcadım psikiyatristlere, ilaçlara..
ama geçmedi. geçer gibi olur; tekrar nükseder.. bazen çoğalır bazen azalır.. gittikçe fobiler başlar..
kalabalıklara karışamazsın, toplu ulaşım araçlarına binemezsin, sorumluluk alamazsın vs..
korkarsın, daralırsın, yüreğin çarpar,titrersin,sürekli kaygılanırsın,ağlarsın,karar veremezsin vs....
korkutmak istemem ama evlendikten sonra daha da beter oldu hayat bana. ve eşimide çok etkiledi..
..................

ama artık daha iyiyim, çünkü çözümü buldum.
belki şaka gibi gelecek; onca ilaçtan drdan sonra, tek çaresi;
bol kitap oku, müzik dinle ve boş durma. kendini ve beynini kontrol etmeyi öğren. bu hastalığın seni kontrol etmesine izin verme.
ve dışarı çıkabiliyorsan doğaya çık.. (ormanlık, dağlık yerler vs)
hiç ama hiç boş durma. beynini farklı şeylerle yor. hobiler edin.
örgü ör, boyama kitapları al, şiir yaz, hareketli müzikler dinle, roman oku, kitap oku..
2-3 gün arayla; kedi otu çayı iç. tadı acıdır ama papatyayla tadını yumşat ve zorla iç.

.. sormak istediğin olursa yardımcı olurum kuzum..
..

Ayy bende yaşadım onları .ben ünvde de iken arkadaşım spor salonunda gözümün önünde kalp krizinden öldü ben çok etkilendim , hep kalbim sıkışıyordu elim ayağım uyuşuyordu . Hatta Antakya'dan Adana'ya giderken otobüste fenalaştım heryerim uyuştu, buz gibi oldum .kalp krizi geçiriyorum ben diye kendimi yere attım . Otobüs yarı yoldan tekrar Antakya'ya hastaneye dönmüştü , otobüscek acile gittik kalp krizi geçiriyorum diye . İlaç tedavisi gördüm sonra .Allah kimseye vermesin 10 sene önce oldu bitti şükür bir daha gelmedi . Sende bir şeylerden mi etkilendin acaba ?? Gerçekten illet bir hastalık:KK43:

Psikoterapi panik atakta oldukça etkili. İlaç tek başına yeterli olmuyor. Bir uzman eşliğinde bu durumla baş etmeye çalışırsanız faydasını göreceğinizi düşünüyorum.

İmkanınız varsa bilişsel davranıştı terapi ekolüyle çalışan, uzmanlık alanı klinik psikoloji olan bir psikologla görüşmenizi tavsiye ederim.

4 senedr pank atak hastası bırı olarak pskologumun bi lafı var bu gecmcek bununla yaassamayı öğrenceksn ben öğrendm tavsye etcgm bi doktor var özelden yazablursn gecmişolsn sevgler

X