Panik atak anksiyete.

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. İlaç kullanımının yanı sıra terapi de alıyor musunuz? Almıyorsanız terapi de almanızı tavsiye ederim, bilişsel-davranışçı terapinin panik bozukluk üzerinde etkisi oldukça yüksek.

Geçmiş olsun. Anksiyete bende de vardı. Hatta tıpkı sizin gibi panik atağa doğru gidiyordum. Bir dönem ben de sizin gibi geçirmiştim. Her şey o kadar iyiydi ki. Ama ben bir türlü mutlu olamıyordum. Gerçi şu anda öyle. Her şey iyi ama içten içe bir mutsuzluk oluyor. Sanırım en belası anksiyete. Kaygı rahatsızlığı bizi bitirecek gibi. İlaç kullanımım oldu. 6 ay düzenli şekilde. Sonrasında kestim. Bir buçuk sene iyiydim fakat şu ara sanırım yineliyor. Bende başladı yine korkular. Bastırmaya çalışıyorum ama bakalım sonu ne olacak.

Bir yazı okumuştum önceden ve çok şaşırmıştım. Dünyadaki insanların % 80'inde kişilik bozukluğunun, ruhsal sıkıntıların olduğunu yönündeydi. Düşünebiliyor musunuz orandaki fazlalığı. Akıl alır gibi değil. Bazıları bu sorunları ağır şekilde geçiriyor bazıları ise bu hastalığının farkında bile olmuyor..

Dünyanın bu modern zaman dediğimiz dönemdeki en büyük hastalıklarından bu ruhsal sıkıntılar. Allah herkese ruhi bedeni şifalar versin hayırlı, kalıcı, acil bir biçimde, bir daha aynı sorunu yaşamamak niyeti ve isteğiyle versin bu şifayı inşaAllah..

Ailemizde yoksa akrabalarımızda o da yoksa çevremizde bu sorunları olanlarla karşı karşıya gelebiliyoruz.

Önemli olan Allah'a sığınıp O'ndan bu sıkıntının hayırlısıyla geçmesi için hayırlı kapıları açmasını dilemeliyiz. Umarım en kısa sürede bu sıkıntından kurtulursun. Allah yardımcın olsun (AMİN)

Ben 9 senedir panik atak hastasıyım çaresi gamsızlık, bunu bilir bunu söylerim, bende o yok,detaylı düşünürüm hep daha iyisi olsun isterim didiklerim detayciyım
Tedavi oluyormusun yoksa saldırgan okuyormuşsunuz?
Bizim şube de biri vardı herşeye saldırırdı

canım,öncelikle burda yazılanları asla kafana takma.bu hastalık ömür boyu geçmez diye bişey yok,kimseye de saldırmıyoruz :oha:
ben bu hastalığa yedi sene önce yakalandım.doktorum hassas ruhlu ve duygusal insanların panik atak ve anksiyeteye daha rahat yakalandığını söyledi.

bu hastalığı atlatan biri olarak birkaç tavsiye vereyim sana.öncelikle doktorun sözünü dinle,devam et diyorsa ilacına devam et.panik atağın geldiği anlarda hemen aklına güzel bir hayal getir.evlendiğini ve çok mutlu olduğunu düşün mesela.rahatlayana kadar burnundan nefes alıp ağzından ver.bunun faydasını çok göreceksin.nefes darlığı ve boğulma denen şey sanki kötü birşey olacakmış hissiyle birlikte gelir genelde.korkma birşey olmayacak :).sen bol bol dua et.imkanın varsa spor yapman çok faydalı olur.açık havada yürüyüş bile seni gerçekten rahatlatacak.ayrıca kendini kötü hissettiğin dönemlerde haberleri izlememeye çalış.umarım en kısa zamanda sen de atlatırsın inşallah.

Tedavi oluyormusun yoksa saldırgan okuyormuşsunuz?
Bizim şube de biri vardı herşeye saldırırdı

Tam tersine pasifleştiren hayattan kopartan bir durum. Nevrotik bir durum insan kendinin farkında oluyor. O atak gelince aslında bişey olmadığını geçeceğini biliyor insan. Hayal dünyasında yaşamıyor şizofreni gibi diğer hastalıklarda olduğu gibi. Bahsettiğiniz başka bişey olsa gerek.

Çok geçmiş olsun, aynı durumdayız desem?
Ortada hiçbirşey yokken gelen ve bir türlü gitmeyen hatta günlerce süren o "hissi" çok hemde çok iyi bilirim.
Bir çare bulabildim mi, maalesef hayır.
Farklı şeylere yönelmekte fayda etmiyor ne yazık ki.
Sürekli ha bayıldım ha bayılacağım hissi ile geziyorum etrafta.

Allah yardımcımız olsun inşallah.

Tam tersine pasifleştiren hayattan kopartan bir durum. Nevrotik bir durum insan kendinin farkında oluyor. O atak gelince aslında bişey olmadığını geçeceğini biliyor insan. Hayal dünyasında yaşamıyor şizofreni gibi diğer hastalıklarda olduğu gibi. Bahsettiğiniz başka bişey olsa gerek.
Geçmiş olsun canım
Herşeyi büyütür dövüşecek hatta vuracak hale gelirdi sonra hiçbirşey olmamış gibi panik atağım var derdi .
Alttan alıyordum ama bizi de bu tavırları kötü etkiliyordu .
İlaç kullanmıyorum onlar çalıştırmıyor diyordu.

Geçmiş olsun canım
Herşeyi büyütür dövüşecek hatta vuracak hale gelirdi sonra hiçbirşey olmamış gibi panik atağım var derdi .

O büyük ihtimal başka bir hastalığa sahipmiş haberi yokmuş ya da sinirliliğine bahane etmiş bu işi. Teşekkür ediyorum çok.

Çok geçmiş olsun, aynı durumdayız desem?
Ortada hiçbirşey yokken gelen ve bir türlü gitmeyen hatta günlerce süren o "hissi" çok hemde çok iyi bilirim.
Bir çare bulabildim mi, maalesef hayır.
Farklı şeylere yönelmekte fayda etmiyor ne yazık ki.
Sürekli ha bayıldım ha bayılacağım hissi ile geziyorum etrafta.

Allah yardımcımız olsun inşallah.
Aynen canım ama ben bi 6 ay antidepresan kullandım.ona kıyasla artık ataklarım biraz daha hafif geliyor.bulunduğu m yerleri terk etmeye çalışıyorum.nefes egzersizleri de işime yarıyor .ataklarım geldiği an sürekli uyuma k istiyorum yoksa dediğin gibi bayılma hissi var

Geçmiş olsun canım
Ben de aaynı durumdayım.biraz ufak şeyleri büytür kavga sebebi yapabilirim.çabuk sinirleniyorum

Ben de aaynı durumdayım.biraz ufak şeyleri büytür kavga sebebi yapabilirim.çabuk sinirleniyorum
Geçmiş olsun inş çabuk atlatırsın zaten yaptığı bize de kendine de büyük zarar veriyordu

Geçmiş olsun canım
Bence arkadaşınızın rahatsızlığının panik atakla hiç alakası yok. Uydurmuş büyük ihtimalle
Dövüşmek isteyen panik atak hastası ilk kez duyuyorum. Kendine kılıf olsun diye sallamıştır panik atağım diye

Bence arkadaşınızın rahatsızlığının panik atakla hiç alakası yok. Uydurmuş büyük ihtimalle
Dövüşmek isteyen panik atak hastası ilk kez duyuyorum. Kendine kılıf olsun diye sallamıştır panik atağım diye
Olabilir cnm
Bebişinle güzel bir ömür diliyorum

Aynı durum bendede var ve babaannemde gençliğinden beri babam ve amcamda aynı şekilde psikiyatri genetik geçişli bu hastalık dedi

Aynı durum bendede var ve babaannemde gençliğinden beri babam ve amcamda aynı şekilde psikiyatri genetik geçişli bu hastalık dedi
Genetik yolla bulaşan ilk hastalık kalp hastalığı ikincisi de panik atakmış.bizim de öyle sanırım anne tarafmda bildiğim 4 kişi var.ananem annem Annemin kuzeni..

X