Panik atak anksiyete.

Genetik yolla bulaşan ilk hastalık kalp hastalığı ikincisi de panik atakmış.bizim de öyle sanırım anne tarafmda bildiğim 4 kişi var.ananem annem Annemin kuzeni..

canım çok geçmiş olsun. bende geceleri çok atak geçiriyorum benim de kv (kayınvalide) sorunlarım var artı 2016 da once amcamı 24 saat icinde eşini yengemi kabettim üstüne kv kalp krizi geçirdi üstüne ameliyat safası babannem kalp krizi geçirdi kalp yetmezliği tanısı konuldu. maaşıma haciz konuldu borçlar var üstüne babam kalpkrizi geçirdi sol tarafı felç oldu annem panik attak geçirdi - annem avusturalyada babam ukraynada yaşıyor bense istanbulda paramparça oldum . bunca şey ve tabiki ülkedeki gerilimde katarsanız kendimi yedim bitirdim sanırım .... :KK43: geceleri uyuyamaz oldum sabhalarıda işe sarhoş gibi geliyorum uyku akıyor gozlerımden :KK43: ne yapacam ben 1 şubatta kardiyologa randevu aldım. ne olur olmaz

spor öneriyorum.

iyi bir kulaklık mutlu şarkılar deniz kenarı ya da yeşillikli bir yerde yarım saat hızlı yürüme mümkünse koşma. her gün hiç olmadı 2 günde bir.

bol meyve sebze kırmızı et balık ve su.

karanlık ılık bir odada derin uyku.

ve bitti.

inanın kendinize ne kadar bakarsanız o kdar sonuç alıyorsunuz.

maddi imkanınız varsa şu aralar sıcak olan güney yarım kürede bir yere denizli güneşli tatil. iyi gelir

ayy kıyamam sana ya cnm benım cok gecmıs olsn aynı rahatsızlık bende de var senıı cook ıyı anlıyorm.dediğin gibi hersey yolundayken bıle gelııyor..ınsalllah kurtulursun tamamen

Ben de saydığınız şikayetlerinin çoğu var ve yıllardır tedavi görüyorum. Çok şükür şimdi çok iyiyim. Çünkü ilacımı artık düzenli alıyorum. Bir de o anlarda amaaan en fazla ölürüm, herkes ölecek yeter be demeyi öğrendim. Zaten geçince inanamıyorsun demin ben mi yaşadım onları diye..yani ölüm korkunuzu yenin önce, bayılırsam bayılayım, kalp krizi mi napayım engelleyemem anı zehir etmemeliyim diyin. İnanın bedensel olsa bile psikolojik anlamda daha az etkileniyor böyle olunca insan.

cheryblossommm cheryblossommm
Merhaba sevgili konu sahibi,
Ben de ayni durumdayim.
Ayni senin gibi senelerce esimle evlenmeyi beklendim, sonra atanmayi. Bunlar yoluna girince anksiyete de bir duzelme olmuyor.
Keske olsa. Ama olmuyor.
Spor beslenme arkadas cevresi %20 etkili olayi cozumlemek icin efektif degil.
Esimle cok konustuk bu konuyu.
Ben hic ilac kullanmadim. Bana hem kizip hem uzuluyordu, cnku kendimi yipratiyordum ve mudahele edemiyordu.
Hep kendi kendime dedim ki ben hamile kaldgmda anne oldgmda ne yapacagim?
Bu kadar degiskene nasil dayanacagim?
Panik atak veya anksiyete hastalari iyi bilirler, hayatinizda ani degisiklikler, farkli insanlar, yeni kontrol edilemez olaylar durumu kotulestirir.
Bebek yeni bir can demek, her seyi bambaska.
Ve inan o kadar toparlandim ki hamile kalinca.
Bu beni sok etti...
Zor bir hamilelik geciriyorum. 6ya 4 bir tansiyon, calisiyorum, yemek yiyemiyorm, surekli istifra ediyorum.
Ve dayaniylrum, ruhen daha iyiyim eski hallerime gore.
Hep hastanelerdeyiz esim cok sakin bir adamdir ama cok gerildi bu halime. Onu yatistiran teskin eden benim. Bana cok degstn cok sabrli sakin bir kadin oldun diyor.
Rabbim sifami evladimda verdi.
İnsallah tez zamanda sen de kurtulur rahatlarsn canim

Yemek yeme alışkanlıklarınız nasıl bu dönemde?
Çok severek takip ettiğim bir doktor, panik atak yaşayan bir hastası için diyet önermişti...

Kendisinden şöyle yazarak alıntılayayım;

"Kahvaltıdaki reçel dahil olmak üzere tüm şekerli gıdaları almayı bir süre keseceksiniz. Nişastalı gıdaların hiçbirini saf olarak almayacaksınız (Yağlı ve/ve ya etli olarak tüketilmesi gerekiyor) Kati suretle uyarıcı gıdalardan (Kahve, Kola, Çikolata, Çay) almayacaksınız. Az ve sık aralıklarla yiyeceksiniz, mide asla tokluk yaşamayacak bir süre. Tok olarak yatmamaya özellikle özen gösterilecek. Çarpıntı gelir gibi olduğunda kalkıp uzun bir koridorda yürünecek, oturularak beklenmeyecek."
vs. vs.

Bu doktorumuz dışında bir yabancı uzman da bu tarz şikayetleri bağırsak florasına bağlamıştı. Paralellikler var. Kaygı dönemlerini bazen yönetebiliyoruz evet.. Ama belki de bu doktorların belirttiği gibi vücudun o an ki zayıflığı ile ve yahut stresin vücut dengemizi bozmasından mütevellit, vücudun stresi yönetme biçiminde bozulma sebebiyle bu tarz şikayetlerle karşılaşıyor olabiliriz.

Yemek yeme alışkanlıklarınız nasıl bu dönemde?
Çok severek takip ettiğim bir doktor, panik atak yaşayan bir hastası için diyet önermişti...

Kendisinden şöyle yazarak alıntılayayım;

"Kahvaltıdaki reçel dahil olmak üzere tüm şekerli gıdaları almayı bir süre keseceksiniz. Nişastalı gıdaların hiçbirini saf olarak almayacaksınız (Yağlı ve/ve ya etli olarak tüketilmesi gerekiyor) Kati suretle uyarıcı gıdalardan (Kahve, Kola, Çikolata, Çay) almayacaksınız. Az ve sık aralıklarla yiyeceksiniz, mide asla tokluk yaşamayacak bir süre. Tok olarak yatmamaya özellikle özen gösterilecek. Çarpıntı gelir gibi olduğunda kalkıp uzun bir koridorda yürünecek, oturularak beklenmeyecek."
vs. vs.

Bu doktorumuz dışında bir yabancı uzman da bu tarz şikayetleri bağırsak florasına bağlamıştı. Paralellikler var. Kaygı dönemlerini bazen yönetebiliyoruz evet.. Ama belki de bu doktorların belirttiği gibi vücudun o an ki zayıflığı ile ve yahut stresin vücut dengemizi bozmasından mütevellit, vücudun stresi yönetme biçiminde bozulma sebebiyle bu tarz şikayetlerle karşılaşıyor olabiliriz.
Ben de bi kitap okumuştum .düzeltmenizi gereken ilk şey beslenmeniz diyordu.çok şaşırmıştım.kendimi takip ettim ne zaman düzensiz beslensem ben panik atak oluyorum.artık söyledğinşz gibi kola ve kahve gibi cafeinli ürünler kullanmıuorun.her akşam dolmuşla değil yürüyerek ebe geliyorum .atak geldiği an olumlu düşünüp kafamı dağıtıyorum .ilaç da kullandım bi ara faydasını gördüm seyrelterek bıraktım.iyiyim Allahıma şükür bira z daha.Allah düşmanıma vermesin

Hayat tarzınız değişiyor bu da etkiliyor olabilir, donem donem bende yaşıyorum tabi sizin ki kadar ağır değil, nişanınızla kısa bi tatil iyi gelir belki

Hayat tarzınız değişiyor bu da etkiliyor olabilir, donem donem bende yaşıyorum tabi sizin ki kadar ağır değil, nişanınızla kısa bi tatil iyi gelir belki
Başka bi kuruma verildim.yıprandım iş yüzünden.alışkanlıkların değişmesi bi yakınımı özlemem gibi şeyler bende kaygı yaratıyor o da bi etki ..

Ben de bi kitap okumuştum .düzeltmenizi gereken ilk şey beslenmeniz diyordu.çok şaşırmıştım.kendimi takip ettim ne zaman düzensiz beslensem ben panik atak oluyorum.artık söyledğinşz gibi kola ve kahve gibi cafeinli ürünler kullanmıuorun.her akşam dolmuşla değil yürüyerek ebe geliyorum .atak geldiği an olumlu düşünüp kafamı dağıtıyorum .ilaç da kullandım bi ara faydasını gördüm seyrelterek bıraktım.iyiyim Allahıma şükür bira z daha.Allah düşmanıma vermesin

Amin...
En kısa zamanda şifa dilerim..

Başka bi kuruma verildim.yıprandım iş yüzünden.alışkanlıkların değişmesi bi yakınımı özlemem gibi şeyler bende kaygı yaratıyor o da bi etki ..

bende atanmayı bekliyorum, eşim uzakta yanina gitmeden önce 3 günlük bi atagim olmuştu. Sizi rahatsız eden durumu çözdüğünüz de geçebileceğini düşünüyorum. Siz ne kadar dinlemiyorum desenizde insan başka bisey düşünemez oluyo

bende atanmayı bekliyorum, eşim uzakta yanina gitmeden önce 3 günlük bi atagim olmuştu. Sizi rahatsız eden durumu çözdüğünüz de geçebileceğini düşünüyorum. Siz ne kadar dinlemiyorum desenizde insan başka bisey düşünemez oluyo
Kaygı bozukluğu işte canım.doktorum daha çok duygusal insanların böyle değişik hastalıklara yakalandığını söylemişti.ben de her ayrıntıyı düşünürüm.her halta üzülür ağlarım.aslında sert biriyimdir ama ruhum ince heralde :) biraz rahat olmak lazım ..

Kaygı bozukluğu işte canım.doktorum daha çok duygusal insanların böyle değişik hastalıklara yakalandığını söylemişti.ben de her ayrıntıyı düşünürüm.her halta üzülür ağlarım.aslında sert biriyimdir ama ruhum ince heralde :) biraz rahat olmak lazım ..

maalesef bende öyle balık burcuyum ::KK51:

Ohooov :) annem der ki.serbest ol gızım ferah ol relax ol gızım.panik ayaktan kim ölmüş :)

Hahahah güzel demiş :)
Bildiğim kadarıyla, tamamen kurtulmak mümkün olmuyor.

Büyük bir sıkıntıda, üzüntüde, streste tekrarlayabiliyor.
Ancak çözümünü bildikten sonra tekrarlaması pek de sorun değil.

Bence birazcık deli olmak da iyidir :KK66:

Ama tedavi olmadığınızda ya da uygun tedaviyi bulmadığınızda rahatsızlığınız git gide artabilir.Büyük bir sorun haline gelebilir.
Evliyseniz eşinize , çalışıyorsanız işinize, günlük hayatınızda kendinize zarar verebilirsiniz.(psikolojik olarak)
O nedenle tavsiyem ilaca tekrar başlayıp,kontrol yöntemi bulmanız.

Kaygı bozukluklarında kişilerde bir kontrol noktası vardır.On/Off düğmesi olarak düşünebilirsiniz.Kimisinde somut, kimisinde soyuttur.

Atıyorum, acayip titiz bir insanda böyle bir rahatsızlık varsa rahatsızlanacağını anladığı sırada ellerini yıkaması onu rahatlatır.İlla yıkamasına gerek yok antibakteriyel jeller de her yerde taşınabiliyor. Gibi..

O insan her rahatsızlandığında ellerini o jel ile yıkayıp bir nebze sakinleşiyor ve bu bir tür telkin oluyor.Rutine biniyor.Bir süre sonra atağın en şiddetli noktası o jelden sonraki an oluyor.
Ama doğru noktayı bulmak lazım.

Tabi bu sadece bir örnekti.

Sonra kriz geçiriyorum nerde benim jelim! jelimi verin banaa :rolleyes: diye ikinci bir rahatsızlığa neden olmak istemem :)

Hala ne istiyor bu ruhum anlamıyorum.7 sene sevdiğimle evlenmeyi bekledim evleniyoruz bikaç aya Herşey güzel.atanmayı bekledim atandım.hayatımda Allahıma bin şükür herşey yolunda.ama ben panik atak hastası yım.sanki 3 gündür tüm dünya başıma yıkılmış gibi.işe gidiyorum o kadar zorlanıyorum ki çalışırken
Çarpıntı, kalp atımlarının duyumsanması,
Terleme,
Titreme ya da sarsılma,
Nefes darlığı ya da boğuluyor gibi olma,
Soluğun kesilmesi,
Göğüs ağrısı ya da göğüste sıkıntı hissi,
Bulantı ya da karın ağrısı,
Baş dönmesi, sersemlik, düşecek ya da bayılacak gibi olma,
Kendini ya da çevresindekileri değişmiş, tuhaf ve farklı hissetme Üşüme, ürperme ya da ateş basmaları gibi belirtilerin hepsini taşıyorum.doktora da gittim bi süre antidepresan kullandım o sıra iyiyim ama doktorun bırakmaya başla yavaştan demişti bıraktım 2 ay oldu yine başladı çarpntılarm ve içime öküz oturma hissi.kendimden utanıyorum herşeyin yolunda gamze neden bu şükürsüzlük nerden çıkıyo bu hastalık diye.ama ne yapsam ara ssıra yokluyor beni kötü zamanlar geçiriyorum.annem de panik atak hastası gençlik dönemimde o hastayken hep yanındaydım belki de ondan etkilendim.Allahım kimseye ne fiziksel ne psikolojik hiç bi rahatsızlık vermesin.bu arada iyi ki varsınız reelde kimseyle böyle konuşamazken burda içimi döküyorum.hepinizi seviyorum .
Merhaba canım ben de panik atak anksiyete var ben tedavi olmadım ama geçti arada bir yine kötü oluyorum psikiyatriye git mutlaka ilerlerse hayatın zindan olur benim çocuktan sonra oluştu defalarca hastanelerşn farklı bölümlerine gittin nöroloji dahiliye hiç bir şey çıkmadı en son üniversite endokrinoloji her tahlilim yapıldı uzman doktor bana seni yatıracağım dedi senin hiçbir şeyin yok psikolojin çökmüş tedavi olman lazım dedi tabi kabul etmedim çok şükür biraz düzeldim ama yine arada ataklar oluyor ben bayılacak gibi olurdum Rabbim kimseye vermesin kaç ay dışarı çıkmadım

Hahahah güzel demiş :)
Bildiğim kadarıyla, tamamen kurtulmak mümkün olmuyor.

Büyük bir sıkıntıda, üzüntüde, streste tekrarlayabiliyor.
Ancak çözümünü bildikten sonra tekrarlaması pek de sorun değil.

Bence birazcık deli olmak da iyidir :KK66:

Ama tedavi olmadığınızda ya da uygun tedaviyi bulmadığınızda rahatsızlığınız git gide artabilir.Büyük bir sorun haline gelebilir.
Evliyseniz eşinize , çalışıyorsanız işinize, günlük hayatınızda kendinize zarar verebilirsiniz.(psikolojik olarak)
O nedenle tavsiyem ilaca tekrar başlayıp,kontrol yöntemi bulmanız.

Kaygı bozukluklarında kişilerde bir kontrol noktası vardır.On/Off düğmesi olarak düşünebilirsiniz.Kimisinde somut, kimisinde soyuttur.

Atıyorum, acayip titiz bir insanda böyle bir rahatsızlık varsa rahatsızlanacağını anladığı sırada ellerini yıkaması onu rahatlatır.İlla yıkamasına gerek yok antibakteriyel jeller de her yerde taşınabiliyor. Gibi..

O insan her rahatsızlandığında ellerini o jel ile yıkayıp bir nebze sakinleşiyor ve bu bir tür telkin oluyor.Rutine biniyor.Bir süre sonra atağın en şiddetli noktası o jelden sonraki an oluyor.
Ama doğru noktayı bulmak lazım.

Tabi bu sadece bir örnekti.

Sonra kriz geçiriyorum nerde benim jelim! jelimi verin banaa :rolleyes: diye ikinci bir rahatsızlığa neden olmak istemem :)
Ay benim de anneme sarılıp ağlayınca kokusunu duyunca geçiyo

Hala ne istiyor bu ruhum anlamıyorum.7 sene sevdiğimle evlenmeyi bekledim evleniyoruz bikaç aya Herşey güzel.atanmayı bekledim atandım.hayatımda Allahıma bin şükür herşey yolunda.ama ben panik atak hastası yım.sanki 3 gündür tüm dünya başıma yıkılmış gibi.işe gidiyorum o kadar zorlanıyorum ki çalışırken
Çarpıntı, kalp atımlarının duyumsanması,
Terleme,
Titreme ya da sarsılma,
Nefes darlığı ya da boğuluyor gibi olma,
Soluğun kesilmesi,
Göğüs ağrısı ya da göğüste sıkıntı hissi,
Bulantı ya da karın ağrısı,
Baş dönmesi, sersemlik, düşecek ya da bayılacak gibi olma,
Kendini ya da çevresindekileri değişmiş, tuhaf ve farklı hissetme Üşüme, ürperme ya da ateş basmaları gibi belirtilerin hepsini taşıyorum.doktora da gittim bi süre antidepresan kullandım o sıra iyiyim ama doktorun bırakmaya başla yavaştan demişti bıraktım 2 ay oldu yine başladı çarpntılarm ve içime öküz oturma hissi.kendimden utanıyorum herşeyin yolunda gamze neden bu şükürsüzlük nerden çıkıyo bu hastalık diye.ama ne yapsam ara ssıra yokluyor beni kötü zamanlar geçiriyorum.annem de panik atak hastası gençlik dönemimde o hastayken hep yanındaydım belki de ondan etkilendim.Allahım kimseye ne fiziksel ne psikolojik hiç bi rahatsızlık vermesin.bu arada iyi ki varsınız reelde kimseyle böyle konuşamazken burda içimi döküyorum.hepinizi seviyorum .
Canım bi de biraz özel bi yorum olacak ama bol bol dua et maneviyat eksşkliğinden belki böyle oluyoruz ben daha kötülerini yaşadım bacaklarım tutmuyordu inanıyor musun

X