Allah bağışlasın evladınızı. Rabbim güzel uzun evlilikler nasip etsin huzurlakanaryacığım konunun özeti bu
sen kendini yokmuş hissediyorsun
yani bu konuda senin adın nasıl geçmeli
bir konu vardı burada, "kv ye gittik eşimin kuzeni ve görümcem de vardı kuzen ve görümce ile çocukluk anılarından bahsettiler, beni muhabbete dahil etmediler" şeklinde
kuzenlerle çocukluk anısı konuşulur, ortamda o kişilerin kuzeni olmayan da dinler, yaş grubu yakın ve ortak bir konu varsa aklına gelirse biz de şöyle yapmıştık der vs
ama eşinin sen de anlat X, siz ne yapardınız kuzenlerinle demesini beklememeli
mesela ben senin arkadaşınım, yaza düğünüm var, sen de bana yardımcı olacaksın,
temmuz da her yer açılacak, önce X çarşısından kına hediyelik bakarız Y yerde taç alırız , şunu yaparız bunu yaparız
bu konuşanın sonunda da düğün için de eşim ile şu hazırlığı yaparız, onun için de bak bu tonda bir kravat alacağım, ona uygun elbise de alacağım mı dersin bu kadın konuşması ve olabilitesi var
ama biz bayramda sizinle kampa gittikten sonra da kanarya ile pikniğe gideceğiz ya da sahilde dondurma yiyeceğiz diye erkek konuşması olmaz yani o diyaloğun neresinde adın geçebilirdi
en fazla kanarya ava izin vermez olurdu ya da işte size bir gün yeter gerisi eşime olurdu
ama bunların çok gereği var mı kuzen ortamını bilmiyorum ama bu diyaloğun son u da ya oooovvv lu farklı bir imaya bağlanır ya kılıbığa bağlanırdı
şahsen bu tarz muhabbette geçeceğine hiç ismim geçmesin
çok yazdım kafan şişti kusuruma bakma
bir dipnot biz 10 yıllık evli iken eşimin iş yaptığı bir çok kişi onun evli olduğunu bilmezdi, yani her hafta düzenli görüştüğü kişiler, bir nevi iş arkadaşları, arada arabayı gören şok olurmuş, çocuk koltuğu var diye
şimdi çocuk büyüdü, koltuk da yok :=)
Haksızlık ediyorsun ben sürekli birileriyle birşeylermi yapıyorum seni bırakıp dicek birşy bulamıyorum hakkımı yiyorsun benim elimde değil sanki gidibilcekken gitmedik mi dedi.akşama kadar biraz sakinleş
güzelce hislerini anlat
ben dili ile "sen öyle yaptın değil, ben böyle hissettim" şeklinde
mesela bu kv ile ilgili olanı araya koy
yani burada da birlikteyiz sanki orada ben figüran olacakmışım, sen aileni gezdirmeye gidiyormuşsun gibi hissediyorum de
ama suçlayıcı değil, zira eşin cidden anlayamıyor bence "zaten evde baş başayız başka yerde baş başa olmamıza ne gerek var" modunda
onun baş başa etkinlik anlayışı farklı
Yazdıklarınız bende farkındalık yaratıyor ellerinz dert görmesin sağolun siz yazın hep yazınAslında sorun şurdan başlıyor benim sorunlu bir annem vardı o yüzden eşimle sevgiliyken çoğu şeyi yapamadık. Akşam gezisi ya da adalar ya da rahatla doya doya kimse aramadan gezmek gibi. Hep evlenince yaparız dedim dedik. Şimdi böyle olması beni hayal kırıklığına uğratıyor. Temelinde de sanırım annem var. İnanın ben izin konusunu bile gündeme getirme kimse çocuk değil izin alıcak. Sadece kırıldım. Kuzenleriyle ortamda demese bile eve geldik yatakta telefonla oynadı muhabbet etmedik. Yani başbaşa seninlede şöyle yapcaz falanda demedi. Kampı anlatıyor.
Eşinizin işine gelmis bu durum.Konuştum eşimde sanki her zaman mı yapıyorum seni mı bırakıyorum haksızlık ediyorsun zaten pandemi var benim elimde mi dedi. Bilmiyorum benim isteğim neden başbaşa biyerlere gidemiyoruz.
Haksızlık ediyorsun ben sürekli birileriyle birşeylermi yapıyorum seni bırakıp dicek birşy bulamıyorum hakkımı yiyorsun benim elimde değil sanki gidibilcekken gitmedik mi dedi.
Fakat sevgiliyken çok güzel gezerdik keyif alırdı arabada benimke olmaktan biyerler keşfekten yürümekten biliyor olmalı neden şuan heveslenmiyoryukarıda bir yerlerde yazdım
adam pandemide bunalmış
eskiyi özlüyor yani yaşlılar başlar ya nerede o eski bayramlar diye öyle
sizinle böyle bir eski deneyimi yok, sizinle evde sürekli dip dibe bir yaşam var
bu nedenle bu bunaltıcı pandemi dışında bir evlilik deneyimi de yok, onun güzelliklerini bilmiyor
hayaller bilinmezliğe açılmıyor, belki ufku o kadar, belki de hayal sevmiyor
bu eşini kötü adam yapmaz ki planlanmış kampı hayal etti diye seninle de ille de hayal kurma zorunluluğu yok ki
sen de birlikte hayalini anlat, mesela sen şimdi git kampı öğren ileride birlikte de gideriz
belki eşin sein o ortamı sevmeyeceğini düşünüyor bu nedenle seninle de kurmuyor hayal
ya da sen "ben de plajda tembel tembel oturmak isterim" de mesela
eşim geçen diyor ki şu pandemi bitsin sana kahve kitap ile 3 gün bir tatil ayarlayacağım
bak bana tek başıma, baş başa değil ama beni tanıyor, ona göre diyor
siz de alışacak isteklerinizi öğreneceksiniz
daha önce de yazdım
eşim bir gün şehir dışından geldi
seni çok mutlu edecek bir şey aldım dedi
ne ne diye düşündük oğlum da var birlikte bulamadık
bir küçük çuval soğan ile sarımsak almış
beni mutlu etmesi de işte çok almış, ben bir şeyler alınca az al stoklama der kendisi, ben mutlu olayım diye kırmızı torbalı soğanlar var ya onlardan almış
baş başa dondurma yemekten daha değerli, ne istediğini bilmesi
Fakat nasıl açıklayacağım. Zaten sizinkilerle sürekli birlikteyim ne işim var denir mi ? Biz çalışıyoruz ama yinede 1 saat dışarda oturulur hava alınır yani insanın içinden gelmeli. Çok üzgünüm.Eşinizin işine gelmis bu durum.
Bence zaten gezelim,dolasalim hava alalim kafasında değil,pandemi de bahanesi olmuş.
En basitinden dün hava güzeldi,kizimin dersi bitti,oglum uyudu uyandi hızlica giyinip ciktık acik havada çocuklar bisiklet kullandı,biz yürüyüş yapmis olduk.
Planda yapmamistik,öyle spontane gelisti.
Pandemi olmasaydı zaten haftasonları giderdik bir yerlere,asla evde oturmazdık.
Insanın icinden gelecek. Eşiniz evde olmayi tercih ediyor belli ki.
Sizin engeliniz de yok(çocuk)her an cikabilirsiniz. Eş ailesine gidip oturacağinıza cikip acik havada vakit gecirebilirsiniz.
Tatil konusunda ben olsam gitmezdim,o kamp yapacak ben evde zaten sürekli görüştüğüm eş ailesiyle oturacağim bana uymaz. Görüşmeseniz uzakta olsanız bir nebze ama zaten birliktesiniz.
Yapın o zaman. Çünkü eşiniz bunu dusunemiyor. Kimi insan daha duygusaldır, kimi insan daha düzdür. Bu ne sizin çok beklentide olduğunuzu gösterir (eşinizle başbaşa vakit geçirmek doğal hakkınız) ne de eşinizin sizinle vakit geçirmek istemiyor oldugunu gösterir. Kamptan bahsetmesi bence normal. Ama bunun çok fazla söz konusu olduğuna kafayı biraz taktiysaniz şaka olarak eşinize takilabilirisiniz, hayatım bir sonraki gün de benlesin, o gün içinde heyecanlı misin diyeHayır yapmadım. Yapsaydım da olur derdi. Çünkü köye gideceksek gezelim dediğimde olur dedi. Fakat 1 haftadır benimle gezisnden değilde kamptan hevesli bahsedince biraz tuhaf oldum açıkcası sanırım yanlış. Gidicem sorunda çıkarmadım olur demiştim. Mesela içimde anlam veremediğim birşey var ben söyledğimde hevesim gidiyormuş gibi. Yani neden ben plan yapıyım ki kuzenlerle yapabiliyorsa benimlede yapabilir gibi düşünce geliyor. Annemde böyleydi. Yıllarca böyle büyüttü zihnimi. Lakin şurda eşim haksız ben 8 aydır başbaşa karı koca diyorum zaten :) yani denizede 3 çift gittim onda da söyledim yenş evliyiz dur bi diye. Zaman mı yok gideriz dedi işte şuan zaman var yine başbaşa değiliz.
Siz kayinvalideden, gorumceden anlayış beklemeyin. Yani bekleyin elbette ama baktınız beklentiniz boşa çıktı bir daha niye bekliyorsunuz ki? Eşinizden bekleyin o anlayışı. Çift olarak dışarıda yemek istediğinizde neden yemiyorsunuz. Ayarlayın bir rezervasyon şuan gerçi kapalı ama açıldığı takdirde ayarlayın, pazar günü şurada kahvaltı yapalım deyip alın eşinizi gidin bir yeşillik alana. Eşiniz birini mi çağıracak yanına, aşkım daha çok zaman var başka zamanda onlarla yaparız bu sefer biraz yalnız kalmak istiyorum deyin. Ben de yalnızlığı severim. Evli değilim ama evli olsam hep başkalarıyla toplu vakit geçirmek istemem ama hep eşimizle de vakit geçiremeyiz. Siz şuan eşinizle pek vakit geciremediginiz için o çift olarak bir şeyler yapmaya doyamamissiniz. Bunu eşiniz planiniza başkalarını da dahil edeceği vakit güzelce izah edersiniz.Evet çift olarak dışarda eşimle yemek isterdim. Heryere peşimize gelen görümcemde gezmiş kocasıyla şehir şehir. Benim suçum ne ? Birsürü resimleri var anı biriktirmişler. Fakat anlayış sıfır. Benimle aynı anda evlenen arkadaşlarımda öyle. Biz ise koloni gibi.
Çok yoruldum bunaldim,evde oturmak istemiyorum diyebilirsiniz, sizin açınızdan farketmiyor ki ha orda ha burda evde oturmussunuz.Fakat nasıl açıklayacağım. Zaten sizinkilerle sürekli birlikteyim ne işim var denir mi ? Biz çalışıyoruz ama yinede 1 saat dışarda oturulur hava alınır yani insanın içinden gelmeli. Çok üzgünüm.
O zaman ben gerçekten haksızlık mı ettim ? Fakat benimde eşimle deneyimim az deneyimlemek için heveslenirken o neden heveslenmiyordoğru demiş
o sen gittin, ben gitmedim algılıyor
bak kadın ve erkek beyni cidden farklı çalışır
ben seni, hislerini anlıyorum ama herhangi bir erkekten aynı beceriyi bekleme
eşimle meslektaşız, bir yazı geliyor elimize bir kadın yazmış
ben okuduğumda altında 5 farklı anlam görürken o düz bir anlam görüyor, bak diyorum şu cümle ile iki sayfa önceki şu olaya yüklediği anlam ortaya çıkıyor
eşim arada manyaksın der, ben manyak değilim beynimiz böyle çalışıyor
oysaki sen gidemiyoruz ama gidileceği zamana dair bir hayali yok, olanları da başkaları ile diye üzülüyorsun, ama yukarıda yazdım ya adamın seninle yaşam deneyimi az
yani seninle birlikte geçen zaman arttıkça bu paylaşım arttıkça o tarz hayaller de artacak
mesela görümcem ve eşi balayında bir otele gitmişler
görümcem sabah 6.30 da kalkmış denize gitmiş
onun tatil anlayışı bu, eşi şok olmuş
erkeklerin tatil anlayışı da tüm yıl erken kalktık biraz yatalım yiyip içip yayılalım
şimdi yıllar geçti o biraz erken kalkıyor diğeri biraz geç gidiyor
deneyimledikçe birlikte geçen zamandaki güzel anılar biriktikçe seneye de bunu yaparız denilecek
Evet doyamadım fakat ben bunu eşime suçlayarak söylüyorum bunu törpülemem lazım. İçimdeki ona karşı kırgınlık ve kızgınlık izin vermiyor. Elimi ayağımı çekip ne halin varsa gör demek istiyorum. Bu seferde ben gelmicem sanki çok isteklisin demek istiyorum.Yapın o zaman. Çünkü eşiniz bunu dusunemiyor. Kimi insan daha duygusaldır, kimi insan daha düzdür. Bu ne sizin çok beklentide olduğunuzu gösterir (eşinizle başbaşa vakit geçirmek doğal hakkınız) ne de eşinizin sizinle vakit geçirmek istemiyor oldugunu gösterir. Kamptan bahsetmesi bence normal. Ama bunun çok fazla söz konusu olduğuna kafayı biraz taktiysaniz şaka olarak eşinize takilabilirisiniz, hayatım bir sonraki gün de benlesin, o gün içinde heyecanlı misin diyeYani bunu böyle eşinizle takılarak söyleseniz o da bir iki çift güzel söz söylese bu konuya takılmazsiniz belki bu kadar.
Siz kayinvalideden, gorumceden anlayış beklemeyin. Yani bekleyin elbette ama baktınız beklentiniz boşa çıktı bir daha niye bekliyorsunuz ki? Eşinizden bekleyin o anlayışı. Çift olarak dışarıda yemek istediğinizde neden yemiyorsunuz. Ayarlayın bir rezervasyon şuan gerçi kapalı ama açıldığı takdirde ayarlayın, pazar günü şurada kahvaltı yapalım deyip alın eşinizi gidin bir yeşillik alana. Eşiniz birini mi çağıracak yanına, aşkım daha çok zaman var başka zamanda onlarla yaparız bu sefer biraz yalnız kalmak istiyorum deyin. Ben de yalnızlığı severim. Evli değilim ama evli olsam hep başkalarıyla toplu vakit geçirmek istemem ama hep eşimizle de vakit geçiremeyiz. Siz şuan eşinizle pek vakit geciremediginiz için o çift olarak bir şeyler yapmaya doyamamissiniz. Bunu eşiniz planiniza başkalarını da dahil edeceği vakit güzelce izah edersiniz.
Demez gezmek istediğmi söyledim olur dedi. Fakar birdaha konuşulmadı varsa yoksa kamp. Ben yokmuşum gibi. Sahi nerdeyim ben ?Çok yoruldum bunaldim,evde oturmak istemiyorum diyebilirsiniz, sizin açınızdan farketmiyor ki ha orda ha burda evde oturmussunuz.
Olaya şu açıdan bakın,tam tersi konumda sizin ailenize gidilecek olsa,eşiniz sizin abinizle babanızla evde oturacak sizde gezecek,kiz arkadaşlarinizla bir program yapacak olsanız eşiniz demezmiydi bu benimde tatilim diye.
Öte yandan eşiniz plan yapmıyorsa siz yapın,hadi suraya gidelim diyin götürün eşinizi. Itiraz mi eder,hayır mi der?
1 güncükmüş. Zaten kalıcağımız toplam 4 gün var 1 i kurban keske biri akraba ziyareti biri misafir alma biri kamp derken gün kalmicak. Aklıma geldikçe geriliyorumSen köyde kamptayken ben ne yapıcam de mesela böyle masayı hazırlarken sıradan bi soruymuş gibi, bence ben burda kalayım evimde daha iyi dinlenirim bu yaptığın planların hiç cazip bi tarafı yok ki de. Bozulnakta çok haklısın ya saçma sapan tamamen kendi mutlu olacağı bi plan yapmış nesine hevesli olacaksın ki
1 güncükmüş. Zaten kalıcağımız toplam 4 gün var 1 i kurban keske biri akraba ziyareti biri misafir alma biri kamp derken gün kalmicak. Aklıma geldikçe geriliyorum
Ben bayramdan önce tek başına gidersen git, bayramda gidemezsin dedim. Kardeşler, yiğenler, curcuna, giderse de eve alamam 14 gün kusura bakmasın. Bu bayram yine korona partisi olacak evlerde. Anneni görmek istiyorsan bayramdan önce git gel dedim. Madem o kadar kalabalığa girecek, tatile gidin bari.Kızlar günaydın. Sebepsiz yere içimi bi huzursuzluk kapladı anlamıyorum. İsyankar biri değilimdir normalde ama bi kaç gündür kendimi kötü hissediyorum. Pandemi de evlendim. Bi kaç kez eşimle avm sahil cafe dışında biyere gidemedik. Malum yasaklar. Yasaklar olmasada risk edilcek bi durum değil bende sağlıkcıyım. Fakat İnstagramda o kadar çok çift görüyorum ki gerek arkadaşlarımdan gerek fenomenlerden kocalarıyla o kadar güzel geziyorlar ki durduk yere ağlayasım geldi. Biz ise sadece evdeyiz. Eşim ilgisiz bi insan değildir gün içinde konuşuruz suratım düşse öper film izleyelim der ama neden biz her karı koca gibi alıp sandalyelerimizi yeşillik bi alanı gidemiyoruz ? O kadar özendim o kadar üzüldüm ki. Eşim ben mi çıkardım virüsü gideriz sanki gidiliyorda gitmiyor muyuz diyor. Borçlardan rahatlayalım yıllık izinde karadeniz turu yaparız dedi. Üzüntümü tetikleyen eşimin bayramda memlkete gitmek istemesi. O kadar hevesli ki tamam dediğimden beri memleketteki kuzenlerle birsürü plan yaptı. Kamp mangal vs. Bedeni burda ruhu memlekette. Her gün bir önce gelsin de gitsek diyor. Peki ben ne yapacağım ? Haykırmak istiyorum neden benimle bu kadar hevesli planlar yapmıyorsun diye. Yasaklar kalsında erkek x kişisiyle şuraya gidip kamp için şunları alalım diyor hevesli hevesli. Neden yasaklar bitsinde karımla şuralara gidelim tıkandık kaldık evde demiyr. O kadar kırıldım ki bilmiyorum durduk yere ağlamak istiyorum. Gidelim de sosyalleşelim çok sıkıldık evde diyor. Sizide şuraya götürürm diyor.Gitmek istemiyorum. İçimdekileri eşime açsam mı ? Fakat hevesini kırıp huzursuzluk çıkarmak istemiyorum. Sabah suratım düşüktü öptü işe gelirken. Söyliceğim şeyleri yanlış anlamasından korkuyorum. Canımın sıkkınlığı sizinle paylaşmak istedim yorduysam özür dilerim. Belkide yanlış düşünüyorumdur bizimde gidiceğimiz zamanlar belki eşlernde başka kişilerle vakit geçirmeye ihtiyacı vardır bilmiyorum. Eşiyle başbaşa biyere giden çiftleri görünce ağlamak istiyorum.
Not: Bu arada memlkette görümcem kocası annesi babasıda olucak. Ne yapıcam ben onlarla. Neden gidiyorum ki ben burda kalıp bende kendi arkadaşlarımla gezeyim. Eşimede haksızlık etmek istemiyorum ev işlerinde yardım eder önemser. Şimdi birşey söylesem gidicek pozisyonda olmadı çalışıyoruz benim suçum ne diye düşünmez mi ? Çok seviyor köyü orda büyümüş üzmek istemiyorum ama yazarken bile birden ağlayasım geliyor.
Sorunda mı ya yasaklar bittikten sonraki planlarda da yokum. Olan imkanlarda da başbaşa değiliz.On yıllık evliyiz yasaklar bitse de yaz tatili öncesi 2-3 günlüğüne nereye gitsek diye plan yapıyoruz kuzenlerimle kampa gidicem şurdan da bonfile alıcam dese hödük müsün sen derim.
Madem o kadar kalablalığa gircez para harcicaz tatile gidelim bari dimiBen bayramdan önce tek başına gidersen git, bayramda gidemezsin dedim. Kardeşler, yiğenler, curcuna, giderse de eve alamam 14 gün kusura bakmasın. Bu bayram yine korona partisi olacak evlerde. Anneni görmek istiyorsan bayramdan önce git gel dedim. Madem o kadar kalabalığa girecek, tatile gidin bari.
Evet bu beni çok geriyorKanarya sen zaten ailesinin senin her hareketini gözlemesinden çok yoruluyorsun böyle kapana kısılmış fare gibi , bi de hepi topu tek tatilde onlarla olacak olmak seni delirtiyor ben seni çok iyi anlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?