Pandemi, kısıtlılık, yaşam enerjisi ve mutsuzluk.

Allah bağışlasın evladınızı. Rabbim güzel uzun evlilikler nasip etsin huzurla

Haksızlık ediyorsun ben sürekli birileriyle birşeylermi yapıyorum seni bırakıp dicek birşy bulamıyorum hakkımı yiyorsun benim elimde değil sanki gidibilcekken gitmedik mi dedi.

yukarıda bir yerlerde yazdım

adam pandemide bunalmış

eskiyi özlüyor yani yaşlılar başlar ya nerede o eski bayramlar diye öyle

sizinle böyle bir eski deneyimi yok, sizinle evde sürekli dip dibe bir yaşam var

bu nedenle bu bunaltıcı pandemi dışında bir evlilik deneyimi de yok, onun güzelliklerini bilmiyor

hayaller bilinmezliğe açılmıyor, belki ufku o kadar, belki de hayal sevmiyor

bu eşini kötü adam yapmaz ki planlanmış kampı hayal etti diye seninle de ille de hayal kurma zorunluluğu yok ki

sen de birlikte hayalini anlat, mesela sen şimdi git kampı öğren ileride birlikte de gideriz

belki eşin sein o ortamı sevmeyeceğini düşünüyor bu nedenle seninle de kurmuyor hayal

ya da sen "ben de plajda tembel tembel oturmak isterim" de mesela

eşim geçen diyor ki şu pandemi bitsin sana kahve kitap ile 3 gün bir tatil ayarlayacağım

bak bana tek başıma, baş başa değil ama beni tanıyor, ona göre diyor

siz de alışacak isteklerinizi öğreneceksiniz

daha önce de yazdım

eşim bir gün şehir dışından geldi

seni çok mutlu edecek bir şey aldım dedi

ne ne diye düşündük oğlum da var birlikte bulamadık

bir küçük çuval soğan ile sarımsak almış

beni mutlu etmesi de işte çok almış, ben bir şeyler alınca az al stoklama der kendisi, ben mutlu olayım diye kırmızı torbalı soğanlar var ya onlardan almış

baş başa dondurma yemekten daha değerli, ne istediğini bilmesi

Konuştum eşimde sanki her zaman mı yapıyorum seni mı bırakıyorum haksızlık ediyorsun zaten pandemi var benim elimde mi dedi. Bilmiyorum benim isteğim neden başbaşa biyerlere gidemiyoruz.
Eşinizin işine gelmis bu durum.
Bence zaten gezelim,dolasalim hava alalim kafasında değil,pandemi de bahanesi olmuş.
En basitinden dün hava güzeldi,kizimin dersi bitti,oglum uyudu uyandi hızlica giyinip ciktık acik havada çocuklar bisiklet kullandı,biz yürüyüş yapmis olduk.
Planda yapmamistik,öyle spontane gelisti.
Pandemi olmasaydı zaten haftasonları giderdik bir yerlere,asla evde oturmazdık.
Insanın icinden gelecek. Eşiniz evde olmayi tercih ediyor belli ki.
Sizin engeliniz de yok(çocuk)her an cikabilirsiniz. Eş ailesine gidip oturacağinıza cikip acik havada vakit gecirebilirsiniz.
Tatil konusunda ben olsam gitmezdim,o kamp yapacak ben evde zaten sürekli görüştüğüm eş ailesiyle oturacağim bana uymaz. Görüşmeseniz uzakta olsanız bir nebze ama zaten birliktesiniz.

Haksızlık ediyorsun ben sürekli birileriyle birşeylermi yapıyorum seni bırakıp dicek birşy bulamıyorum hakkımı yiyorsun benim elimde değil sanki gidibilcekken gitmedik mi dedi.

doğru demiş

o sen gittin, ben gitmedim algılıyor

bak kadın ve erkek beyni cidden farklı çalışır

ben seni, hislerini anlıyorum ama herhangi bir erkekten aynı beceriyi bekleme

eşimle meslektaşız, bir yazı geliyor elimize bir kadın yazmış

ben okuduğumda altında 5 farklı anlam görürken o düz bir anlam görüyor, bak diyorum şu cümle ile iki sayfa önceki şu olaya yüklediği anlam ortaya çıkıyor

eşim arada manyaksın der, ben manyak değilim beynimiz böyle çalışıyor

oysaki sen gidemiyoruz ama gidileceği zamana dair bir hayali yok, olanları da başkaları ile diye üzülüyorsun, ama yukarıda yazdım ya adamın seninle yaşam deneyimi az

yani seninle birlikte geçen zaman arttıkça bu paylaşım arttıkça o tarz hayaller de artacak

mesela görümcem ve eşi balayında bir otele gitmişler

görümcem sabah 6.30 da kalkmış denize gitmiş

onun tatil anlayışı bu, eşi şok olmuş

erkeklerin tatil anlayışı da tüm yıl erken kalktık biraz yatalım yiyip içip yayılalım

şimdi yıllar geçti o biraz erken kalkıyor diğeri biraz geç gidiyor

deneyimledikçe birlikte geçen zamandaki güzel anılar biriktikçe seneye de bunu yaparız denilecek

Fakat sevgiliyken çok güzel gezerdik keyif alırdı arabada benimke olmaktan biyerler keşfekten yürümekten biliyor olmalı neden şuan heveslenmiyor eşimde bana ben rahat makyaj yapayım diye led yaptı ama iyi yanlarını göremiyorum

Fakat nasıl açıklayacağım. Zaten sizinkilerle sürekli birlikteyim ne işim var denir mi ? Biz çalışıyoruz ama yinede 1 saat dışarda oturulur hava alınır yani insanın içinden gelmeli. Çok üzgünüm.

Yapın o zaman. Çünkü eşiniz bunu dusunemiyor. Kimi insan daha duygusaldır, kimi insan daha düzdür. Bu ne sizin çok beklentide olduğunuzu gösterir (eşinizle başbaşa vakit geçirmek doğal hakkınız) ne de eşinizin sizinle vakit geçirmek istemiyor oldugunu gösterir. Kamptan bahsetmesi bence normal. Ama bunun çok fazla söz konusu olduğuna kafayı biraz taktiysaniz şaka olarak eşinize takilabilirisiniz, hayatım bir sonraki gün de benlesin, o gün içinde heyecanlı misin diye Yani bunu böyle eşinizle takılarak söyleseniz o da bir iki çift güzel söz söylese bu konuya takılmazsiniz belki bu kadar.
Siz kayinvalideden, gorumceden anlayış beklemeyin. Yani bekleyin elbette ama baktınız beklentiniz boşa çıktı bir daha niye bekliyorsunuz ki? Eşinizden bekleyin o anlayışı. Çift olarak dışarıda yemek istediğinizde neden yemiyorsunuz. Ayarlayın bir rezervasyon şuan gerçi kapalı ama açıldığı takdirde ayarlayın, pazar günü şurada kahvaltı yapalım deyip alın eşinizi gidin bir yeşillik alana. Eşiniz birini mi çağıracak yanına, aşkım daha çok zaman var başka zamanda onlarla yaparız bu sefer biraz yalnız kalmak istiyorum deyin. Ben de yalnızlığı severim. Evli değilim ama evli olsam hep başkalarıyla toplu vakit geçirmek istemem ama hep eşimizle de vakit geçiremeyiz. Siz şuan eşinizle pek vakit geciremediginiz için o çift olarak bir şeyler yapmaya doyamamissiniz. Bunu eşiniz planiniza başkalarını da dahil edeceği vakit güzelce izah edersiniz.

Çok yoruldum bunaldim,evde oturmak istemiyorum diyebilirsiniz, sizin açınızdan farketmiyor ki ha orda ha burda evde oturmussunuz.
Olaya şu açıdan bakın,tam tersi konumda sizin ailenize gidilecek olsa,eşiniz sizin abinizle babanızla evde oturacak sizde gezecek,kiz arkadaşlarinizla bir program yapacak olsanız eşiniz demezmiydi bu benimde tatilim diye.
Öte yandan eşiniz plan yapmıyorsa siz yapın,hadi suraya gidelim diyin götürün eşinizi. Itiraz mi eder,hayır mi der?

O zaman ben gerçekten haksızlık mı ettim ? Fakat benimde eşimle deneyimim az deneyimlemek için heveslenirken o neden heveslenmiyor

Evet doyamadım fakat ben bunu eşime suçlayarak söylüyorum bunu törpülemem lazım. İçimdeki ona karşı kırgınlık ve kızgınlık izin vermiyor. Elimi ayağımı çekip ne halin varsa gör demek istiyorum. Bu seferde ben gelmicem sanki çok isteklisin demek istiyorum.

Demez gezmek istediğmi söyledim olur dedi. Fakar birdaha konuşulmadı varsa yoksa kamp. Ben yokmuşum gibi. Sahi nerdeyim ben ?

Sen köyde kamptayken ben ne yapıcam de mesela böyle masayı hazırlarken sıradan bi soruymuş gibi, bence ben burda kalayım evimde daha iyi dinlenirim bu yaptığın planların hiç cazip bi tarafı yok ki de. Bozulnakta çok haklısın ya saçma sapan tamamen kendi mutlu olacağı bi plan yapmış nesine hevesli olacaksın ki

1 güncükmüş. Zaten kalıcağımız toplam 4 gün var 1 i kurban keske biri akraba ziyareti biri misafir alma biri kamp derken gün kalmicak. Aklıma geldikçe geriliyorum

On yıllık evliyiz yasaklar bitse de yaz tatili öncesi 2-3 günlüğüne nereye gitsek diye plan yapıyoruz kuzenlerimle kampa gidicem şurdan da bonfile alıcam dese hödük müsün sen derim.

1 güncükmüş. Zaten kalıcağımız toplam 4 gün var 1 i kurban keske biri akraba ziyareti biri misafir alma biri kamp derken gün kalmicak. Aklıma geldikçe geriliyorum

Kanarya sen zaten ailesinin senin her hareketini gözlemesinden çok yoruluyorsun böyle kapana kısılmış fare gibi , bi de hepi topu tek tatilde onlarla olacak olmak seni delirtiyor ben seni çok iyi anlıyorum

Ben bayramdan önce tek başına gidersen git, bayramda gidemezsin dedim. Kardeşler, yiğenler, curcuna, giderse de eve alamam 14 gün kusura bakmasın. Bu bayram yine korona partisi olacak evlerde. Anneni görmek istiyorsan bayramdan önce git gel dedim. Madem o kadar kalabalığa girecek, tatile gidin bari.

On yıllık evliyiz yasaklar bitse de yaz tatili öncesi 2-3 günlüğüne nereye gitsek diye plan yapıyoruz kuzenlerimle kampa gidicem şurdan da bonfile alıcam dese hödük müsün sen derim.
Sorunda mı ya yasaklar bittikten sonraki planlarda da yokum. Olan imkanlarda da başbaşa değiliz.

Madem o kadar kalablalığa gircez para harcicaz tatile gidelim bari dimi

Kanarya sen zaten ailesinin senin her hareketini gözlemesinden çok yoruluyorsun böyle kapana kısılmış fare gibi , bi de hepi topu tek tatilde onlarla olacak olmak seni delirtiyor ben seni çok iyi anlıyorum
Evet bu beni çok geriyor fakar sürekli şikayet etmek ve söylemek ailemi istemiyorsun ve sevmiyorsunla sonuçlanacak o yüzden ne denir bilmem ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…