Sebze Yemekleri Pancar Sos Yatağında Izgara Karnabahar - Mis Yoğurt Sponsorluğunda

pamuk musun nesin

Şimdiden başka zaman yok
Kayıtlı Üye
28 Mart 2020
21.282
64.534
Herkese merhaba, kış aylarının güzel sebzeleriyle yapılan ama çok bilinmeyen bir yemekle karşınızdayım.

Malzemeler:
▪︎1 Orta Boy Karnabahar
▪︎1 adet pancar
▪︎3-4 Yemek kaşığı yoğurt(daha katı bir kıvam için süzme yoğurt)
▪︎2 diş sarımsak
▪︎1 limonun suyu
▪︎zeytinyağı
▪︎kırmızı toz biber, tuz ve damak zevkinize göre çeşitli baharatlar
▪︎süslemek için nar, maydanoz ya da ne dilerseniz.

Gelelim yapılışına.

Öncelikle ellerinizin kıpkırmızı olmasını istemiyorsanız eldiven giymelisiniz. Ben öyle yaptım. Ne kadar dikkat etsem de birçok yere bulaştı.

Pancarları soyup dörde bölüm.

Haşlamak için düdüklü kullandım. Düdüklü korkunuz varsa normal tencere de olur ama süresi uzar.

Sebze derecesinde, kaynama sesi geldikten sonra altını kısıp 15-17 dakika arası pişirdim.

Yumuşak bir kıvamda olmasi için 20-25 dakika pişirilmesi gerek.

Ama o surede vitamin değerlerinin büyük çoğunluğunu kaybettiği için az pişirdim.

Yine de yumuşaktı tabii ki.

Pancarlarımı ezdim. İçine sarımsak, limon suyu, yoğurt, tuz ve biraz yağ ekledim.

Sonra blendır'dan geçirdim ve böyle bir renk elde ettim.

Daha açık bir pembe için daha az pancar daha az yoğurt kullanabilirsiniz.

Karnabaharları temizleyip yıkayıp dilimledim ve fırın tepsisine dizdim.

Baharatlarımı ve yağı karıştırıp karnabaharların üzerine sürdüm.

190 derece fırında 17 dakika pişirdim.
Daha sonra fırından alıp diğer yüzlerini çevirip aynı şekilde yağlayıp tekrar fırına verdim. 10 dakika daha pişirdim.

Şimdi sunum zamanı

Son bir şey eklemek istiyorum.

Tabağımı süslerken hatırladım,

Nar kırma ritüelleri başladı sanıyorum ki.

Nar kırmanın bereket getirdiğine inanılarak her yıl çok fazla insan tarafından tekrarlanıyor bu ritüel.

Nar gibi kıymetli bir nimetin bereket getirmesi niyetiyle paramparça edilip ortalığa saçılmasına sebep olmanın çok yanlış olduğunu düşünüyorum.

Bunun yerine seven sevdiğine nar tanelesin, ne dersiniz?

Bereket sevgi ile huzur ile gelsin evlerimize.

Nimeti yere vurup her tarafa saçarak değil.

Yılın son günlerinde hepimize huzur, sağlık, mutluluk diliyorum.

Tarifimi deneyeceklere Afiyet Olsun.

Son düzenleme:
Anaaaa guuu ilkkez de böyle birşey gördüm ben haaa güzell gözüküyorr vallahaa ellerine sağlıkk boll şans

Aaa çok farklı bir tarif olmuş canım, bende ilk defa görüyorum. Gerçekten çok güzel gözüküyor renkler şahane, ağız sulandırıyor eminim tadi da enfestir canım ellerine emeğine sağlık başarılar dilerim

Anaaaa guuu ilkkez de böyle birşey gördüm ben haaa güzell gözüküyorr vallahaa ellerine sağlıkk boll şans
Evet cok bilinmeyen bir tarif. Cocuklarin bayılacagini düşünüyorum. Birlikte yapmasi da cok eglenceli olur. Yogurt ekledikçe rengi değişiyor. Ben bile bu yasimda yaparken eglendim. çok teşekkür ederim canim

Reactions: Jou
Çok teşekkür ederim canim. Malzeme kardeşiyiz seninle, ikimiz de Karnabahar yaptik

Ellerinize sağlık Çok güzel görünüyor Bol şans diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…