Dolap uygulamasından oyuncak bakıyorum , kim gerçekten ikinci el alıp kullanıyor bilmiyorum ama kırık dökük şeyleri satıyorlar veya eli yüzü düzgünse.nerdeyse sıfır i kadar para istiyorlar. Bir de ahşap tarzı eğitici oyuncak bölümü var. Orda o kadar fahiş fiyatlar dönüyor ki bir iki defa şikayet ettim. Mesela zamanında bim e gelmiş 30 TL ye. Onlar satıyor 50 60 a. Ya alan da var heralde anlamadım insanlar salak mi. Şikayetimi kabul etmediler serbest satış politikasiymis.o ayıp olur dedıgınız cekyat takımına ıhtıyacı olan o kadar cok kısı var kı ınanamazsınız
tum ıkıncı el satıs uygulamalarına koymanızı tavsıye ederım yalnız ulkemızde bence ıkıncı el satıs bılınmıyor oyle yuksek fıyatlara goruyorum kı sasırıyorum ıkıncı elın mantıgı bellı halbukı ben ucretı belırlerken o zamanlar odedıgım para sımdı bu urun ne kadar ve satanlar ne kadara satıyor dıye bır pıyasa arastırması yapıp ortalama koyuyorum
zaten kulllanmıyorum bosa duruyor hem ıse yarasın hem daha cok ıhtıyacı olana gıtsın derdım oncelık oldugundan daha uyguna koyuyorum daha cok satıs yapıyorum pahalı koyanlarınkı dolapda oooyylleece beklıyor yanı elden cıkarma odaklı fıyat yuklemesı tavsıye ederım
ınsanlar evdekı kullanmadıkları ıplere kadar satıyor neden olmasın gıdıp 3 katı para verıp alacagına burdan cok uyguna alarak tasarruf eden hanımlar var onlar ıcın bıle yapılır satıs :)
Kkomili, kırlangıç, ona, yudum yerli marka değil yabancılara satıldı
ben bu markaları kesinlikle almıyorum
Dolap uygulamasından oyuncak bakıyorum , kim gerçekten ikinci el alıp kullanıyor bilmiyorum ama kırık dökük şeyleri satıyorlar veya eli yüzü düzgünse.nerdeyse sıfır i kadar para istiyorlar. Bir de ahşap tarzı eğitici oyuncak bölümü var. Orda o kadar fahiş fiyatlar dönüyor ki bir iki defa şikayet ettim. Mesela zamanında bim e gelmiş 30 TL ye. Onlar satıyor 50 60 a. Ya alan da var heralde anlamadım insanlar salak mi. Şikayetimi kabul etmediler serbest satış politikasiymis.
Dediğim gibi burada şok, bim, a101 dışında market yok, pazara gitsen zaten doldurduğu çürük çarığa para vermiş oluyorsun. Buradaki manalar değişik bir şekilde pazardan maksimum 2-3 lira fazlasına satıyor. Benim için manav, pazardan daha pahalı olsa da bir mecburiyet maalesef.Hic küçük esnaf seviciligi yapamayacagim manavlar resmen cift tur bindiriyor meyve sebzeye. Bizim burda neredeyse 2 katina satiyor manavlar pazardan. Hatta bazilari 2 katindan fazla oluyor ürünlerin
Vatandaşı olmasak komik ülkeyiz ama işte vatandaşı olunca komiği gidip trajiği kalıyor elimize.Onlar da bizim suyumuzu ödesin madem ama çok sacma bu!!!
Dolap uygulamasından oyuncak bakıyorum , kim gerçekten ikinci el alıp kullanıyor bilmiyorum ama kırık dökük şeyleri satıyorlar veya eli yüzü düzgünse.nerdeyse sıfır i kadar para istiyorlar. Bir de ahşap tarzı eğitici oyuncak bölümü var. Orda o kadar fahiş fiyatlar dönüyor ki bir iki defa şikayet ettim. Mesela zamanında bim e gelmiş 30 TL ye. Onlar satıyor 50 60 a. Ya alan da var heralde anlamadım insanlar salak mi. Şikayetimi kabul etmediler serbest satış politikasiymis.
Herzaman tasarruf luyum demek anlamında canım benim[
O sondaki kolsebep?
Ne kadar tatlısın. Sizin birazınız kadar Bazılarını biz de iki aydır yapıyoruz, Sebzeleri corbaya katmak aklıma gelmemısti, cok iyi fikir. ilaç bekunıs verıyorum. Kesınlıkle seker tuketmıyor yulaf unlu ve kecıboynuzu özlu kek yaptım dun mesela. Sebze de her oğunde koyuyorum yanına. Benı de cagırıyor yanına hala bu yasta yapınca sevıncten. Anne bil bakalım naptımm? Diye sevınıyo. Ama biz kuru kayısı ve armut az tuketıyoruZ. Sız gunluk alıyorsunuz sanırım. Bu kadar fark edıyor demek kı cunku hala ıkı uc gunde bır cıkıyor bu ara. İlaç alırım işe yarıyorsa tabıkıSabahları uyanır uyanmaz bir kaşık zeytinyağı iciriyorum üstüne de su, siz ılık su icirin benimki laftan anlamadığı için normal su içiyor ayrıca da kayısı ve su
Bir saat sonra kahvaltı. Her kahvaltısında kabak ve kırmızı biber rendesi ile yumurtalı omlet yapıyorum. Mutlaka 1 salatalık yer isira isira. Peynirini keçi peyniri alırsanız daha iyi çünkü sindirimi daha kolaymış ama daha pahalı tabi ben bıraktım normal peynir veriyorim.
Kahvaltıdan sonra armut yiyor her gün. Buharda azıcık pişirip yumusatirsaniz hazmı daha kolay oluyormuş ben normal veriyorum.
Sebze yediremiyorum tek o nedenle iki günde bir içinde mutlaka pırasa ve bamya olan bir mercimekli sebze çorbası yapıyorum. Başka da ne bulursam atiyorum kabak biber brokoli çıktı şimdi mesela.
Köfteleri sebzeli oluyor , öğlen ve akşam her öğünde salata niyetine 1 salatalık yiyor.
Yazin karpuz çok yedirdim şimdi nar mevsimi başladı nar yiyor
Ayrıca her gün bir avuç kabak çekirdeği yiyor bağırsakları çok güzel çalıştırır.
Bunların dışında çocuk gastroenteroloji ye götürdüm constipass diye bir ilaç verdi ve kesin çözüm dedi. Biraz pahalı malesef kutusu 44 TL içinde 20 şase var. İlk başlarda iki şase verirsem ancak yapabiliyordu on günde bitiyordu battım resmen. Şimdi 3/4 şaseye kadar düşürdüm ama hemen dusurmuyosun çok yavaş yavaş düzeldikce azaltiyosun.
Buna bu kadar para veremem dersen prebiyotik yoğurt markası buldum adam kesin çözüm ilacı bırakın diye iddia etti dogadanbizim diye bir marka , bu konularda çok bilgili. O da 10 tane prebiyotik maya 70 TL , ama bir maya ile 4 5 defa mayalayabiliyorsun 4 litreye kadar. 4 litre bir hafta bitse bir maya 4 hafta yeter, 10 maya 40 hafta yeter o nedenle pahalıya gelmiyor
Abur cubur kesinlikle kesin ne zaman dışardan yese kakası sertlesiyo resmen.
Biz çikolatamizi dondurmamizi evden yapıyoruz YouTube da bir sürü tarif bulabilirsiniz içinde şeker olmayan bal ve hurma ile tatlandırılmış çikolata vs. Sizin çocuk yaşı büyük olduğundan anlayabilir gerçi benimkinin babası çikolata alıp duruyordu bu şekilde evde yaparak önünü kestim.
Özellikle bamya ve pırasa çok etkili. Yoğurt da ise yarıyo bence ama o kadar çok şeyi aynı anda yapıyorum ki hangisi ise yaradı anlamadim şuanda her gün yapıyor Allah'ıma şükür o kadar uğraştım ki her gün WC ye oturtup beni cagirdiktan sonra içindeki sonucu görmek beni aşırı mutlu ediyo :))
Sampuanlara zam gelmeden almanIz iyi olmus aslında. Gecen markete gırdım kadın 49 lira dedi asırı sasırdım alısmısım en az yuz denmesine. Tek seferde yuzden asagı gitmiyprMaaş geçeli 3 gün oldu.Beklettiğim biten erzak alışverişimi yaptım bir kaç şampuan aldım süt peynir yumurta aldım başlada birşey yok yaklaşık 350 tl ödedim.yalnız değilsin konu sahibi.markete gitmekten korkar olduk.
Ben geçen sene kışın Gratis de organix şampuan 70 TL den 20 TL ye indirime girmişti 4 tane aldım. Eşim de bir şampuan a 20 TL verilir mi demişti. Şimdi bakıyorum bim de en dandik şampuan 15 TL den başlıyor keşke Gratis deki bütün organix leei stoklasaydim 10 tane filanSampuanlara zam gelmeden almanIz iyi olmus aslında. Gecen markete gırdım kadın 49 lira dedi asırı sasırdım alısmısım en az yuz denmesine. Tek seferde yuzden asagı gitmiypr
Kuru kayısı sabah aç karnina iyi geliyomus diye duydum hatta suda ıslatıp verin filan dediler ama o kadar ugrasamiyorum. Armut u meyve niyetine her gün veriyorum. İlacı kullanmayı düşünürseniz anlatayım. Doktor şöyle dedi ertesi gün macun kıvamında kaka yapmasini bekliyorum, ona göre dozunu ayarlayin dedi çok ishal gibi olursa azaltın yada katı olursa artırın. Dozunu belirledikten sonra her gün aynı saatte aynı doz verilecek bağırsaklar alışana kadar uzun süre kullanacak, sonra yavaş yavaş azaltılacak.Ne kadar tatlısın. Sizin birazınız kadar Bazılarını biz de iki aydır yapıyoruz, Sebzeleri corbaya katmak aklıma gelmemısti, cok iyi fikir. ilaç bekunıs verıyorum. Kesınlıkle seker tuketmıyor yulaf unlu ve kecıboynuzu özlu kek yaptım dun mesela. Sebze de her oğunde koyuyorum yanına. Benı de cagırıyor yanına hala bu yasta yapınca sevıncten. Anne bil bakalım naptımm? Diye sevınıyo. Ama biz kuru kayısı ve armut az tuketıyoruZ. Sız gunluk alıyorsunuz sanırım. Bu kadar fark edıyor demek kı cunku hala ıkı uc gunde bır cıkıyor bu ara. İlaç alırım işe yarıyorsa tabıkı
Kasabanın sıkım zeytinyağ işletmeleri var oradan neden almıyorsunuz biz kilosunu 15tl aldık şimdi olsa, olsa 30 yıldır sanırımYazdığınız çok iyi oldu, Yudum eskiden alırdım, Torku çıktığından beri almıyordum, zeytinyağı zaten marketten alınmıyor, güvenmiyorum market rafına girene, tanıdıklardan alıyoruz. Ama milim milim kullanıyorum çok pahalı meret, 5 litresine 170 lira verdim geçen ay. Gönül ister ki yemekleri zeytinyağı ile yapalım ama mümkün değil bu fiyatlarlarla, mecburen ayçiçeğe devam, Allahtan memleketten tereyağı geliyor onu hesap etmiyorum
Market ve pazarda ihtiyaciniz olani alorken nasol tasarruf edebiliyorsunuz misal? Size ozel indirim falan mi yapıyorlar? Çünkü bir pazar alisverisi 100 en en azHerzaman tasarruf luyum demek anlamında canım benim
Yerli mali kullanacaksan elektirik ve dogalgaz kullanmamak lazim bu sirketlerde yabancılara satildiYazdığınız çok iyi oldu, Yudum eskiden alırdım, Torku çıktığından beri almıyordum, zeytinyağı zaten marketten alınmıyor, güvenmiyorum market rafına girene, tanıdıklardan alıyoruz. Ama milim milim kullanıyorum çok pahalı meret, 5 litresine 170 lira verdim geçen ay. Gönül ister ki yemekleri zeytinyağı ile yapalım ama mümkün değil bu fiyatlarlarla, mecburen ayçiçeğe devam, Allahtan memleketten tereyağı geliyor onu hesap etmiyorum
Hayır ama zaten ben 2 kisiyiz fazla ne gelirki gidipte 5 kilo domates anlıyorum 3 yada 2 kilo gayet yetşyor yani bir zeyton yagı 5 itelik 1 bucuk ay gşdyor bana[
Market ve pazarda ihtiyaciniz olani alorken nasol tasarruf edebiliyorsunuz misal? Size ozel indirim falan mi yapıyorlar? Çünkü bir pazar alisverisi 100 en en az
barbie bebek kıyafetleri mi dikiyorsunuz?Dolapta dediğiniz yüksek fiyatları kasıtlı koyuyorlar çünkü pazarlık ediyor insanlar, en dip teklifi veriyorlar alırken ürünler etiket fiyatları ile satılmıyor genelde. Uygulamayı bende kullanıyorum, diktiğim ürünleri satıyorum ve evde fazlalık olan eşya varsa onları da koyuyorum, sürekli takip etmek gerek, iyi ürün anında kapışılıyor çok durmuyor
3 kilo domatesle anca 1 tencere domates çorbası yapıyorumm.ee nerde diğer yemeklere domates salataya kahvaltıya domatess 5 yetmez bize 4 kişiyizz.salçalı su gibi domates çorbası yemeyiz meselaaa.üstünede kaşar rendesi lazımm çorbanın içine de tereyağ zeytinyağı karışımı un süt lazımmmm.maliyetini siz hesaplayınnn.çorbayla karın da doymaz yanına ana yemek salata ve pilav da lazımmmHayır ama zaten ben 2 kisiyiz fazla ne gelirki gidipte 5 kilo domates anlıyorum 3 yada 2 kilo gayet yetşyor yani bir zeyton yagı 5 itelik 1 bucuk ay gşdyor bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?