• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Ya biz neden baskasının caldıgı elektrigi ödüyoruz? Bunun voltaj kacagı olmadığına emın mısınız? Elektrik gelip giderken voltaj dusuyo ya? Ya cok sacma?
Şahane bir insansınız, müthiş nahifsiniz, şu mesajınızdaki hayretiniz o kadar samimi ki... Cehalet sahiden de mutluluk değil mi, bilmiyorken sorgulamadan ödüyordunuz. Ve evet maalesef voltaj kaçağı falan değil o, dümdüz hırsızlığın bize ödetilmesi.

Dün de ekmeklerde ikincisi yüzde elli indirimde idi hala geçerli mi bilmiyorum. Ben iki tane aldım öyle olunca tarihlerine bakarak.
Sanki öyle bir şey de okudum ama bizde ekmek pek tüketilmediği için dikkatimi vermedim sanırım.

Aa iyi oldu paylaştığınız bu hafta sebzeyi oradan alayım. Pazar gezmeyi çok seven biri olarak kalabalık aile değilseniz marketten almayı daha mantıklı buluyorum en azından hem seçerek hem de tane ile bile alabilirsiniz israf minimum düzeyde olur. Pazarda kilosu 3 lira olan şey genelde abla 5e tamamlayım mı soru görünümlü komutu ile fazladan alınır, hem seçemediğimizden hem de fazla aldığımızdan çöpe gidip israf olma ihtimali yüksek olur. Yarım kilo almak istersiniz burun kıvırırlar. Kendim de pandemiden önce pazarı şöyle bi gezip sonra marketten alırdım alacağımı 😄

Maalesef bende köyden indim şehire durumu var, yaşadığım ilçede şampiyon üçlü bim, şok ve a101 dışında market yok :(
Migrosa il merkezine inince, oradan başka yerde bulamadığım şeyler için uğruyorum hep. Şansıma bu hafta meyve sebzeye denk geldim. Tek hovardalığım olan kahveli sütlerin ikincisi %50 olması pastanın üstündeki çilek. İlçede tanesi 6,45ken bu alışverişte tanesi 4,50 gibi bir şeye geldi. Pazardan ben de çok muzdaribim, düzgün market de olmayınca kötünün iyisi deyip manava yöneliyoruz mecburen 🙄

Kkomili, kırlangıç, ona, yudum yerli marka değil yabancılara satıldı
ben bu markaları kesinlikle almıyorum
En son Tariş ile kristal aldim
Hatta bugün happycenterde kristal zeytinyağları indirimde cam şişede olanları.
Almak isteyenlere duyurulur

Hanımlar bu arada zeytinyağı bu kadar pahalı mı yaw??

Bizim oralarda insanlar zeytinliğinden zeytini toplayıp yerel fabrikalara götürüp sıktırıyor, bitti. Elbette asidite oranı belki alışkın olmayana farklı gelir ama biz senelerdir köylü pazarından tanıdık satıcılardan alıp mutlu mesut tüketiyoruz. Yanlış hatırlamıyorsam 25 olması lazım bu yıl litresi :/ 5lt şişe 125 falan işte.

Alıp size yollayasım geldi, onlar nasıl fiyat 🙁

Ailem egede bir tanıdıktan getirtiyor zeytinyağını arkadaşlarıyla beraber.
40 litre şeklinde geliyor, bölüşüyoruz.
Bu fiyatları görünce anladım ki, biz bir de yağ falan alsak gerçekten batarız.
Bu ne!!!
3 lt 115 tl ne demek, yeşilliğin hali belli.
Sofrada akşama yemeğin yanına konulan salatanın maliyeti ne kadar şimdi, biri hesaplayabilir mi😂😂

Islak mendil stokladım, şok markette dort adet 70’li 16 lira. Migrosta da vardı ama adet bazında daha pahalıya gelıyor. 16 paket aldım. Sok markette duru dus jelı aldım üç tane, bunları denk geldıkce ay ay alıyorum, üç ay once dort paket dıs macunu tek fıyatına vs. Temızlık malzemesını stok yapıcam ama artık. Bunları denk geldıkce alıyodum

Biz stok yapmayı çok severiz. Paramız olmasa da eksiye geçecek olsak da alırız. Çünkü maaşımız sabit ama aldıklarımız sürekli artıyor. 🤷🏼‍♀️ Kampanyaları takip edip öyle almanız lazım. İki kişinin mutfak masrafının 1500 olması bana biraz fazla geldi. Bazı şeyleri stoklarsanız, diğerlerini de indirimden vs denk getirirseniz baya baya azaltırsınız harcamayı. Mesela yağ, bozulmaz. İndirimde buldukça az çok demeden almak sonrası için iyi oluyor. Broşür diye bir uygulama var, indirimleri oradan takip edebilirsiniz. A101de bazen 10 tl üzerine indirimler oluyor, geçen sene finish bulaşık deterjanı indirimdeydi mesela, stokladım. Sanırım 1-1.5 yıl yetecek bulaşık deterjanım var. 🙈

Hanımlar bu arada zeytinyağı bu kadar pahalı mı yaw??

Bizim oralarda insanlar zeytinliğinden zeytini toplayıp yerel fabrikalara götürüp sıktırıyor, bitti. Elbette asidite oranı belki alışkın olmayana farklı gelir ama biz senelerdir köylü pazarından tanıdık satıcılardan alıp mutlu mesut tüketiyoruz. Yanlış hatırlamıyorsam 25 olması lazım bu yıl litresi :/ 5lt şişe 125 falan işte.

Alıp size yollayasım geldi, onlar nasıl fiyat 🙁
Ben de ağır zeytinyağını severim yöresel pazardan şimdiye kadar 25 tl civarına alırdık (iç anadoludayım lojistik maliyeti+kar) bu sene yeni mahsul almadım ama fiyatı artmıştır. Komili vs markalar 10-15 lira fazla oluyor litresi

Ailem egede bir tanıdıktan getirtiyor zeytinyağını arkadaşlarıyla beraber.
40 litre şeklinde geliyor, bölüşüyoruz.
Bu fiyatları görünce anladım ki, biz bir de yağ falan alsak gerçekten batarız.
Bu ne!!!
3 lt 115 tl ne demek, yeşilliğin hali belli.
Sofrada akşama yemeğin yanına konulan salatanın maliyeti ne kadar şimdi, biri hesaplayabilir mi😂😂
Komili sızma yıllardır hep pahalıydı

Komili sızma yıllardır hep pahalıydı
Almadığım için bilmiyorum demek.
Gidip sırf süs niyetine şu 330cc cam şişeler vardır ya soğuk sıkım, güney ege bilmem ne, onlardan alırım.
Annemler verdiği için dikkat etmemiş olabilirim.

Benim çocukluğumdan beri evimizde zeytinyağı ile yemek yapılır babamın ve benim hastalıklarım dolayısıyla.
O zaman aydından 0 asit alırdık, tövbeler olsun motor gibi bir yağ, sıfır asit de yiyebilmek mucize.

Yine oradan gelenler ağır geliyor bana, marketten aldığım o küçükler de bayağı gidiyordu salata için.

Gidip sırf süs niyetine şu 330cc cam şişeler vardır ya soğuk sıkım, güney ege bilmem ne, onlardan alırım.

Benim çocukluğumdan beri evimizde zeytinyağı ile yemek yapılır babamın ve benim hastalıklarım dolayısıyla.
O zaman aydından 0 asit alırdık, tövbeler olsun motor gibi bir yağ, sıfır asit de yiyebilmek mucize.

Yine oradan gelenler ağır geliyor bana, marketten aldığım o küçükler de bayağı gidiyordu salata için.
Biz de Hataydan alıp yiyememistik . Anneme verdim onlar da yiyemedi. O da birine vermiş. Onlar da ayçiçek yağı ile karıştırıp yiyebilmisler. Amcamlar Aydında yaşarken tanıdıkları birinden alırlardı mesela o muhteşemdi. Değişiyor demek ki orda da.

Öyle tabii ki ama bir şey okumuştum doğru mu kesin bilemem ama musk in evi vs yokmuş. Konuyla alakasi hem yok hem var. Allah isteyen herkesi ev sahibi yapsın.
yahudiler ev almazlar derdi dedem başkalarının evlerini eskitir eve yatıracakları parayla da ticaret yaparlarmış böyle böyle zengin olmuşlarrrr.biz de 10 yıldan fazla ev 5 yılda araba taksidi öder sonra da kıtı kıtına yaşarızz :KK53:

bugün de banlanmamışız sağolasınnn muneeee .:KK70:

yahudiler ev almazlar derdi dedem başkalarının evlerini eskitir eve yatıracakları parayla da ticaret yaparlarmış böyle böyle zengin olmuşlarrrr.biz de 10 yıldan fazla ev 5 yılda araba taksidi öder sonra da kıtı kıtına yaşarızz :KK53:
Aynı şeyi anlatmak istemiştim ama verdiğim örnek pek olmadi:)

Biz de Hataydan alıp yiyememistik . Anneme verdim onlar da yiyemedi. O da birine vermiş. Onlar da ayçiçek yağı ile karıştırıp yiyebilmisler. Amcamlar Aydında yaşarken tanıdıkları birinden alırlardı mesela o muhteşemdi. Değişiyor demek ki orda da.
marketten sızma zeytinyağı alıyoruz biz kızartmayı bile onla yaparız eve margarin ve ayçiçekyağı hiç girmedi .hataydan ben de getirtmiştim sızma yağ aynen çok ağırdı.

İp üzerinde cambaz gibi hissediyorum kendimi, yazdığım her cümleyi 3 kere okuyorum😂
Diğer konu hiç oldu, toplu katliam gördük, bu bari sabit kalsın😂
cepa ya gittim aylar sonra ama sadece bau.......s ve care......r a uğradık mağaza gezmek yemek yemek yok çift maskeyle bayılacaktım az kalsın çekilecek çile değil .ama bak care.....r da oyuncaklar indirimliydi 2 tane daha aldık barbie .koleksiyon yapıyoruz kutularını açmadan tam 8 tane oldularr evlatlarım gibi seviyorumm kızçeleriii :KK53:

Biz stok yapmayı çok severiz. Paramız olmasa da eksiye geçecek olsak da alırız. Çünkü maaşımız sabit ama aldıklarımız sürekli artıyor. 🤷🏼‍♀️ Kampanyaları takip edip öyle almanız lazım. İki kişinin mutfak masrafının 1500 olması bana biraz fazla geldi. Bazı şeyleri stoklarsanız, diğerlerini de indirimden vs denk getirirseniz baya baya azaltırsınız harcamayı. Mesela yağ, bozulmaz. İndirimde buldukça az çok demeden almak sonrası için iyi oluyor. Broşür diye bir uygulama var, indirimleri oradan takip edebilirsiniz. A101de bazen 10 tl üzerine indirimler oluyor, geçen sene finish bulaşık deterjanı indirimdeydi mesela, stokladım. Sanırım 1-1.5 yıl yetecek bulaşık deterjanım var. 🙈
Ben bir ara sampuan ve dus jeline denk geldim watsons’da baya iyi bir indirimdi eve siparıs ettim dort ay sampuan almadım ki ıkımızı de hergun dus alırız evde ayda iki kutu gidiyor üstelik dove marka üründü ama üçte bir fiyatına idi. Denk gelirsem alıyorum. Bir arada ped stokladım hala bitmedi 20 tane aldım 7 adet fiyatına geldi.

cepa ya gittim aylar sonra ama sadece bau.......s ve care......r a uğradık mağaza gezmek yemek yemek yok çift maskeyle bayılacaktım az kalsın çekilecek çile değil .ama bak care.....r da oyuncaklar indirimliydi 2 tane daha aldık barbie .koleksiyon yapıyoruz kutularını açmadan tam 8 tane oldularr evlatlarım gibi seviyorumm kızçeleriii :KK53:
... olan yerlerde ne yazıyor? Ayıplı kelimeler mi yoksa😂

Back