• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

3 kilo domatesle anca 1 tencere domates çorbası yapıyorumm.ee nerde diğer yemeklere domates salataya kahvaltıya domatess 5 yetmez bize 4 kişiyizz.salçalı su gibi domates çorbası yemeyiz meselaaa.üstünede kaşar rendesi lazımm çorbanın içine de tereyağ zeytinyağı karışımı un süt lazımmmm.maliyetini siz hesaplayınnn.çorbayla karın da doymaz yanına ana yemek salata ve pilav da lazımmm
Valla ceycey bir çocukla gözum korktu benim.
Masrafı bana çok fazla.

bugun gittigim markette yaglar en fazla 3 tane satilmaktadir yaziyodu yag kitligimi var stokculuktanmi cozemedim

Kampanya olduğunda öyle sınırlıyorlar genelde. Biz öyle olunca ertesi gün bir daha gidiyoruz. O zaman alabiliyorsun ya da bir tanıdık gönderip alabilirsin vs

Yazdığınız çok iyi oldu, Yudum eskiden alırdım, Torku çıktığından beri almıyordum, zeytinyağı zaten marketten alınmıyor, güvenmiyorum market rafına girene, tanıdıklardan alıyoruz. Ama milim milim kullanıyorum çok pahalı meret, 5 litresine 170 lira verdim geçen ay. Gönül ister ki yemekleri zeytinyağı ile yapalım ama mümkün değil bu fiyatlarlarla, mecburen ayçiçeğe devam, Allahtan memleketten tereyağı geliyor onu hesap etmiyorum
Ay çiçek de hiç ucuz değil ki bim deki begenmedigimiz ayçiçek yağı 5 lt 50 TL olmuş şok oldum

Kampanya olduğunda öyle sınırlıyorlar genelde. Biz öyle olunca ertesi gün bir daha gidiyoruz. O zaman alabiliyorsun ya da bir tanıdık gönderip alabilirsin vs
kampanyada yoktu ki millet daha cok artmasindan korkup bol bol aliyor heralde

Açılın dertlendim. Wasa bir kaç ay önce yeni bir çeşit çıkarttı, yuvarlak deniz tuzlu kraker. Ben diyabet ilacı yüzünden özellikle diyette sık mide bulantısı yaşadığım için 14.95 olan fiyatına bakmadan aldım. Bugün Migros’ta 16.95’di ama insaf ya dümdüz kıtır kıtır bir şey. Gerçi Uno grisiniler bile 10 TL’na yaklaştı ben de Wasa diyorum. Velhasıl iki roka (indirimdeydi adedi 97 krş) , bir kilo domates, bir maydonoz, bir kilo kabak, Wasa, çöp torbası, makarna ve sosu ve 6’lı maden suyu 120 TL vay bana vaylar bana.

3 kilo domatesle anca 1 tencere domates çorbası yapıyorumm.ee nerde diğer yemeklere domates salataya kahvaltıya domatess 5 yetmez bize 4 kişiyizz.salçalı su gibi domates çorbası yemeyiz meselaaa.üstünede kaşar rendesi lazımm çorbanın içine de tereyağ zeytinyağı karışımı un süt lazımmmm.maliyetini siz hesaplayınnn.çorbayla karın da doymaz yanına ana yemek salata ve pilav da lazımmm
Zaten bnde örnek verdim ama Si öyle diosanız o sizin zevkiniz bir herkes gibi zengin degiliz domates corbasının üzerine kasar yerine pul piper terayag yerine normal yag kullanırız extra birsey kwtmamıza greke yok herkesin zevki farklıddır illka bir ögğnde 10 cesit yemek olacak ide birsey yok 2 cesit yeterli bizim İcin gayet te memnunuz bu durumumuz dan herkes abarmasın söyle böyle DİE biz koyde tek cesit yemekle karnımız doyardı ama simdi geri kalanını at cöpe olmus fazkla oldugu sürece hep cöpe gider oda masraf cok yemek olun cok karın doymuyor neyse o olsun

Zaten bnde örnek verdim ama Si öyle diosanız o sizin zevkiniz bir herkes gibi zengin degiliz domates corbasının üzerine kasar yerine pul piper terayag yerine normal yag kullanırız extra birsey kwtmamıza greke yok herkesin zevki farklıddır illka bir ögğnde 10 cesit yemek olacak ide birsey yok 2 cesit yeterli bizim İcin gayet te memnunuz bu durumumuz dan herkes abarmasın söyle böyle DİE biz koyde tek cesit yemekle karnımız doyardı ama simdi geri kalanını at cöpe olmus fazkla oldugu sürece hep cöpe gider oda masraf cok yemek olun cok karın doymuyor neyse o olsun

Domates çorbasına kaşar serpmek zenginlik belirtisi değil ki neden kendinizi azla yetinmeye alıştırıyorsunuz sürekli? Kaşar yahu peynir dümdüz parmesan demiyoruz o bizi de aşar sürekli sürekli. Tereyağı, kaşar, un bunlar her evde olması gereken şeyler lüks değil ki. Allah aşkına normalleştirmeyin ülkece şu halimizi.

Domates çorbasına kaşar serpmek zenginlik belirtisi değil ki neden kendinizi azla yetinmeye alıştırıyorsunuz sürekli? Kaşar yahu peynir dümdüz parmesan demiyoruz o bizi de aşar sürekli sürekli. Tereyağı, kaşar, un bunlar her evde olması gereken şeyler lüks değil ki. Allah aşkına normalleştirmeyin ülkece şu halimizi.
Hersek bşşzm gibi degil unutmayın o csrbayı bulamayanlar var sabah kadar calsıp o hanimkasar deiginiz almayanlar var

Biz böyle büyükdük azla yetindik cok olunca da fazlasını yarına sakladık herkes bidigni ypar bizde böyle yaptık ras gele

Biz de Hataydan alıp yiyememistik . Anneme verdim onlar da yiyemedi. O da birine vermiş. Onlar da ayçiçek yağı ile karıştırıp yiyebilmisler. Amcamlar Aydında yaşarken tanıdıkları birinden alırlardı mesela o muhteşemdi. Değişiyor demek ki orda da.
Asit oranlari cok önemli asiti fazlaysa yiyemezsiniz asidi en düşük olanı 1. kalite oluyor tadi cok guzel ekmegini ban ye 😄

Hersek bşşzm gibi degil unutmayın o csrbayı bulamayanlar var sabah kadar calsıp o hanimkasar deiginiz almayanlar var

Ama bunun muhattabı ben değilim çünkü devlet değilim ben, gelir adaletsizliğinin, fakirliğin çözümü bende değil.

Bak aynı yere geldik simdi kim ne var sa elinde onu yapar

İşte ben de diyorum ki yapamayan da sorgularsa, fakirliği kanıksamazsa belki bir şeyler değişir. Yoksa hiçbirimiz kuzu çevirmiyoruz, elbette herkes bütçesine göre davranıyor. Ama eğer bir kahvaltılık peynir de alınamıyorsa ben üzülürüm.

Ben geçen sene kışın Gratis de organix şampuan 70 TL den 20 TL ye indirime girmişti 4 tane aldım. Eşim de bir şampuan a 20 TL verilir mi demişti. Şimdi bakıyorum bim de en dandik şampuan 15 TL den başlıyor keşke Gratis deki bütün organix leei stoklasaydim 10 tane filan
Yaaa keske ben de alsaydım acaba nerde indirim var su an? Şampuan almam lazım evde bi tane kaldı

Kuru kayısı sabah aç karnina iyi geliyomus diye duydum hatta suda ıslatıp verin filan dediler ama o kadar ugrasamiyorum. Armut u meyve niyetine her gün veriyorum. İlacı kullanmayı düşünürseniz anlatayım. Doktor şöyle dedi ertesi gün macun kıvamında kaka yapmasini bekliyorum, ona göre dozunu ayarlayin dedi çok ishal gibi olursa azaltın yada katı olursa artırın. Dozunu belirledikten sonra her gün aynı saatte aynı doz verilecek bağırsaklar alışana kadar uzun süre kullanacak, sonra yavaş yavaş azaltılacak.
Ben son çare o doktora gittim öncesinde 3 şişe duphalac bitirdi ve 5 6 günde bir zar zor yapıyordu altını temizletmek istemiyordu sizin durumunuz daha iyi daha çabuk iyilesir. Bide bilerek tutuyordu o tutmayı unutsun diye çocuğu nerdeyse ishal yaptım tutamayacak hale gelince mecbur yaptı bir süre sonra yapmaya alıştı
Prebiyotik yoğurt da bakın dogadanbizim , sadece yogurt değil bir sürü prebiyotik ürünleri var, face de ikinci beyin bağırsaklar grubunda cokdetayli açıklanıyor nasıl beslenilecgi ne doğru ne yanlış bir sürü açıklamalar var ben onun da ise yaradığına inanıyorum.
Bir de beyaz ekmek vermiyorum siyez unlu ekşi maya ekmeği alıyorum, burda sadece bir fırın satıyor 27 TL ama her gün 1 dilim verdiğim için 1 aya yakın gidiyor. Yulaf kepeği çorbalara da katıyorum onu unutmuşum.
Sebzeleri ekleyin mutlaka , özellikle pırasa her corbasinda olsun çünkü pırasa çok etkiliyormus annem sabah omletine bile koyuyodu artık sabah bari koymayalim dedim çünkü tadını çok değiştiriyor yazık çocuğa :) kabak ve kırmızı biber çok etkilemiyo
Pırasa yemıyor ama çorbaya falan katayım en azından mıdesıne gitsin. Ben yorumunuzun ekran goruntusunu alayım da dursun. Çok yardımcı oldunuz allah razı olsun. Hepımızın evlatları saglıklı mutlu olsun ınsallah

Tutumlu arkadaslara bişey sormak istıyorum. Evim cok kucuk dolayısı ile yerim yok. Kıyafetlerimizin yüzde yetmişi baza altında hurclarda. Kızımın 32 tane montu benım de 14 tane montum var bunlar yepyeni olanlar ya giymeye fırsat bulamadık ya da sureklı değişe değişe gıyıldığı için pek eskımedı.bunların dısında hıc ama hıc gıymedıgımız ekstra olan İçlerinden beşini satısa cıkardım. İkisi satıldı ama cok ucuza gitti aynı marka ucuncu montu satıstan aldım cunku fiyatı 1500 civarı ve cok ucuza verdim. Daha once kullandıgımız iki mont kaldı satısta. Bir tanesini vericem zaten kızım giymiyor ama diğerini ben gıymediğim için satıyordum bugun biri ustumde görmek istedi foto cekıp attım ama cok guzel duruyor ustumde hem zayıf da gosterıyor ama bir beden kucuk geldiği için giymiyordum evde hiç yerim yok cok cuzı bir paraya satıyorum zaten acaba bu yakısan montu satıstan ceksem mı yoksa ben collector mı oldum? Esya toplayanlar var ya ama cok montum var aslında ama bu da sankı bes kilo versem yakısacak bayadır giymiyordum bunu cok yeni değil zaten yenilerim var baya napsam?

Tutumlu arkadaslara bişey sormak istıyorum. Evim cok kucuk dolayısı ile yerim yok. Kıyafetlerimizin yüzde yetmişi baza altında hurclarda. Kızımın 32 tane montu benım de 14 tane montum var bunlar yepyeni olanlar ya giymeye fırsat bulamadık ya da sureklı değişe değişe gıyıldığı için pek eskımedı.bunların dısında hıc ama hıc gıymedıgımız ekstra olan İçlerinden beşini satısa cıkardım. İkisi satıldı ama cok ucuza gitti aynı marka ucuncu montu satıstan aldım cunku fiyatı 1500 civarı ve cok ucuza verdim. Daha once kullandıgımız iki mont kaldı satısta. Bir tanesini vericem zaten kızım giymiyor ama diğerini ben gıymediğim için satıyordum bugun biri ustumde görmek istedi foto cekıp attım ama cok guzel duruyor ustumde hem zayıf da gosterıyor ama bir beden kucuk geldiği için giymiyordum evde hiç yerim yok cok cuzı bir paraya satıyorum zaten acaba bu yakısan montu satıstan ceksem mı yoksa ben collector mı oldum? Esya toplayanlar var ya ama cok montum var aslında ama bu da sankı bes kilo versem yakısacak bayadır giymiyordum bunu cok yeni değil zaten yenilerim var baya napsam?
Kızınin 32, senin 14 mü ?
Yok artık.

Back