• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Ben bilinen markalarda bile farklılık yakaladım.
Tatma duygum iyidir, yediğim şeyleri ayırt eder, tarif çıkarırım.
Gurme asla değilim de yandan yemişi olabilirim ancak😂
Mesela her zaman aldığımız aynı markanın ezine peyniri, kesinlikle aynı değil ürün.
Yine aldığımız tost ekmeği, aynı marka ama tadı şekerli.
Sucukta kullandığım tek marka var, oradan aldığımı yiyemiyorum.
Gözüm kapalı tatsam anlarım inanın.
Aynı marka bile oraya kalitesiz ürününü yolluyor.

Ha almıyor muyuz, eşim için sıkıntı yok, tahta olsa yer.
Benim ve çocukların tüketeceklerini almıyorum.

Çok haklısınız
Ben az da alsam iyisini alma taraftarıyım gıdanın kötüsü sağlıktan götürüyor çünkü. Tabi biz iki yetişkiniz ben bunu yapabiliyorum ama kalabalık ve çok dar gelirli ailelerde var, napsın insanlar alıyorlar. 1,5 yıl önce işi bıraktığımda dedim ki ekonomimizi gözden geçireyim, herkes alıyor bende gideyim, reyonları dolaştım zehir satıyorlar resmen. Ucuz bir çamaşır suyu aldım sadece tuvalete kullanıyorum ne olacak diye kedi bile kaçtı kokusundan🙈 pirinç almıştım ısladım baktım dibe çökmüyor pirinçler plastik karışımlı olduğunu bağırıyor resmen, pakete baktım bilmem nereden ithal. Ucuz market maceram böylece bitti. Bir de mide hastasıyım, kötüyü hemen anlıyor midem, kardeşim o marketlerden birinden alış veriş yapıyor , asla yiyemiyorum onun evinde, yağı dokunuyor, salçası dokunuyor bizim eve olmuyor yani.

ben 1 1.5 ay once kisliklar outletteyken aldim butun kiyafetlerini o zaman outlet urunu olarak 32 liraya aldigim takimi suan 45 lira gordum.
toplamda 50 ye yakin alt ust parca aldim sweatler 14.99 19.99 falandi alt esortmanlarda 19.99 24.99 falandi
6 7 tane kazak aldim 19.99 dan yaz bitmeden milletin aklına kışlık düşmeden alınması lazım.
hep yasina uygun alirdim bu sene bir beden buyuk aldim seneye nolur nolmaz gidisat fena diye.
ayakkabisini pegiadan aldim cok memnun kaldim almadiysan bakmani oneririm
Dışarı çıksam alırdım mutlaka.
Ama pandemi sebepli sadece pikniğe ve bebeleri uyutunca kahvemi alıp park bahçeye gittim daha, ötesi olmadı.

Nette yine yüksek fiyattı, hep takip ettim.
1 haftadır kışlıkları alıyoruz, 2 bin lirayı geçti.
Ve daha küçüğe montla kar botu alacağım.
Pegia seviyorum ama benim sıpalar ışıklıdır o dur budur derdinde.
Büyüğe igorun aldım kar botu aldım kürklü içi, beğendim.
küçüğe de yine benzer crocs dan alayım dedim, indirim bekliyorum ama hala girmiyor.
Ayakkabıda da vicco ışıklılar, başka model giymiyorlar.
Neyse ki diğer ayakkabı markalarına göre vicco ucuz ama ağzı burnu üç kere giyince kayıyor.
Hah bir de viccolardan alacağım, 2 sine de.
Oldu mu sana 2700 2800.

Kızgınım, öfkeliyim...

Bastığımız için bu haldeyiz zaten desene şuna...

Bu arada eşime sordum dün kıvırcığı 3 tl den almış.
Sanırım Ankara’da piyasaya göre ucuz olan şey kıvırcık.
Ama iyi değildi, belki ondan ucuzdur.

Adam da soruyor ‘niye ilgilendin ki’ diye.
Doğru, ben evde anca pişireyim, gerisi ilgilendirmesin, insan değiliz çünkü🤣😂
hazir konuyu acmisken sana bugun esimin yaptigini anlatayim
esimin is yerine bir arkadasi kilosu 55 liradan antep fistigi getiriyor ama esim bugun patlatma denemelerinde sahada oldugu icin hic aasagi inmiyor haberi olmuyor millet tabi aliyor kilo kilo
iş çıkisi bakiyor milletin elinde kilo kilo antep fistigi noluyo ya diyo 55 liradan aldik diyolar
bana niye haber vermediniz diyor sen sahadaydin telefonuna ulasamadik diyolar samimi 4 arkadasindan 1 er kilo geri aliyor kavga dogus biri aksam aramis abi vallaha esim niye verdin diye kavga ediyo allah askina benden aldigini geri getir diyo 😂😂😂
telefonda antep fistigi kavgasi yapiyolar 6 senelik esim giciktir miciktirda sessizdir o 55 liralik fistik icin anam bir çırkeflesti telefonda😂😂😂

Dışarı çıksam alırdım mutlaka.
Ama pandemi sebepli sadece pikniğe ve bebeleri uyutunca kahvemi alıp park bahçeye gittim daha, ötesi olmadı.

Nette yine yüksek fiyattı, hep takip ettim.
1 haftadır kışlıkları alıyoruz, 2 bin lirayı geçti.
Ve daha küçüğe montla kar botu alacağım.
Pegia seviyorum ama benim sıpalar ışıklıdır o dur budur derdinde.
Büyüğe igorun aldım kar botu aldım kürklü içi, beğendim.
küçüğe de yine benzer crocs dan alayım dedim, indirim bekliyorum ama hala girmiyor.
Ayakkabıda da vicco ışıklılar, başka model giymiyorlar.
Neyse ki diğer ayakkabı markalarına göre vicco ucuz ama ağzı burnu üç kere giyince kayıyor.
Hah bir de viccolardan alacağım, 2 sine de.
Oldu mu sana 2700 2800.

Kızgınım, öfkeliyim...
ben assagi yukari 1500 e kapattim kizin ihtiyaclarini netten yaptim alisverisi hep bu sene atletti corapti kiyafet ayakkabi bir tek mont almadim oda gecen seneki oluyor hala ondan

ben assagi yukari 1500 e kapattim kizin ihtiyaclarini bu sene atletti corapti kiyafet ayakkabi bir tek mont almadim oda gecen seneki oluyor hala ondan
İşte 2 tane olunca, normal olarak iki katı rakam.
Ki senin kadar parça almamışımdır muhtemelen, genelde hep evlik şeyler, eşofman
tarzı.
2 tane kalın kazak, 2 tane kalın sweet o kadar.
Küçük olana daha az şey alıyorum, geçen sene abisinden ona kalanlar var diye.
Genelde büyüğe yapıyorum alışverişi, 5 büyüğe 2 küçüğe şeklinde.

Eşine de helal olsun, bu devirde bedava sayılır, etsin tabi kavgasını.
benim koca fıstık delisidir, çocuklar da öyle.
Şuan söylesem o bile girer kavgaya, kaynağını bulur, yarın takas etmeye çalışır tacir😂😂

İşte 2 tane olunca, normal olarak iki katı rakam.
Ki senin kadar parça almamışımdır muhtemelen, genelde hep evlik şeyler, eşofman
tarzı.
2 tane kalın kazak, 2 tane kalın sweet o kadar.
Küçük olana daha az şey alıyorum, geçen sene abisinden ona kalanlar var diye.
Genelde büyüğe yapıyorum alışverişi, 5 büyüğe 2 küçüğe şeklinde.

Eşine de helal olsun, bu devirde bedava sayılır, etsin tabi kavgasını.
benim koca fıstık delisidir, çocuklar da öyle.
Şuan söylesem o bile girer kavgaya, kaynağını bulur, yarın takas etmeye çalışır tacir😂😂
😂😂😂 eşime 60 dan satarim ama demisler espirisine,ben kayseriliyim oglum yillisiyim (yerlisiyim) hemde 56 lira bile vermem demis 😂😂

Konunun tamamını okuyamadım, ama bu konuların altına mutlaka asgari ücret alıp, her şeyi yediğini içtiğini söyleyen, gezen tozan ve hatta birikim yaptığını iddia eden birileri mutlaka gelirdi. Bu sefer yok mu onlardan?
Bak artik onlardan bile kalmamis durum ne kadar vahim gorun

filmdelisi filmdelisi benim kizada kuzenimin kizindan geliyordu en azindan evde giyeceklerini kurtarip gezmelik 3 5 bisey aliyordum her sene pek masraf olmuyordu ama kizim hizli gelisti boylari nerdeyse ayni olup kilodan biraz fark atinca onunkiler kizima olmadi bu sene.
ilk kez bu kadar alisveris yaptim ve birinden gelen kiyafer buyuk nimetmis onu anladim

Valla ben 2005-2013 arasini ozledim.maasim azdi yeni ise baslamistim 2005 te ama bi hiudigimi bi daha giymez,ogle arasi solaryuma gider paso avmlerde fink atardim
Simdi iyi bir konumdayim ama gecinemiyorum.yiyecek alacak param kalmiyor.yani onemli olan paranin 3 ken 10 olmasi degil.o paraya ne alabiliyorsun?okuldan yeni mezun ben,bugunku benden luks yasiyordum.

filmdelisi filmdelisi benim kizada kuzenimin kizindan geliyordu en azindan evde giyeceklerini kurtarip gezmelik 3 5 bisey aliyordum her sene pek masraf olmuyordu ama kizim hizli gelisti boylari nerdeyse ayni olup kilodan biraz fark atinca onunkiler kizima olmadi bu sene.
ilk kez bu kadar alisveris yaptim ve birinden gelen kiyafer buyuk nimetmis onu anladim
Bizim şöyle oluyordu, ablam çocuklara deliriyor.
Bugüne kadar biz ne yaptıysak, yüzde 30 u ablamındır.
Her cuma elinde bir sürü oyuncak ve kıyafetle gelirdi, geçen sene İstanbul’a transfer oldu.
Yani aldıkları öyle böyle değil, sürekli kızıyorduk yapma etme diye de, indirim vardı deyip her birine 10 ar sweet takım alırdı ya da pahalı markalardan şeyler falan, ben gider 3 takımla değiştirirdim onları ya da seneye için alışveriş yapardım.

E ablam yok şimdi, gene kargo margo yolluyor, gerçi pandemi sebepli 3 aydır burada, oyuncak masrafı azaldı bayağı😂😂

Benim bebeler başlı başına safi masraf, ha bir fındık ye, cevize bile razıyım.
Yok, sadece çiğ kaju ve antep fıstığı.
Her şeyleri böyle, milletin çocuğu elma bulsa kemirir, benimkiler sanki çok matah gibi ithal yeşil elma yer, ananas ister yok bilmem ne.
Ye işte çocuğum, giy işte ama yok...

Valla ben 2005-2013 arasini ozledim.maasim azdi yeni ise baslamistim 2005 te ama bi hiudigimi bi daha giymez,ogle arasi solaryuma gider paso avmlerde fink atardim
Simdi iyi bir konumdayim ama gecinemiyorum.yiyecek alacak param kalmiyor.yani onemli olan paranin 3 ken 10 olmasi degil.o paraya ne alabiliyorsun?okuldan yeni mezun ben,bugunku benden luks yasiyordum.
Ben de heryere taksı ile giderdim eskiden, haftada bir sinema tiyatro, üstelik şeyi biliyorum, haftalık 200 lira çekiyordum 3 sene önce. Bu benim gıda, dısarda yeme , haftada 1 sinema ve ekstra ufak tefek seylerımı görürdü. Kira faturaları hesaptan öder kalanı bu paradan hallederdim ama yetiyordu bana da kızıma da. Şimdi sinemaya gitsek iki kişi 100 lira

Bizim şöyle oluyordu, ablam çocuklara deliriyor.
Bugüne kadar biz ne yaptıysak, yüzde 30 u ablamındır.
Her cuma elinde bir sürü oyuncak ve kıyafetle gelirdi, geçen sene İstanbul’a transfer oldu.
Yani aldıkları öyle böyle değil, sürekli kızıyorduk yapma etme diye de, indirim vardı deyip her birine 10 ar sweet takım alırdı ya da pahalı markalardan şeyler falan

E ablam yok şimdi, gene kargo margo yolluyor, gerçi pandemi sebepli 3 aydır burada, oyuncak masrafı azaldı bayağı😂😂

Benim bebeler başlı başına safi masraf, ha bir fındık ye, cevize bile razıyım.
Yok, sadece çiğ kaju ve antep fıstığı.
Her şeyleri böyle, milletin çocuğu elma bulsa kemirir, benimkiler sanki çok matah gibi ithal yeşil elma yer, ananas ister yok bilmem ne.
Ye işte çocuğum, git işte ama yok...
benim kizda öyle aşırı seçici gidada ceviz findik badem yer gerisini seciyor icinden
sebzeyi sadece corbada verebiliyorum balığı ver onune yesin hergun et tavuk hergun yesin
yaz gelir portakal der kış gelir çilek karpuz der muzunu avokadosuz yemez kendileri
litrelik sutu isitip veremezsin pipetle iciyor hanim 200cc lik sut aliyoruz
allahtan ev yogurdu seviyor.
oyuncak almaya gidiyoruz ayni oyuncaktan dolu markasininda var fischer pricetada var ama biz illa fischer price aliyoruz neden cunku hanim onu istiyor gerci yadirgamiyorum anası kılıklı normal.

Back