evet çok haklısınız maalesef durumlar kötü.burda şakaya geyiğe vurup gülüp eğleniyoruz acınacak halimize ama çareyi böyle bulduk.ince ince düşünürsek de hasta olup gene para ödeyeceğiz ilaçlara doktorlara.tam bir kısır döngüüBugün metro büyük market alışverişindeydim arkadaşımla biz zaten pek birşey alamadık ben sadece balık almaya gitmiştim alışveriş arabalarına baktım insanların ; hep boş
Yanımdaki arkadaş ise boşanmış ve 13 yıldır yalnız yaşıyor az para miktarı ile yaşamımını
Sürdürüyor bazen yurtdışındaki kızkardeşi kira parasını yolluyor, herkesi durumu kötü , ama dıştan çok iyi gibi , bu dönem toplum olarak fakirleştik gibi
Kendime neyse ama çocuğa israf yahu.200 kaban ucuz sayılır artık maalesef
Gibi değil, farkirleştik.Bugün metro büyük market alışverişindeydim arkadaşımla biz zaten pek birşey alamadık ben sadece balık almaya gitmiştim alışveriş arabalarına baktım insanların ; hep boş
Yanımdaki arkadaş ise boşanmış ve 13 yıldır yalnız yaşıyor az para miktarı ile yaşamımını
Sürdürüyor bazen yurtdışındaki kızkardeşi kira parasını yolluyor, herkesi durumu kötü , ama dıştan çok iyi gibi , bu dönem toplum olarak fakirleştik gibi
okul 1 saate indirdi canlı dersi özel dersler dünya paraaa .eğitimden bile mahrum kaldık .hani temel haklarımızdı barınma beslenme eğitim.okulda öyle öğretmişlerdi ama değilmişGibi değil, farkirleştik.
Fakirleşmeye devam da ediyoruz, hem de hepimiz.
Freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyoruz.
Bugün cebimizdeki 100 tl, bir ay sonra 80 tl alım gücüne düşüyor.
Çok tehlikeli bir yazı, anında cevap yazarım ceyceycim ama banlanalım istemiyorumokul 1 saate indirdi canlı dersi özel dersler dünya paraaa .eğitimden bile mahrum kaldık .hani temel haklarımızdı barınma beslenme eğitim.okulda öyle öğretmişlerdi ama değilmiş
siyasi yorum hiç yapmam sitede adetim değildirÇok tehlikeli bir yazı, anında cevap yazarım ceyceycim ama banlanalım istemiyorum
Kollarımı açıp sana ‘girme o yola girme’ diyorum
okul 1 saate indirdi canlı dersi özel dersler dünya paraaa .eğitimden bile mahrum kaldık .hani temel haklarımızdı barınma beslenme eğitim.okulda öyle öğretmişlerdi ama değilmiş
okullar açıldı zaten ama biz gitmeyeceğimiz halde ilk günden temizlik parası malzeme parası kartuj perde parası istediler.sözün bittiği yerBugün bir çalışanımız da pandeminden dolayı
Ergen kızından çok çektiğini artık okulların açılmasını istediğini dile getirdi
bizde de boyledir eylul ayi ozellikle dogalgaz yanmaya baslamadan kışlık stoklama yapilirYaşadığım şehir ve aile kültürümden kaynaklı bilmiyorum ama bizde şöyle bir durum vardır.
Yazın kışlıklarımız yapılır. Domates sosları menemen lik ler vs vs bol bol yapılır. Kendi bahçemizden büyük çoğunluğu yoksada doğal olanlarından alıyorum. Kurutulacak sebzeler kurutulur. Vs. Salçamızı kendimiz yapıyoruz bir yıl yapıp iki üç yıl yiyoruz. Turşularıda kendimiz yapıyoruz. kuru baklagilleri falanda toplu alıyoruz . Hiç paketli kurubaklagil tüketmiyorum. deterjan gibi kullanım tarihi geçmeyen uzun süre saklanabilecek şeyleri hep toplu alırız. zeytin yağ sıvı yağ gibi Yani demek istediğim şuan önümüz kış kıştan bahsediyorum. Dışarıdan alacağım belli başlı şeyler kalıyor. Et olayınıda sürekli almıyorum bir büyük baş alıp dolapta saklıyorum. Kıyafet olayında ihtiyacım olmadan almam zaten kıyafetlerim hiç eskimez ayakkabılarım hiç eskimez ama sıkılırım aynı şeyleri giymekten baktım sıkıldım o ayakkabıdan ama hala yeni hemen ihtiyacı olan biriyle paylaşırım. Sakın yanlış düşünmeyin mesela düzgün bir ayakkabıdır anneme sorarım giymek istermisin ben giyerim derse ona yoksa cevremdeki insanları yada ihtiyacı olanlara verirm hiç bir şeyi atmam. Pinti değilimdir ama tutumluyumdur. Yemek israfına çok özenirim. İki kişiyse iki kişilik yemek yaparım asla yemek dökmem.Bu şekilde dikkat edersek işte bir parça hayatımız düzene giriyor. Yoksa şuan her şey okadar pahalı ki biz dışarıdan kahvaltılık dışında çok birşey almasak bile aylık 1000 tl yi geçiyordur mutfak masrafımız. Sanırım önemli olan elindeki parayı çekip çevirmeyi bilmek ne kadar gelirin varsa ona göre yaşamalısın.
şu şartlar altında hala neden insanlar istanbul da istanbul diyor anlamıyorum.Size katılıyorum @nscckts Ankara'yı bilmiyorum ne söylersem yalan olur ama İstanbul doğup büyüdüğüm şehir, İstanbul'da ulaşım hem zor hem maliyetli, Ege'de veya sizin örnek verdiğiniz gibi G.Antep'te şehirin bir ucundan diğerine gitmek için en fazla 1 saat yol gidersiniz ama İstanbul'da 20 km'lik mesafeyi 1 saatte ancak gidebiliyorsunuz, hele şehirin bir ucundan diğerine gitmek ölüm, Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçeceğinize şehirlerarası yol gidin daha iyi, hele kış aylarında bir de yağmur kar varsa 5 km ötedeki evinize ulaşmak için araba içinde 5 saat mahsur kalabilirsiniz :))))
İstanbul'un bazı ilçe ve semtleri hariç, geri kalan tüm ilçelerinde kiralar uçuktur, eli yüzü düzgün bir ev kiralayayım deseniz en az 2-3000 lirayı gözden çıkarmanız lazım ki bu müstakil apartmanlardaki daire fiyatları, site içi olsun rezidans olsun derseniz bu rakam 5000 lira olabiliyor +1000 lira civarı da aidat.
Satın almaya niyetlenseniz durum daha da vahim, 300-500'e müstakil bulamazsınız, belki küçük bir daireniz olur.
Dediğim gibi ilçeden ilçeye değişir, gıda fiyatları dahi değişkendir İstanbul'da, bir ilçede domatesi 3 liradan alırsınız, başka bir ilçede aynı domates 6 liradan satılır.
İstanbul'da yaşarken mevsiminde anjelika eriğin kilosuna 10 lira verdiğimi bilirim ki taaaa 8 yıl evvel.
İstanbul'da Bahçeli müstakil evlerin olduğu semtler pek kalmadı, eski küçük semtler dışında her yer apartman veya rezidans, onların bahçelerinde salça pekmez yapmanız mümkün değil, hadi yapmaya kalkıştınız salçalık domates bile pahalı :)))
Hastane konusuİstanbul'da Allah ne o hastaneleri başımızdan eksik etsin ne de muhtaç etsin, geçen sene annemi acil yatırmamız gerekiyordu, hastane acilinde kırmızı alanda 24 saat bekledik ki biz şanslıydık, bekleyen hasta yakınları ne kadar şanslısınız dedi piyangodan büyük ikramiye kazanmış gibi tebrikleri kabul ettik, muayene için randevu almak zaten çünkü şehir kaba tabirle af buyurun insan kusuyor artık, ne ulaşım, ne alt yapı, ne yapılar ne hizmet sektörü yetişemiyor onca kalabalığa.
Velhasıl herkes yaşadığı şehire ilçeye göre yazıyor, kiminin ailesi de kışlık erzaklarını yolluyor veya kendi bahçesini ekip biçip faydalananlar var ama bu imkanlara sahip olmayanların işi zor, hele de çocuklu aileler cidden zorlanıyor.
kuzenimin 4 yasinda kizi var kizina ultra düşkündür ondaki sabırı etrafimda ki cogu insanda gormedim kendim de bile.Bugün bir çalışanımız da pandeminden dolayı
Ergen kızından çok çektiğini artık okulların açılmasını istediğini dile getirdi
Ay ceycey instada sma canlı yayınlarını izledim geldim şimdi.siyasi yorum hiç yapmam sitede adetim değildirama cidden eğitim yok çocuk öğleye kadar uyuyor neredeyse sonra da ödev yapıyor işlenmemiş konuların ödevi.30 dakika canlı ders hoppp gene ödevvv okul bitti bugünnn deniyorrr.kış geliyor doğalgaz var arabaların bakımı muayenesi geldi.nasıl vereyim ben her gün saatlerce özel ders parası
la casada no papel demeye geldimAy ceycey instada sma canlı yayınlarını izledim geldim şimdi.
Aman derdimiz ödevi uykusu olsun, içim dağlandı yine.
Geçim derdi bir yandan, sağlık sıkıntısı bir yandan, hele sağlıkta maddiyat...
La casa de papel gerçek olsa gökten zeplinle para dağıtsalar diye düşler oldum, madem sistem değişmiyor, biz kendimizi değiştirelim...
Aşsksjsjdjdla casada no papel demeye geldim
basıyor zaten adamlar yıldızcımın haberi yok kafasi hafif dumanli malumAşsksjsjdjd
Yıldız Tilbe’nin önerisini dinleyip ‘kağıt mı yok bassanıza para’ yöntemine de geçebiliriz, o da olur
Bastığımız için bu haldeyiz zaten desene şuna...basıyor zaten adamlar yıldızcımın haberi yok kafasi hafif dumanli malum
6. Madde ile ilgili daha açıklayıcı bi yorum yapar mısınız? Daha önce de duydum bu tarz şeyler. Ama bi çok marka var o market zincirlerinde. Tam olarak neyi kastediyorsunuz?
Ben bilinen markalarda bile farklılık yakaladım.Duyulmamış markalar, içeriği kirli gıdalar. İthal kalitesi düşük kuru gıdalar ve özellikle plastik karışımlı pirinçler. Adı sanı duyulmamış su kıvamında sütler, içeriği kötü temizlik ürünleri bunun gibi bir sürü şey. Sattıkları ürünlerin çoğunu sevmiyorum. Manav reyonları facia zaten beton gibi domatesler, muzlar, paketlenmiş dışı güzel açınca olmamış kabak modunda sebzeler vs... Yarım kilosu 10 liraya satılan krem peynirin sağlıklı olma ihtimali var mı? Ya da kangalı 15 lira olan salamın.... Kavanozu 5 lira olan kahvaltılık salça, 2 liralık aç bitir şarküteriler Bu marketler ucuz ucuz diye diye insan sağlığıyla oynuyor resmen. Bilinen güvenilir markaları da gramajı küçültüp paketliyorlar insanlar ucuza aldık sanıyor.
ben 1 1.5 ay once kisliklar outletteyken aldim butun kiyafetlerini o zaman outlet urunu olarak 32 liraya aldigim takimi suan 45 lira gordum.Hıı candır, dünya para olmuş.
Çocuklara alışveriş yaptım da gördüm.
Eskiden 500 tl ye tüm kışlıklıklarını alırdım, şimdi kaban olmuş 200 tl, pantolonlaro 40 50.
Pijama takımı 60 falan, 20 ye aldığım günleri biliyorum.
kendi adlarina uretilmis urunlerden bahsediyor6. Madde ile ilgili daha açıklayıcı bi yorum yapar mısınız? Daha önce de duydum bu tarz şeyler. Ama bi çok marka var o market zincirlerinde. Tam olarak neyi kastediyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?