Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Bugün metro büyük market alışverişindeydim arkadaşımla biz zaten pek birşey alamadık ben sadece balık almaya gitmiştim alışveriş arabalarına baktım insanların ; hep boş
Yanımdaki arkadaş ise boşanmış ve 13 yıldır yalnız yaşıyor az para miktarı ile yaşamımını
Sürdürüyor bazen yurtdışındaki kızkardeşi kira parasını yolluyor, herkesi durumu kötü , ama dıştan çok iyi gibi , bu dönem toplum olarak fakirleştik gibi

evet çok haklısınız maalesef durumlar kötü.burda şakaya geyiğe vurup gülüp eğleniyoruz acınacak halimize ama çareyi böyle bulduk.ince ince düşünürsek de hasta olup gene para ödeyeceğiz ilaçlara doktorlara.tam bir kısır döngüü

200 kaban ucuz sayılır artık maalesef
Kendime neyse ama çocuğa israf yahu.
Giyeceği 1 sezon, bilemedin 2.
Allahtan bende bir küçük var ama yaş aralığı çok az olunca neredeyse aynı beden giyiyorlar.
Birine kışın aldığımı, öbürüne sonbaharda giydirebiliyorum, kışa küçük oluyor.
Bebekken iyiydi mutlaka kalıyordu da büyüdükçe ikiz gibi aynı anda alışveriş zorladı.

Gibi değil, farkirleştik.
Fakirleşmeye devam da ediyoruz, hem de hepimiz.
Freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyoruz.
Bugün cebimizdeki 100 tl, bir ay sonra 80 tl alım gücüne düşüyor.

Gibi değil, farkirleştik.
Fakirleşmeye devam da ediyoruz, hem de hepimiz.
Freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyoruz.
Bugün cebimizdeki 100 tl, bir ay sonra 80 tl alım gücüne düşüyor.
okul 1 saate indirdi canlı dersi özel dersler dünya paraaa .eğitimden bile mahrum kaldık .hani temel haklarımızdı barınma beslenme eğitim.okulda öyle öğretmişlerdi ama değilmiş

okul 1 saate indirdi canlı dersi özel dersler dünya paraaa .eğitimden bile mahrum kaldık .hani temel haklarımızdı barınma beslenme eğitim.okulda öyle öğretmişlerdi ama değilmiş
Çok tehlikeli bir yazı, anında cevap yazarım ceyceycim ama banlanalım istemiyorum
Kollarımı açıp sana ‘girme o yola girme’ diyorum

Çok tehlikeli bir yazı, anında cevap yazarım ceyceycim ama banlanalım istemiyorum
Kollarımı açıp sana ‘girme o yola girme’ diyorum
siyasi yorum hiç yapmam sitede adetim değildir ama cidden eğitim yok çocuk öğleye kadar uyuyor neredeyse sonra da ödev yapıyor işlenmemiş konuların ödevi.30 dakika canlı ders hoppp gene ödevvv okul bitti bugünnn deniyorrr.kış geliyor doğalgaz var arabaların bakımı muayenesi geldi.nasıl vereyim ben her gün saatlerce özel ders parası

Bugün bir çalışanımız da pandeminden dolayı
Ergen kızından çok çektiğini artık okulların açılmasını istediğini dile getirdi

okullar açıldı zaten ama biz gitmeyeceğimiz halde ilk günden temizlik parası malzeme parası kartuj perde parası istediler.sözün bittiği yer

bizde de boyledir eylul ayi ozellikle dogalgaz yanmaya baslamadan kışlık stoklama yapilir
baklagil tursular salca melemenler reçeller vs. hep yazdan hazirlanir kışa sadece kahvaltilik ve buzluga atilamayack alisverisi kalir genelde bereketli oluyor dogalgaz aylarinida kolay cevirmemizi sagliyor acikcasi
yoksa çok zor
ama bizde çöpe çok yemek gidiyor maalesef
şu şartlar altında hala neden insanlar istanbul da istanbul diyor anlamıyorum.
istanbulu görmek henüz nasip olmadi ben hala o yüz ölçümune o kadar insan nasıl sığıyor anlam veremedim.
eşim her sene yazın gidelim bir der hem cok gormek istiyorum hemde açıkçası beni ürkütüyor o şehir envai çesit insanı daracık alana sıgdırmışlar gibi hissediyorum

kuzenimin 4 yasinda kizi var kizina ultra düşkündür ondaki sabırı etrafimda ki cogu insanda gormedim kendim de bile.
o bile gecen ay pes etti zaptedemiyorum artik bunaldıkça bunaldı evde diyip tekrar kreşe verdi.
çocuklar çok bunaldı artik ve ailelerinde burnundan getirmeye başladılar
bu kış çok çetin geçecek çocuklu aileler için

Ay ceycey instada sma canlı yayınlarını izledim geldim şimdi.
Aman derdimiz ödevi uykusu olsun, içim dağlandı yine.
Geçim derdi bir yandan, sağlık sıkıntısı bir yandan, hele sağlıkta maddiyat...

La casa de papel gerçek olsa gökten zeplinle para dağıtsalar diye düşler oldum, madem sistem değişmiyor, biz kendimizi değiştirelim...

la casada no papel demeye geldim

basıyor zaten adamlar yıldızcımın haberi yok kafasi hafif dumanli malum
Bastığımız için bu haldeyiz zaten desene şuna...

Bu arada eşime sordum dün kıvırcığı 3 tl den almış.
Sanırım Ankara’da piyasaya göre ucuz olan şey kıvırcık.
Ama iyi değildi, belki ondan ucuzdur.

Adam da soruyor ‘niye ilgilendin ki’ diye.
Doğru, ben evde anca pişireyim, gerisi ilgilendirmesin, insan değiliz çünkü

6. Madde ile ilgili daha açıklayıcı bi yorum yapar mısınız? Daha önce de duydum bu tarz şeyler. Ama bi çok marka var o market zincirlerinde. Tam olarak neyi kastediyorsunuz?

Duyulmamış markalar, içeriği kirli gıdalar. İthal kalitesi düşük kuru gıdalar ve özellikle plastik karışımlı pirinçler. Adı sanı duyulmamış su kıvamında sütler, içeriği kötü temizlik ürünleri bunun gibi bir sürü şey. Sattıkları ürünlerin çoğunu sevmiyorum. Manav reyonları facia zaten beton gibi domatesler, muzlar, paketlenmiş dışı güzel açınca olmamış kabak modunda sebzeler vs... Yarım kilosu 10 liraya satılan krem peynirin sağlıklı olma ihtimali var mı? Ya da kangalı 15 lira olan salamın.... Kavanozu 5 lira olan kahvaltılık salça, 2 liralık aç bitir şarküteriler Bu marketler ucuz ucuz diye diye insan sağlığıyla oynuyor resmen. Bilinen güvenilir markaları da gramajı küçültüp paketliyorlar insanlar ucuza aldık sanıyor.

Ben bilinen markalarda bile farklılık yakaladım.
Tatma duygum iyidir, yediğim şeyleri ayırt eder, tarif çıkarırım.
Gurme asla değilim de yandan yemişi olabilirim ancak
Mesela her zaman aldığımız aynı markanın ezine peyniri, kesinlikle aynı değil ürün.
Yine aldığımız tost ekmeği, aynı marka ama tadı şekerli.
Sucukta kullandığım tek marka var, oradan aldığımı yiyemiyorum.
Gözüm kapalı tatsam anlarım inanın.
Aynı marka bile oraya kalitesiz ürününü yolluyor.

Ha almıyor muyuz, eşim için sıkıntı yok, tahta olsa yer.
Benim ve çocukların tüketeceklerini almıyorum.

ben 1 1.5 ay once kisliklar outletteyken aldim butun kiyafetlerini o zaman outlet urunu olarak 32 liraya aldigim takimi suan 45 lira gordum.
toplamda 50 ye yakin alt ust parca aldim sweatler 14.99 19.99 falandi alt esortmanlarda 19.99 24.99 falandi
6 7 tane kazak aldim 19.99 dan yaz bitmeden milletin aklına kışlık düşmeden alınması lazım.
hep yasina uygun alirdim bu sene bir beden buyuk aldim seneye nolur nolmaz gidisat fena diye.
ayakkabisini pegiadan aldim cok memnun kaldim almadiysan bakmani oneririm

6. Madde ile ilgili daha açıklayıcı bi yorum yapar mısınız? Daha önce de duydum bu tarz şeyler. Ama bi çok marka var o market zincirlerinde. Tam olarak neyi kastediyorsunuz?
kendi adlarina uretilmis urunlerden bahsediyor
ambalajda sey yaziyor bu peynir a101 marketleri adina su firma tarafindan uretilmistir tarzi
bende hic bir marketin kendi adina olan urununu almam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…