• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Yaptım da 200 liralık pateni 35 liraya, 1500 liralık montu 250 liraya, 23 tane pony oyuncagını 100 liraya verdim:)) herkes yazıyo napıyon bacım niye boyle veriyosun diye:) evde duracagına yardırıyorum

Hangi site o? Benim de depo ağzına kadar dolu ben de yardırayım. Sarı site mi?

Yaptım da 200 liralık pateni 35 liraya, 1500 liralık montu 250 liraya, 23 tane pony oyuncagını 100 liraya verdim:)) herkes yazıyo napıyon bacım niye boyle veriyosun diye:) evde duracagına yardırıyorum
Ayy çok sevindim satış yapmana piyasa fiyatlandırması için kıdemli uzmanlarımız sayın N nscckts ve C ceycey0406 bir danış derim ucuza veriyon sanki :)))

Kızlar selam,

galiba depresyona giriyorum, elim hiçbir işe gitmiyor, aksam kaçta uyursam uyuyayım yorgun uyanıyorum. Beslenmeden kaynaklı desem kimse benim kadar sağlıklı beslenmıyordur zira diyetisyen eşliğinde besleniyorum.

diğer yandan bir türlü evdeki hesap çarsıya uymuyor, ekstra hiçbir harcamam yok, sadece kızım için gerekli bir iki şey alıyorum mesela kulaklık aldım otuz liraya bir de kitap aldık okumak için ana kız onlar da yüz lira. Özel ders alıyor bir de o da 70 lira. Yanı 200 lira keyfi harcamamız, geri kalanı fatura ve gıda. Aburcubur almıyoruz, içecek su kahve yeşil çay, bir tek kıyma alıyorum toptan bir de balık aldım attım dolaba. Sebzeyi de haftalık pazardan alıyorum. Ama hersey pahalandı artık ucu ucuna yetıyor. Eskıden hem gezer hem ay sonunda hesapta param olurken şimdi ay ortasında nerdeyse param bitiyor. Gereksız tek bir harcamam yok. Geçen seneden bu seneye bu kadar pahalılık olmaz acaba ben mı fazla şey alıyorum diyorum ama gecen sene kekler borekler yapar alırdım. Şimdi eve gereksız tek bir şey almıyorum. Boyle mı gececek hayatım?Aylık gıda masrafım 1500 lira iki kişi. Ama daha azında da makarna patatese talım. Napsam canım cok sıkkın. Sinemaya, tiyatroya, konserlere giderdim param kalırdı. Bende mı hata? Bu hep böyle mi gidecek? Beynim cok yorgun.
Bizde iki kişiyiz. Ne sosyal aktivite ne dışarda en basitinden dürüm bile yemiyoruz ama para geldiği gibi bitiyor 3 hafta nerden kıssak diye diye maaş gününü bekliyoruz... Hayat çok pahalı çokk geçen yağ 30 küsürlüydü şimdi 55ten aşağı yağ yok... Allah cümlemizin yardımcısı olsun

noram noram birinde iki birinde 1.5 demisim iki farkli zamanda yaptim yakin olani yazacaktim.
Benim salca yapacak imkanim yok kg larca urun alip onu pisirmem demek kol gibi dogalgaz ve elektirik demek. Ve onu kurutucak yayacagim yerde yok.
Ben 15 kavanoz sosluk yaptim domates corbasi vs için 2 ay oncesi. Sonra aradan 2 hafta falan geçti kahvaltilik sosumu yaptim o da 15 kavonoz. Ikisinde de hep ayni fiyatlara aldim malzemeleri. Yürüyordum yazarken duzenleyemeden yollamisim
Tam 100 kilo biber ve domates kaynattım toplamda. O ay gelen doğalgaz 28 lira. Ki 4 sefer de kaynattım, totalde 20-24 saat sürmüştür. Ben de bir kerede almadım, 3-4 hafta sürdü. Bütçe yoksa yoktur zaten ama belki buna ayıracak bütçesi olup da bu kadar kar edildiğini bilmeyen vardır. Ben o niyetle yazdım. Yoksa insanların ekmek alacak parası yok nerede kaldı salça için domates. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Benim ortanca cadı Miniş hastası.Hatta ne zamandır Miniş ev istiyor,bir kere aldım kırınca kızdım almadım.Bende minislere ve Miniş evlerine talibim alırım valla .Küçük kızımla oynarlar🤭
bugün son minişi de kargoladım evdeki ha ha a.ama konu sahibinde çok var galibaaa

Sabaha doğru üşüdüm uyandım ve uyanır uyanmaz aklıma ne geldi bilin bakalım kış geldi doğalgaz yakında yanar diye o uykulu halde onu düşündüm ne hale geldik bölye çok enteresan(yatmadan önce artık burayı okumayacağım en azından uykuda rahat olurum😊)
Aklıma sey geldi
Ben eskiden gece uyandığımda maaş yattı mi yatmasını bakar kredi kartı ödemelerini falan yapardım artik bakmıyorum çünkü daha öder ödemez eksiye giriyorum öyle oluncada uykum kaçıyor uykunu alayım sabah bakarım diyorum

Yaşadığım şehir ve aile kültürümden kaynaklı bilmiyorum ama bizde şöyle bir durum vardır.
Yazın kışlıklarımız yapılır. Domates sosları menemen lik ler vs vs bol bol yapılır. Kendi bahçemizden büyük çoğunluğu yoksada doğal olanlarından alıyorum. Kurutulacak sebzeler kurutulur. Vs. Salçamızı kendimiz yapıyoruz bir yıl yapıp iki üç yıl yiyoruz. Turşularıda kendimiz yapıyoruz. kuru baklagilleri falanda toplu alıyoruz . Hiç paketli kurubaklagil tüketmiyorum. deterjan gibi kullanım tarihi geçmeyen uzun süre saklanabilecek şeyleri hep toplu alırız. zeytin yağ sıvı yağ gibi Yani demek istediğim şuan önümüz kış kıştan bahsediyorum. Dışarıdan alacağım belli başlı şeyler kalıyor. Et olayınıda sürekli almıyorum bir büyük baş alıp dolapta saklıyorum. Kıyafet olayında ihtiyacım olmadan almam zaten kıyafetlerim hiç eskimez ayakkabılarım hiç eskimez ama sıkılırım aynı şeyleri giymekten baktım sıkıldım o ayakkabıdan ama hala yeni hemen ihtiyacı olan biriyle paylaşırım. Sakın yanlış düşünmeyin mesela düzgün bir ayakkabıdır anneme sorarım giymek istermisin ben giyerim derse ona yoksa cevremdeki insanları yada ihtiyacı olanlara verirm hiç bir şeyi atmam. Pinti değilimdir ama tutumluyumdur. Yemek israfına çok özenirim. İki kişiyse iki kişilik yemek yaparım asla yemek dökmem.Bu şekilde dikkat edersek işte bir parça hayatımız düzene giriyor. Yoksa şuan her şey okadar pahalı ki biz dışarıdan kahvaltılık dışında çok birşey almasak bile aylık 1000 tl yi geçiyordur mutfak masrafımız. Sanırım önemli olan elindeki parayı çekip çevirmeyi bilmek ne kadar gelirin varsa ona göre yaşamalısın.
ne güzel sevindim adınıza.bizim köyümüz yok bahçemizde yok pahalı pahalı marketten alıp kışlık yaptım bu sene.patlıcanı 4 den domatesi 4 den bamyayı 25 den fasulyeyi 10 dan aldım biber 6 tl barbunya 11 tl.vs.binlerce liraya doldu 2 derin dondurucum .kışın domates biber 20 tl yi geçecekmişşş deniyorrr kabuss gibiiiii

bugün son minişi de kargoladım evdeki ha ha a.ama konu sahibinde çok var galibaaa
Ben hepsını birden veriyorum tek tek uğraşamadım kargoyla otuzunu birden .kalan 20 tane koleksıyonmus verdırmıyo. Ne sacma sapan para vermısız bunlara oynadıkları iki sene tanesinı 50 60 liradan almısız, şimdi yuzune bakmıyorlar.

ben sormadan yapıştırdı zaten herşeyin en güzelini tüketiyoruz diye, bi de o topicte günluk menülerini filan da paylaşıyor herkes, şöyle bir göz gezdirdim hakkaten etinden salatasina sütlusunden tatlısına dört dörtluk menüler hep.... bilemedim valla, şu sadaka konusunda biraz daha bilgi alıcam ben zira aradaki farkı mantıkla bilimle ekonomiyle filan açıklamak olanaksız gorünüyor
Link verir misiniz benim göz seyirmeye başladı girip azcık kadınlık öğreneyim

Siz yaniliyorunuz yasadginiz yer neresi bilmiyorum ben burda 3 ,5tan asagi alamadim domatesi. Onunla da sosluk yaptim anca az bir sey. Öyle 100 kg domates alacak kadar gelirim olsa yapardim. Bizde dogalgaz var sizin belki ates yakiyorsunuz bilmiyorum bunlarida dusunmek zorundayım ben. Dogalgaz, elektirik, o ay icin kavonoz kapak parasi oyle 100 kg aldim 20 kg yaptim demekle is bitse.
Bizim cogu ev hanimi zaten bilincli nereden kisarim nasil yapalim diye dusunuyor. Sadece ortada cekip cevrilcek bir sey olmayinca -ceviremiyorsun -olay bu
22 kavonoz domates çorbası 8 kavanoz menemen ve buzluğa bir sürü doğranmış domates attım kilosu 3.5 4 arası aldık hep 1 tl ye domatese hiççç rastlamadımmmm .ha salata için eve aldığımız domatesi de 6 tl ye aldık hep salkım olanını

Bende de oyuncak dolu hala hala poşet poşet dağıttım. Öyle böyle değil 10 büyük çöp poşetinden fazladır hala var. Bir de şu cici bigiler vae öyle küçük şeyleri vermedim kimseye minisleri de çöpleri de. Çöp gibi görünen oyuncaklara para vermişiz ya. Bu küçük oyuncakları ben de satayim bari güzel fikir. Biraz ayırırım hatıra kaldın diye gerisini satarım.

Ben hepsını birden veriyorum tek tek uğraşamadım kargoyla otuzunu birden .kalan 20 tane koleksıyonmus verdırmıyo. Ne sacma sapan para vermısız bunlara oynadıkları iki sene tanesinı 50 60 liradan almısız, şimdi yuzune bakmıyorlar.
haklısınız biz hala oyuncak alıyoruz eve pandemi de çocuk sıkılıyor 9 yaşında ama oynuyor onlarla.ucuza gidiyor ama bedavaya gitmesinden iyidir derim genede çok ta ucuza vermeyin biraz bekleyin satılmazsa 1 hafta sonra az az fiyat indirirsiniz zaten

Back