Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

akdere de kuzen var o da öğretmen. okulu orda olduğu için yaşıyor ama trafiği keşmekeşi çekilecek gibi değill
Aynen benim de okulum orda. Okulum eve 23 km 40 dakika sürüyor. Dediginiz gibi çekilmiyor yani. Ama baya da buyuk bir yer mahallesine göre değişiyor burda da ev fiyatları pazar fiyatları. Yani konuşan arkadaşlardan biliyorum ben de.

Oyle deme canim bir yerden kısıp aliyoruz yani oyle alıyorum diyim. Yoksa bende gidip öyle bilmem ne kadar sundan, bundan demiyorum. Her allahin gunu yemiyorum. Aliyorum misal 15 gunu buluyor bittikten sonra tekrar almam. Bnde hamileyim. Esim bu sebeple cok az yiyor hatta bazen yani genelde hic yemiyor ben yiyeyim diye. 😔
durum herkeste ayni heralde ya
bizde cevize bademe findiga pek dokunmayiz kizim yiyor diye cok nadir yeriz
etrafimdaki cogu insan gunluk 2 tane cocuguna olacak sekilde sayarak aliyor cevizi falan 😟

ahahaha ben bir tane normal magazasindan new balance yada puma alirim severim modellerini bir tanede cakma alirim vallahi cakmayi bakkala markete her yere giderken giyiyorum yinede orjinalinden uzun dayaniyor bana😂😂😂
iyi yapiyor nimissizlar
Pumanin modeller efsane 💗

Evet gelecek nesiller icin uzuluyorum ben de. Hadi biz birsekilde geldik gidiyoruz.
Boyle giderse sadece hayatta kalmak icin gereken seyleri almaya gucumuz yetecek.
Yani olması gerektiği kadar yaşıyoruz artik

Eski insanlara bakıyorum emekli bi insanin mutlaka evi arabası oluyordu
Sindi emekli insan o emekli ikramiyesiyle ev bile alamıyor

10 yıl once arkadaşımın babası emekli olunca gayet iyi bir evi 65 bine almıştı sindi o binadaki evler 350 den aşağı değilmiş yani illa enflasyon farkı olur ama böyle uçurum kadarda olmamali

Benim daha düzgün düğme dikebilmişliğim mevcut değil.
Allah beni yemek yapayım yedireyim ve yiyeyim diye yaratmış, başka bir meziyet yüklememiş.

Ama bot ve mont 2 bin tl çok değil mi yahu?
Bir de şu var, insta butikleri birebir yapıyor, insanlarda gördüğünüz onlar olabilir.
Gerçi ben çevreme baksam 8 10 binlik spor ayakkabıyla geziyorlar da, işte zenginin malı eksilmiyor zaten.

Dandik mandik zara hm candır, onlar bile pahalı gerçi ya, neyse...
do...p kullanıyorum ben sıfır dünya markalarını çok uyguna alıyorumm .çanta ayakkabı hep böyle yerlerden alırım hatta tarif ediyorum aynısını ya da benzerini yurtdışından getiriyorlar miss.2000 tl ye 3 mont alırım ben para bile artar

durum herkeste ayni heralde ya
bizde cevize bademe findiga pek dokunmayiz kizim yiyor diye cok nadir yeriz
etrafimdaki cogu insan gunluk 2 tane cocuguna olacak sekilde sayarak aliyor cevizi falan 😟
Bu akşam yerken bende onu düşündüm. Esim sen yersin devamini dedi. Sonra dedim cocuk olunca bende ona oyle diyeceğim...
Durumlar fena

Yok ben insanlara bakmıyorum da kendi kullandıgım ürünler. Columbia falan. Zaraya da baktım 800-1500 aralıgında kabanlar 🤣 ki zara kısa sürede elde kalıyor olmasına ragmen fiyatı böyle.
Geçen banlandığım konuda yazdım, çocuklara pijama takımı aldım.
3 erden, 6 takım.
Defacto marka, 500 küsür tuttu.
Yani bunu görünce artık şaşırmıyorum inanın.
İnstada takip ettiğim sayfalar var.
Lüks markaları amerikadan kargoluyor, columbia da dahil.
Çok daha uygun, ülkeden marka bir şey almak bitti benim için.
Buradan ancak en ucuzuna bakarım, geçerim.

Yani olması gerektiği kadar yaşıyoruz artik

Eski insanlara bakıyorum emekli bi insanin mutlaka evi arabası oluyordu
Sindi emekli insan o emekli ikramiyesiyle ev bile alamıyor

10 yıl once arkadaşımın babası emekli olunca gayet iyi bir evi 65 bine almıştı sindi o binadaki evler 350 den aşağı değilmiş yani illa enflasyon farkı olur ama böyle uçurum kadarda olmamali
Benim dedemler o zamanki asgari ücretle 5 çocuk büyüterek 5 katlı ev dikmişler ya. Ananem de bir şeyler yapmış ama sürekliliği olan sigortalı bir iş değil. Şimdi nunu yapabilecek insanlar var mıdır sanmıyorum. Haa evin 5 katının çıkılması 20 seneye yakın sürmüş o ayrı da. Ilk katini cabuk yapıp oturmuşlar diğerleri yavaş yavaş.

sizin yine iciniz daraliyormuş eşim ne zaman markete gitse yada gitsek bagirsaklari boşaliyor adamin resmen gittigimiz her yerde kasaya gitmeden wc ariyoruz 😂😂😂
Gece gece güldürdünüz Allah :)

Biz normalde kardeşimle alışverişi yapio ortak ödüyoruz
Onsuz alışveriş yaptigimda sanki zimmetime para geçirmiş gibi hissediyorum ya iki poşet eşya o kadar 200-300 alsan olmuyor almasan olmuyor

do...p kullanıyorum ben sıfır dünya markalarını çok uyguna alıyorumm .çanta ayakkabı hep böyle yerlerden alırım hatta tarif ediyorum aynısını ya da benzerini yurtdışından getiriyorlar miss.2000 tl ye 3 mont alırım ben para bile artar
Ben hic guvenedim ya o uygulamalara. Birde 2. El kiyafet alanlar oluyor. Alana saygim sonsuz tabi ama bir dusuk marka alirim kendim giyerim ilk en azindan diye dusunuyorum. 1500 verip 2. El giymek bana cok mantiksiz geliyor ne yalan soyleyim. 750 vereyim ama benim olsun ilk 😀

Orijinal oldugunu nasıl anlıyorsun peki çok fazla replikalar var 🤦🏻‍♀️

Çakma onlar:KK70:
Ya da marka kastınız nedir, bilmiyorum.
Ama ülkemizde giyim, tekstil konusunda çeşitlilik olduğunda hemfikirim.
En azından kadınlarda beceri de var, örüyor, dikiyor giyiyor.
Ağzımız koksa da şık giyiniriz😂
gordiondan yemek yemeden amann evde yerim diyip o paraya da kıyafet aldığımm çok olmuşturrr çaput meraklılığım batsınn :KK53:

Bu akşam yerken bende onu düşündüm. Esim sen yersin devamini dedi. Sonra dedim cocuk olunca bende ona oyle diyeceğim...
Durumlar fena
canlari sagolsun da biz eksik yiyelim buyuklerimiz hep der ya yemeyip yedirdim giymeyip giydirdim gerçekten öyle oluyormuş.
peynirine sütüne bile dokunmuyoruz parasiz falan kalirizda eksik kalmasin onun ki diye

Ben de bır hata olduğunu dusunmeye baslamıstım artık. Aylık 1500 cok gelıyor gozume. Ekstra yemın ederım bişey almıyoruz. Sadece bir paket cevız o da 150 gr. Kalanı luks bile değil. Asgarı ucret alanlar gecınıyor bir şekilde değil mi? Onlar yaparken ben neden yapamıyorum? Basım çatlıyo artık hesap yapmaktan. Bekar anne olmak cok zor
Gelirin ne kadar? Kiran ne kadar canım ?

Ben hic guvenedim ya o uygulamalara. Birde 2. El kiyafet alanlar oluyor. Alana saygim sonsuz tabi ama bir dusuk marka alirim kendim giyerim ilk en azindan diye dusunuyorum. 1500 verip 2. El giymek bana cok mantiksiz geliyor ne yalan soyleyim. 750 vereyim ama benim olsun ilk 😀
2. el asla almam hepsi etiketli sıfır aldıklarımın amerikadan ingiltereden getirip satıyor orda çalışanlar öğrenciler uçuş görevlileri vs..en son 380 tl ye etiketli ck ayakkabı aldım .aynısı mağazasında 800 civarı

İkinci el anca çanta alırım ceycey, beni biraz biliyorsun zaten giyim kuşamla işim yok.
30 tl ye tshirt tayt bulup, derisi haline getiren insanım.
Ama çanta lazım oluyor düzgün bir yere giderken, ayakkabı desen eskiden sağlam verirdim şimdi hiç umrumda değil, tredyolda karşıma 150 den düşük çıkan her ayakkabıyı alabilirim rahat olması koşuluyla.
Bir tek bota harcıyorum, onda da indirim kovalıyorum.
Bu ara moon larda indirim var, alacağım evladiyelik, dursun.

Dolap hiç kullanmadım ondan.

Anladım ben genelde o marketlerde bilindik markaları tercih ediyorumda ama en sonunda bimin kendi ürününe diyeceğinize eminim ülke olarak
Ben bazen tatliya yemege katcaksam direkt marketin kendi urununu aliyorum. Normal tuketecegimi normal marka aliyorum. O ay ki gidisata ve ihtiyaca göre degisiyor.
En dikkat ettgim sey yag, bakliyatlar, normal peynir , yumurta ve un oluyor. Geri kalani ihtiyacin durumuna gore elimdeki miktara göre sekilleniyor.

X