Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Ben size cok katiliyorum ilk mesajiniza özellikle. Türkler giyimde gercekten öyle hangi kadini görsem giyindikleri bastan asagi marka oluyor ya da benim cevre öyle bilemiyorum bende öyle degilim demiyorum tabii. Ama mesela normal gelirli bir aileyiz hiç yiyecekten kistigimiz olmadi hele muz pahali diye almamak söz konusu bile olamaz 😀 yazılanların çoğunluğunu şaka yollu yazıldığını düşünüyorum zati. Kimse yiyeceginden ve giyeceginden yaşantısından ödün vermek istemez tabii ki ama Türkiyemiz son iki senede ekonomik bir kriz yaşıyor ve herkese yansıdı bu benim eşim esnaf esnaflari daha fazla etkiledi bu durum. Yurt dışını hic bilmiyorum ama inş yakinda herşey duzelir 😊
Çakma onlar:KK70:
Ya da marka kastınız nedir, bilmiyorum.
Ama ülkemizde giyim, tekstil konusunda çeşitlilik olduğunda hemfikirim.
En azından kadınlarda beceri de var, örüyor, dikiyor giyiyor.
Ağzımız koksa da şık giyiniriz😂

Ben size cok katiliyorum ilk mesajiniza özellikle. Türkler giyimde gercekten öyle hangi kadini görsem giyindikleri bastan asagi marka oluyor ya da benim cevre öyle bilemiyorum bende öyle degilim demiyorum tabii. Ama mesela normal gelirli bir aileyiz hiç yiyecekten kistigimiz olmadi hele muz pahali diye almamak söz konusu bile olamaz 😀 yazılanların çoğunluğunu şaka yollu yazıldığını düşünüyorum zati. Kimse yiyeceginden ve giyeceginden yaşantısından ödün vermek istemez tabii ki ama Türkiyemiz son iki senede ekonomik bir kriz yaşıyor ve herkese yansıdı bu benim eşim esnaf esnaflari daha fazla etkiledi bu durum. Yurt dışını hic bilmiyorum ama inş yakinda herşey duzelir 😊
herşeyin çakmasini orjinalinden iyi yapan terzilerimiz var bizim 😁
adidoslar vardi bi ara

Yok kiz😀
B. A.Ş cozdum de dusunce. B M marka sutu cozememistim. Onunda adi baskadir herhalde. Birde bana a101 şok daha yakin onun etkisi 😀
Ben de birkaç ay oldu tanıştım bu marketlerle, evimin dibine açılınca.
Daha önce ruhum duymamıştı mesela.
Sırf gezmeye diye girip gene 200 300 lük ürün alabiliyorum, o nasıl oluyor aklım almıyor.

Ama ülkemizde giyim, tekstil konusunda çeşitlilik olduğu konusunda hemfikirim.
Ya beceriksizim dikemiyorum
Kalitesiz ürünlere de para vermem. Öyle bir bakındım genel giyindiğim markalara uçmuşlar. Montlar 2000₺ Botlar 1000-1200₺
Fiyatları gördükten sonra me

EDE2391C-DCAD-4EB6-8849-E8301B2005C6.jpeg

Öyleyim hatta isyerim akderede sen akdere yazınca ne alaka çankaya da olması diyip olayı çözdüm ya hemen:))
akdere de kuzen var o da öğretmen. okulu orda olduğu için yaşıyor ama trafiği keşmekeşi çekilecek gibi değill

Bende burdaki konularda yalnız olmadığımı görüyorum markete girip çıktıktan sonra resmen içim daralıyor alsak bir türlü almasak bir türlü

Çok degil 3 yıl önceki fiyatlarla bile arada resmen uçurum var yazık ya bizden sonra geleceklere evli olsam bu şartlarda kesinlikle cocuk dudunmezdim
Evet gelecek nesiller icin uzuluyorum ben de. Hadi biz birsekilde geldik gidiyoruz.
Boyle giderse sadece hayatta kalmak icin gereken seyleri almaya gucumuz yetecek.

Ayakkabıda adibası tek geçerim. 🤣 Hemide 4 çizgili. 🤣
ahahaha ben bir tane normal magazasindan new balance yada puma alirim severim modellerini bir tanede cakma alirim vallahi cakmayi bakkala markete her yere giderken giyiyorum yinede orjinalinden uzun dayaniyor bana😂😂😂
iyi yapiyor nimissizlar

Ama ülkemizde giyim, tekstil konusunda çeşitlilik olduğunda hemfikirim.
Ozellikle esarp dikkatimi çekiyor😀 onlarda cok zamlandi. Gecen gittim bir bakayim dedim desenlere 189 dedi 😱

Bende burdaki konularda yalnız olmadığımı görüyorum markete girip çıktıktan sonra resmen içim daralıyor alsak bir türlü almasak bir türlü

Çok degil 3 yıl önceki fiyatlarla bile arada resmen uçurum var yazık ya bizden sonra geleceklere evli olsam bu şartlarda kesinlikle cocuk dudunmezdim
sizin yine iciniz daraliyormuş eşim ne zaman markete gitse yada gitsek bagirsaklari boşaliyor adamin resmen gittigimiz her yerde kasaya gitmeden wc ariyoruz 😂😂😂

Oyle deme canim bir yerden kısıp aliyoruz yani oyle alıyorum diyim. Yoksa bende gidip öyle bilmem ne kadar sundan, bundan demiyorum. Her allahin gunu yemiyorum. Aliyorum misal 15 gunu buluyor bittikten sonra tekrar almam. Bnde hamileyim. Esim bu sebeple cok az yiyor hatta bazen yani genelde hic yemiyor ben yiyeyim diye. 😔
aynen varlıktan almıyoruz ben de et tavuk balık hiç et yemediğim için alıyorumm

Kalitesiz ürünlere de para vermem. Öyle bir bakındım genel giyindiğim markalara uçmuşlar. Montlar 2000₺ Botlar 1000-1200₺

Eki Görüntüle 2705009
Benim daha düzgün düğme dikebilmişliğim mevcut değil.
Allah beni yemek yapayım yedireyim ve yiyeyim diye yaratmış, başka bir meziyet yüklememiş.

Ama bot ve mont 2 bin tl çok değil mi yahu?
Bir de şu var, insta butikleri birebir yapıyor, insanlarda gördüğünüz onlar olabilir.
Gerçi ben çevreme baksam 8 10 binlik spor ayakkabıyla geziyorlar da, işte zenginin malı eksilmiyor zaten.

Dandik mandik zara hm candır, onlar bile pahalı gerçi ya, neyse...

Eki Görüntüle 2705009
Kaliteyi pahaliya almiyoruz aslında. Bir cogu etiketin fiyati. Bakildiginda butikler de fgayet güzel urunler var. Sosyete pazari olan bir yerdeydim eskiden neler vardi neler 😀 tanii artik butiklerde cok pahali orasi ayri.
Ben hep butik sevmisimdir.
Fakir miyim la ben:KK1:
😀
Tarzima uymuyor aslinda. Yoksa o magazalarda indiirm oluyor. Yazdan kisa kistan yaza zamanlarında

Benim daha düzgün düğme dikebilmişliğim mevcut değil.
Allah beni yemek yapayım yedireyim ve yiyeyim diye yaratmış, başka bir meziyet yüklememiş.

Ama bot ve mont 2 bin tl çok değil mi yahu?
Bir de şu var, insta butikleri birebir yapıyor, insanlarda gördüğünüz onlar olabilir.
Gerçi ben çevreme baksam 8 10 binlik spor ayakkabıyla geziyorlar da, işte zenginin malı eksilmiyor zaten.

Dandik mandik zara hm candır, onlar bile pahalı gerçi ya, neyse...
Yok ben insanlara bakmıyorum da kendi kullandıgım ürünler. Columbia falan. Zaraya da baktım 800-1500 aralıgında kabanlar 🤣 ki zara kısa sürede elde kalıyor olmasına ragmen fiyatı böyle.

X