Özlem'in çeyizi

teşekkürler damlacım beğenmene çok sevindim,acemiyim aslında ama yine de güzel ben de beğendim aynamı :16:

gayet başarılı görünüyor canım :nazar: netten araştırıp yapmayı bende düşündüm bi ara ama cesaret edememiştim güven verdin bana :1:

kızlar son aldıklarım

bu çöp kutusunu a101 den aldım, normalde hiçbir şey kalmaz benim iş çıkışıma ama nasıl olduysa kalmış, görür görmez aldım çünkü renkleri banyo setiminkinle aynı. Ben banyo setinin çöp kutusunu kapağı açık olduğu için bakım ürünlerini koyarak değerlendirmeyi düşünüyordum, bu çöp kutusu da güzel uyum sağlar inşallah

Eki Görüntüle 665671 Eki Görüntüle 665669

Bunlar da son magnetlerim, bir sürü magnetim oldu artık :)
Eki Görüntüle 665681

Bunlar da mutfakta kullanabileceğim leğen, baya ucuzdu tedi'den aldım. Diğeri de hem soyma hem jülyen doğrama hem de şekilli meyve/sebze doğrayıcısı olan birşey ama tak çıkar biraz uğraştırıcı gibi :33:

Eki Görüntüle 665672 Eki Görüntüle 665680

Benim bir tane daha böyle saatli askılığım vardı onu yeni evlenecek bir arkadaşıma hediye ettim kendime yeni aldım. Buna benzer bir küçük askım daha almıştım (sağdaki), takım gibi olsun istedim.

Eki Görüntüle 665654 Eki Görüntüle 665690

Can sıkıntısından başladığım ahşap boyama baya sardı beni arkadaşlar. Yanlış hatırlamıyorsam gamze yapıyordu ahşap boyama ve dekupaj. Ben de internetten araştırdım ve yapmaya başladım. Bu ayna 2-3 saatte bitti. Sadece verniklemesi kaldı..
Eki Görüntüle 665682 Eki Görüntüle 665683
Bayıldım bayıldım :nazar:Aynaya ayrıca bayıldım çoooook begendim ya bende izledim videolarını ama beceremem diye korkuyorum yani elimden gelmez öyle şeyler benim ,çöp kutun çok sevimli yahuuu:1: Özlem iyiki aramızdasın seviyorum seniiiiiiiiiii

kızlar son aldıklarım

bu çöp kutusunu a101 den aldım, normalde hiçbir şey kalmaz benim iş çıkışıma ama nasıl olduysa kalmış, görür görmez aldım çünkü renkleri banyo setiminkinle aynı. Ben banyo setinin çöp kutusunu kapağı açık olduğu için bakım ürünlerini koyarak değerlendirmeyi düşünüyordum, bu çöp kutusu da güzel uyum sağlar inşallah

Eki Görüntüle 665671 Eki Görüntüle 665669

Bunlar da son magnetlerim, bir sürü magnetim oldu artık :)
Eki Görüntüle 665681

Bunlar da mutfakta kullanabileceğim leğen, baya ucuzdu tedi'den aldım. Diğeri de hem soyma hem jülyen doğrama hem de şekilli meyve/sebze doğrayıcısı olan birşey ama tak çıkar biraz uğraştırıcı gibi :33:

Eki Görüntüle 665672 Eki Görüntüle 665680

Benim bir tane daha böyle saatli askılığım vardı onu yeni evlenecek bir arkadaşıma hediye ettim kendime yeni aldım. Buna benzer bir küçük askım daha almıştım (sağdaki), takım gibi olsun istedim.

Eki Görüntüle 665654 Eki Görüntüle 665690

Can sıkıntısından başladığım ahşap boyama baya sardı beni arkadaşlar. Yanlış hatırlamıyorsam gamze yapıyordu ahşap boyama ve dekupaj. Ben de internetten araştırdım ve yapmaya başladım. Bu ayna 2-3 saatte bitti. Sadece verniklemesi kaldı..
Eki Görüntüle 665682 Eki Görüntüle 665683

Özlemmmm bayıldım aldıklarınaaaaaaa :)))

gayet başarılı görünüyor canım :nazar: netten araştırıp yapmayı bende düşündüm bi ara ama cesaret edememiştim güven verdin bana :1:

Bayıldım bayıldım :nazar:Aynaya ayrıca bayıldım çoooook begendim ya bende izledim videolarını ama beceremem diye korkuyorum yani elimden gelmez öyle şeyler benim ,çöp kutun çok sevimli yahuuu:1: Özlem iyiki aramızdasın seviyorum seniiiiiiiiiii

kızlar ben az buçuk öğrendim tarif edeyim sizlere deneyin boş zamanınızda

malzemeler; ahşap obje, ahşap zımparası, bir adet orta büyüklükte bir adette büyük olan ahşapları boyamak için fırça, istediğiniz renklerde akrilik boya (dekupaj için krem, beyaz ya da kırık beyaz tercih etmelisiniz), peçete tutkalı ve beğendiğiniz peçete.

kızlar ahşap nesnenizi alıp zımpara ile bir güzel zımparalıyorsunuz. kırtasiyeden aldığınız akrilik boya ile bir kat boyuyorsunuz ama fırçayı tek yönde sürmeye dikkat edin. ilk kat kuruduktan sonra bir kat daha boyuyorsunuz ve kurumaya bırakıyorsunuz, bu şekilde ahşap objenin rengini göremeyecek hale gelinceye kadar kat atıyorsunuz ahşap objeye. Tamamen kuruduktan sonra sıra geliyor peçete dekupajına. Fırçanızı yıkamayı unutmayın bu arada, kurursa fırça sertleşir. Sonra gelelim nasıl dekupaj yapacağınıza.

Beğendiğiniz peçetenin istediğiniz kısmını kesiyorsunuz deseni kestikten sonra peçetenin altta kalan 2 katını alıyorsunuz yani elinizde sadece kestiğiniz desenin sadece renkli kısmı kalıyor. Öncesinde zemin üzerinde kestiğiniz peçetelerin şablonunu yapın ki nereye nasıl yapıştracağınız kafanızda belirlensin.

Sonrasında yapıştıracağınız yere (ahşap objenin üzerine) biraz peçete tutkalı sürüp yedirin. Sonra dikkatlice peçeteden kestiğiniz deseni yapıştırın. Yapıştırırken ortadan kenarlara doğru elinizle düzeltin ki hava kabarcığı olmasın. Tamamen yerleştirdikten sonra da fırçanızın üzerine yetecek miktarda peçete tutkalı alarak yapıştırdıgınız desenin üzerini süpürür gibi boyayın. Böylece deseniniz sabitlenmiş oluyor. Tüm objeyi bu şekilde yapıştırdıktan sonra yine kırtasiyeden aldığınız sert zeminler için vernik ile birkaç kat vernikleyip birkaç gün bekletiyorsunuz ve kullanıma hazır hale geliyor objeniz:34:

Kızlar sizleri seviyorum ve hepinize sarılasım geldi şuan, iyi ki varsınız canlarım benim :16:

Hoşgeldin topiğime arkadaşım, seni görmek ve tüm yazdıklarımızı okuduğunu görmek beni çok mutlu etti, gözlerin dert yüzü görmesin inşallah...

Hadiselerimden haberdarsın demek ki :34: Takdir-i ilahi işte... Hayırlısını diledim durdum. Elbette üzülmüyor değilim ama Rabbimden geen başımla gözümle... Görelim Mevla'm n'eyler, n'eylerse güzel eyler demiş Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri :)

Bu arada, nikin feci orjinal :34:
Esin kaynağını sormamda sakınca var mı acep :9:

ilginç bir nick beğendim :) Rabbim basiretini açsın, baht güzelliği versin canım...

amin tatlım, cümlemizin İnşallah :16:

kızlar ben az buçuk öğrendim tarif edeyim sizlere deneyin boş zamanınızda

malzemeler; ahşap obje, ahşap zımparası, bir adet orta büyüklükte bir adette büyük olan ahşapları boyamak için fırça, istediğiniz renklerde akrilik boya (dekupaj için krem, beyaz ya da kırık beyaz tercih etmelisiniz), peçete tutkalı ve beğendiğiniz peçete.

kızlar ahşap nesnenizi alıp zımpara ile bir güzel zımparalıyorsunuz. kırtasiyeden aldığınız akrilik boya ile bir kat boyuyorsunuz ama fırçayı tek yönde sürmeye dikkat edin. ilk kat kuruduktan sonra bir kat daha boyuyorsunuz ve kurumaya bırakıyorsunuz, bu şekilde ahşap objenin rengini göremeyecek hale gelinceye kadar kat atıyorsunuz ahşap objeye. Tamamen kuruduktan sonra sıra geliyor peçete dekupajına. Fırçanızı yıkamayı unutmayın bu arada, kurursa fırça sertleşir. Sonra gelelim nasıl dekupaj yapacağınıza.

Beğendiğiniz peçetenin istediğiniz kısmını kesiyorsunuz deseni kestikten sonra peçetenin altta kalan 2 katını alıyorsunuz yani elinizde sadece kestiğiniz desenin sadece renkli kısmı kalıyor. Öncesinde zemin üzerinde kestiğiniz peçetelerin şablonunu yapın ki nereye nasıl yapıştracağınız kafanızda belirlensin.

Sonrasında yapıştıracağınız yere (ahşap objenin üzerine) biraz peçete tutkalı sürüp yedirin. Sonra dikkatlice peçeteden kestiğiniz deseni yapıştırın. Yapıştırırken ortadan kenarlara doğru elinizle düzeltin ki hava kabarcığı olmasın. Tamamen yerleştirdikten sonra da fırçanızın üzerine yetecek miktarda peçete tutkalı alarak yapıştırdıgınız desenin üzerini süpürür gibi boyayın. Böylece deseniniz sabitlenmiş oluyor. Tüm objeyi bu şekilde yapıştırdıktan sonra yine kırtasiyeden aldığınız sert zeminler için vernik ile birkaç kat vernikleyip birkaç gün bekletiyorsunuz ve kullanıma hazır hale geliyor objeniz:34:

Kızlar sizleri seviyorum ve hepinize sarılasım geldi şuan, iyi ki varsınız canlarım benim :16:

canım benim çok güzel anlatmışsın yalnız benim merak ettiğim bir şey var hani çok ince detaylı peçeteler var o küçük parçalar falan ayrı ayrı mı kesiliyor o kadar küçük parçalar keserken bozulmuyor mu :6:

ben peçetede ki desen bütünüyle aktarılıyor gibi düşünmüştüm ama anlatmandan ne kadar zevkli bir iş olduğu belli ilk fırsatta denerim inş :6:

sende iyi ki varsın canım benim Allah sana kulum desin inş :54::16:

canım benim çok güzel anlatmışsın yalnız benim merak ettiğim bir şey var hani çok ince detaylı peçeteler var o küçük parçalar falan ayrı ayrı mı kesiliyor o kadar küçük parçalar keserken bozulmuyor mu :6:

ben peçetede ki desen bütünüyle aktarılıyor gibi düşünmüştüm ama anlatmandan ne kadar zevkli bir iş olduğu belli ilk fırsatta denerim inş :6:

sende iyi ki varsın canım benim Allah sana kulum desin inş :54::16:

damlacım küçük gülleri ayrı ayrı kestim, dallar güle birleşikse gülle beraber kestim.
desen küçük olunca kıvrımlar makasla zor oluyor kesmesi ama dikkatli olunca kesiyorsun bozulma olmuyor yani:31:

özlemcim cnm ahşap boyamayı bana sorsana:9:cnm ahşapı boyadıktan sonra dekupaj tutkalını hemen sürme peçetenin üzerine direkt sür peçeteni iyice yerleştir ondan sonra üstüne sür nasıl olsa peçete tek kat olacak ya altına geçiyor tutkal ve peçete yapışıyor peçeteyi yırtmamak için çok bastırmayın ve fırca değilde tampon fırça kullanın başka bilmediğiniz şeyler olursa yardımcı olurum cnm:34:

Özlemcim çok güzel olmuş, bende böyle el işçiliği ile yapılan şeyleri nasıl satın alabilirim diye düşünüyordum?
Anlatmışsın, zor görünmüyor, ama cesaret edemiyorum resim ve el işi konusunda sıfırım, ilk okulda dahil, herkes zevkle bir şeyler yaparken ben sıkılır bırakırdım, içimden gelmezdi en önemlisi de beceremiyordum, belki sıkılmam bu yüzdendi. :) :50:

Son düzenleme:
özlemcim cnm ahşap boyamayı bana sorsana:9:cnm ahşapı boyadıktan sonra dekupaj tutkalını hemen sürme peçetenin üzerine direkt sür peçeteni iyice yerleştir ondan sonra üstüne sür nasıl olsa peçete tek kat olacak ya altına geçiyor tutkal ve peçete yapışıyor peçeteyi yırtmamak için çok bastırmayın ve fırca değilde tampon fırça kullanın başka bilmediğiniz şeyler olursa yardımcı olurum cnm:34:

bu arada aynan çok başarılı olmuş cnm güzel günlerde kullan inş:16:

Gamzecim ahşap boyamada üstat sensin tabii, ama ben bildiğim ve kendim yaptığım kadarıyla anlattım kızlara :9:
Aynamı beğendin demek, üstattan geçer not aldığıma göre yenilerine devammm :10:

Özlemcim çok güzel olmuş, bende böyle el işçiliği ile yapılan şeyleri nasıl satın alabilirim diye düşünüyordum?
Anlatmışsın, zor görünmüyor, ama cesaret edemiyorum resim ve el işi konusunda sıfırım, ilk okulda dahil, herkes zevkle bir şeyler yaparken ben sıkılır bırakırdım, içimden gelmezdi en önemlisi de beceremiyordum, belki sıkılmam bu yüzdendi. :) :50:

Canım inan ben de çöp adamı ancak çizerim, resim kabiliyetim yok. Peçete dekupaj çok fazla yetenek isteyen birşey değil inan ki, hatta yaparken stres atıyorsun. Ben hiç sıkılmadım yaparken, hatta ilk kez kendim birşey ürettiğim için kendime güvenim geldi bu tür işleri becerebilme konusunda... Bence denemelisin, kaybedecek hiçbir şey yok :34:

lise 1 den beri beraberiz işte çocukluktu gençlikti geçirdik işte kısmetse kalan ömrümüzü de geçiririz inşallah
önceden o kadar değildi okuldu fln derken şimdi beklemek zor oluyor
aminn inş canım

Bizde lise' den beri beraberiz, 7 yıl oldu aynı durum var, aileler tanıştı ama resmiyet konmadı babiş yüzünden, kısa dönem askerliği var, smmm sınavı için gitmedi, sınavı geçemediğinden de bir türlü gidemiyor. Babam da illa gidip gelsin diyor. Bekliyoruz hayırlısı artık.. :34:

Bizde lise' den beri beraberiz, 7 yıl oldu aynı durum var, aileler tanıştı ama resmiyet konmadı babiş yüzünden, kısa dönem askerliği var, smmm sınavı için gitmedi, sınavı geçemediğinden de bir türlü gidemiyor. Babam da illa gidip gelsin diyor. Bekliyoruz hayırlısı artık.. :34:

ooo canım baya olmuş sizin de maşallah
İnşallah hayırlısıyla engellerinizi atlatırsınız canım benim :16:

özlemcim yeni aldığın bir çok şeye bayıldım, hele askılıkların ve yaptığın ayna şahane :16:
güzel günlerde kullanırsın inş. bende askılık arıyorum ama bana hiç denk gelmiyor böyle şeyler yaaa:5:

Canlarım ben geldim :3:

Dediğim gibi bu ay çok fazla çeyiz cicileri alamadım daha çok kendime ciciler aldım Moralime de çok iyi geldi yeniden kıyafet alışverişi yapmak :9:

Önce aldığım çeyizlerden başlayayım öyleyse. Malum English Home'dan hiç siftahım olmamıştı, güzel ferforjeler görünce dayanamadım aldım

Dikiş kutusu

$00efd89a-d4a7-4154-aa28-15efa8e96451.jpg

Pasta standı

Eki Görüntüle 680713

Peçetelik

Eki Görüntüle 680714

Ferforje raf

Eki Görüntüle 680715

Kek fanuslarım; biri geniş orta boy, diğeri uzun küçük boy.

$ENGLİSH HOME.jpg Eki Görüntüle 680717

Bunlar da bir markette görüp aldığım muglar. Deniz temalı yemek takımım ve pasta takımım var, onlara çok yakışacağını düşünerek aldım. Diğer güllü olanlar ise bernorda romance serisi günlük yemek takımımla şahane olacaklar inşallah :16:

$IMG_2121.jpg $IMG_2122.jpg

Gelelim kıyafetlere

Bir kısmının siparişini internetten verdim, bir kısmı ise mağazaları talan etmem sonucu aldıklarım :32:Aldıktan sonra yıkandılar bir güzel, sonra dün gece de ütüledim ve şimdi sizlere gösterme zamanı geldi :52:

Kızlar gömlekleri ütülerken sona gelmiştim, ütü biraz su kaçırdı, üzerinde su dökülmüş gibi görünüyor. Ayrıca beyaz buluzu da ütülemeyi unutmuşum, ütüyü kapattıktan sonra farkettim onu da öyle koyup çektim :27:

$IMG_2141.jpg $IMG_2143.jpg $IMG_2144.jpg $IMG_2139.jpg
$IMG_2142.jpg $IMG_2145.jpg $IMG_2150.jpg $IMG_2146.jpg
$IMG_2138.jpg $IMG_2137.jpg $IMG_2140.jpg $IMG_2129.jpg
$IMG_2147.jpg $IMG_2149.jpg $IMG_2148.jpg $IMG_2151.jpg $IMG_2152.jpg

Bunlar da internetten siparişlerim :32:

Etekler
$4ea7ddb94e543_0_304x424.jpg $d3046ca8ac9f2_0_304x424.jpg

Ceketler

$4fc6b37ed0094_0_304x424.jpg $539fa6d07b0e0_0_304x424_1.jpg $30da91099ee4d_0_304x424.jpg

Bluz
$bad2458b4fc80_0_304x424.jpg

Çanta
$S32620180100_1_org_thumb.jpg

Ayakkabılar
$S02200001075_1_org_thumb.jpg $S02550116210_1_org_thumb.jpg $S02380172412_2_org.jpg

canım son aldıklarının hepsi birbirinden güzel kıyafetlerine çeyizlerine bayıldım. aynı askılıktan benimde var çok güzel:16: güle güle aşkla kullan hepsini

Back