Merhaba sevgili kk üyeleri
24 yaşında özel kurumda öğretmenim. Benim sorunum başlıktan da anlaşılabileceği gibi özgüvensizlik...
Derslerimde, öğrencilerimle ve velilerimizle sıkıntı yaşamıyorum ama ilk tanıştığım öğretmenlerle birlikte bir muhabbet ortamında kendimi çok kasıyorum. Nedenini bilmiyorum. Direk muhabbete rahat bir şekilde giremiyorum. Millete bakıyorum ilk tanışılan ortamda gayet rahatlar. Ben samimi olursak rahat konuşurum ama insanlarda bir ön yargı oluyor malesef... Önce mesafeli oluyorum sonra beni tanıyan ve samimi olduğum arkadaşlar vayyy be ilk tanıdığımda böyle değildin, çok eğlencelisin gibi şeyler söylerler.
Genç hocalardan 4 kişiyiz. Bugün müdür görüntü olarak kalabalık olsun, veliler etkilensin diye öğretmenlerden birini çağırdı. (konuşmak için değil, arkada toplantıda oturmak için) bütün hocalara teklif etti, bana teklif etmedi ve demoralize oldum.
İdareyle 4 kız öğretmen konuşurken bana pek bakarak konuşmazlar. Öyle sert bakışlı ve de insanları itecek bir davranışım yok. Güler yüzlüyüm, elim ayağım düzgün ve iyi olmaya çalışan biriyim.
Güzel olduğumu düşünüyorum, etrafımda bu tarz duyumlar alıyorum. Sanırım iddialı değilim. Biraz özgüvensizlik ve eziklik duygusu da var. Giyim tarzım, hal ve hareketlerim çok mütevazi. Tamam bu iyi bir şey kabul ediyorum ama biraz havalı olmak, dikkat çekmek de güzel!
2 yıl öncesine kadar böyle değildim. Topuklular, takılar, parfümler... neden böyle oldum? Şimdi işe giderken hafif makyaj yapıyorum. İyi kötü bir mesleğim var. Önceden öğrenciyken bile daha havalıyım ve özgüvenim yüksekti. Şu anda eski halime göre 5 kilo fazlam var. Bazenlerim genişledi. Alışverişte kıyafetleri kendime yakıştıramıyorum... (boy:1.62, kilo:58-60)
Bunu aşmak için, tarz sahibi ve havalı olmak için ne yapabilirim?