Özgüvensizlik-eziklik duygusu :/

Ben de aynı durumdayım ya. Tıp öğrencisiyim deyince inanmayan iki üç kişi oldu. Yanındakilere baktılar. Onlar onay verince inandılar. Olay meslek değil de inanmamak ne demek yahu. Aşırı üzülmüştüm

Kişisel Gelişim kitapları okuyabilirsiniz. .
İşini ve öğrencilerini seven bir öğretmen bunu başarabilir isterse . .
Başarılar. .

Onceden bende senin gibiydim dedigin gibi ilk girdigim ortamda konusamamak ne diyecegimi bilememek boyle bi garip davraniyodum. Gereksiz yere tabi, cunku kimse kimseden ustun degil ve boyle hissetmenin bana hicbi getirisi olmadi, simdi daha rahatim ve kendim gibi davraniyorum en azindan sonrasinda "ay niye oyle dedim ki, neden oyle yaptim cok salagim" falan dememis oluyorum.
Kilo olarakta evet bencede fazlaliklarini verirsen giydigin seyleri yakistirdiginda kendine ozguveninde biraz artmis olur...

Merhaba sevgili kk üyeleri

24 yaşında özel kurumda öğretmenim. Benim sorunum başlıktan da anlaşılabileceği gibi özgüvensizlik...

Derslerimde, öğrencilerimle ve velilerimizle sıkıntı yaşamıyorum ama ilk tanıştığım öğretmenlerle birlikte bir muhabbet ortamında kendimi çok kasıyorum. Nedenini bilmiyorum. Direk muhabbete rahat bir şekilde giremiyorum. Millete bakıyorum ilk tanışılan ortamda gayet rahatlar. Ben samimi olursak rahat konuşurum ama insanlarda bir ön yargı oluyor malesef... Önce mesafeli oluyorum sonra beni tanıyan ve samimi olduğum arkadaşlar vayyy be ilk tanıdığımda böyle değildin, çok eğlencelisin gibi şeyler söylerler.

Genç hocalardan 4 kişiyiz. Bugün müdür görüntü olarak kalabalık olsun, veliler etkilensin diye öğretmenlerden birini çağırdı. (konuşmak için değil, arkada toplantıda oturmak için) bütün hocalara teklif etti, bana teklif etmedi ve demoralize oldum.

İdareyle 4 kız öğretmen konuşurken bana pek bakarak konuşmazlar. Öyle sert bakışlı ve de insanları itecek bir davranışım yok. Güler yüzlüyüm, elim ayağım düzgün ve iyi olmaya çalışan biriyim.

Güzel olduğumu düşünüyorum, etrafımda bu tarz duyumlar alıyorum. Sanırım iddialı değilim. Biraz özgüvensizlik ve eziklik duygusu da var. Giyim tarzım, hal ve hareketlerim çok mütevazi. Tamam bu iyi bir şey kabul ediyorum ama biraz havalı olmak, dikkat çekmek de güzel!

2 yıl öncesine kadar böyle değildim. Topuklular, takılar, parfümler... neden böyle oldum? Şimdi işe giderken hafif makyaj yapıyorum. İyi kötü bir mesleğim var. Önceden öğrenciyken bile daha havalıyım ve özgüvenim yüksekti. Şu anda eski halime göre 5 kilo fazlam var. Bazenlerim genişledi. Alışverişte kıyafetleri kendime yakıştıramıyorum... (boy:1.62, kilo:58-60)

Bunu aşmak için, tarz sahibi ve havalı olmak için ne yapabilirim?
Olay dış görünüş değil aslında ruhta. Ruhunuzu iyileştirin lütfen. Dış görünüş geçici çünkü. (iyileştirmenin yolunu bulursanız bana da söyleyin ben haka bulamadım)

E
Aynen öyle yapıcam inşallah endişemi belli etmiycem ben de boşandım baya oldu şimdi erkek arkadaşım var bi tane oğlum var bide bunları falan anlatmayı düşünmüyorum çünkü dedikodudan nefret ediyorum okuldan eve sosyal hayatıma iş arkadaşlarımı karıştırmıycam daha önce öyleydi yanlış yaptım
Oyle yapinca da hoslanmiyorlar ki.Ben de onlari sosyal hayatimda pek de istemedigimden hoslarina gitmedi.Cunku ortam degisikti biraz.Dedikodu ortami garip bir anlayislari vardi ...E konusup anlatsan busefer dedidoku...Ama izole edince daha cok sinir oluyorlar.Ben su su sikintilarim var dedigim halde(hani halden anlasinlar diye,ne cok anladilar necok anladilar) cok kendilerine karismadigim icin giciklandilar.Gozlerinde oyle kaldim.

İş ortamında ailevi sorunları paylaşmak doğru değil insanlar dedikodu yapıp ön yargılı davranabilirler. O yüzden bence de çok yakın arkadasınız hariç iş ortamında özel sorunlarınızı anlatmayın.
Bu sefer de konusacak sey mi bulunmuyor ne...Ne konusuyor bu insanlar birbirleriyle..?

Yardimci olan var mi?
Konusacak sey bulamam diye kantine davet edemiyorum.Yoksa herkes birbirini kantine davet edip bir de ikili ikili (grupta konusmak daha kolay)is arkadasiyla ne konusuyor Allah askina?Ben yakin arkadasimla zor buluyorum konusacak konu.
Is arkadasimla nasilsindan ote cok birsey bulamiyorum konusacak.Bu insanlar ne buluyor konusacak.Cildiricim.

Yada ortami degismeliyim.Davranislarina kinlenmekten belki konusasim gelmiyor..

Olay dış görünüş değil aslında ruhta. Ruhunuzu iyileştirin lütfen. Dış görünüş geçici çünkü. (iyileştirmenin yolunu bulursanız bana da söyleyin ben haka bulamadım)

Ruhumun iyi olduğunu düşünüyorum. Olaylara iyi yönünden bakıp pozitif düşünürüm. Kimseyi kıskanmam bana kötü davrananlara bile (içten içe unutamasamda) iyi davranmaya çalışırım, Allah biliyor, o utansın derim. Ama dış görünüm de davranışlarım gibi çok mütevazi... Ben istemiyorum o kadarını

Dış görünüşünüze özen göstermek ruhu beslemektır aslında. Kadınlar boşuna kuaforlerde zaman harcamıyor

Bu sefer de konusacak sey mi bulunmuyor ne...Ne konusuyor bu insanlar birbirleriyle..?

Yardimci olan var mi?
Konusacak sey bulamam diye kantine davet edemiyorum.Yoksa herkes birbirini kantine davet edip bir de ikili ikili (grupta konusmak daha kolay)is arkadasiyla ne konusuyor Allah askina?Ben yakin arkadasimla zor buluyorum konusacak konu.
Is arkadasimla nasilsindan ote cok birsey bulamiyorum konusacak.Bu insanlar ne buluyor konusacak.Cildiricim.

Aynı şekilde düşünüyorum bu millet ne buluyor bu kadar konusacak derim. Ama kafa dengi bir öğretmen arkadaşım vardı, saatlerce konuşup hiç sıkılmadım. Biraz yıldızların da uyması lazım

Kişisel gelişim kitapları bana boş geliyor çok üzgünüm ki hepsi birbirinin aynısı gibi zaten.
Spora yazılın fazlalıklardan kurtulursanız daha iyi hissedersiniz:)

Bu her bayanin bir donem yasadigi sorun galiba :) ama sizinki eziklik ve ozguvensizlik degil bence kendinize haksizlik etmeyin lutfen sadece cekingen bir yapiniz var sanirim onuda ortama iyice alistikca cevrenizdeki is arkadaslarinizin kisiliklerini tespit ettikce asilabilir diye dusundum ben :)

Bence dış görünüşle karakter her zaman bir olmayabiliyor.
Benim ne arkadaşlarım var gayet kilolu fakat özgüven patlaması yaşayan
Bence 162 boya kilonuz da fazla değil genel olarak kendinizle barışık değilsiniz galiba ya da benim gibi iş yerinde kimseyi sallamıyor da olabilirsiniz bilemedim
Ama en güzeli iş yerinde kimseden bir beklentiniz olmasın beni kimse seçmedi ya da konuşmadı gibisinden
Orası para kazanmak için mecburen gittiğiniz bir yer sonuçta
En azından ben böyle düşünüyorum

Bu her bayanin bir donem yasadigi sorun galiba :) ama sizinki eziklik ve ozguvensizlik degil bence kendinize haksizlik etmeyin lutfen sadece cekingen bir yapiniz var sanirim onuda ortama iyice alistikca cevrenizdeki is arkadaslarinizin kisiliklerini tespit ettikce asilabilir diye dusundum ben :)

Biraz çekirgenin hemen kaynaşma ama insanlarla samimi olduğum zaman daha rahatım ve eğlenceli yanım ortaya çıkıyor :)

Evet
Bence dış görünüşle karakter her zaman bir olmayabiliyor.
Benim ne arkadaşlarım var gayet kilolu fakat özgüven patlaması yaşayan
Bence 162 boya kilonuz da fazla değil genel olarak kendinizle barışık değilsiniz galiba ya da benim gibi iş yerinde kimseyi sallamıyor da olabilirsiniz bilemedim
Ama en güzeli iş yerinde kimseden bir beklentiniz olmasın beni kimse seçmedi ya da konuşmadı gibisinden
Orası para kazanmak için mecburen gittiğiniz bir yer sonuçta
En azından ben böyle düşünüyorum

Evet benim de arkadaşım var 80 kilo baya da iri ama özgüveni çookk yüksek ama o hep oldum olası çocukluktan kiloluymus. Ben 2 senede 5 kilo aldım. Kilolardan hep bazenleri de kaldı. Kıyafetler eskisi gibi durmuyor. Cidden eskiden her anlamda daha özgüvenliydim.

Ruhumun iyi olduğunu düşünüyorum. Olaylara iyi yönünden bakıp pozitif düşünürüm. Kimseyi kıskanmam bana kötü davrananlara bile (içten içe unutamasamda) iyi davranmaya çalışırım, Allah biliyor, o utansın derim. Ama dış görünüm de davranışlarım gibi çok mütevazi... Ben istemiyorum o kadarını
O zaman saç sizin probleminizin yüzde doksanını çözer. Beyaz tenliyseniz şu aralar çok popüler bir oyuncu var Elçin sangu. Onun rengini deneyin derim. Açık sarılar da olabilir. Hem şık hem ben burdayım diyor.
Model olarak da kısa küt ya da perçem falan kullanın. Saçlarınızı bakımlı şekilli kullanırsanız ortalama kıyafetlerle bile istediğinizi alırsınız.

Yardimci olan var mi?

Canım dedikoduyu sevmiyorum ve milletin magazinsel konuşmalarını, öyle ortamlar var ki dedikodu yapmasalar konuşcak bişeyleri kalmıyo ben de ona gıcık oluyorum umarım yeni ortamımda kafama uygun bi kişi vardır

Merhaba.Bende 6 ay oncesine kadar özgüvensizlik,kendini beğenmeme gibi bir çok sorunum vardı.Hatta ilişkilerim yürümüyordu.Hep saçmasapan bir şekilde bitiyordu.Ta ki bilinçaltı terapistime gidene kadar.Bir arkadaşım zorla götürdü.İlk seanstan sonra dünyam değişti.Müthiş deneyimdi.Çevremdeki insanların bana saygısını ilgisini gördükçe çok şaşırdım ve mutlu oldum.Önümüzdeki hafta düğünüm var.Çoook mutluyum:))))))

Bence ilk olarak spora başlayın, hem eski formunuza yaklaştıkça mutlu olursunuz, hrm spor mutluluk hırmonu salgılıyor hrm de gün içinde yaşadığınız sıkıntıları ve stresi atarsınız. Sonra aynada kendinize gülümseyin bol bol. Makyajınıza ve giyiminize daha özen gösterin, hani takın takıştırın, ben kendimi daha çok iyi hissediyorum örneğin bunu yapınca. Uyanacağınız ya da çekineceğiniz ortama girmeden önce gaz veren müzikler dinleyin ya da sizi mutlu eden.

X