Özgüvensizlik çok zor

Fatmanur 1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2015
18
2
Merhaba arkadaşlar daha önceden farkında değildim ama galiba bende özgüven eksikliği var her zaman her yerde kendimi birileriyle kiyasliyorum kendime çok haksızlık ediyorum kimse beni sevmiyo gibi geliyo herşeye aliniyorum ortamlarda rahat olamıyorum mutlu olamıyorum sizden isteğim benim gibi özgüven eksikliği olupta asan arkadaslar varsa bı yardım edin bana lütfen neler yaptınız da degistiniz

Öncelikle kendini sevmekle kendine değer vermekle başlamak gerek
Uzun yıllar seviyeli bir ilişki içinde olacağın tek kişi;kendin ....

Gelişim kitapları okudum ben .Ama kitapla insan değişir mi açıkçası ben hayır diyorum :KK14:
Ama eksi yönlerinin üzerine git
Artıklarını da geliştir
Kişilere onların düşüncelerine bağlı kalmamaya çalış
Bunu burada dile getirmek dahi özgüven kalıntıları olduğunu gösterir :KK52:

Merhaba arkadaşlar daha önceden farkında değildim ama galiba bende özgüven eksikliği var her zaman her yerde kendimi birileriyle kiyasliyorum kendime çok haksızlık ediyorum kimse beni sevmiyo gibi geliyo herşeye aliniyorum ortamlarda rahat olamıyorum mutlu olamıyorum sizden isteğim benim gibi özgüven eksikliği olupta asan arkadaslar varsa bı yardım edin bana lütfen neler yaptınız da degistiniz
Resmen beni anlattın ama bende henüz aşabilmiş değilim uardımcı olamıcam

Bendede vR ama asmaya calısıyorum artik onceden herkesin dedıgını onaylardım hıhı evet derdım sımdı kendı fikrimi söylemeye calısıyorum zorluyorum kendimi mesela boyle boyle asacagım ınsanları onemsememeye calısıyorum ortamlar da rahat olmaya calısıyorum illaki konusmak ıcın konuşmuyorum mesela ayyyy Ins asarım bende

İnşallah aşarsın ya bende deniyorum bazen onuda sanki ses tonum insanları rahatsız ediyomuş gibi geliyo o derece yani bende resmen içimden konuşuyorum muhabbet ediyorum içimle

Merhaba öncelikle bu zor bir durum ve tamamen kendi kendine aşabilirsin. Bende de mesela fazla özgüven var sanırım bu da sosyal hayatımda çok sıkıntı ve bana zarar veriyor. İnsanlar bana fazla mesafeli egolu göründüğümü söylüyor ve kişiler benimle konuşurken geriliyor. Kesinlikle bunun ortasını yakalamaya çalış. Öncelikle ne konuda özgüven eksikliği yaşıyorsun kendinle yüzleş. Fiziki görüşün mü, konuşma kabiliyetin mi yoksa daha farklı şeyler mi? Bunu tespit ettikten sonra bu konuyla ilgili ne yanın eksik onları doldurmak için biraz araştır. Özgüvensizlik kişisinin kendisinde gördüğü bir eksik taraftan kaynaklanır mesela bu eksik tarafınla mücadele edersen problem yavaş yavaş hallolmaya başlayacak. Ha bir de kesinlikle herkesle kendini kıyaslama yapma ve bir ortama girerken ay dikkatli olayım yoksa kimse beni sevmicek diye düşünme! Hatta içinde kendini şöyle telkin et ‘onlar kim ki niye onlar için kendim gibi davranmayayım asıl onlar bana göre şekillensin ‘ biraz komik ama ben bir ortamda bir insanın suratsızlığıno hissediyorsam bunu yapıyorum . :) Ayrıca kesinlikle şunu da belirtmek isterim eğer sen girdiğin ortamda gerginsen veya bu düşüncelerdeysen o ortamdaki kişilere bu enerjiyi yansıtıyorsun. Bir an önce eksik yanını belirle

bende senin gibiyiim sürekli birseyimi takıyorum kafama yolda yürüyorum hep insanlari inceliyorum benim boyum kisa benim yuzum oyle benim cildim boyle resmen piskolojim bozuldu bu dusuncelerim yuzunden aşamıyorum kendimii. internete girdigimde surekli sacma sapan seyler arastiriyorum yok boy nasil uzar nasil zayiflanir nasil guzellesilir. ozguven 0 inda altinda resmenn. kendime sevgi gostersemde saysamda kendimi bi turlu olmuyo surekli aklimda butun insalar iyi ben kötü gbii bii dusunce cıkmak bilmiyoorr. bıktımm vallahiii kendimi yıpratıyorumm

X