Özgüven nasıl kazanılır?

Özgüven kazanılmaz, doğuştan özgüvenli doğulur deyip bir cümle kurucam yani tanıdığım özgüvenli insanlar hep böyle, sonradan özgüvenli olmaya çalışmaları yapanlar da oldu ama cıks çok sırıttı.

"Kibir" bi canavar gibi bekliyor pusuda...

Asiri zeki oldugunuzu soylemissiniz sanirim icten ice digerleriyle uyum saglayamamaktan cekiniyosunuz. Ozguvensizlik degil de, bana ustten bakma olarak gecti bu konu. Normal bir insan gibi aralarinda akisina birakin. Satranci falan karistirmadan...Halka karisin yani madem asiri zekisiniz, zekanizin altini biraz kisin.

Herkes sosyal olacak diye bir kaide yok. Her insanın mizacı farklıdır kendinizi olduğunuz gibi kabul edin. Bu bir eksiklik değil özellik

Ise yeni mi basladiniz? Ortaminiz yeni mi

Aşırı zeki insanlar eğer fazla zekadan tırlatmıyorsa sosyal oluyorlar aslında. Mesleğinizde mi iyi değilsiniz? Yoksa iş arkadaşlarınız işlerini sizden daha mı iyi yapıyorlar?

Özgüven bana göre sonradan kazanılan bir şey değil,sizin yapınız böyledir,mizaç da değişmez.

Sürekli satranç sıkıyor be arada metin lazım

sosyal hayatımda çok deli doluyum ve sosyalimde. İş hayatında niye böyle bilmiyorum.
Kendinizi bir konuda eksik hissediyorsanız hata yapmaktan, diğer arkadaşlarınız eski ve oturmuş bir grupsa dışlanmaktan çekiniyor olabilirsiniz. Ama dediğim gibi deli dolu insan çabuk sosyalleşir içine kapanmaz

Sosyallik tek başına olmuyor genelde. Önce kendiniz gibi zeki ve deli dolu başka bir canlı bulsanız sizin için daha kolay olur :) Bir tane bile iyi arkadaşlığınız olsa onunla kurduğunuz iletişim size cesaret verir ve diğerleriyle de rahat konuşursunuz bence. İnsanlarla bir şeyler paylaşmak da önemli, bir şey ikram edin mesela en basiti. Muhabbet oluşur

Mesleki bilginiz yetersiz diye böyle olabilirsiniz.
Mantıksal zekanı yüksektir sosyal zekanı zayıftır.
Bunları düşünün, eksiğiniz nerede olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…