Özgüven nasıl kazanılır?

Özgüven.
Yani benlik algısı.
Kelime anlamı olarak size ‘başarı’yı anımsatmalı.
Bunu akademik ya da kariyer odaklı değil; hayatınızın her alanında kimseye muhtaç olmadan, ihtiyaç duymadan sürdürülebilir yaşam olarak algımanız lazım ki o özgüven içinizde gelişsin.
Bu arada başarısızlığı, hatayı, yanlışlarını, olumsuz her şeyi kabullenmek de bir başarıdır, gözardı etmeyin.

Özgüven sonradan kazanılır. Ayrıca deli dolu insanlar illa sosyal olmak zorunda değildir.
Nasıl kazanacağına gelirsek, öncelikle bununla ilgili adımlar atmaya çalışman lazım. Mesela çevrendeki özgüvenli olduğunu düşündüğün insanları gözlemle. Onlar gibi davranmaya çalış. Taklitten bahsetmiyorum. Mesela bir şey istemekten çekiniyorsun diyelim, özgüvenli insanlar nasıl yapıyorlar bunu, gözlemle. Binevi kendine bir rol model belirle. Başarılar.

Ne alaka. Destek olacağınıza niye köstek oluyorsunuz ki?
Aa düşündüğümüzü yazıyoruz diye biliyodum ben. Pohpohlamam mı lazımdı?

Çok zeki birinden bu yazı çıkmaz diye düşünüyorum. Ayrıca da sürekli satranç olmuyo ya yanıtında hiç mi problem yok sizce?

Çocukluğunuzda çok baskı altında mı kaldınız? Özgüven ve çocukluk yaşantısı doğru orantılı olup, bütün yaşamımıza doğrudan sirayet ediyor. Sonradan kazananlar da oluyor ama kişinin yapısı ile alakalı bir şey.

Sürekli satranç sıkıyor be arada metin lazım

sosyal hayatımda çok deli doluyum ve sosyalimde. İş hayatında niye böyle bilmiyorum.
Sosyal,deli dolu fala değilsiniz iş dışında da.
Sevgilinizle bile buluşmayı istemeyip eve koşmaktı hep derdiniz.
Genel anlamda böylesiniz.
Dürüst olun da doğru düzgün öneriler gelsin bari.

Olumlu içsel konuşmalarla kendinize moral ve cesaret verebilirsiniz. Bundan önce, kendinizle ilgili olumsuz fikriniz varsa onu değiştirin tabii.
Yetenekli oldugunuz alanlarda bir şeyler yapin. Başardığınızı gördükçe kendinize olan güveniniz artacaktır.
Sorunuz işle ilgiliyse o doğrultuda kendinizi geliştirin.

Toplum önünde bir şeyler yapmak, sergilemek özgüveni çok arttırıyor.
Amiriniz, üstünüz varsa size bir proje vermesini, hazirlayip iş ortamında sunmayı isteyebilirsiniz, faydası olur. Yaptiklarinizi/eksiklerinizi konuşur hem amirlerle hem arkadaşlarla iletişimi arttirabilirsiniz.

Bu cevabı da yazmazdı ya 🤣
Doğru. Zekiler, zeki olmayanlara cevapta vermezdi.
Niye zekiler sadece satranç mı oynar ?
Satranç derken sadece "oyun" olan satrancı kastetmemiştim.
Ise yeni mi basladiniz? Ortaminiz yeni mi
Lokasyon değişikliği yaptım, ortamım yeni.
Zeki kelimesini paragrafın içinden çekip nasıl linçleriz yorumları yemin ediyorum konudan soğudum okumayacağım tavsiyelere bakacaktım ona göre ben de bir şeyler yazacaktım.
Teşekkür ederim bu yanıtınız için. Parodi bir hesaptan kendimi övmek bana ne katacak ki zaten.

Teşekkür ederim bu yanıtınız için. Parodi bir hesaptan kendimi övmek bana ne katacak ki zaten.
Yeni ortam olduğu icin öyledir zamanla yeneceksiniz bu duyguyu azicik sabir

İnsan kendi özelliklerini belirtebilir zeki bir insan kendisinin zeki olduğunu bilir belli bir sınavlardan geçmiştir okul okumuştur bunu söyleyebilirsiniz burada maalesef bazı kişiler paragraftan bir kelimeyi seçip konu dağılabiliyor bu tarz üyeler yüzünden konuların kalitesi düşüyor keza benim okuyacağım gelmedi konunuzu umarım güzel cevaplar gelmiştir 🙏

Yeni ortam olduğu icin öyledir zamanla yeneceksiniz bu duyguyu azicik sabir
Teşekkür ederim, öyle olacağını umuyorum.
İnsan kendi özelliklerini belirtebilir zeki bir insan kendisinin zeki olduğunu bilir belli bir sınavlardan geçmiştir okul okumuştur bunu söyleyebilirsiniz burada maalesef bazı kişiler paragraftan bir kelimeyi seçip konu dağılabiliyor bu tarz üyeler yüzünden konuların kalitesi düşüyor keza benim okuyacağım gelmedi konunuzu umarım güzel cevaplar gelmiştir 🙏
Sizin gibi cevaplar da geldi neyse ki çok teşekkür ederim :) evet konunun dağılmasına neden oluyor ne yazık ki.

X