• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özgüven eksikliği..

aslında annen doğru söylemiş tatlım ... iyi bi insansın şükret haline bunca kötülük varken heryerde .. yaşın bizler gibi ilerleyince anlıyacaksın .. hı bi de şöyle bişey var fıstıklar evlenip çocuklarınız olunca aslan kesileceksiniz ... o da rabbimin verdiği annelik ve eş güdüleriyle oluyo işte .. ne demişler iş başa düşünce paşalar dağa düşermiş.. bakın görün ne güzel hanım ve anne olcaksınız inşallah bol bol dua edin yeter biraz nazlanın annelerinize ne zararı var

iş başa düşünce paşalar dağa düşermiş bayıldım bu söze :1: genel olarak herkes zorluklarla karşılaşınca bu durumun düzeleceğini söylemiş ee bukadar kişi söylediyse vardır muhakkak bi doğruluğu :107: bende herşeyi zamana bırakmaya ve olduğum gibi değişmeye çalışmadan hayatıma devam etmeye karar verdim.. bi de kendimde bişey farkettim bu da hosuma gitti açıkçası ben kandırıldığımı hissediyorum yani bana aslında kimse yalan söyleyemiyo hislerim kuvvetli sanırım susuyorum o anda benim yalanlarını yediğimi düşünüyolar saf salak oldugumu düşünüyolar belki ama yemiyorum sırf boş insanlarla tartışmamak adına kalitemi bozmamak adına susuyorum ben.. insan belkide iyi yönlerini görmeye çalışmalı ben şu aralar yaşadıklarımdan dolayı belkide kimsenın hakkında parasında gözüm yok haramında gözüm yok kımseye boş boş hava atmakla uğraşmyorum bi arkadaşımın yaptıgı gibi asıl onlar kendilerini aşağılık hissetsinler ben böyle insanlar gördükçe ısrarla inatla değişmicem :92: :108:

iş başa düşünce paşalar dağa düşermiş bayıldım bu söze :1: genel olarak herkes zorluklarla karşılaşınca bu durumun düzeleceğini söylemiş ee bukadar kişi söylediyse vardır muhakkak bi doğruluğu :107: bende herşeyi zamana bırakmaya ve olduğum gibi değişmeye çalışmadan hayatıma devam etmeye karar verdim.. bi de kendimde bişey farkettim bu da hosuma gitti açıkçası ben kandırıldığımı hissediyorum yani bana aslında kimse yalan söyleyemiyo hislerim kuvvetli sanırım susuyorum o anda benim yalanlarını yediğimi düşünüyolar saf salak oldugumu düşünüyolar belki ama yemiyorum sırf boş insanlarla tartışmamak adına kalitemi bozmamak adına susuyorum ben.. insan belkide iyi yönlerini görmeye çalışmalı ben şu aralar yaşadıklarımdan dolayı belkide kimsenın hakkında parasında gözüm yok haramında gözüm yok kımseye boş boş hava atmakla uğraşmyorum bi arkadaşımın yaptıgı gibi asıl onlar kendilerini aşağılık hissetsinler ben böyle insanlar gördükçe ısrarla inatla değişmicem :92: :108:

Merhaba, yazdıklarınızı okudum malesef bende de bu sorun var sizde bi gelişme oldu mu acaba??

Aklınızda kurup düşündüğünüz herşeyi söyleyiverin dert oluyor kafamızda büyüyor sonra ben böyle aştım.:10:

Bende ki özgüven eksikliğinin kaynağı şişmanlıktı açıkcasını istersen.. Bu konuda annemden tutda, arkadaşlarıma akrabalarıma kadar sürekli dalga geçerlerdi.. Yediklerimi sayar sonra bide üstünde konuşurlardı.. Hep dünyanın en gereksiz en çirkin insanı benim diye düşünürdüm.. Çok ağladığımı bilirim bu yüzden.. Kimseyle konuşamayan, sürekli dışlanan, sürekli hakkı yenen ve herkesin kendi özgüvenini yükseltmek için yüklendiği kişi olarak baya bir süre yaşadım.. Hatta ilk okulda öğretmenimiz her hafta hepimizi tartardı, sınıfın ortasında düşünebiliyormusun bunun o yaştaki bir çocukta yaratacağı güven kırıklığını..

Sonra zayıfladım.. 30 kilo verdim.. Zaten güzel bir kadındım, zayıflayınca hani derler ya yolda dönüp dönüp baktıkları birisi oldum.. O lafları edenleri görmen gerekiyordu.. Birden en mükemmel en paylaşılmayan en özel en akıllı ben oldum.. Örnek oldum.. Herkes kendine bir pay çıkarmaya çalıştı.. O zaman anladım ki insanlar için önemli olan kendileri.. Önce ben diyor herkes.. Birisi seninle dalga geçiyorsa bil ki kendi içini rahatlatıyordur.. Kendi eksiğini kapatmaya çalışıyordur.. Bunu anlayınca bendeki o tavır gitti.. Şimdi kolay kolay kimseden çekinmem yok.. Biliyorum ki o benim yerimde olsa belkide benim yaptığım kadarını bile yapamayacak.. O yüzden hiç dert etme.. Kimseyi de hiç bir şeyi de umursama.. Bak ben şimdi yine kilo aldım.. Şimdi bir tek kişi kiloyla ilgili espri yapmaya çalışsın, cevabını alıp oturuyor..

Velhasıl, şöyle düşün.. Sen her şeyi yapabilirsin.. Neden yapamayasın diğerleri yapıyorsa sende yaparsın.. Onların senden üstünlüğü ne yani? Tut ki olmadı, tut ki yapamadın.. En fazla 1 ay hatırlanır sonra unutulur.. Hem zaten her şeyi kusursuz yapmak zorunda değilsin.. İyi yaptığın pek çok şeyide seni eleştiren o insanlar yapamıyorlar..

benim de benzer. ama aile falan filan ondan kaynaklanmıyo. Allah a çok şükür hiçbir sorunum yok.aslında özgüveni de olan bi insanım ama buna rağmen çekingen davranıyorum insanlara karşı. yüksek sesle konuşmuyorum mesela. bunu yenmek istiyorum.s :50:

Bende bunun çok zararını çekiyorum. Benim ailemde fazlasıyla çocuklarının üzerine düşüyorlar. Babam hep dur sen yapamazsın ben yapayım diye yetiştirdi ve bunun acısını şimdi çekiyorum. Kendini sevmeyen, güvenmeyen, inanmayan biri oldum.

Bir arkadaşım vardı aynen böyle. insanların yüzüne bakmaya bile çekinirdi.
yavaş yavaş yaklaştım. özünde ne kadar iyi kalpli, ne kadar zeki, ne kadar güzel olduğunu göstermeye çalıştım.
az biraz başarılı da oldum sanırım ki bir iki sene sonra o kız gitti yerine bambaşka, ışıl ışıl bi kız geldi.

düşünce yapısını biraz değiştirmek lazım.

Etrafındaki insanların senden çok üstün bir tarafı yok.
en az herkes kadar güzel, en az herkes kadar zekisin.
seni eleştirenlerin, yargılayanların, olmaz ya sana gülenlerin büyük bir çoğunluğu aslında seni anlamadığından ya da seni eleştirebilecek kadar tanımadıklarından o şekilde davranıyor.
eksiklerin varsa da herkesinkinden fazla değil. bunları kapatmak için de önünde bir sürü zaman var. bunun farkındasın. çoğu insan değil.
ellerin, gözlerin, saçların ne kadar güzel farketmedin mi hiç?
gerçekten istedikten sonra yapamayacağın şeylerin sayısı aslında çok az.
burada özgüveninin eksik olduğunu farkedip, bunu düzeltmeye çalışıyor olman bile aslında ne kadar olumlu ne kadar çözüm üretici bir insan olduğunun kanıtı bence.
herkes sorunla karşılaşabilir, bunlar karşısında umutsuzluğa da kapılabilir, ama sen bunları düzeltmeye çalışanlardansın.
başka bir sen yok. ve inan bana, dünyanın en özgüvenli hatunu bile gelse seni ona değişmeyecek insanlar var çevrende.

Herkes sizin gibi böyle özgüven ya da baska psikolojik sorunu olana arkadaş olarak kucak açsa. . Tum psikolojik sorunlarin kaynagi sevgi ve şefkat eksikliğinden kaynaklaniyor.

Aklınızda kurup düşündüğünüz herşeyi söyleyiverin dert oluyor kafamızda büyüyor sonra ben böyle aştım.:10:

Aklinizda kurup düşündüğünüz herseyi SOYLEYIVERIN. su SOYLEYIVERIN lafina bayildim tereyagindan kil çeker gibi bi kolayliktaymis gibi algiladim birden. :)

Al bendende okadar konuşurken cok utanıyorum kesin yanlış bişey söylicem kesin saçmalıcam bana gülecekler gibime geliyo konuşmadan önce içimden bunu desem acaba saçmalamış olur muyum diye düşünüyorum uzun süre. Çok zor bişey bu yaa nasıl atlatılır bilmiyorum kendimi bildim bileli böyleyim :44:[/QUOT

Off Ne yapacağız kızlar yaa ):

Al bendende okadar konuşurken cok utanıyorum kesin yanlış bişey söylicem kesin saçmalıcam bana gülecekler gibime geliyo konuşmadan önce içimden bunu desem acaba saçmalamış olur muyum diye düşünüyorum uzun süre. Çok zor bişey bu yaa nasıl atlatılır bilmiyorum kendimi bildim bileli böyleyim :44:[/QUOT

Off Ne yapacağız kızlar yaa ):

Bu sorundan dolayi bir kisiyle tanismistim. Bana bir kagida kendimde sevmedigim ve sevdigim seyleri yazmami istedi.fakat genel anlamda sadece gorunus degil.mesela kirpiklerim cok kivrik veya temizz bir insanim ve ya da yas pastayi cok guzel yaparim..gibi

Aklinizda kurup düşündüğünüz herseyi SOYLEYIVERIN. su SOYLEYIVERIN lafina bayildim tereyagindan kil çeker gibi bi kolayliktaymis gibi algiladim birden. :)

:)) aslında öyle değil , bu durum genelde çok gözümüzde büyüttüğümüz insanlardan kaynaklanıyor olaylardan değil , beklemiyoruz ve her hareketine kırılmaya üzülmeye başlıyoruz insanların :) şu psikoloji eğitimimi bir tamamlayayım bekleyin :51::49:

yaa benimde özgüven eksikliğim varr :KK43:
dershaneye gidip konuşmam gerekiyor mesela ilk defa gideceğim o dershaneye ter döke döke gittim. acaba bir şey sorduğumda bana gülerler mi birisi alay eder mi diye aklım çıkıyor ehliyet için 1-2 yere bakmam lazım utancımdan gidemiyorum. ilk defa tek başıma istanbula gideceğim. Şimdide buna taktım. "Acaba yanlış vapura mı binerim,ya oturacağım koltuğu bulamazsam başkasının yerine oturursam. ayy alay ederler benimle insanlar bana bakar." diye kuruyorum bu gidişle gidemeyeceğim vallahi...

yaa benimde özgüven eksikliğim varr :KK43:
dershaneye gidip konuşmam gerekiyor mesela ilk defa gideceğim o dershaneye ter döke döke gittim. acaba bir şey sorduğumda bana gülerler mi birisi alay eder mi diye aklım çıkıyor ehliyet için 1-2 yere bakmam lazım utancımdan gidemiyorum. ilk defa tek başıma istanbula gideceğim. Şimdide buna taktım. "Acaba yanlış vapura mı binerim,ya oturacağım koltuğu bulamazsam başkasının yerine oturursam. ayy alay ederler benimle insanlar bana bakar." diye kuruyorum bu gidişle gidemeyeceğim vallahi...
canım alay edecek insanlar kim çok mu üstünler takma öyle şeyleri kimsenin kimseden bi üstünlüğü yok başkalarını düşünerek yükselemezsin bu hayatta kimseyi takmadığın ve kendi doğrularını yaptığın zaman göreceksin ki o alay eder dediğin insanlar seni kıskançlıkla uzaktan izliyor olacak:)

Bende bunun çok zararını çekiyorum. Benim ailemde fazlasıyla çocuklarının üzerine düşüyorlar. Babam hep dur sen yapamazsın ben yapayım diye yetiştirdi ve bunun acısını şimdi çekiyorum. Kendini sevmeyen, güvenmeyen, inanmayan biri oldum.
kendini sev canım inan kendine bu hayat bi kere yaşanıyor hak ettiğin değer bu mu

canım alay edecek insanlar kim çok mu üstünler takma öyle şeyleri kimsenin kimseden bi üstünlüğü yok başkalarını düşünerek yükselemezsin bu hayatta kimseyi takmadığın ve kendi doğrularını yaptığın zaman göreceksin ki o alay eder dediğin insanlar seni kıskançlıkla uzaktan izliyor olacak:)
Ah canım çok haklısın.nasıl kiskaniyorum bazen özgürce konuşan cesareti bol ınsanlari. Çekingenlik yuzunden hiç bir sey yapamıyorum..

Ah canım çok haklısın.nasıl kiskaniyorum bazen özgürce konuşan cesareti bol ınsanlari. Çekingenlik yuzunden hiç bir sey yapamıyorum..
canım neden çekiniyosun ne düşünüyosan karşıdakine söyle iyi de olsa kötü de olsa ve etrafındaki insanlar senin o an nasıl bi duygu da olduğunu önemsiyorlarmı sen niye onları o kadar önemsiyorsun

canım neden çekiniyosun ne düşünüyosan karşıdakine söyle iyi de olsa kötü de olsa ve etrafındaki insanlar senin o an nasıl bi duygu da olduğunu önemsiyorlarmı sen niye onları o kadar önemsiyorsun
Bilmiyorumki huy ışte aşmak lazım bunları ama olmuyor :(

inş aşarsın canım karşındaki insanlar senden daha ii değil kendine bu kadarcık değer biçme ileride çocuklarının da toplumda geri kalmasını istemiyorsan bence içinden geldiği gibi davranıp konuş :)

Back