• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özgüven eksikliği..

aşkoşlarımm canlarımm neden insanları kendinizden daha fazla önemsiyor sunuz ?? ya ALLAH ALLAH kimse hata yapmıyor mu ? neden çekiniyorsunuz bildiğiniz emn olduğunuz her şeyde konusun korkmayınn bu yanlışta olabilir gayet normall .. insanın en iyi dr kendidir..bu zamana kadar tek bir şey yapmadım demiş arkadaşımm .geç kalmış sayılmazsın atıyorumm yarınn bankada vs işin var yada hrhangi bir şey kendi başına gitt ve halletmeden gelmee halletmk için 50 kişiye sorman hatta bağırman çağırman gerekirse yapp dünya sonu değill elbet.benimde elbet kendime güvenmediğim konular meseleler var ama önemli olan üstüne gitmek ve bi kere yaptımmmı gelir gerisi.yarından itibaren başlayınn istiyorr ve buraya yazmanızı çok istiyorumm :d hayatta her şeyi kafana takmıcaksın bazı şeyler de olmuyorsa da zorlamıcaksın artık hayat felsefem bu :27: haydeee lil liililiii lii yar

haydeeee li liii liiiii yar yazmış ya:D bayıldım :D boş ver beee elamle ne derseee dessin ! hadeee! :D arkadaşım çok çevren olmuş kuaörken kendin söylüyorsun.işini iyi yapyordun ki geliyorlrdı sana.demek ki yeteneklisin,iyisin hoşsun insanlar seninle mutlu,seviyorlar .bunlar kendine güvenmen için gerekçedir bence;)

Hahaoho alemsiniz valla (: benim durumum diğer arkadaşlar kadar vahim değil; ama yine de var. Kendi işimi kendim hallediyorum, konuşuyorum espriler de yapıyorum; fakat bazen konuştuktan sonra kızarıyorum sanki pot kırmış gibi..

kızlar ya benim durumumda olupta özgüvenini sonradan kazanan ya da kazanmak adına bişeyler yapan biri yok mu aranızda :50:

kızlar ya benim durumumda olupta özgüvenini sonradan kazanan ya da kazanmak adına bişeyler yapan biri yok mu aranızda :50:

Belirttiğim gibi benim durumum o kadar vahim değil.. Sunumlar vs her şeyi yapıyorum ama çoğu zaman çok düşünüyorum acaba yanlış bişi der miyim diye vs.. Sen neler yaptın mesela özgüvenini kazanmak için ? Paylaşırsan belki bize de yardımı olur (:

Belirttiğim gibi benim durumum o kadar vahim değil.. Sunumlar vs her şeyi yapıyorum ama çoğu zaman çok düşünüyorum acaba yanlış bişi der miyim diye vs.. Sen neler yaptın mesela özgüvenini kazanmak için ? Paylaşırsan belki bize de yardımı olur (:

canım kendi kendimi tedavi etmeye çalışıyorum aynayı karşıma alıp özgüvenimi yükseltmek amacıyla övüyorum kendimi ama yeterli olmuyo kursa yazılmayı düşünüyorum ama kurs zamanı geçti :59: bulunduğum yerde psikolog olsa giderdim ama yok işte başka bi ile gitsem tedavi amacıyla bi dünya para isterler eminim şuan bunu verecek durumumda yok iş arıyorum iş bulamıyorum çalışsam psikologa giderim :59: burdan medet umuyorum bende belki bi akıl veren olur diye :5:

Bence yapabileceğin tek şey bir gün erkenden çıkıp o gün bir sürü iş halletmek ve farklı insanlarla konuşmak. Eğer çok çekiniyorsan evin çevresinde değil de başka yerlere git mesela.. Ya da topluluklara katıl örn.: kitap okumayı seviyorsan kitap kubübüne.. Orda da kitap hakkında konuşabilirsin; çünkü emin olduğun bir şey olacaktır o yüzden tereddütlü olmayacaksındır.. Şu an bu geldi aklıma :S

Bence yapabileceğin tek şey bir gün erkenden çıkıp o gün bir sürü iş halletmek ve farklı insanlarla konuşmak. Eğer çok çekiniyorsan evin çevresinde değil de başka yerlere git mesela.. Ya da topluluklara katıl örn.: kitap okumayı seviyorsan kitap kubübüne.. Orda da kitap hakkında konuşabilirsin; çünkü emin olduğun bir şey olacaktır o yüzden tereddütlü olmayacaksındır.. Şu an bu geldi aklıma :S

kıyamam sende benimle uğraşıyosun senden başka cvp yazanda yok adam akıllı zaten haklısın söylediğinde :13: kitap okumayı seviyorumda işime yarar ilgimi çeken konusu olursa :1:

Özgüvenimizin zayıfladığı durumlarda yapabileceğimiz ilk iş, hiç kimsenin mükemmel olmadığını kabul etmektir. Belki, başka insanların sizin sahip olmadığınız becerileri vardır. Ancak, siz de büyük olasılıkla onların yapamadığı bazı şeyleri yapabiliyorsunuz.

Özgüveni artırmanın iyi bir yolu, yaşamdaki başarılarımızı hatırlamaktır. Sahip olduğumuz tüm yeteneklerimizi, iyi kullandığımız becerilerimizi aklımıza getirelim ve güvenli davranarak kazançlı çıktığımız zamanları hatırlayalım.

Eğer, siz de özgüveninizi kazanmak ve geliştirmek istiyorsanız, yeteneklerinizi önemseyin ve kabuğunuzdan çıkın. Daha rahat ve girişken davranmayı öğrenin. Fikirlerinizi daha sesli ifade edin. Sorumluluklar alın. İş yaşamınızda karar alma süreçlerinde ve uygulamalarda daha aktif olarak kendinizi gösterin. Enerjik olmak için bu tür insanları kendinize örnek alın. Cesaretli olun, hata yapmaktan korkmayın. Başarısızlıkların birer ders olduğunu ya da başarı yolunda küçük molalar olduğunu düşünün. Elde ettiğiniz her başarıyla özgüveninizin arttığını göreceksiniz.

Kızlar yukarıda yazdıklarım alıntıdır.
Özgüven sonradan da kazılanabileceği için yardımcı olacağını düşündüm.
Sevgiler.

Özgüvenimizin zayıfladığı durumlarda yapabileceğimiz ilk iş, hiç kimsenin mükemmel olmadığını kabul etmektir. Belki, başka insanların sizin sahip olmadığınız becerileri vardır. Ancak, siz de büyük olasılıkla onların yapamadığı bazı şeyleri yapabiliyorsunuz.

Özgüveni artırmanın iyi bir yolu, yaşamdaki başarılarımızı hatırlamaktır. Sahip olduğumuz tüm yeteneklerimizi, iyi kullandığımız becerilerimizi aklımıza getirelim ve güvenli davranarak kazançlı çıktığımız zamanları hatırlayalım.

Eğer, siz de özgüveninizi kazanmak ve geliştirmek istiyorsanız, yeteneklerinizi önemseyin ve kabuğunuzdan çıkın. Daha rahat ve girişken davranmayı öğrenin. Fikirlerinizi daha sesli ifade edin. Sorumluluklar alın. İş yaşamınızda karar alma süreçlerinde ve uygulamalarda daha aktif olarak kendinizi gösterin. Enerjik olmak için bu tür insanları kendinize örnek alın. Cesaretli olun, hata yapmaktan korkmayın. Başarısızlıkların birer ders olduğunu ya da başarı yolunda küçük molalar olduğunu düşünün. Elde ettiğiniz her başarıyla özgüveninizin arttığını göreceksiniz.

Kızlar yukarıda yazdıklarım alıntıdır.
Özgüven sonradan da kazılanabileceği için yardımcı olacağını düşündüm.
Sevgiler.
tşk ederim bunları bizimle paylaştığın için :16:

Bir arkadaşım vardı aynen böyle. insanların yüzüne bakmaya bile çekinirdi.
yavaş yavaş yaklaştım. özünde ne kadar iyi kalpli, ne kadar zeki, ne kadar güzel olduğunu göstermeye çalıştım.
az biraz başarılı da oldum sanırım ki bir iki sene sonra o kız gitti yerine bambaşka, ışıl ışıl bi kız geldi.

düşünce yapısını biraz değiştirmek lazım.

Etrafındaki insanların senden çok üstün bir tarafı yok.
en az herkes kadar güzel, en az herkes kadar zekisin.
seni eleştirenlerin, yargılayanların, olmaz ya sana gülenlerin büyük bir çoğunluğu aslında seni anlamadığından ya da seni eleştirebilecek kadar tanımadıklarından o şekilde davranıyor.
eksiklerin varsa da herkesinkinden fazla değil. bunları kapatmak için de önünde bir sürü zaman var. bunun farkındasın. çoğu insan değil.
ellerin, gözlerin, saçların ne kadar güzel farketmedin mi hiç?
gerçekten istedikten sonra yapamayacağın şeylerin sayısı aslında çok az.
burada özgüveninin eksik olduğunu farkedip, bunu düzeltmeye çalışıyor olman bile aslında ne kadar olumlu ne kadar çözüm üretici bir insan olduğunun kanıtı bence.
herkes sorunla karşılaşabilir, bunlar karşısında umutsuzluğa da kapılabilir, ama sen bunları düzeltmeye çalışanlardansın.
başka bir sen yok. ve inan bana, dünyanın en özgüvenli hatunu bile gelse seni ona değişmeyecek insanlar var çevrende.

Bir arkadaşım vardı aynen böyle. insanların yüzüne bakmaya bile çekinirdi.
yavaş yavaş yaklaştım. özünde ne kadar iyi kalpli, ne kadar zeki, ne kadar güzel olduğunu göstermeye çalıştım.
az biraz başarılı da oldum sanırım ki bir iki sene sonra o kız gitti yerine bambaşka, ışıl ışıl bi kız geldi.

düşünce yapısını biraz değiştirmek lazım.

Etrafındaki insanların senden çok üstün bir tarafı yok.
en az herkes kadar güzel, en az herkes kadar zekisin.
seni eleştirenlerin, yargılayanların, olmaz ya sana gülenlerin büyük bir çoğunluğu aslında seni anlamadığından ya da seni eleştirebilecek kadar tanımadıklarından o şekilde davranıyor.
eksiklerin varsa da herkesinkinden fazla değil. bunları kapatmak için de önünde bir sürü zaman var. bunun farkındasın. çoğu insan değil.
ellerin, gözlerin, saçların ne kadar güzel farketmedin mi hiç?
gerçekten istedikten sonra yapamayacağın şeylerin sayısı aslında çok az.
burada özgüveninin eksik olduğunu farkedip, bunu düzeltmeye çalışıyor olman bile aslında ne kadar olumlu ne kadar çözüm üretici bir insan olduğunun kanıtı bence.
herkes sorunla karşılaşabilir, bunlar karşısında umutsuzluğa da kapılabilir, ama sen bunları düzeltmeye çalışanlardansın.
başka bir sen yok. ve inan bana, dünyanın en özgüvenli hatunu bile gelse seni ona değişmeyecek insanlar var çevrende.

söylediklerin çok güzel şeyler insanı okurken bile etkiliyo keşke gerçekten arkadaşım olabilseydın ne cok istedim senin gbi düşünceli insanların sorunlarıyla ilgilenen bi dostum olmasını :29:

söylediklerin çok güzel şeyler insanı okurken bile etkiliyo keşke gerçekten arkadaşım olabilseydın ne cok istedim senin gbi düşünceli insanların sorunlarıyla ilgilenen bi dostum olmasını :29:

ne zaman istersen konuşabiliriz canım. daha yeni üye olduğum için mesaj gönderemiyorum sanırım ama buluruz bir yolunu bence. :)

aslında annen doğru söylemiş tatlım ... iyi bi insansın şükret haline bunca kötülük varken heryerde .. yaşın bizler gibi ilerleyince anlıyacaksın .. hı bi de şöyle bişey var fıstıklar evlenip çocuklarınız olunca aslan kesileceksiniz ... o da rabbimin verdiği annelik ve eş güdüleriyle oluyo işte .. ne demişler iş başa düşünce paşalar dağa düşermiş.. bakın görün ne güzel hanım ve anne olcaksınız inşallah bol bol dua edin yeter biraz nazlanın annelerinize ne zararı var

Back