- 17 Aralık 2014
- 562
- 218
Öyle bir şeyi kesinlikle kastetmedim ki bu benim düşünce yapıma ters. O sizin düşünceniz tabi ki begenebilirsiniz benim buna karışmaya ne hakkım olabilir. Ondan ziyade sag taraftaki pankarta bir dikkatinizi verir misiniz.bakın actıkları pankartlara bir..atıyorumki benim icin bu heykel gercekten kadının ozgurlugunu sanatsal yonden tasvirlemiş ama ordaki cumleler karsı tarafa hakaret niteligi iceriyor ne yani ben begendim diye sapkın ve ahlaksız bir zihniyetemi sahip oluyorum
Tabi :) burada yorum yapanların bir kısmının,kendilerine uyan düşünceyi savundukları için hemen yobaz,ahlaktan yoksun vs. söylemlerini patt dşye yapıştırmaları. Hala bir eşarplıya bu gözle bakılması :) Saygı diyorum ve susuyorumSanatçının düşünce yapısı toplumun geneline uymak zorunda değildir. Adı üstünde sanat bu adam kendini ifade ediyor neyi düşünüyor savunuyorsa o
Sıkıntı yarı yarıya azaldı demişsiniz :) kapalıların şuan ne sıkıntısı var anlatır mısınız biraz? :)
o kadar yazdıgımdan buna mı takıldınız :)Büyük sıkıntılar içindeymişsiniz gerçekten :)
o kadar yazdıgımdan buna mı takıldınız :)
bak iste buna kimse karsi cikmiyor sizde söylüyorsunuzÇarşaflı kadın heykeli olsaydı ne tepki verirdiniz diyenler hali hazırda çarşaflı türk kadını tasviri var anıtkabirde
aklımdaydı ama konu o kadar dağıldı ki koymaya fırsatım olmadı buyurun
Eki Görüntüle 1454374
kimse bu heykelleri protesto etmiyor , edilseydi yine en fazla karşı çıkanlardan biri olurdum
Ben sadece burda yeni yaşanan bir olayı örnek verdim size. Bakarsanız görürsünüz sizde ne sıkıntılar olduğunu. Farkındaysanız konuyu kapanmaya getirdinz ama önceki mesajım da hakaret edildiğinden bahsettim ve hala kimi insanın nasıl gözle baktıgından bahsettim.Yarı yarıya indi dediğim den kastım işte tamda bu .Sadece buna takılmadım tek tek cevap verdim her sorunuza, bense size sadece bir soru sordum kapalıların yarı yarıya azaldı dediğiniz sıkıntıları nedir diye bana burdaki bikaç kişinin söylediklerini örnek gösterdiniz. Yazdıklarınızı sıkıntı olarak tanımlamanız o kadar komik ki bir başörtülülerin üniversitelere girebilmek için yaptıkları eylemleri düşünüyorum bir sizin yazdığınız sıkıntılara bakıyorum.
Ve gerçekten çok büyük sorunlarınız varmış diyebiliyorum sadece
dusunce yapınıza ters olabilir bu cok dogal.. ama bunu soylerken kullanılan cumlelerde onemli..simdi bu eylemi yapanlardan boyle cumleler duyunca pekde ılımlı cevap veremez karsıt goruste olan..siz mesela nasıl yobaz kelimesinden hoslanmadınız aynı durum aslında..ve cidden hersey bir yanada kadınların eylem yapmaları gereken bircok sey varken bu heykel eylemi cok gereksiz gelmedimi sizede kadına siddet cinayet taciz tecavuz cıg gibi buyurken hemdeÖyle bir şeyi kesinlikle kastetmedim ki bu benim düşünce yapıma ters. O sizin düşünceniz tabi ki begenebilirsiniz benim buna karışmaya ne hakkım olabilir. Ondan ziyade sag taraftaki pankarta bir dikkatinizi verir misiniz.
Tahrik olmak değil o kişiye göre değişen bir olay . sadece yukarda da bir yorumda belirtmiştim bizim toplumumuzda bazı kesime ters geliyor.
Kadına şiddet cinayet, bunların yanında daha bir çok olay var gündem de ama eylem yapmadıkları için hiç bir şey yapmıyorlar, yada sadece bu konu üzerinde sürekli polemik yapıyorlar anlamına gelmez ki bu.dusunce yapınıza ters olabilir bu cok dogal.. ama bunu soylerken kullanılan cumlelerde onemli..simdi bu eylemi yapanlardan boyle cumleler duyunca pekde ılımlı cevap veremez karsıt goruste olan..siz mesela nasıl yobaz kelimesinden hoslanmadınız aynı durum aslında..ve cidden hersey bir yanada kadınların eylem yapmaları gereken bircok sey varken bu heykel eylemi cok gereksiz gelmedimi sizede kadına siddet cinayet taciz tecavuz cıg gibi buyurken hemde
kadınları cok dusundukleri icin yaptılarya bu eylemi en azından enerjilerini o kısma yoneltselerdi daha faydalı olurdu demek istedim..Kadına şiddet cinayet, bunların yanında daha bir çok olay var gündem de ama eylem yapmadıkları için hiç bir şey yapmıyorlar, yada sadece bu konu üzerinde sürekli polemik yapıyorlar anlamına gelmez ki bu.
kadınları cok dusundukleri icin yaptılarya bu eylemi en azından enerjilerini o kısma yoneltselerdi daha faydalı olurdu demek istedim..
Bencede yeter artık size daha güzel anlatırdım fakat dini yorum yasak uzatmak istemiyorum.ayrıca dinin hükümleride kanunlarıda bellidir bu yüzden anlama alğısı din için geçerli değildir Allah ne emrettiyse odur.ddini kendi kafasına göre uyarlaması ne derece doğrudur insanın.neyse boşverin herkes sanat anlayışına sıkı sarılsın.Bana ne sanatçının özgürlük anlayışı oymuş onu yapmış derdim, çünkü heykeldi resimdi sanatçının anlayışını yansıtır. Adamın özgürlük anlayışı o ise ben ona hayır özgürlük bu değil diyemem ki sadece bana göre özgürlük bu değil derim.Ha bana göre özgürlük o olmadığı için de çarşaflı kadına özgürlük diyen sanatçıya içimden bir kahkaha basardım ama bu benim anlayışıma ters olduğu için, gidip eylem yapmak aklıma gelmezdi. Ve lütfen şu tahrik mevzunu biraz daha düşünün, ne demek yani tahrik olanın iradesi yok mu arkadaşım. Ayrıca din bile algıya göre değişir, senin dini algılaman ile benim dini algılamam arasında dağlar kadar fark vardır siz nereden birilerini uyarma hakkım olduğunu çıkardınız. Benim ne haddime herkesin aklı var fikri var, isteyen istediği gibi yaşar dinini. Bir de her olayı eskiden bunlar yapıldı ama ya bağlamayın lütfen, yeter artık gerçekten yeter.
ankaradadaolsam senin nickin yazılı pankartla o heykellerın onune gıder bu senın içinnn diyip akşama kadar eylem yapardım.bak iste buna kimse karsi cikmiyor sizde söylüyorsunuz
belki bizim millete en cok böylesi uyuyordur??
yani kapalisida acigida sehirliside köylüsüde kürdüde türküde vs yani milletin tamamini rahatsiz etmiyor cünkü uyuyor millete.
ama konudaki heykel herkese uymuyor demekki bunu kabullenmek bu kadar zor mu ?
Bencede yeter artık size daha güzel anlatırdım fakat dini yorum yasak uzatmak istemiyorum.ayrıca dinin hükümleride kanunlarıda bellidir bu yüzden anlama alğısı din için geçerli değildir Allah ne emrettiyse odur.ddini kendi kafasına göre uyarlaması ne derece doğrudur insanın.neyse boşverin herkes sanat anlayışına sıkı sarılsın.
dimi yoksa gündem nasıl değişicek :) imzanızı çaldım bu arada :)sunnii gündem oluşturulmaya çalışılıyor