Özgür Kadın Heykeli ‘sapkın ve ahlaksız’ ilan edildi

helal Sana

Bunlar carsafli kadin heykeli öyle mi? Pardon guzel sanatlar okumussunuz da bu heykellerin ne olduğunu mu bilmiyorsunuz?
Bu heykeller yoresel kiyafet giymis emekci kafin heykelleridir. Bereketi simgeler.
Bastaki kadin Atatürk'e su uzatir bunun anlami her daim dua edildigini ve bereketi olacagini simgeler. Ortadaki kadin elleriyle yuzunu kapatmis agliyordur..
Yani onlar carsafli degil. Carsafli olsalardi boyunlari acik olmazdi. Topragin ulkenin bereketi bu kadinlarla anlatilmak istenmeis. Ve bu anlatilirken geleneksel kadin figürü kullanilmis. Çünkü ciftcilikle ugrasan kadinlar böyle giyinir. Sanirim bunu ogretmediler , neyse sorun degil. Ogrenmis oldunuz..

Ayrica kimin okutulup ilkokulda basinin ortulup ya da eve kapatilmasi sizi alakadar etmez. Cok şükür cocuklarimizi eve kapatmayiz biz, okusun ogrensin ki neyin ne oldugunu bilsin.. Bu laflar, bu dalga gecme de neyin nesidir acaba??
Bi de kalkmissiniz sokak roportajlarindan bi salagin soyledigi seyi paylasmissiniz??
Bu kadar mi icinize oturmus basortu?
Siz karsinizdakini ne sandiniz hanimefendi ki bu sacma seyleri ortaya koyuyorsunuz? Kendinizi ifade edemiyor musunuz??
Bu konuya bakmayayim diyordum ama bakmam iyi oldu. .
Yoksa sizin yorumlariniz oylece kalacakti.
Buyrun, tartismak istiyorsaniz benimle tartisin...
Burdaki amaciniz nedir?
Bu sarfettiginiz cümleler falan konuyla alakasini anlamadım. ..??

Öncelikle güzel sanatlar üniversitesinde okuyorum dedim güzel sanatlar okuyorum demedim mimarlık bölümündeyim.
Arkadaşa verdiğim tavsiyede benimle onu ilgilendirir sanırım avukatı değilsiniz ya?
Kızının özgürlüğü böyle algılamasını istemiyormuş bizim üniversitede yapılan 10 heykelin 7 si çıplak kadın erkek tasviridir. Özgürlüğü anlatırlar yalnızlığı anlatırlar mutluluğu anlatırlar anlatırlarda anlatırlar tabi anlayana
Sanatçı neyi anlatmak isterse onu anlatırlar. Kimse o heykellere bakıpta 'aboov çırılçıplak adam oyuklamış sapıklar' demez.

Anıtkabirdeki heykellerin mesajını çok güzel açıklamışsınız evet, o zamanın yöresel kadın kıyafetlerini yansıtıyorlar. Orada belirtmek istediğimi kimse anlamadı sanırım.
Bu heykelleri kimse karanlık geçmişimizi (bana göre değil bunuda belirteyim de ) yansıtıyor kadınların esarette olduğu dönemlerin eserleri diye gidip önünde prostesto etmiyor, etseydi bu da saçmalık olurdu demek istediğim buydu.

Konunun başlarında sürekli çarşaflı kadın heykeli olsaydı nolurdu acaba denmişti, onlar için koymuştum ben bu fotoğrafı
Heykeller verdikleri mesaj olarak birbirinden alakasız ama o aşırı muhalif dediğiniz kesim herşeye muhalif değil bu algıları kırmak istedim. Ayrıca bu heykeller anıtkabirdedir hiçbir atatürkçünün de zoruna gitmez bu kadınlar neden çarşaflı diye. Geçmişimizi yansıtıyorlar geçmişimden neden utanayım? Geçmişimizi kabullenip geleceğe bakarız biz geçmişe takılıp kalanlardan değiliz.

Bugünlerde amaçların ne olduğu ortada osmanlı seviciler eski kokuşmuş rejimi ısıtıp ısıtıp yeniden piyasaya sürmeye başladılar. Ha siz padişahım çok yaşacılardandırsınız bişey diyemem herkesin kendi görüşü :)

İnternet fenomeni arkadaşa neden salak dediniz anlayamadım. Kimse kimseye karışmasın herkes istediği gibi yaşasın demiş. Ne kadar güzel düşünceleri var :)

Sanatci millete ne uyar diy sanat icra edemez,boyle davranana da sanatci denmez. Yani ben boyle gordum hep boyle ogrendim.

Buyuk yazarlar, buyuk ressamlar hep farkli dusunur digerlerinden.

Tamam..

sağol savunduğun için gerek yoktu aslında arkadaşa söyleyecek çok sözüm vardı mevlananın güzel bi sözü var o geldi aklıma uğraşmak istemedim .sanatın s bile yokmuş bizde oysa sanatı yaratılan herşeyde görüyorum ve gerçek sanatçıyıda tabi.

Bu ülkede herkes senin dininden olmak zorunda değil.
bende zaten öyle birşey demedim.herkes inancında özgürdür ama bana göre müslümanım diyorsa bi insan Allahın razı olmadığı birşey yapmamalı ve yapanlarıda desteklememeli eğer bunların zıttıysa inancını sorgulaması gerekir.

Aynı tepkiyi Allahın razı olmadığı hırsızlığı, yolsuzluğu, iftirayı yapanlara ve onu destekleyenlere de göstermeniz dileğiyle. İyi akşamlar...

Siz bana dini anlatacaksınız ? Bana dini anlatacak kadar üstün olduğunuz kanısına nereden vardınız ? O dediğiniz de öyle değildir hali hazırda örtünmeden kastın ne olduğu konusunda bile tartışmalar varken siz kendi algıladığınız yorumun herkes tarafından aynı algılanmasını bekleyemezsiniz. Açın biraz araştırma yapın, herkes aynı mı algılıyormuş yoksa farklı yorumlar var mıymış. Tartışmamızın hiç bir anlamı yok zaten, birbirimizi anlamak istemediğimiz kesin. İyi akşamlar.

Rosemary da vinci de kimmiş ya hayalperest adam. Seni saçma sanat anlayışınla başbaşa bırakuyorum

Dini yorum yasak diyorum ya heryerde, inadına bilerek yazanları da not ediyorum aklıma.
Eninde sonunda banlanacaksınızda işte ben mümkün olduğunca ve belki de gereksizce sizin isteyerek kurallara uymamanıza rağmen uzatıyorum ya bu süreci, ya çok safım ya niyetim iyi, tabii görebilene...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…