Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
yav birakin sanati manati
belli bir kitle rahatsiz olmus ya dünyanin en tuhaf kabul edilemez seyi bile olsa o kadar normal görürler ki kendileri bile sasarlar,..
ayrica sokakta ciplak gezme akimi baslasa sirf türkiyede bundan rahatsiz olanlar olacak diye o akimin öncüsü olurlar
muhalefet olmak icin dogmuslar sanki
Avrupadan ornek vererek hata ettiniz, birazdan kudurur deniz:))Aklima ilk gelenler...Floransada Romada basini cevirdigin her yerde gozune kadinin goguslerinin,erkegin cinsel organinin gorundugu tarihi heykeller ve onunde hergun binlerce insan bilgi aliyor,resmediyor,fotografini cekiyor...Kimse neden ciplak neden gogsu,cinsel organi goruluyor demiyor cunku bunun sanatcinin kendi yorumu oldugunun ve bunun SANAT ESERI oldugunun farkinda...Bir yandan Turkiye ve neden kadin ciplak olarak heykeli yapilmis diyen zihinler..Sıkı durun birazdan malum "ucube" yorumu bile gelebilir :)
Kimin yaptığını bilmiyorum ama müslüman kadınların tepki göstermesi normal bence konuda bu zaten
Avrupadan ornek vererek hata ettiniz, birazdan kudurur deniz:))
Herkesin fikir özgürliğü diyoruz. Hani fikir özgürlüğü ? Siz kimi yapılan protestolara belki destek veriyorsunuzdur(eger veriyor iseniz) ve size göre dogru olan şeyi savunuyorsunuz. Peki size zıt düşüncede gelen bir şeye protesto edilince neden anlamsız oluyor ? Ya da destek vermiyorsunuz diyelim sizce ne kadar normal kıvrımlı açık bir kadının göz önünde özgür diye adlandırılması . Neye göre özgür ? İnsanlar zaten diledikleri gibi giyinip rahatca gezebiliyorlar ama her tarafı kapalı olunca yobaz oluyor. Ondan sonra neymiş efendim açıklara şöyle diyorlar böyle diyorlar . Ne yani biz açık olunca şöylee mi oluyoruz?? . Halbuki böyle bir şey yok. Herkes birbirinin örtüsüne eteğine saygı duymak zorun da.Ama kimi ,nsanımız bunu demek yerine " Onunda görüşü o vücudunun her yerini kapatmasında bana ne sakıncası olabilir" diye düşünmek yerine yobazdır dar görüşlü derse bende buna kusura bakma anlamlı bakamam.Sokakta çıplak gezme akımı var bknz: femen
Kimse türkiyede femen akımına uyup soyunup sokaklara çıkmaz 5 dk içinde tecavüz edilip linç edilerek öldürüleceğini bilir.
Nasıl ki bugün çarşaflı birini gördüğümüzde gidip üstünü başını çekiştirmek ne kadar anlamsızsa şu heykelin önüne gelip protesto etmek o kadar anlamsız
Bu insanların zamanında baş örtüsü yüzünden neler çektiğini sizde biliyorsunuz o yüzden yazılmış pankart tamam zamanı ve yeri değil belki ama hala unutulamadı.açmak yada örtünmek herkesin kendi bileceği iş.dini kendime indirgemiyorum asla sizde inançlıysanız madem sizde inancınız gereğince insanları uyarın o zaman.tamam Allahla senin aranda ama dinimizce yanlışa dur denmeli Allah böyle emrediyor.hem heykelden tahrik olma konusunu kendim için söylemedim.ne insanlar var afedersiniz adam eşekten tahrik oluyo.yapmayın Allah aşkına eğer orada çarşaflı bi ksdın heykeli olsaydı ve ismi özgür kadın heykeli olsaydı ne tepkiler verirdiniz.Sizin deyiminizle -müslüman kadınlar!- başörtüsüne uzanan eller kırılsın diye tepki göstermiş heykel başörtüsüne el mi uzatmış sizce? Bütün bir dini sadece kendinize indirgemekte nedense sadece sizin gibi düşünen kapalı kadınlara özel. Biz de inanıyoruz bırakın da bu Allahla bizim aramızda kalsın ama siz illa bir yere -ama örtünmek emir- diye sıkıştırın di mi? Bir sanatçının heykelinden nerelere varmışsınız pes diyorum hanımefendi. O heykelden tahrik unsuru çıkarmanızla tecavüze uğrayan kıza ama mini etekliydi demeniz aynı anlama gelir. Ahlak başka bir şey umarım dediğiniz gibi bir gün bu ülke daha ahlaklı olur!
Bu insanların zamanında baş örtüsü yüzünden neler çektiğini sizde biliyorsunuz o yüzden yazılmış pankart tamam zamanı ve yeri değil belki ama hala unutulamadı.açmak yada örtünmek herkesin kendi bileceği iş.dini kendime indirgemiyorum asla sizde inançlıysanız madem sizde inancınız gereğince insanları uyarın o zaman.tamam Allahla senin aranda ama dinimizce yanlışa dur denmeli Allah böyle emrediyor.hem heykelden tahrik olma konusunu kendim için söylemedim.ne insanlar var afedersiniz adam eşekten tahrik oluyo.yapmayın Allah aşkına eğer orada çarşaflı bi ksdın heykeli olsaydı ve ismi özgür kadın heykeli olsaydı ne tepkiler verirdiniz.
tamam da burda kimsenin giyimine mudahale edilmiyor ortada bir kadın heykeli var sizi n ozgurlugunuzu yansıtmamaıs olabilir ama baskasınınkini yansıtmıs olamazmı neden cıkıpda sapkın ve ahlaksız olarak nitelendirme hakkını kendilerinde buluyorlar o zaman bizde buna anlamlı bakamıyoruzHerkesin fikir özgürliğü diyoruz. Hani fikir özgürlüğü ? Siz kimi yapılan protestolara belki destek veriyorsunuzdur(eger veriyor iseniz) ve size göre dogru olan şeyi savunuyorsunuz. Peki size zıt düşüncede gelen bir şeye protesto edilince neden anlamsız oluyor ? Ya da destek vermiyorsunuz diyelim sizce ne kadar normal kıvrımlı açık bir kadının göz önünde özgür diye adlandırılması . Neye göre özgür ? İnsanlar zaten diledikleri gibi giyinip rahatca gezebiliyorlar ama her tarafı kapalı olunca yobaz oluyor. Ondan sonra neymiş efendim açıklara şöyle diyorlar böyle diyorlar . Ne yani biz açık olunca şöylee mi oluyoruz?? . Halbuki böyle bir şey yok. Herkes birbirinin örtüsüne eteğine saygı duymak zorun da.Ama kimi ,nsanımız bunu demek yerine " Onunda görüşü o vücudunun her yerini kapatmasında bana ne sakıncası olabilir" diye düşünmek yerine yobazdır dar görüşlü derse bende buna kusura bakma anlamlı bakamam.
Siz gündem de sizi rahatsız eden bir konu bulundugunda tepki gösterip görüşünüzü savunmazmısınız ? İlla ki en basitinden düşüncenizi belirtirsiniz. Karşı tarafa da bu heykel ters geliyor ve düşüncelerini savunuyorlar .tamam da burda kimsenin giyimine mudahale edilmiyor ortada bir kadın heykeli var sizi n ozgurlugunuzu yansıtmamaıs olabilir ama baskasınınkini yansıtmıs olamazmı neden cıkıpda sapkın ve ahlaksız olarak nitelendirme hakkını kendilerinde buluyorlar o zaman bizde buna anlamlı bakamıyoruz
Herkesin fikir özgürliğü diyoruz. Hani fikir özgürlüğü ? Siz kimi yapılan protestolara belki destek veriyorsunuzdur(eger veriyor iseniz) ve size göre dogru olan şeyi savunuyorsunuz. Peki size zıt düşüncede gelen bir şeye protesto edilince neden anlamsız oluyor ? Ya da destek vermiyorsunuz diyelim sizce ne kadar normal kıvrımlı açık bir kadının göz önünde özgür diye adlandırılması . Neye göre özgür ? İnsanlar zaten diledikleri gibi giyinip rahatca gezebiliyorlar ama her tarafı kapalı olunca yobaz oluyor. Ondan sonra neymiş efendim açıklara şöyle diyorlar böyle diyorlar . Ne yani biz açık olunca şöylee mi oluyoruz?? . Ama kimi ,nsanımız bunu demek yerine " Onunda görüşü o vücudunun her yerini kapatmasında bana ne sakıncası olabilir" diye düşünmek yerine yobazdır dar görüşlü derse bende buna kusura bakma anlamlı bakamam.
bakın actıkları pankartlara bir..atıyorumki benim icin bu heykel gercekten kadının ozgurlugunu sanatsal yonden tasvirlemiş ama ordaki cumleler karsı tarafa hakaret niteligi iceriyor ne yani ben begendim diye sapkın ve ahlaksız bir zihniyetemi sahip oluyorumSiz gündem de sizi rahatsız eden bir konu bulundugunda tepki gösterip görüşünüzü savunmazmısınız ? İlla ki en basitinden düşüncenizi belirtirsiniz. Karşı tarafa da bu heykel ters geliyor ve düşüncelerini savunuyorlar .
Sanatçının düşünce yapısı genel olarak konuşuyorum bizim toplumumuza ters geliyor olamaz mı peki ? Yani bu edirne de degil de istanbul da olsaydı bunu savunanlarla beraber yüzde 50 tepki gösterecek olanlarda olacaktır diye düşünüyorum.
Yobaz konusuna aslında yanlış bir cümle olmuş.Size ithafen söylemedim genelde böyle diyen kişiler oluyor aslında kastetdiğim odur.Ama emin olun kapalı diye tiksinç gözle bakan insanları da görüyoruz. Size denk gelmemiş çevrenizde olmamış olabilir. Ben kimseye de kısacık eteği giymiş sokaga çıkmış demiyorum. O onun tarzıdır giyer demek istediğim bu saygı karşılıklı olmalıdır.
Eskiden olsa sıkıntı bariz bir şekilde vardı ama şu anda yarı yarıya duzeldı çok şükür.